Jump to content


Photo

OpenRSI ( OpenPLi )voor alle AZboxen !


  • This topic is locked This topic is locked
20 replies to this topic

#1 Ronnie1966

  • Senior Member
  • 232 posts

+8
Neutral

Posted 12 March 2012 - 19:45

@ALL

Met ingang van vandaag is er een OpenRSI versie voor alle AZBOXEN!!!!!!!

De images die gemaakt zijn zijn op basis van OPENPLI.
Alles werkt het zelfde met uitzondering van een beter functionerende MEDIA CENTER.

Er is door het team de laatste weken kei hard gewerkt aan deze versies, die nu dus publiek zijn.
Updates zullen zoals jullie gewend zijn bij OPENPLI ook gewoon online zijn via software updates.

http://openrsi.rsi-i...me-20120312.img

http://openrsi.rsi-i...hd-20120312.zip

http://openrsi.rsi-i...el-20120204.img

http://openrsi.rsi-i...el-20120216.zip

Ik hoop dat jullie hier heel veel plezier aan beleven.


Heb nog geen andere manier gevonden om de downloads beschikbaar te maken dus ik hoop dat het goed is zo. Posted Image

Groet Ronnie1966

VU+ Ultimo 4K OpenPli 8.3 latest 1TB
Gigablue ULTRA UHD OpenPli 8.3
VU+ Zero 4K OpenPli 8.3
Samsung 65” Neo QLED 8K 65QN900A

Bose Soundbar 900 White
Synology 218+ Play 2x 3TB


Re: OpenRSI ( OpenPLi )voor alle AZboxen ! #2 MiLo

  • PLi® Core member
  • 14,052 posts

+298
Excellent

Posted 12 March 2012 - 19:49

De source code staat ook netjes online, mag ik aannemen?
Real musicians never die - they just decompose

Re: OpenRSI ( OpenPLi )voor alle AZboxen ! #3 Ronnie1966

  • Senior Member
  • 232 posts

+8
Neutral

Posted 12 March 2012 - 19:59

@MiLo,

Natuurlijk komt hij online. Zo hoort het toch met opensource.??

Het zal een kwestie zijn van een paar dagen als de hele GIT opgeruimd is maar dan komt hij zeker online.

Hoop dat jullie allen hier wat aan hebben en dat het alleen nog maar mooier wordt.

Groet Ronnie1966

Hier nog een linkje. ;)

http://openrsi.rsi-i....org/index.html

VU+ Ultimo 4K OpenPli 8.3 latest 1TB
Gigablue ULTRA UHD OpenPli 8.3
VU+ Zero 4K OpenPli 8.3
Samsung 65” Neo QLED 8K 65QN900A

Bose Soundbar 900 White
Synology 218+ Play 2x 3TB


Re: OpenRSI ( OpenPLi )voor alle AZboxen ! #4 HPPli

  • Senior Member
  • 1,886 posts

+36
Good

Posted 12 March 2012 - 20:33

Dit is wel leuk, openpli op je niet-dreambox like receiver.
Hadden we al OpenPli op/met PC, nu ook op onze AZ-boxen

Komt er ook iets (OpenPli) voor Topfield PVR7700 ???

Edited by HPPli, 12 March 2012 - 20:35.


Re: OpenRSI ( OpenPLi )voor alle AZboxen ! #5 dAF2000

  • PLi® Ex-Leden
  • 14,151 posts

+52
Good

Posted 12 March 2012 - 20:34

Succes!
Many answers to your question can be found in our wiki: http://openpli.org/wiki

Re: OpenRSI ( OpenPLi )voor alle AZboxen ! #6 dylantje

  • Senior Member
  • 2,406 posts

+19
Neutral

Posted 12 March 2012 - 21:34

@ALL

Met ingang van vandaag is er een OpenRSI versie voor alle AZBOXEN!!!!!!!

De images die gemaakt zijn zijn op basis van OPENPLI.
Alles werkt het zelfde met uitzondering van een beter functionerende MEDIA CENTER.

Er is door het team de laatste weken kei hard gewerkt aan deze versies, die nu dus publiek zijn.
Updates zullen zoals jullie gewend zijn bij OPENPLI ook gewoon online zijn via software updates.

http://openrsi.rsi-i...me-20120312.img

http://openrsi.rsi-i...hd-20120312.zip

http://openrsi.rsi-i...el-20120204.img

http://openrsi.rsi-i...el-20120216.zip

Ik hoop dat jullie hier heel veel plezier aan beleven.


