Jump to content


Photo

Start van OpenPLi soms in verkeerde video mode

1080i 720 fallback boot

  • Please log in to reply
1 reply to this topic

#1 BuGless

  • Senior Member
  • 539 posts

+16
Neutral

Posted 11 June 2012 - 21:23

Ik stel netjes in de Dreambox 500HD met een recente OpenPLi (van de afgelopen 3 maanden, elke 2 dagen geupdate) bij AV settings op HDMI, 1080i, multi.
Dat slaat hij ook netjes op, en dat functioneert goed.

Vervolgens herstart je ergens eens enigma2, en dat gaat eigenlijk altijd goed, komt gelijk terug in HDMI, 1080i en multi.
Maar dan reboot je de dreambox ergens, en in 50% van de gevallen (het is moeilijk te voorspellen wanneer precies) komt hij dan op met een 720, 25Hz mode, soms interlaced oid waardoor het beeld in de onderste helft half herhaalt en flikkert. In de weergave is het beeld van vaak half zo hoog, en valt rechts een beetje ervan af. Je zoekt dan (blind, want de menuwaardes zijn net niet meer te zien rechts) weer HDMI, 1080i, multi op, en dan is alles weer goed.

Als ik in een Dreambox, voordat ik het beeld goedzet, ga controleren wat er op de flash staat aan settings, dan staan ze allemaal perfect op HDMI, 1080i, multi
(zowel in de settings file, als in /etc/videomode, daar staat dan nog steeds: 1080i50).
Het lijkt er dus op, dat de Dreambox en/of enigma een of andere fallback videomode kiezen bij het opstarten soms, en dat enigma dat vervolgens niet corrigeert ondanks dat dat in haar configfiles zo staat.

Enige idee hoe ik dit goedkrijg dat het telkens gelijk goed boot?
Misschien kan ik die fallback logica ergens om de tuin leiden?
Of een andere optie is hoe kan ik via een (shell) script de videomode omschakelen in enigma?

Re: Start van OpenPLi soms in verkeerde video mode #2 BuGless

  • Senior Member
  • 539 posts

+16
Neutral

Posted 18 June 2012 - 12:00

Het lijkt erop, dat als ik *voor* de reboot de file /etc/videomode verwijder, hij na het opstarten consequent (tot dusverre pas 4 keer getest) uiteindelijk de juiste videomode kiest. Maar als iemand dit kan bevestigen, dan wel ontkennen, houd ik me aanbevolen.



Also tagged with one or more of these keywords: 1080i, 720, fallback, boot

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users