Jump to content


Thijs_Rallye

Member Since 24 Mar 2015
Offline Last Active 08 Apr 2024 10:02
-----

Topics I've Started

VuUno4k reageert te pas en te onpas niet op IR afstandsbediening

16 February 2024 - 08:44

Ik heb sinds een maand of wat dat de slaapkamerbox met vlagen niet of slecht op de IR afstandsbediening reageert. Eerlijkheidshalve moet ik zeggen dat het begonnen is nadat de box een 1,5e week heeft uitgestaan ivm het opnieuw witten van de muur, ook is er een andere TV op de slaapkamer gekomen.

 

Anyhow, uiteraard begonnen met het vervangen van de batterijen van de afstandsbediening -> dat bood geen soulaas. Het externe IR oogje op de box aangesloten om eens te proberen -> ook geen gigantisch verschil. Vervolgens een nieuwe IR300 afstandsbediening gekocht -> eigenlijk nog steeds even beroerd.

 

Ik begin nu een beetje door de opties heen te raken wat ik nog kan doen om het te verbeteren. dmesg laat (voor zo ver ik iets met die output kan) weinig geks zien. Ik kan het probleem niet 123 oproepen maar het is wel consequent iedere avond prijs, het slecht reageren lijkt te duren van 10s tot 30s per keer. Op het moment dat de box er last van heeft heb ik via de webif (en de dreamdroid afstandsbediening op mijn telefoon) wel een onmiddellijke reactie.

 

Het lijkt dus dat er echt iets met het IR gedeelte of de afhandeling daarvan niet lekker loopt in de box. Wat wellicht ook nog noemenswaardig is dat ik eergisteren de werbezapper plugin aan de rode toets had toegewezen -> de instellingen van de werbezapper op rood lang. Rood lang heeft welgeteld 1x gewerkt daarna werd rood lang en rood kort als groen (of EPG) geintepreteerd daar de EPG werd geopend.

 

Heeft iemand zulk raar gedrag al eens eerder gezien met een VU box of nog tips wat ik kan proberen?

 

 

gr. Thijs