Heb nog geen andere manier gevonden om de downloads beschikbaar te maken dus ik hoop dat het goed is zo. Posted Image

Groet Ronnie1966


Ronnie,
Overtuig me eens waarom ik een azbox moet nemen.!!!![ wil nog goedkope box voor slaapkamer.. binnenkort ]
IPV een PLI ondersteunde box?
Blijft rsi net zo ondersteund als PLI?
Hardware beter?
ALLE PLI onderdelen werkend?
Grit [ oid ] iupdates?
Waarom niet de tijd in PLI gestopt om die gewoon werkend te krijgen op AZ.?

Enz enz..


Thanks al vast...

Mut@nt HD51 with PLi 7.2 release - Cccam, PLi HD skin, HDD-1,5TB, USB DVB-T,4GB usb backupsuite. AB: harmony smartcontrol 

XTrend ET6500 with PLi 7.2 release - PLi HD skin, Stream remote, 2GB usb backupsuite. AB: Harmony 650 , 1x zgemma h2h with Cccam.

Met een USB Dvb-T Triax 78cm, 2x ALPS quatro LNB /19,2 en 23,5, SAB GSO-multiswitch: 4 sat. in 12 out. 

 


Re: OpenRSI ( OpenPLi )voor alle AZboxen ! #7 Ronnie1966

  • Senior Member
  • 232 posts

+8
Neutral

Posted 12 March 2012 - 22:36

Hierbij een link voor een vorige versie van azup met exe bestand.
Daarna Azup 2.1.6 gebruiken om de oudere modellen te flashen.

Succes allen.

www.neutrinohd.eu/tools/AZUp204/setup.exe

VU+ Ultimo 4K OpenPli 8.3 latest 1TB
Gigablue ULTRA UHD OpenPli 8.3
VU+ Zero 4K OpenPli 8.3
Samsung 65” Neo QLED 8K 65QN900A

Bose Soundbar 900 White
Synology 218+ Play 2x 3TB


Re: OpenRSI ( OpenPLi )voor alle AZboxen ! #8 Ronnie1966

  • Senior Member
  • 232 posts

+8
Neutral

Posted 12 March 2012 - 22:41


@ALL

Met ingang van vandaag is er een OpenRSI versie voor alle AZBOXEN!!!!!!!

De images die gemaakt zijn zijn op basis van OPENPLI.
Alles werkt het zelfde met uitzondering van een beter functionerende MEDIA CENTER.

Er is door het team de laatste weken kei hard gewerkt aan deze versies, die nu dus publiek zijn.
Updates zullen zoals jullie gewend zijn bij OPENPLI ook gewoon online zijn via software updates.

http://openrsi.rsi-i...me-20120312.img

http://openrsi.rsi-i...hd-20120312.zip

http://openrsi.rsi-i...el-20120204.img

http://openrsi.rsi-i...el-20120216.zip

Ik hoop dat jullie hier heel veel plezier aan beleven.


Heb nog geen andere manier gevonden om de downloads beschikbaar te maken dus ik hoop dat het goed is zo. Posted Image

Groet Ronnie1966


Ronnie,
Overtuig me eens waarom ik een azbox moet nemen.!!!![ wil nog goedkope box voor slaapkamer.. binnenkort ]
IPV een PLI ondersteunde box?
Blijft rsi net zo ondersteund als PLI? JA
Hardware beter? JA maar dat is aan jezelf om te beoordelen denk ik.
ALLE PLI onderdelen werkend? Nee nog niet maar wordt aan gewerkt alles wat werkt staat op de wel bekende plaats.
Grit [ oid ] iupdates? Over een paar dagen openbaar uiteraard.
Waarom niet de tijd in PLI gestopt om die gewoon werkend te krijgen op AZ.? Moet van twee aknten komen maar het werkt nu toch???

Enz enz..


Thanks al vast...


Voor de rest zou ik zeggen goede hardware voor minder geld.

Succes met het maken van je keuze.

