Jump to content


Photo

Mount manager

DM800

  • Please log in to reply
16 replies to this topic

#1 chant

  • Senior Member
  • 264 posts

+1
Neutral

Posted 24 July 2008 - 22:18

Hallo,

Ik heb inmiddels de Pli mount manager gevonden.
Ik heb ook al wat met telnet en het commando 'mount' gespeeld. Ik kan nu een verbinding maken van mijn DM800 naar mijn DM7000.
Ik krijg bij media speler van de DM800 netjes de opgenomen bestanden te zien die er al op stonden van de DM7000.
Nu is het bij het afspelen echter een probleem. Hij speelt alleen het file af die de DM800 er zelf op heeft gezet. Verder kan ik niet echt beeld krijgen van de rest, terwijl ik ze wel zie
staan in de lijst.
Weet iemand of het een buggy mediaspeler is van de DM800?
Tevens als ik de videorecorder aanroep van de DM800 (video knop op de AB) zie ik weer geen opgenomen bestanden. Doe ik iets fout?
Ik heb een output van telnet 'mount', bij deze:
root@dm800 ~ # mount
/dev/mtdblock3 on / type jffs2 (rw,noatime)
none on /dev type devfs (rw)
proc on /proc type proc (rw,nodiratime)
sysfs on /sys type sysfs (rw)
none on /dev/.static/dev type devfs (rw)
tmpfs on /dev type tmpfs (rw)
devpts on /dev/pts type devpts (rw)
usbdevfs on /proc/bus/usb type usbfs (rw)
/dev/mtdblock/2 on /boot type jffs2 (ro,noatime)
tmpfs on /var type tmpfs (rw)
tmpfs on /tmp type tmpfs (rw)
192.168.1.4:/media/hdd/movie on /media/hdd type nfs (rw,v3,rsize=4096,wsize=4096,hard,udp,nolock,addr=192.168.1.4)


Ik weet ook niet waar de rw,v3,rsize=4096,wsize=4096 op over gaan. Staan die goed?

Ik hoop dat iemand mij verder kan helpen.

M.v.g.

Chant

Re: Mount manager #2 Frenske

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 13,181 posts

+62
Good

Posted 24 July 2008 - 22:35

Ik zal je in het kort even uitleggen hoe ik de mounts hier lokaal heb.


Mountpoint 1 is de 7025+ met een ingebouwde harddisk.
Mountpoint 2 is een gedeelde map 'muziek' op een linuxserver.


Met media/hdd connect ik met NFS naar de 7025+ waarop uiteraard de NFS server actief is. Ik zie alle opnames en kan ze ook afspelen via de 800. Ook opnames gemaakt met de 600, ook gemount naar dezelfde harddisk, kan ik zo afspelen. Enkel staat er niet alle info die er wel komt te staan als je opneemt met de 800.


Weergave van opnames doe ik uiteraard middels de toets 'video'. Werkt hier probleemloos.
De muziekfiles op de Linuxserver zijn perfect af te spelen via de Mediamanager.
DVDfiles, VOB's en Isofiles die ook op die centrale server staan, speel ik af met de DVD plugin. Geen probleem.


Mijn advies. Gewoon even alles wissen wat je eventueel handmatig gemaakt hebt en alles via de mountmanager invoeren.

Re: Mount manager #3 chant

  • Senior Member
  • 264 posts

+1
Neutral

Posted 24 July 2008 - 22:38

En wat zou je dan instellen bij die rsize enzo? die moet je namelijk ook instellen bij de mount manager...
Wat stel je dan in als NFS server? /media/hdd of /media/hdd/movie ?
en mount je dan lokaal op /media/hdd? Maakt de DM800 daar dan vanzelf de map movie in?

Groeten

Re: Mount manager #4 Frenske

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 13,181 posts

+62
Good

Posted 24 July 2008 - 22:45

En wat zou je dan instellen bij die rsize enzo? die moet je namelijk ook instellen bij de mount manager...
Wat stel je dan in als NFS server? /media/hdd of /media/hdd/movie ?
en mount je dan lokaal op /media/hdd? Maakt de DM800 daar dan vanzelf de map movie in?

