Jump to content


Photo

OpenPLi 3.0: new alpha experimental images!


  • This topic is locked This topic is locked
779 replies to this topic

#1 hemertje

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 33,078 posts

+117
Excellent

Posted 23 May 2012 - 14:16

Hello all,

As you can read in several topics, in our development email list and via our twitter account we are working on: OpenPLi 3.0.

These 3.0 images are at some risk at these moments, so don’t use and flash them if you don’t want any trouble!


What are the benefits of OpenPLi 3.0:

We are just moving the current openpli openembedded recipes to an oe-core layer, and adjusting them to the new bitbake requirements.

The new 3.0 images will come online in a few hours, the buildproces at our build server is running at the moment.

There will be no new user features or real user changes, we just updated the build environment (update to openembedded-core).


When the 3.0 images are at beta stage you need to reflash, you can not upgrade to 3.0 from earlier versions.


Greetings,


The OpenPLi team.

on the Glassfibre 1GB DVB-C...


Re: OpenPLi 3.0: new alpha experimental images! #2 Anzo

  • Senior Member
  • 292 posts

+5
Neutral

Posted 23 May 2012 - 15:19

Ik hoop dat jullie na deze klus het OpenPli image kunnen uitbouwen met wat mooie nieuwe features voor de gebruikers! Gefeliciteerd met de geboorte van versie 3.0. :D

Groet, André

apparatuur: Gigablue UHD Quad 4K, Quad Plus, Gigablue Ultra UE, Gigablue X3, Dreambox 8000, Opticum X406, Humax Freesat & Pace Sky+ Box

ontvangst: 5 west, 1 west, 5 oost, 7 oost, 9 oost, 13 oost, 16 oost, 19 oost, 23 oost, 28 oost via o.a. Big Bisat

smartcards: Sky UK FTV, Ziggo TV Royaal (via OScam)


Re: OpenPLi 3.0: new alpha experimental images! #3 HPPli

  • Senior Member
  • 1,487 posts

+27
Good

Posted 23 May 2012 - 15:24

:wub: :wub: :wub: + ..................................... RESPECT, RESPECT & RESPECT.

Thank you again PLi-Core Members en Developers !!!!!!!

Re: OpenPLi 3.0: new alpha experimental images! #4 cobus

  • Senior Member
  • 4,208 posts

+55
Good

Posted 23 May 2012 - 16:14

Het herstarten van de box werkt niet ET9000 (enigma herstarten wel)

Groetjes Cobus R

 

VU+ UNO 4K FBC DVB C  LCD4linux met Samsung SPF 75H

MAXYTEC MULTIBOX

 

Ziggo (digitaal) Kabel TV (FTV) op alle decoders met oa fallback tuner

 


Re: OpenPLi 3.0: new alpha experimental images! #5 radxnl

  • Senior Member
  • 1,527 posts

+57
Good

Posted 23 May 2012 - 16:25

Het herstarten van de box werkt niet ET9000 (enigma herstarten wel)

werkt hier zonder enig probleem, ik hou het even in de gaten, thanx iig

groeten

Re: OpenPLi 3.0: new alpha experimental images! #6 Pedro_Newbie

  • Senior Member
  • 4,631 posts

+225
Excellent

Posted 23 May 2012 - 16:28

Komt er ook nog iets voor de VU+ modellen?

