Jump to content


Photo

Bricked Box -Vu Duo - Please help if you can!


  • Please log in to reply
43 replies to this topic

#1 ojoksch

  • Member
  • 20 posts

0
Neutral

Posted 13 January 2012 - 10:06

I flashed my box with new bootloader and latest PLi a few days ago, and it's been working fine for a few days now, but today it's not starting anymore.

Box was working fine yesterday until Power was removed yesterday, and put back on today.
Hdd is spinning
Measured +12V and +5V

But all that happens is the red diode in the corner illuminates, and also reacts to remote. Box is still dead.

Have tried to remove HDD, remove card and inserted USB with new bootloader.


Any tips anyone? I know it's not a PLi-problem, but here's plenty of members with the same box, so I'll try my luck anyway.

Re: Bricked Box -Vu Duo - Please help if you can! #2 Rob van der Does

  • Senior Member
  • 7,731 posts

+184
Excellent

Posted 13 January 2012 - 10:50

1- You left power off long enough (say 30 sec)?
2- If the box worked fine, the bootloader is OK. Don't start messing it up now.
3- Disconnect all cables and devices: coax, LAN, all USB pens and internal/external HDD.

What happens now if you power on the box?

Re: Bricked Box -Vu Duo - Please help if you can! #3 ojoksch

  • Member
  • 20 posts

0
Neutral

Posted 13 January 2012 - 22:24

Powers been off (also removed cable) for at least 5-6 minutes several times. (Trying a few hours now)
All cables was allready removed. As earlier, still no reaction from the box.

Tried USB with bootloader after reading a post on another forum, but I couldn't see any activity on USB so I don't think it's been messed up any more.

Re: Bricked Box -Vu Duo - Please help if you can! #4 Rob van der Does

  • Senior Member
  • 7,731 posts

+184
Excellent

Posted 13 January 2012 - 23:04

Well, sorry to say, but looks indeed bricked.
Maybe try VUUTILS to load an NFI-image (although I don't think that will work either).

Re: Bricked Box -Vu Duo - Please help if you can! #5 ojoksch

  • Member
  • 20 posts

0
Neutral

Posted 14 January 2012 - 01:13

Yeah.. Just tried to check communication through serial. dead..
My last hope now is that my homemade serialcable has faulty wireing since I made it in a hurry.

Network LEDs are illuminated if that helps..

Funny thing though... Seems like lots of people reporting bricked boxes after updating bootloader (excluding those flashing wrong bootloader). Also found one exactly like me. Flashed it, and had it working for two days before it bricked in the same way.

Thanx for helping anyway

Re: Bricked Box -Vu Duo - Please help if you can! #6 Rob van der Does

  • Senior Member
  • 7,731 posts

+184
Excellent

Posted 14 January 2012 - 06:45

Network LEDs are illuminated if that helps..

Nope, only means that the NIC itself is OK.
Sorry again, but looks like a RMA-case.
And you are right: never heard of these problems until recently. Coincidence??

Re: Bricked Box -Vu Duo - Please help if you can! #7 jakas

  • Senior Member
  • 422 posts

+2
Neutral

Posted 14 January 2012 - 06:46

If the bootloader is the culprit there would be many more reports. I dont see many not here atleast. Btw this bootloader updated was released long back end October

Re: Bricked Box -Vu Duo - Please help if you can! #8 Rob van der Does

  • Senior Member
  • 7,731 posts

+184
Excellent

Posted 14 January 2012 - 06:51

Btw this bootloader updated was released long back end October

That indeed is correct, but as hardly anybody needed it by then, my guess is that most bootloaders were only updated when people started to use the 3.1.1 kernel images.

Re: Bricked Box -Vu Duo - Please help if you can! #9 jakas

  • Senior Member
  • 422 posts

+2
Neutral

Posted 14 January 2012 - 07:20

then is it the image ? What image you got on it or last had

Re: Bricked Box -Vu Duo - Please help if you can! #10 Rob van der Does

  • Senior Member
  • 7,731 posts

+184
Excellent

Posted 14 January 2012 - 08:07

then is it the image ? What image you got on it or last had

Nope, no image could possibly cause such a problem.
This is probably hardware related (and possibly but not likely bootloader related).

Re: Bricked Box -Vu Duo - Please help if you can! #11 ojoksch

  • Member
  • 20 posts

0
Neutral

Posted 14 January 2012 - 16:10


Btw this bootloader updated was released long back end October

That indeed is correct, but as hardly anybody needed it by then, my guess is that most bootloaders were only updated when people started to use the 3.1.1 kernel images.


