Jump to content


Photo

Help with build OpenPli for dm500

dm500

  • Please log in to reply
9 replies to this topic

#1 Cofybreak

  • Senior Member
  • 113 posts

0
Neutral

Posted 1 August 2012 - 20:04

Trying to compile an image for my receiver(dm500s), but without success.
Recently I compiled a year ago and I had no problem.
At that time I used OpenSuSE 11.3 or 11.4 (can`t remember), now - 12.1
I used the script "make_cdk_image".
I get files about 1.3 MB file, and in log found this:

Making all in satfind
make[4]: Entering directory `/home/peter/pli-cfbk/cdk/apps/tuxbox/plugins/fx2/satfind'
/bin/sh ../../libtool --tag=CC --mode=compile powerpc-tuxbox-linux-gnu-gcc -DHAVE_CONFIG_H -I. -I../.. -I./../lib -I../../include -I/home/peter/pli-cfbk/cdk/driver/include -I/home/peter/pli-cfbk/cdk/driver/include -I/home/peter/pli-cfbk/cdk/driver/include -I/home/peter/pli-cfbk/cdk/root/cdkroot/include/tuxtxt -I/home/peter/pli-cfbk/cdk/root/cdkroot/include/tuxbox/tuxtxt -I/home/peter/pli-cfbk/cdk/driver/include -Wall -mcpu=405 -msoft-float -mmultiple -mstring -meabi -pipe -Os -ggdb3 -DHAVE_DREAMBOX_HARDWARE -DHAVE_DREAMBOX_DM500 -I/home/peter/pli-cfbk/cdk/root/cdkroot/include/tuxtxt -I/home/peter/pli-cfbk/cdk/root/cdkroot/include/tuxbox/tuxtxt -I/home/peter/pli-cfbk/cdk/driver/include -MT satfind.lo -MD -MP -MF .deps/satfind.Tpo -c -o satfind.lo satfind.c
libtool: compile: powerpc-tuxbox-linux-gnu-gcc -DHAVE_CONFIG_H -I. -I../.. -I./../lib -I../../include -I/home/peter/pli-cfbk/cdk/driver/include -I/home/peter/pli-cfbk/cdk/driver/include -I/home/peter/pli-cfbk/cdk/driver/include -I/home/peter/pli-cfbk/cdk/root/cdkroot/include/tuxtxt -I/home/peter/pli-cfbk/cdk/root/cdkroot/include/tuxbox/tuxtxt -I/home/peter/pli-cfbk/cdk/driver/include -Wall -mcpu=405 -msoft-float -mmultiple -mstring -meabi -pipe -Os -ggdb3 -DHAVE_DREAMBOX_HARDWARE -DHAVE_DREAMBOX_DM500 -I/home/peter/pli-cfbk/cdk/root/cdkroot/include/tuxtxt -I/home/peter/pli-cfbk/cdk/root/cdkroot/include/tuxbox/tuxtxt -I/home/peter/pli-cfbk/cdk/driver/include -MT satfind.lo -MD -MP -MF .deps/satfind.Tpo -c satfind.c -fPIC -DPIC -o .libs/satfind.o
satfind.c: In function `writeReg':
satfind.c:104: error: `I2C_SLAVE_FORCE' undeclared (first use in this function)
satfind.c:104: error: (Each undeclared identifier is reported only once
satfind.c:104: error: for each function it appears in.)
satfind.c: In function `readReg':
satfind.c:119: error: `I2C_SLAVE_FORCE' undeclared (first use in this function)
make[4]: *** [satfind.lo] Error 1
make[4]: Leaving directory `/home/peter/pli-cfbk/cdk/apps/tuxbox/plugins/fx2/satfind'
make[3]: *** [all-recursive] Error 1
make[3]: Leaving directory `/home/peter/pli-cfbk/cdk/apps/tuxbox/plugins/fx2'
make[2]: *** [all-recursive] Error 1
make[2]: Leaving directory `/home/peter/pli-cfbk/cdk/apps/tuxbox/plugins'
make[1]: *** [all] Error 2
make[1]: Leaving directory `/home/peter/pli-cfbk/cdk/apps/tuxbox/plugins'
make: *** [.plugins] Error 2



Here is the complete log:

Attached Files


Edited by Cofybreak, 1 August 2012 - 20:05.