Re: OpenPLi 3.0: new alpha experimental images! #7 radxnl

  • Senior Member
  • 1,527 posts

+57
Good

Posted 23 May 2012 - 16:29

vanavond

Komt er ook nog iets voor de VU+ modellen?


test builds lopen nu, als ze goed gaan vanavond erbij

groeten

Re: OpenPLi 3.0: new alpha experimental images! #8 Pedro_Newbie

  • Senior Member
  • 4,631 posts

+225
Excellent

Posted 23 May 2012 - 16:37

Oké, thanks. Eens kijken of er morgen wat getest kan worden

Re: OpenPLi 3.0: new alpha experimental images! #9 catw

  • Senior Member
  • 136 posts

+2
Neutral

Posted 23 May 2012 - 18:21

Mijn ET9000 werkt niet meer na de update van vanmiddag, alleen BVN, dacht dus softcam er opnieuw op en dan is het wel goed.
Niets werkte dus update van gisteren op usb en die er in, werkt volgens display, maar geen beeld.
De versie van gisteren 22-05 er op zetten wilde ook niet werken/helpen ook terug zettten naar fabrieksinstellingen niet.
Zou dit kunnen komen door de 3.0 versie, zag pas later dat die er ook was.

Dacht haal de temp leeg, root tmp , en ook de root\var tmp, mooi dom dus nu blijft dat ding hangen en kan ik achter de dubbelepunt invullen 1 t/m 0 maar niets werkt hij komt niet verder met booten.

Nu mijn ET500 maar even beneden neergezet.

Wie weet of heeft de oplossing om mijn ET9000 weer aan het werk te krijgen?

ET9000 / ET5000 Triax 110 Archsat 90


Re: OpenPLi 3.0: new alpha experimental images! #10 metoo

  • Senior Member
  • 1,560 posts

+33
Good

Posted 23 May 2012 - 18:47

werkt helemaal top op de ET6000, settings/instellingen zijn gewoon met autobackup/autoinstall terug gekomen, de plugins /downloads zijn er nog niet, komt later wel weer, cccam heb ik handmatig geinstaleerd, de DMM AB doet het er ook weer op, opnames/films via het netwerk etc werken gewoon, dus ik hou hem er op

ET10000 C C C C/T  2TB HDD ET7000 + ET6000 dvb-S  OpenPli Triax 88 multifeed quad LNBs VU Uno4K SE C+2TB HDD Mutant HD60


Re: OpenPLi 3.0: new alpha experimental images! #11 hemertje

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 33,078 posts

+117
Excellent

Posted 23 May 2012 - 19:09

Mijn ET9000 werkt niet meer na de update van vanmiddag, alleen BVN, dacht dus softcam er opnieuw op en dan is het wel goed.
Niets werkte dus update van gisteren op usb en die er in, werkt volgens display, maar geen beeld.
De versie van gisteren 22-05 er op zetten wilde ook niet werken/helpen ook terug zettten naar fabrieksinstellingen niet.
Zou dit kunnen komen door de 3.0 versie, zag pas later dat die er ook was.

Dacht haal de temp leeg, root tmp , en ook de root\var tmp, mooi dom dus nu blijft dat ding hangen en kan ik achter de dubbelepunt invullen 1 t/m 0 maar niets werkt hij komt niet verder met booten.

Nu mijn ET500 maar even beneden neergezet.

Wie weet of heeft de oplossing om mijn ET9000 weer aan het werk te krijgen?


jou update heeft niets met 3.0 te maken.zie de opmerking dat je niet vanuit eerdere versies kunt updaten naar 3.0
je vraag graag in een nieuw draadje starten

on the Glassfibre 1GB DVB-C...


Re: OpenPLi 3.0: new alpha experimental images! #12 catw

  • Senior Member
  • 136 posts

+2
Neutral

Posted 23 May 2012 - 19:12

oke

ET9000 / ET5000 Triax 110 Archsat 90


Re: OpenPLi 3.0: new alpha experimental images! #13 theparasol

  • Senior Member
  • 4,141 posts

+196
Excellent

Posted 23 May 2012 - 19:44

Komt er ook een openpli3 uit voor mijn dm800hd pvr of ontbreken daarvoor de benodigde tuner drivers van dmm?

