Jump to content


Photo

HD PiP welke chipset?

PiP

  • Please log in to reply
28 replies to this topic

#1 chant

  • Senior Member
  • 279 posts

+1
Neutral

Posted 29 July 2012 - 22:02

Hallo,

Ik heb zelf geen DM8000 maar nou heb ik vernomen van mensen die deze wel bezitten dat deze ontvangen volledige HD/HD PiP ondersteund. Dat wil zeggen met 2 vloeiende HD beelden en niet dat ie alleen de i-Frames decodeert.
Is er inmiddels een nieuwere (niet DMM) ontvanger die hetzelfde kan? Ik kan er geen vinden namelijk. Ik vind het zo raar dat zowel de nieuwere Xtrend en VU+ modellen dit niet ondersteunen.
Heb ook bij Broadcom op de site gekeken maar daar zag ik zo 123 ook geen modellen die die zouden kunnen, wel HD/SD maar dat wil ik juist niet. Dus waarom een tig jaar oude DM8000 dat wel kan en een 'moderne' ontvanger niet is mij een raadsel. Heeft dit met geld te maken en zijn die chips die dit kunnen heel duur (en laat dat nou net niet de trend van het moment zijn,dure/duurzame spullen) of worden ze simpelweg niet meer gemaakt omdat er te weinig vraag naar is.
Iets wat me ook sterk lijkt aangezien alle kanalen zo langzamerhand naar mpeg4/HD aan het gaan zijn.

Hopelijk heeft iemand hier meer over te vertellen...

chant

Re: HD PiP welke chipset? #2 littlesat

  • PLi® Core member
  • 49,675 posts

+541
Excellent

Posted 30 July 2012 - 06:51

De DM8000 is inderdaad de enige die dit kan....

WaveFrontier 28.2E | 23.5E | 19.2E | 16E | 13E | 10/9E | 7E | 5E | 1W | 4/5W | 15W


Re: HD PiP welke chipset? #3 Rob van der Does

  • Senior Member
  • 7,731 posts

+184
Excellent

Posted 30 July 2012 - 11:02

..maar daar komt verandering in.
In de nieuwere generatie BC-chips zijn er meer die dit ondersteunen.

Re: HD PiP welke chipset? #4 littlesat

  • PLi® Core member
  • 49,675 posts

+541
Excellent

Posted 30 July 2012 - 14:00

Maar uuuuuh!!! als je eerlijk bent... gebruikt iemand dit echt???

WaveFrontier 28.2E | 23.5E | 19.2E | 16E | 13E | 10/9E | 7E | 5E | 1W | 4/5W | 15W


Re: HD PiP welke chipset? #5 DeBeek

  • Senior Member
  • 1,386 posts

+39
Good

Posted 30 July 2012 - 14:10

Wat is dat dan PIP ? :lol:

Tis dat het op mijn 8000 zit maar gebruiken .............................

Vu+DUO 4K, (FBC-C & FBC-S2X twin tuner),  OpenPLi 7.2 Rc,  My-FullNightHD skin,

2x Synology DS-116,  Autotimer,  Ziggo Kabel-tv,  Astra 28.2,


Re: HD PiP welke chipset? #6 Erik Slagter

  • PLi® Core member
  • 45,366 posts

+499
Excellent

Posted 30 July 2012 - 14:16

Maar uuuuuh!!! als je eerlijk bent... gebruikt iemand dit echt???

Nou, ja ik dus. Regelmatig. Maar ik geloof dat ik de enige ben... Die ook nog eens alleen HD kijkt...
* Wavefrontier T90 with 28E/23E/19E/13E/9E/4.8E/0.8W/5W via SCR switches 2 x 2 x 6 user bands
* Ziggo digital cable TV (FTA)
I don't read PM -> if you have something to ask or to report, do it in the forum so others can benefit. I don't take freelance jobs.
Ik lees geen PM -> als je iets te vragen of te melden hebt, doe het op het forum, zodat anderen er ook wat aan hebben.

