Jump to content


Photo

Oscam config location ?

Softcams

  • Please log in to reply
7 replies to this topic

#1 linuxgeek

  • Senior Member
  • 65 posts

+1
Neutral

Posted 21 August 2011 - 12:09

Hi there at the moment I'm running open pli 2.1 with oscam as a card server and have put the config files in
/etc/tuxbox/config/oscam-experimental

and its working 100% when ever I try and run the same oscam native it appears not to load the config file so Im guessing it needs to be in another location dose can anyone please tell me this location as it appears to be image dependent

thanks

geek

Re: Oscam config location ? #2 dAF2000

  • PLi® Ex-Leden
  • 14,151 posts

+52
Good

Posted 21 August 2011 - 12:55

It may be /etc/tuxbox/config/oscam-stable/oscam.conf
See this post: http://www.pli-image...179#post_212179
Many answers to your question can be found in our wiki: http://openpli.org/wiki

Re: Oscam config location ? #3 kaneguru

  • Senior Member
  • 198 posts

+1
Neutral

Posted 21 August 2011 - 14:39

Hi there at the moment I'm running open pli 2.1 with oscam as a card server and have put the config files in
/etc/tuxbox/config/oscam-experimental

and its working 100% when ever I try and run the same oscam native it appears not to load the config file so Im guessing it needs to be in another location dose can anyone please tell me this location as it appears to be image dependent

thanks

geek


you can set the files in any folder that you want, but then you should start oscam with
/usr/bin/oscam -c /yourfolder

many SVN will seek in another folder as /etc/tuxbox.
1. VU+ Ultimo VTi5.0 Samsung LCD
2. ET 9000 PLi3.0 Samsung LCD

Wavefrontier 0,8°-4,8°-9°-13°-19,2°-23°-28°

Re: Oscam config location ? #4 Rick Hunter

  • PLi® Core member
  • 8,886 posts

+53
Good

Posted 9 February 2014 - 23:49

A small update.. (I had also some problems starting / using Oscam).. A restart of enigma is needed when installing oscam for the first time..


Plinux member We have a.. (ehmm.. morgage) house.

Re: Oscam config location ? #5 ajeeb

  • Senior Member
  • 385 posts

0
Neutral

Posted 10 February 2014 - 13:53

much better to use /usr/local/etc and point your softcam in /etc/init.d/softcam.oscam to it !

 

/usr/bin/oscam --config-dir /usr/local/etc


ET9000,DM500s+usbTTdvb-3600 ,DVB2000,Humax5400, MACbook PRO retina 13", MAC pro 2 x Quad XEON-2.8GB , 8GB ECC, 4TB+FusionDrive(SSD) , LG-24FHD, HD6870,Debian server

"Since the dawn of our species, Man has been blessed with curiosity"


Re: Oscam config location ? #6 christophecvr

  • Senior Member
  • 3,131 posts

+140
Excellent

Posted 10 February 2014 - 14:12

much better to use /usr/local/etc and point your softcam in /etc/init.d/softcam.oscam to it !

 

/usr/bin/oscam --config-dir /usr/local/etc

That might be ok for a pc if You also change the owner off /usr/local/etc on a pc.

 

For an enigma2 box the standard config location is mostly /etc/tuxbox/conf  but creating and using /usr/local/etc is a very bad idea.

 

It is off course you're personal choice.

 

and the start up command for oscam =   /usr/bin/oscam -c /etc/tuxbox/config/

 

but --config-dir maybe used ass well


Edited by christophecvr, 10 February 2014 - 14:16.


Re: Oscam config location ? #7 ajeeb

  • Senior Member
  • 385 posts

0
Neutral

Posted 10 February 2014 - 14:15

much better to use /usr/local/etc and point your softcam in /etc/init.d/softcam.oscam to it !

 

/usr/bin/oscam --config-dir /usr/local/etc

That might be ok for a pc if You also change the owner off /usr/local/etc on a pc.

 

For an enigma2 box the standard config location is mostly /etc/tuxbox/conf  but creating and using /usr/local/etc is a very bad idea.

 

It is off course you're personal choice.

 

and the start up command for oscam =   /usr/bin/oscam -c /etc/tuxbox/config/

yes this is a choice but you can also make an alias link


ET9000,DM500s+usbTTdvb-3600 ,DVB2000,Humax5400, MACbook PRO retina 13", MAC pro 2 x Quad XEON-2.8GB , 8GB ECC, 4TB+FusionDrive(SSD) , LG-24FHD, HD6870,Debian server

"Since the dawn of our species, Man has been blessed with curiosity"


Re: Oscam config location ? #8 Pr2

  • PLi® Contributor
  • 4,329 posts

+173
Excellent

Posted 10 February 2014 - 15:54

Hi,

 

Juste have a look at:

 

cat /etc/init.d/softcam

 

And you will see how OScam is started with which parameters.

 

Pr2


NO SUPPORT by PM, it is a forum make your question public so everybody can benefit from the question/answer.
If you think that my answer helps you, you can press the up arrow in bottom right of the answer.

Wanna help with OpenPLi Translation? Please read our Wiki Information for translators

Sat: Hotbird 13.0E, Astra 19.2E, Eutelsat5A 5.0W
VU+ Solo 4K: 2*DVB-S2 + 2*DVB-C/T/T2 (used in DVB-C) & Duo 4K: 2*DVB-S2X + DVB-C (FBC)
Edision OS Mio 4K: 1*DVB-S2X + 1*DVB-C/T/T2
 






Also tagged with one or more of these keywords: Softcams

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users