Groet Ronnie1966

VU+ Ultimo 4K OpenPli 8.3 latest 1TB
Gigablue ULTRA UHD OpenPli 8.3
VU+ Zero 4K OpenPli 8.3
Samsung 65” Neo QLED 8K 65QN900A

Bose Soundbar 900 White
Synology 218+ Play 2x 3TB


Re: OpenRSI ( OpenPLi )voor alle AZboxen ! #9 gerard0610

  • Senior Member
  • 940 posts

+41
Good

Posted 12 March 2012 - 23:22

Hierbij een link voor een vorige versie van azup met exe bestand.
Daarna Azup 2.1.6 gebruiken om de oudere modellen te flashen.

Succes allen.

www.neutrinohd.eu/tools/AZUp204/setup.exe


Ik snap het niet goed.

Kan je me uitleggen waarom/ wanneer / bij welke AZBox type of AZBox Image moet je éérst de oude gebruiken en dan pas de nieuwe?
Groet.

Re: OpenRSI ( OpenPLi )voor alle AZboxen ! #10 Carl

  • Senior Member
  • 367 posts

+8
Neutral

Posted 12 March 2012 - 23:38

Kan je dit niet beter vragen op de juiste "clone" forum :D

http://www.opensat4a...irsi-imagesorg/
XP1000, Clarketech CT9000 and a VU+ duo

Re: OpenRSI ( OpenPLi )voor alle AZboxen ! #11 littlesat

  • PLi® Core member
  • 56,598 posts

+694
Excellent

Posted 12 March 2012 - 23:58

Alles werkt het zelfde met uitzondering van een beter functionerende MEDIA CENTER.

Wat bedoel je hiermee en wat is er verbeterd....

WaveFrontier 28.2E | 23.5E | 19.2E | 16E | 13E | 10/9E | 7E | 5E | 1W | 4/5W | 15W


Re: OpenRSI ( OpenPLi )voor alle AZboxen ! #12 Erik Slagter

  • PLi® Core member
  • 46,969 posts

+541
Excellent

Posted 13 March 2012 - 11:38


Alles werkt het zelfde met uitzondering van een beter functionerende MEDIA CENTER.

Wat bedoel je hiermee en wat is er verbeterd....

Ja precies :D

Wat wordt er zowiezo bedoeld met "MEDIA CENTER"? De "media center" plugin, gebruikt iemand die?

Ik vind het zowiezo op z'n minst niet netjes dat niet EERST de source openbaar gemaakt is voordat de image is verspreid.

* Wavefrontier T90 with 28E/23E/19E/13E via SCR switches 2 x 2 x 6 user bands
I don't read PM -> if you have something to ask or to report, do it in the forum so others can benefit. I don't take freelance jobs.
Ik lees geen PM -> als je iets te vragen of te melden hebt, doe het op het forum, zodat anderen er ook wat aan hebben.


Re: OpenRSI ( OpenPLi )voor alle AZboxen ! #13 Erik Slagter

  • PLi® Core member
  • 46,969 posts

+541
Excellent

Posted 13 March 2012 - 11:40

Ook nog even een opmerking. Ik heb laatst vernomen dat de (native) drivers van de azbox niet met dvbapi maar met een "stapi" werken, dat maakt ze ongeschikt voor gebruik met enigma. De community schijnt alternatieve drivers gemaakt te hebben die wel middels dvbapi werken (of misschien wel een compatibility layer), maar die haalt niet alles uit de kan, zoals de native drivers doen (heb ik mij weer laten vertellen).

* Wavefrontier T90 with 28E/23E/19E/13E via SCR switches 2 x 2 x 6 user bands
I don't read PM -> if you have something to ask or to report, do it in the forum so others can benefit. I don't take freelance jobs.
Ik lees geen PM -> als je iets te vragen of te melden hebt, doe het op het forum, zodat anderen er ook wat aan hebben.


Re: OpenRSI ( OpenPLi )voor alle AZboxen ! #14 sattommy

  • Member
  • 10 posts

+1
Neutral

Posted 13 March 2012 - 14:14

@littlesat
Ronnie is misschien een beetje te enthousiast ;-). In de openRSI versie is een MediaCenter plugin meegenomen die aangepast voor een sigma player executable. Die op zijn beurt vrij goed media kan afspelen. De python sources voor deze plugin zitten in de image mocht iemand het leuk vinden deze te gebruiken met bijvoorbeeld gstreamer. Dit mediacenter is echter ook weer afgeleid vanaf een wat ouder enigma2 mediacenter plugin.