Groeten

Ik gebruik de standaard settings zoals in de mountmanager opgehoest wordt.
Ik gebruik natuurlijk media/hdd . Daarin staat de map movie.
De map movie zal op de harddisk van je 7000 aangemaakt moeten zijn. Er stonden toch al opnames op?

Attached Files



Re: Mount manager #5 chant

  • Senior Member
  • 264 posts

+1
Neutral

Posted 24 July 2008 - 22:58

Klopt, die map staat er inderdaad.
Heb het nu voor elkaar dat de opgenomen bestanden met de video knop verschijnen. Het enige dat ik nu heb is dat het niet heel snel werkt allemaal.
Ik heb zowel de DM800 en de DM7000 in hetzelfde netwerk (100mbit) via de kabel aangesloten. Klopt dit. Is de DM7000 wel in staat om als server te funcioneren? Hij staat overigens in standby de DM7000.
In ieder geval bedankt voor je hulp zover. Hoor graag nog meer suggesties.

Groet,

Chant

Re: Mount manager #6 Frenske

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 13,181 posts

+62
Good

Posted 24 July 2008 - 23:03

Persoonlijk vind ik het ook niet heel erg rap werken. Wat je op de 800 nog kunt plaatsen is de plugin van Suomipoeka. Hiermee zie je de listings van de opnames sowieso al veel sneller. Handmatig installeren.
Google maar eens op de naam van de maker, dan lees je vast wel meer hierover. Ik vind het een prettige plugin.


Dat de box in standby staat heb ik nog nooit als lastig ondervonden. Netwerk blijft toch actief.

Attached Files



Re: Mount manager #7 chant

  • Senior Member
  • 264 posts

+1
Neutral

Posted 24 July 2008 - 23:19

Weer een stapje verder.
Ik ben er achter gekomen dat de opnames die al op de harde schijf staan niet snel laden laat staan afspelen.
Als ik een opname start met de DM800 dan neemt deze op en speelt ook goed af. HD kanalen zijn echter niet mogelijk. Die gaan haperen bij het afspelen. Is dit een bekend probleem?
Ik denk dat mijn netwerk (100mbit) niet snel genoeg is.

Chant

Re: Mount manager #8 Frenske

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 13,181 posts

+62
Good

Posted 24 July 2008 - 23:29

HD kanalen gaat hier ook niet lekker. Daar zullen verschillende factoren in meespelen. Een ingebouwde harddisk lost dat probleem wel op.
Weergaven van oude opnames gemaakt door andere boxen gaat hier prima. Enkel de weergave van de lijst duurt mij te lang, vandaar die plugin.

Re: Mount manager #9 chant

  • Senior Member
  • 264 posts

+1
Neutral

Posted 24 July 2008 - 23:32

Ok, nou bij mij speelt de DM800 de opgenomen bestanden van de DM7000 dus helemaal niet af. Ik ga dat later nog eens uitzoeken.
De mount is in ieder geval gelukt en dat was het eerste doel. Ik kan ermee opnemen en afspelen. Ik heb een ingebouwde HDD in de DM800 zitten maar ik heb er nooit een kabel bij gekregen om hem aan te sluiten. Is onderweg maar weet niet hoe lang dat duurt. Dus zolang gebruik ik dan deze mogelijkheid.
In ieder geval bedankt voor je hulp!

Groeten,

Chant

Re: Mount manager #10 chant

  • Senior Member
  • 264 posts

+1
Neutral

Posted 31 July 2008 - 09:58

Nou, na een tijdje pielen en proberen is dit de status:
Via de DM800 zie ik de 'movies' map van de DM7000 en deze mag ook gelezen en beschreven worden.
Ik kan er naar opnemen alleen als ik dan later wil afspelen op de DM800 dan gaat het beeld zo nu en dan haperen... (best vaak).
Maar als ik op de DM7000 hetzelfde bastand ook afspeel dan geeft dit geen enkel probleem. Dus schrijven gaat goed, en lezen niet??? Terwijl mij juist lijkt dat schrijven naar een schijf trager gaat. Maart goed, het is een tijdelijke oplossing dus. Maar mocht iemand nog een (gouden) tip hebben dan hoor ik die graag.