Same as me. Used a stable PLi from last summer before utdating now in january (U know.. WAF combined with busy days)

then is it the image ? What image you got on it or last had


Allways been using PLi, but as SatKiekerd wrote, I can't blame the crash on PLi. Only found some minor bugs. Other problems been HW related, like startup-problem while using a 16 GB USB for PTS.

Anybody knows if cutting the power without shutting down first could cause drivers or bootloader to be corrupted? (Like MS Win :P) If so, I'm buying a ups for my next box.

Re: Bricked Box -Vu Duo - Please help if you can! #12 wiz

  • Senior Member
  • 84 posts

0
Neutral

Posted 14 January 2012 - 16:24

Anybody knows if cutting the power without shutting down first could cause drivers or bootloader to be corrupted? (Like MS Win :P) If so, I'm buying a ups for my next box.


that could not be the case. The flash part that holds the bootloader only gets read, and it gets written during the update. If you flash the bootloader, and half way yank the powercable, then you have bricked yr box.
Only thing you can do is hook up a serial cable to the console port at the back and look if there's anything on the screen when powering up your box.

Re: Bricked Box -Vu Duo - Please help if you can! #13 Rob van der Does

  • Senior Member
  • 7,731 posts

+184
Excellent

Posted 14 January 2012 - 16:45

Only thing you can do is hook up a serial cable to the console port at the back and look if there's anything on the screen when powering up your box.

He already did that:

Yeah.. Just tried to check communication through serial. dead..



Re: Bricked Box -Vu Duo - Please help if you can! #14 wiz

  • Senior Member
  • 84 posts

0
Neutral

Posted 15 January 2012 - 16:46

if the serial console does nothing then there's no other option than to get it back to distributor in order to get it fixed.

Re: Bricked Box -Vu Duo - Please help if you can! #15 ojoksch

  • Member
  • 20 posts

0
Neutral

Posted 15 January 2012 - 19:41

if the serial console does nothing then there's no other option than to get it back to distributor in order to get it fixed.


Yeah, I'll call the dealer this week and see if can help me, but considering the prices, I'm not sure if it's worth repairing at the shop.

Re: Bricked Box -Vu Duo - Please help if you can! #16 DrWilken

  • Member
  • 23 posts

0
Neutral

Posted 16 January 2012 - 18:22

Updated my Vu+ Duo today and it wouldn't boot (red light on). Just said "Starting..." and nothing happened.

Tried the nightly build from 16/1... Didn't work... 15/1... Didn't work either... Still "Starting..." and red light on...

Flashed it with the bootloader update from Vu+ and then the 6.0 image... Worked... :-)

http://www2.vuplus.c...e-v-60-released
Mvh / Best Regards Christian Wilken Vu+ Duo/OpenPLi

Re: Bricked Box -Vu Duo - Please help if you can! #17 DrWilken

  • Member
  • 23 posts

0
Neutral

Posted 16 January 2012 - 18:32

Actually... See this:
http://openpli.org/f...you-must-flash/ :-)

Which points to this (bootloader update):
http://openpli.org/f...873#entry242873

Edited by DrWilken, 16 January 2012 - 18:34.

Mvh / Best Regards Christian Wilken Vu+ Duo/OpenPLi

Re: Bricked Box -Vu Duo - Please help if you can! #18 DrWilken

  • Member
  • 23 posts

0
Neutral

Posted 16 January 2012 - 18:41

Loading the latest Nightly build (16/1) also works now... D'OH... ;-)
Mvh / Best Regards Christian Wilken Vu+ Duo/OpenPLi

Re: Bricked Box -Vu Duo - Please help if you can! #19 ojoksch

  • Member
  • 20 posts

0
Neutral

Posted 16 January 2012 - 23:12

Actually... See this:
http://openpli.org/f...you-must-flash/ :-)

Which points to this (bootloader update):
http://openpli.org/f...873#entry242873


Yeah.. but if you check out my first post on this topic, new bootloader was flashed along with new image and working for a couple of days before meltdown.
There is no reaction from the mainboard whatsoever. Just red led in display

Talked to the seller today, and his opinion is that I didn't turn of box with switch before cutting and switching on power again (I cut and reset the fuse), and that he have had similar cases earlier. Don't see how though.. PS is okay since I've checked all voltages out of it.

A UPS is gonna be installed asap.

Re: Bricked Box -Vu Duo - Please help if you can! #20 WanWizard

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 50,548 posts

+920
Excellent

Posted 16 January 2012 - 23:21

Hmmm.... I have quite regular power cuts here, and sofar not a problem with my VU+DUO...

Currently in use: VU+Duo 4K (2xFBC S2), Amiko Viper T2C (T2), SAB Alpha Triple HD (S2+T2), Zgemma H3.T2C (T/C), Zgemma H6 (fallback), VU+Zero (fallback)

Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.

note: I do not provide support via PM !

 





0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users