Jump to content


Photo

[DM8000HD] bij een tuner geeft geen signaal meer!

DM8000HD

  • Please log in to reply
6 replies to this topic

#1 ShAmAlKo

  • Senior Member
  • 38 posts

0
Neutral

Posted 26 July 2012 - 03:17

Hallo allemaal,

Ik heb sinds 3 dagen een probleem met verliezen signaal soms heb je wel signaal en soms gaat van zelf weg, ik heb 3x tuner S2 en ook geprobeerd met andere tuner geeft ook geen signaal zelfde kabel naar paar keer restart soms helpt soms helpt het niet, dus legt aan dreambox of kabel of aan switch?

Ik gebruik openpli 2.1 vandaag last update gedaan 25-07-2012.

Alvast bedankt.


Groeten,

ShAmAlKo

Re: [DM8000HD] bij een tuner geeft geen signaal meer! #2 Frenske

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 25,937 posts

+321
Excellent

Posted 26 July 2012 - 07:25

Voor zover ik uit je vraag kan opmaken komt het probleem bij verschillende tuners voor.
Dan lijkt mij de conclusie terecht dat het niet aan de receivers ligt. Als het aan PLi had gelegen zouden er meerdere meldingen zijn. En dus zou ik beginnen om eens naar de connectors kijken.

- Komt het voor bij alle satellieten of slechts één? Bij één, dan kán de betreffende lnb defect zijn.
- Hoe hoog is de signaalwaarde als het wel werkt?

Op deze manier kan je zaken elimineren en kom je dichter bij een oplossing.

Mijn schotel is een T90 met 10 LNB's. Daarnaast voor de fun nog een draaibaar systeem met een Triax TD 78.

Dreamboxen heb ik niet meer echt actief. Verder heb ik ook nog een een VU+ duo2 met 500Gb harddisk + een VU+ Uno, Zero, Solo 4K, Ultimo 4K, Zero 4K, Uno 4Kse. + ook nog een Xtrend ET7x00. Daarnaast heb ik ook nog diverse andere modellen w.o. een Formuler F4, ET8500, ET7500, Mut@nt 2400HD, Xsarius Fusion HD se en verder nog wel het e.e.a. waarmee op verzoek vanalles wordt getest. Iemand moet het tenslotte doen. ;) :)
Los van de eerder genoemde modellen heb ik nog wel een rits aan testsamples als Mut@nt 2400HD, HD60, GB UE4K, GB Trio4K, Maxitec Multibox combo en Twin, Octagon sf8008, sf8008 mini en last but nog least enkele modellen van het Grieks Duitse Edision.

Voor centrale opslag van media gebruik ik een Qnap 219P 
met tweemaal 2 Tb harddisks + een Synology DS414 met 12 Tb Totale opslag.

-------------------------------------------------------------------------------------------
Many answers to your question can be found in our wiki: Just one click away from this "solutioncentre".

Als ik alles al wist hoefde ik ook niets te vragen. If I had all the knowledge I had no questions at all.


Re: [DM8000HD] bij een tuner geeft geen signaal meer! #3 ShAmAlKo

  • Senior Member
  • 38 posts

0
Neutral

Posted 26 July 2012 - 12:29

Voor zover ik uit je vraag kan opmaken komt het probleem bij verschillende tuners voor.
Dan lijkt mij de conclusie terecht dat het niet aan de receivers ligt. Als het aan PLi had gelegen zouden er meerdere meldingen zijn. En dus zou ik beginnen om eens naar de connectors kijken.

- Komt het voor bij alle satellieten of slechts één? Bij één, dan kán de betreffende lnb defect zijn.
- Hoe hoog is de signaalwaarde als het wel werkt?

Op deze manier kan je zaken elimineren en kom je dichter bij een oplossing.

Bedankt voor jouw reactie.

LNB dat zou ik niet zeggen dat defect zijn want bij andere tuner komt van zelfde LNB en hij werkt perfect.

Ik heb 3x tuners en alle 3x komt uit een LNB uit en die werkt gewoon, het signaal is van alle 3 gewoon zelfde dus geen signaalwaarde verlies, ik zometeen effe andere switch vervangen en dan laat ik jou het weten.

Re: [DM8000HD] bij een tuner geeft geen signaal meer! #4 Frenske

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 25,937 posts

+321
Excellent

Posted 26 July 2012 - 12:45

LNB dat zou ik niet zeggen dat defect zijn want bij andere tuner komt van zelfde LNB en hij werkt perfect.

Dat kon ik uit je eerste bericht niet opmaken.

ik heb 3x tuner S2 en ook geprobeerd met andere tuner geeft ook geen signaal zelfde kabel

Dit bedoel ik dus. Ik blijf bij mijn stelling dat het dus ook de lnb zou kunnen zijn. :)

Mijn schotel is een T90 met 10 LNB's. Daarnaast voor de fun nog een draaibaar systeem met een Triax TD 78.