Re: Help with build OpenPli for dm500 #2 dAF2000

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 14,136 posts

+52
Good

Posted 3 August 2012 - 15:17

I never saw that error before, but I think the linux kernel is not build right. An include file of the linux kernel defines the symbol I2C_SLAVE_FORCE.
Many answers to your question can be found in our wiki: http://openpli.org/wiki

Re: Help with build OpenPli for dm500 #3 Cofybreak

  • Senior Member
  • 113 posts

0
Neutral

Posted 4 August 2012 - 16:21

I searching for include file and i found it --> /usr/src/linux/include/linux/i2c-dev.h
And this simbol is defined:


/* NOTE: Slave address is 7 or 10 bits, but 10-bit addresses
 * are NOT supported! (due to code brokenness)
 */
#define I2C_SLAVE    0x0703    /* Use this slave address */
#define I2C_SLAVE_FORCE    0x0706    /* Use this slave address, even if it
                   is already in use by a driver! */

Today i installing openSuse 11.3 on virtual mashine - same error!!!
Any ideas?

Re: Help with build OpenPli for dm500 #4 Cofybreak

  • Senior Member
  • 113 posts

0
Neutral

Posted 4 August 2012 - 16:40

Found another file i2c-dev.h.
In /usr/include/linux, but simbol is declared!

Re: Help with build OpenPli for dm500 #5 dAF2000

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 14,136 posts

+52
Good

Posted 4 August 2012 - 16:43

This might help:

Remove the file .linux (note the dot in front) in the directory cdk and build again. This will rebuild the linux kernel.
Many answers to your question can be found in our wiki: http://openpli.org/wiki

Re: Help with build OpenPli for dm500 #6 Cofybreak

  • Senior Member
  • 113 posts

0
Neutral

Posted 4 August 2012 - 17:21

This might help:

Remove the file .linux (note the dot in front) in the directory cdk and build again. This will rebuild the linux kernel.

I trayed build from scratch & again problem:

make  -C manual subdir_lib
make[3]: Entering directory `/home/peter/openpli/cdk/cdk/glibc-2.3.2/manual'
Makefile:250: *** mixed implicit and normal rules.  Stop.
make[3]: Leaving directory `/home/peter/openpli/cdk/cdk/glibc-2.3.2/manual'
make[2]: *** [manual/subdir_lib] Error 2
make[2]: Leaving directory `/home/peter/openpli/cdk/cdk/glibc-2.3.2'
make[1]: *** [all] Error 2
make[1]: Leaving directory `/home/peter/openpli/cdk/cdk/build'
make: *** [.glibc] Error 2


Re: Help with build OpenPli for dm500 #7 dAF2000

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 14,136 posts

+52
Good

Posted 5 August 2012 - 14:31

I really wouldn't know what could be wrong. You may try to check out a new source tree and start a new, fresh build. I know the cdk build tree is quite buggy.

And copy the /home/peter/openpli/cdk/cdk/Archive directory to the new source tree. It will save a lot of time.
Many answers to your question can be found in our wiki: http://openpli.org/wiki

Re: Help with build OpenPli for dm500 #8 Cofybreak

  • Senior Member
  • 113 posts

0
Neutral

Posted 6 August 2012 - 19:26

I tryed build from zero (new check out etc...) and again error:

make  -C manual subdir_lib
make[3]: Entering directory `/home/peter/openpli/cdk/cdk/glibc-2.3.2/manual'
Makefile:250: *** mixed implicit and normal rules.  Stop.

This is on my PC with OpenSuSE 12.1

But on virtual machine with OpenSuSE 11.3 build is successful :)
Thank for help, dAF2000

Re: Help with build OpenPli for dm500 #9 dAF2000

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 14,136 posts

+52
Good

Posted 6 August 2012 - 19:41

Well, you got it working although I don't know why :)

There must be a difference between OpenSuSE 11.3 and 12.1. You may check if /bin/sh is a symlink to /bin/dash. I've seen problems (in compiling the cdk tree on Ubuntu) if /bin/sh is a symlink to /bin/dash. The solution was to create a symlink from /bin/sh to /bin/bash (not dash). But this is really a wild guess.
Many answers to your question can be found in our wiki: http://openpli.org/wiki

Re: Help with build OpenPli for dm500 #10 Cofybreak

  • Senior Member
  • 113 posts

0
Neutral

Posted 7 August 2012 - 19:06

No, i have no instaled dash, but never mind.
In the end i build OpenPLi image - this is the important. :)





Also tagged with one or more of these keywords: dm500

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users