Re: OpenPLi 3.0: new alpha experimental images! #14 littlesat

  • PLi® Core member
  • 51,264 posts

+571
Excellent

Posted 23 May 2012 - 20:00

Het herstarten van de box werkt niet ET9000 (enigma herstarten wel)

Ik heb het hier net ook gehad met een ET9000..... Scherm U box wordt herstart bleef staan. Na 5 monuten uit en aan gezetten, na splashscreen geen doorstart (alleen mini knipperende cursor).... Wordt vervolgd. (zit wel NOVA-T DVB stick in die nog niet herkend werd na de eerste boot)
Ook de webbrouwser e.d. wilt hij niet installeren.... (unknow package) :(

Edited by littlesat, 23 May 2012 - 20:05.

WaveFrontier 28.2E | 23.5E | 19.2E | 16E | 13E | 10/9E | 7E | 5E | 1W | 4/5W | 15W


Re: OpenPLi 3.0: new alpha experimental images! #15 littlesat

  • PLi® Core member
  • 51,264 posts

+571
Excellent

Posted 23 May 2012 - 20:11

With telnet I can reach the box.... but putty (SSH) gives no response.... (No dropbear????)

Edited by littlesat, 23 May 2012 - 20:15.

WaveFrontier 28.2E | 23.5E | 19.2E | 16E | 13E | 10/9E | 7E | 5E | 1W | 4/5W | 15W


Re: OpenPLi 3.0: new alpha experimental images! #16 radxnl

  • Senior Member
  • 1,527 posts

+57
Good

Posted 23 May 2012 - 20:14

Ook de webbrouwser e.d. wilt hij niet installeren.... (unknow package) :(


komt allemaal goed, even geduld he ;) zijn nog al wat boxen die 'even' overgezet moeten worden

groeten

Re: OpenPLi 3.0: new alpha experimental images! #17 littlesat

  • PLi® Core member
  • 51,264 posts

+571
Excellent

Posted 23 May 2012 - 20:18

And again I can confirm that reboot does not work :( I remove DVB-T stick now.... :( And I also have to reflash again after cold reset.... But took DVB-T stuck out which allow it to boot.... :(

Edited by littlesat, 23 May 2012 - 20:24.

WaveFrontier 28.2E | 23.5E | 19.2E | 16E | 13E | 10/9E | 7E | 5E | 1W | 4/5W | 15W


Re: OpenPLi 3.0: new alpha experimental images! #18 radxnl

  • Senior Member
  • 1,527 posts

+57
Good

Posted 23 May 2012 - 20:21

And again I can confirm that reboot does not work :( I remove DVB-T stick now.... :( And I also have to reflash again after cold reset....


waar antwoord je nu precies op ;) ? en waarom in het engels? ik ben even het draadje kwijt....

groeten

Re: OpenPLi 3.0: new alpha experimental images! #19 littlesat

  • PLi® Core member
  • 51,264 posts

+571
Excellent

Posted 23 May 2012 - 20:27

When starting applications no module gzlip message on EPGimport plugin...

WaveFrontier 28.2E | 23.5E | 19.2E | 16E | 13E | 10/9E | 7E | 5E | 1W | 4/5W | 15W


Re: OpenPLi 3.0: new alpha experimental images! #20 littlesat

  • PLi® Core member
  • 51,264 posts

+571
Excellent

Posted 23 May 2012 - 20:30

waar antwoord je nu precies op ;) ? en waarom in het engels? ik ben even het draadje kwijt....



Ik kan niet herstarten... Init 4 en reboot levert ook iets oneindigs op...

Als ik hem vervolgens gedwongen koud moet herstarten dan loopt het niet door na de splashscreen van XTrend.... (alleen knipperende cursor) totdat ik de DVB-T stick uit de ontvanger trek.

ik zag bij het installeren dat hij de DVB-T drivers voor de NOVA-T (db0700 of zo iet) een fatal error gaf.

WaveFrontier 28.2E | 23.5E | 19.2E | 16E | 13E | 10/9E | 7E | 5E | 1W | 4/5W | 15W





0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users