Re: HD PiP welke chipset? #7 Rob van der Does

  • Senior Member
  • 7,731 posts

+184
Excellent

Posted 30 July 2012 - 17:39

Ik gebruik inderdaad PiP weleens. Maar alleen om te kijken of het werkt ;)

Re: HD PiP welke chipset? #8 Erik Slagter

  • PLi® Core member
  • 45,366 posts

+499
Excellent

Posted 30 July 2012 - 18:16

Zitten jullie vrolijk de hele reclame dan uit elke keer als je live kijkt?

Edited by Erik Slagter, 30 July 2012 - 18:16.

* Wavefrontier T90 with 28E/23E/19E/13E/9E/4.8E/0.8W/5W via SCR switches 2 x 2 x 6 user bands
* Ziggo digital cable TV (FTA)
I don't read PM -> if you have something to ask or to report, do it in the forum so others can benefit. I don't take freelance jobs.
Ik lees geen PM -> als je iets te vragen of te melden hebt, doe het op het forum, zodat anderen er ook wat aan hebben.

Re: HD PiP welke chipset? #9 Rob van der Does

  • Senior Member
  • 7,731 posts

+184
Excellent

Posted 30 July 2012 - 18:47

Zitten jullie vrolijk de hele reclame dan uit elke keer als je live kijkt?

Hehe, ik kijk nooit live-TV. Da's toch helemaal nergens goed voor?

Re: HD PiP welke chipset? #10 catastrofus

  • Senior Member
  • 2,559 posts

+30
Good

Posted 30 July 2012 - 19:10

Nu tijdens de OS op de HD kanalen van de BBC, daar is HD-pip errug handig. Dus ik ben de 2de die het gebruikt dus... B)



Maar uuuuuh!!! als je eerlijk bent... gebruikt iemand dit echt???

Nou, ja ik dus. Regelmatig. Maar ik geloof dat ik de enige ben... Die ook nog eens alleen HD kijkt...


Edited by catastrofus, 30 July 2012 - 19:10.

Sorry, I'm a member of the "react above quote" community! :ph34r:

2 x et10k (CCCS. PLi-7.0) met een Synology ds214+ (2 x 6 TB) ziggo oost (voormalig @Home) + A1/A2/A3/HB (TechniSat)
 


Re: HD PiP welke chipset? #11 chant

  • Senior Member
  • 279 posts

+1
Neutral

Posted 30 July 2012 - 20:07

Ik gebruik het ook hoor...

..maar daar komt verandering in.
In de nieuwere generatie BC-chips zijn er meer die dit ondersteunen.


Over welke termijn hebben we het dan?

Re: HD PiP welke chipset? #12 Tech

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 11,155 posts

+268
Excellent

Posted 30 July 2012 - 22:49

Ik wil niet lullig doen maar de 8000 is niet de enige box die hd pip aankan maar ik ga ervan uit dat het in deze discussie om enigma2 ontvangers gaat.

Ik heb de laatste reelbox avantgarde 3 die ook zonder problemen hd pip weergeeft :)
Aan de rand van de afgrond is een stap voorwaarts niet altijd vooruitgang....

Re: HD PiP welke chipset? #13 littlesat

  • PLi® Core member
  • 49,675 posts

+541
Excellent

Posted 30 July 2012 - 23:00

Wat voor chip zit er dan in die Realbox?

WaveFrontier 28.2E | 23.5E | 19.2E | 16E | 13E | 10/9E | 7E | 5E | 1W | 4/5W | 15W


Re: HD PiP welke chipset? #14 Rob van der Does

  • Senior Member
  • 7,731 posts

+184
Excellent

Posted 31 July 2012 - 06:39

Ik gebruik het ook hoor...


..maar daar komt verandering in.
In de nieuwere generatie BC-chips zijn er meer die dit ondersteunen.

Over welke termijn hebben we het dan?

Een termijn kan ik niet geven, maar kijk b.v. naar nieuwe ontvangers als de DUO-2 en de GigaBlue quattro. Maar ongetwijfeld komen er meer.

Re: HD PiP welke chipset? #15 Erik Slagter

  • PLi® Core member
  • 45,366 posts

+499
Excellent

Posted 31 July 2012 - 08:38

Hehe, ik kijk nooit live-TV. Da's toch helemaal nergens goed voor?