Groet,

Chant

Re: Mount manager #11 WanWizard

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 19,890 posts

+185
Excellent

Posted 31 July 2008 - 12:57

Als lezen hapert zou het een buffering probleem kunnen zijn aan de kant van de DM800. Wat zijn de read buffers op die mount? Het kan natuurlijk ook dat de DM7000 de data niet snelgenoeg over het netwerk kan aanleveren. Dat zou je kunnen testen door met een PC de connectie te maken, en dan proberen met VLC de opname af te spelen.

Many answers to your question can be found in our wiki.

Currently stacked up: VU+Solo, VU+Duo, VU+Duo2, ET4000, ET7500, ET9000, ET10000, Formuler F1 and an XP1000. Surplus: 3 x DM7000's and a brand new DM7025+. Shout if you can use one!


Re: Mount manager #12 hemertje

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 29,590 posts

+98
Good

Posted 3 August 2008 - 18:23

zijn er vorderingen inmiddels?
WaveFrontier T90: 28.2E | 23.5E | 19.2E | 16E | 13E | 10E | 4.8E | 0.8W | 5W | 8W |
Tell your friends about our Pli Wiki as it is there to help you: Click here for the PLi Wiki

Re: Mount manager #13 chant

  • Senior Member
  • 264 posts

+1
Neutral

Posted 3 August 2008 - 23:15

Nou ik heb zitten kijken naar mijn buffer instellingen. Dit is de mount van de betreffende stream:
192.168.1.4:/media/hdd on /media/hdd type nfs (rw,v3,rsize=8192,wsize=8192,hard,udp,nolock,addr=192.168.1.4)
En klopt het dan dat rsize=8192,wsize=8192 de buffers zijn? Zo ja, wat zou ik dan nog meer kunnen proberen. Verhogen of juist verlagen?

M.v.g.

Chant

PS: en ik ben druk bezig met een nfs mount op mijn mac te maken (wat geen probleem zou moeten zijn) en daar een bestand mee af te spelen...

Re: Mount manager #14 hemertje

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 29,590 posts

+98
Good

Posted 4 August 2008 - 10:43

je kan veelvouden van 4096 proberen voor rsize en wsize


WaveFrontier T90: 28.2E | 23.5E | 19.2E | 16E | 13E | 10E | 4.8E | 0.8W | 5W | 8W |
Tell your friends about our Pli Wiki as it is there to help you: Click here for the PLi Wiki

Re: Mount manager #15 chant

  • Senior Member
  • 264 posts

+1
Neutral

Posted 5 August 2008 - 09:07

Heb inderdaad gespeeld met veelvouden van 4096. Dat geeft de mountmanager zelf ook al aan.
Ik heb alle verschillende opties geprobeerd en bij alle standen had ik last van haperingen. Soms ging het dan even goed en dan keek ik hoopvol naar het scherm om uiteindelijk te constateren dat er weer haperingen verschenen.
Ik ben wel achter een mogelijke fout gekomen. Dat ga ik vanavond even veranderen. Ik heb namelijk een HUB in mijn netwerk i.p.v. een SWITCH.
Als ik dat veranderd heb dan ga ik kijken of het dan wel wil werken.

Groet,

Chant

Re: Mount manager #16 hemertje

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 29,590 posts

+98
Good

Posted 5 August 2008 - 13:11

ik heb met de 8192 voor rsize en wsize geen problemen icm met een switch
WaveFrontier T90: 28.2E | 23.5E | 19.2E | 16E | 13E | 10E | 4.8E | 0.8W | 5W | 8W |
Tell your friends about our Pli Wiki as it is there to help you: Click here for the PLi Wiki

Re: Mount manager #17 chant

  • Senior Member
  • 264 posts

+1
Neutral

Posted 16 August 2008 - 18:05

Ok,

Hier nogmaals een update en tegelijkertijd een oplossing.
Het is dus zo dat ik de HUB vervangen heb voor een switch. Kwam ik er tot mijn grote verbazing achter dat het ook nog eens een 10Mbit HUB was.
Ik heb nu een 10/100Mbit HP switch ertussen gezet en alles loopt als een zonnetje.
Ik ben recentelijk verhuisd en had daarom even snel iets ertussen geprikt. Wist niet dat het zo'n langzaam oud dingetje was.
Maar alles opgelost en topic afgesloten?!

groet,

Chant





Also tagged with one or more of these keywords: DM800

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users