Springen naar inhoud


waterpas

Lid geworden: 15 nov 2009
Offline Laatste activiteit: Vandaag, 14:01
-----

Onderwerpen die ik ben begonnen

Onbekend Boeket plaatst zich boven mijn selectie.

8 maart 2024 - 13:08

Beste forum leden, sinds eind December wordt mijn voorkeurs lijst telkens veranderd zonder mijn toedoen. Ik kijk naar programma´s van 4 satellieten en daar heb ik een lijst van gemaakt. De bouqetten zijn de volgende in deze volgorde:
Favorieten; een mix van de 4 satellieten.
Engeland; gescande lijst.
Nederland; de CD-lijst.
Duitsland; gescande lijst.
Zweden; gescande lijst.
In Favorieten staat een gecombineerde lijst van de 4 satellieten.
De verandering is het volgende: boven de "Favorieten" komt zonder mijn toedoen een boeket te staan die uit de transponders van de Thor, of Intelsat 10 satelliet komt. De resp. zenders doen mij vermoeden dat het om transponders met gecodeerde programma´s voor oost-europesche landen gaat, Hongarije, Romenië etc. Ik heb 2 satelliet ontvangers hier staan, beiden met openpli 9.0 maar het probleem doet zich enkel voor op satelliet-tuner 1, in de woonkamer. Via Dreambox-edit heb ik op beide ontvangers identieke settings ingeladen en toch doet het probleem zich maar op een box voor. Ook het verwijderen van de transponders in, satellites.xml veranderd niets.
Iemand enig idee wat de oorzaak kan zijn? 
waterpas
 
 
    

Met tussenpozen draaiend tandwieltje in de linkerbovenhoek.

15 november 2023 - 16:29

 
 
         
 Ik heb j.l. vrijdag de 9.0.versie op mijn Ultimo 4K geflashed en daarna de instellingen terug laten zetten. Vanaf die aanpassing lijkt het erop dat er op de achtergrond met tussenpozen iets gebeurt. Het duurt zo´n 10 seconden en ik kan tijdens dat "gebeuren" m´n afstandsbediening niet activeren, maar kijken gaat zonder problemen. Als ik m´n harde schijf bekijk voor een eventuele crash-log zie ik dat de timeshift permanent actief lijkt te zijn. Ik gebruik die mogelijkheid nooit, dus ik moet iets verkeerds hebben gedaan maar kan dat het niet reproduceren. Rest mij nog te melden dat ik sinds kort ( voor het flashen) m´n NAS via het Cifs-protocol aan de ontvanger heb hangen. Is er een van de technici onder jullie die dit probleem herkent, dan laat ik mij graag helpen.   :rolleyes:
 
Waterpas