Ik probeer het (ook) zoveel mogelijk te vermijden, maar dat lukt niet altijd.
* Wavefrontier T90 with 28E/23E/19E/13E/9E/4.8E/0.8W/5W via SCR switches 2 x 2 x 6 user bands
* Ziggo digital cable TV (FTA)
I don't read PM -> if you have something to ask or to report, do it in the forum so others can benefit. I don't take freelance jobs.
Ik lees geen PM -> als je iets te vragen of te melden hebt, doe het op het forum, zodat anderen er ook wat aan hebben.

Re: HD PiP welke chipset? #16 Erik Slagter

  • PLi® Core member
  • 45,366 posts

+499
Excellent

Posted 31 July 2012 - 08:39

Wat voor chip zit er dan in die Realbox?

Precies wat ik ook wilde vragen!

In ieder geval geen Broadcom dan! Sigma ofzo?
* Wavefrontier T90 with 28E/23E/19E/13E/9E/4.8E/0.8W/5W via SCR switches 2 x 2 x 6 user bands
* Ziggo digital cable TV (FTA)
I don't read PM -> if you have something to ask or to report, do it in the forum so others can benefit. I don't take freelance jobs.
Ik lees geen PM -> als je iets te vragen of te melden hebt, doe het op het forum, zodat anderen er ook wat aan hebben.

Re: HD PiP welke chipset? #17 WanWizard

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 49,352 posts

+859
Excellent

Posted 31 July 2012 - 13:03

De Reelbox Avangarde III is een mediacenter, er zit een dus een Intel HD chipset in (in dit geval met een Atom CE4257)

Currently in use: VU+Duo 4K (2xFBC S2), Amiko Viper T2C (T2), SAB Alpha Triple HD (S2+T2), Zgemma H3.T2C (T/C), Zgemma H6 (fallback), VU+Zero (fallback)

Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.

note: I do not provide support via PM !

 


Re: HD PiP welke chipset? #18 Erik Slagter

  • PLi® Core member
  • 45,366 posts

+499
Excellent

Posted 31 July 2012 - 13:44

Intel atom chipsets met hardware multimedia??? Ik loop al weer achter kennelijk.
* Wavefrontier T90 with 28E/23E/19E/13E/9E/4.8E/0.8W/5W via SCR switches 2 x 2 x 6 user bands
* Ziggo digital cable TV (FTA)
I don't read PM -> if you have something to ask or to report, do it in the forum so others can benefit. I don't take freelance jobs.
Ik lees geen PM -> als je iets te vragen of te melden hebt, doe het op het forum, zodat anderen er ook wat aan hebben.

Re: HD PiP welke chipset? #19 Tech

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 11,155 posts

+268
Excellent

Posted 31 July 2012 - 18:35

Zo erg loop je niet achter, de eerste leveringen vinden momenteel plaats, ik heb de mazzel de eerste te mogen ontvangen.
Aan de rand van de afgrond is een stap voorwaarts niet altijd vooruitgang....

Re: HD PiP welke chipset? #20 Erik Slagter

  • PLi® Core member
  • 45,366 posts

+499
Excellent

Posted 31 July 2012 - 18:59

Wat zit er precies in qua hardware multimedia support dan? Zitten er twee volledige mpeg2/mpeg4 decoders in en ook scalers, deinterlacers, pip e.d.? Dat zijn dingen die (nog) niet in de "gewone" core i7's zitten (of zeer beperkt, of met bugs, of slechte support). Ruikt intel een interessante markt hier?
* Wavefrontier T90 with 28E/23E/19E/13E/9E/4.8E/0.8W/5W via SCR switches 2 x 2 x 6 user bands
* Ziggo digital cable TV (FTA)
I don't read PM -> if you have something to ask or to report, do it in the forum so others can benefit. I don't take freelance jobs.
Ik lees geen PM -> als je iets te vragen of te melden hebt, doe het op het forum, zodat anderen er ook wat aan hebben.





0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users