Dreamboxen heb ik niet meer echt actief. Verder heb ik ook nog een een VU+ duo2 met 500Gb harddisk + een VU+ Uno, Zero, Solo 4K, Ultimo 4K, Zero 4K, Uno 4Kse. + ook nog een Xtrend ET7x00. Daarnaast heb ik ook nog diverse andere modellen w.o. een Formuler F4, ET8500, ET7500, Mut@nt 2400HD, Xsarius Fusion HD se en verder nog wel het e.e.a. waarmee op verzoek vanalles wordt getest. Iemand moet het tenslotte doen. ;) :)
Los van de eerder genoemde modellen heb ik nog wel een rits aan testsamples als Mut@nt 2400HD, HD60, GB UE4K, GB Trio4K, Maxitec Multibox combo en Twin, Octagon sf8008, sf8008 mini en last but nog least enkele modellen van het Grieks Duitse Edision.

Voor centrale opslag van media gebruik ik een Qnap 219P 
met tweemaal 2 Tb harddisks + een Synology DS414 met 12 Tb Totale opslag.

-------------------------------------------------------------------------------------------
Many answers to your question can be found in our wiki: Just one click away from this "solutioncentre".

Als ik alles al wist hoefde ik ook niets te vragen. If I had all the knowledge I had no questions at all.


Re: [DM8000HD] bij een tuner geeft geen signaal meer! #5 ShAmAlKo

  • Senior Member
  • 38 posts

0
Neutral

Posted 26 July 2012 - 12:50


LNB dat zou ik niet zeggen dat defect zijn want bij andere tuner komt van zelfde LNB en hij werkt perfect.

Dat kon ik uit je eerste bericht niet opmaken.

ik heb 3x tuner S2 en ook geprobeerd met andere tuner geeft ook geen signaal zelfde kabel

Dit bedoel ik dus. Ik blijf bij mijn stelling dat het dus ook de lnb zou kunnen zijn. :)

Voor dat ik switch vervangen nu werkt perfect het wel zelfde kabel en zelfde tuner, alle 3x tuner nu weer het werkt, dan legt aan iets anders aan image?

Re: [DM8000HD] bij een tuner geeft geen signaal meer! #6 Frenske

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 25,937 posts

+321
Excellent

Posted 26 July 2012 - 13:02

Aan de image twijfel ik niet. Zoals eerder opgemerkt hadden wij dan meer meldingen gehad. Bekabeling, pluggen, switch, lnb. Daar zal het in zitten.
Als het korte storingen zijn, blokvorming, dan kan er ook een grote tak van een boom in de weg hangen die door de wind bewogen wordt. Die kans lijkt mij klein.

Mijn schotel is een T90 met 10 LNB's. Daarnaast voor de fun nog een draaibaar systeem met een Triax TD 78.

Dreamboxen heb ik niet meer echt actief. Verder heb ik ook nog een een VU+ duo2 met 500Gb harddisk + een VU+ Uno, Zero, Solo 4K, Ultimo 4K, Zero 4K, Uno 4Kse. + ook nog een Xtrend ET7x00. Daarnaast heb ik ook nog diverse andere modellen w.o. een Formuler F4, ET8500, ET7500, Mut@nt 2400HD, Xsarius Fusion HD se en verder nog wel het e.e.a. waarmee op verzoek vanalles wordt getest. Iemand moet het tenslotte doen. ;) :)
Los van de eerder genoemde modellen heb ik nog wel een rits aan testsamples als Mut@nt 2400HD, HD60, GB UE4K, GB Trio4K, Maxitec Multibox combo en Twin, Octagon sf8008, sf8008 mini en last but nog least enkele modellen van het Grieks Duitse Edision.

Voor centrale opslag van media gebruik ik een Qnap 219P 
met tweemaal 2 Tb harddisks + een Synology DS414 met 12 Tb Totale opslag.

-------------------------------------------------------------------------------------------
Many answers to your question can be found in our wiki: Just one click away from this "solutioncentre".

Als ik alles al wist hoefde ik ook niets te vragen. If I had all the knowledge I had no questions at all.


Re: [DM8000HD] bij een tuner geeft geen signaal meer! #7 ShAmAlKo

  • Senior Member
  • 38 posts

0
Neutral

Posted 27 July 2012 - 05:19

Aan de image twijfel ik niet. Zoals eerder opgemerkt hadden wij dan meer meldingen gehad. Bekabeling, pluggen, switch, lnb. Daar zal het in zitten.
Als het korte storingen zijn, blokvorming, dan kan er ook een grote tak van een boom in de weg hangen die door de wind bewogen wordt. Die kans lijkt mij klein.

Ja inderdaad moet altijd voordat het image flashen of wat ook in dreambox veranderen eerst bekabeling, switch, pluggen goed controllen.

Ik denk het is opgelost, want wast kabel niet goed ik stukje weg gehaald en dan opnieuw gedaan en nu werk het weer :)

Dankjewel voor hulp.



1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users