@Erik
Dit heb je gedeeltelijk goed vernomen. Voor de eerste generatie boxen zijn de officiele driver niet dvbapi geschikt. Maar na zijn er nu wel dvbapi drivers beschikbaar. Voor de 2de generatie boxen (De azbox ME/Minime) zijn er wel dvbapi drivers beschikbaar. Deze drivers zijn vanaf scratch geschreven :).

@Milo
Het RSI team zal de patches die we gebruikt hebben om een werkende build chain te maken uiteraard volledig beschikbaar stellen. We moeten alleen nog even de beste manier vinden om dit te doen/documenteren. Wij zouden het overigens ook een goed idee vinden als jullie azbox als Box willen opnemen.

Gr.

Tommy

Edited by sattommy, 13 March 2012 - 14:17.


Re: OpenRSI ( OpenPLi )voor alle AZboxen ! #15 gastudio

  • Member
  • 2 posts

0
Neutral

Posted 13 March 2012 - 15:12

Ik heb OpenRSi op mijn azbox premium hd + geinstalleerd.
Weet iemand hoe ik de oscam can installeren.

Ik heb de oscam al lokaal gecopieerd op de azbox en dan uitgevoerd via locale extenties maar de cam wordt niet zichtbaar waar je de cams kunt beheren.
via ftp kan ik wel zien dat de bestanden geinstalleerd zijn op mijn azbox

mvg

Re: OpenRSI ( OpenPLi )voor alle AZboxen ! #16 gastudio

  • Member
  • 2 posts

0
Neutral

Posted 13 March 2012 - 16:23

Oscam is geinstalleerd maar krijg geen beeld op mijn azbox.

niet met de versie 1.2 unstable en 1.1 stable.

cams al herstart en azbox maar helpt niet.

cams ook al chmod 755 gegeven en config files in tuxbox/config gekopieerd zonder succes.

iemand nog een oplossing

Re: OpenRSI ( OpenPLi )voor alle AZboxen ! #17 Henksat

  • Senior Member
  • 14,843 posts

+50
Good

Posted 13 March 2012 - 17:39

Ik heb OpenRSi op mijn azbox premium hd + geinstalleerd.
Weet iemand hoe ik de oscam can installeren.


Heren, we zitten hier op het OpenPLi forum, en het kan niet de bedoeling zijn hier ook een OpenRSi deel van te maken.

Re: OpenRSI ( OpenPLi )voor alle AZboxen ! #18 Henksat

  • Senior Member
  • 14,843 posts

+50
Good

Posted 13 March 2012 - 17:45

De images die gemaakt zijn zijn op basis van OPENPLI.

Er is door het team de laatste weken kei hard gewerkt aan deze versies, die nu dus publiek zijn.


2 zinnen, waarvan de 2e de 1e zin wel erg tegenspreekt.

Re: OpenRSI ( OpenPLi )voor alle AZboxen ! #19 Ronnie1966

  • Senior Member
  • 232 posts

+8
Neutral

Posted 13 March 2012 - 17:45


Hierbij een link voor een vorige versie van azup met exe bestand.
Daarna Azup 2.1.6 gebruiken om de oudere modellen te flashen.

Succes allen.

www.neutrinohd.eu/tools/AZUp204/setup.exe


Ik snap het niet goed.

Kan je me uitleggen waarom/ wanneer / bij welke AZBox type of AZBox Image moet je éérst de oude gebruiken en dan pas de nieuwe?
Groet.

Je moet eerst de oudere versie op je pc zetten omdat daar een exe bestand inzit zodat je geen fout melding krijgt.
Daarna moet je 2.1.6 gebruiken bij het flashen.

Groet Ronnie1966

VU+ Ultimo 4K OpenPli 8.3 latest 1TB
Gigablue ULTRA UHD OpenPli 8.3
VU+ Zero 4K OpenPli 8.3
Samsung 65” Neo QLED 8K 65QN900A

Bose Soundbar 900 White
Synology 218+ Play 2x 3TB


Re: OpenRSI ( OpenPLi )voor alle AZboxen ! #20 Henksat

  • Senior Member
  • 14,843 posts

+50
Good

Posted 13 March 2012 - 17:46

Wij zouden het overigens ook een goed idee vinden als jullie azbox als Box willen opnemen.


Daar is door het team al vaker met nee op geantwoord en dat zal ook niet veranderen.


0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users