Jump to content


Photo

Dreambox doet het niet meer

DM500HD Bootloader flash image

  • Please log in to reply
16 replies to this topic

#1 martijnsx

  • Senior Member
  • 117 posts

0
Neutral

Posted 5 August 2012 - 09:05

Heren,

Ik heb even jullie hulp nodig. Normaal kom ik er wel uit maar nu wil het niet lukken.

Ik heb een 500HD. Van de ene op de andere dag heb ik geen beeld meer van de gecodeerde zenders. Na uitzoekwerk kom ik er achter dat het niet aan de server ligt (andere box in huis doet het wel, ET9000). Omdat de 500HD toch al vaker last had van crashes (groen beeld) wilde ik de box updaten. Dit lukt me dus niet.

Wanneer ik via de web interface wil flashen geeft deze "INVALID IMAGE (OR OLD VERSION)". Volgens google moet ik een nieuwe bootloader installeren. En hier ligt het probleem. Hoe krijg ik deze erop?

Via google gezocht en moest de bootloader er via de ftp op krijgen. Hier gaat het mis. Wanneer ik naar de root van de 500HD een bestand wil schrijven geeft het FTP programma aan dat het bestand al bestaat. Dit doet gebeurt in de root voor alle bestanden. Ik weet zeker dat ze nog niet op de box staan. Wanneer ik kies voor overschrijven dan staat het bestand wel in de root maar is het pakweg 3 x zo klein geworden in bytes. Kopieer ik het bestand dan terug naar de pc dan blijft het bestand zo klein en werkt het niet meer (geprobeerd met PDF bestand). Erg vreemde zaak. Kan dus ook de CCcam file niet wegschrijven.

Naar de TMP dir schrijven lukt wel. Dan via local extensies proberen de bootloader te installeer dan lijkt het te lukken. Start ik de dreambox opnieuw op om de laatste PLI image te flashen dan krijg ik nog steeds invalid image (or old version).

De bootloader heet second stage 84 r0. Deze ook ergens gevonden via google.

Bedankt alvast

Re: Dreambox doet het niet meer #2 Erik Slagter

  • PLi® Core member
  • 45,353 posts

+498
Excellent

Posted 5 August 2012 - 09:11

Zoek nog maar even verder (op dit board) hoe je dit moet doen, het is echt vaak genoeg uitgelegd.

Ennnuhhhh, card sharing doen we hier niet he (zie forumregels!)
* Wavefrontier T90 with 28E/23E/19E/13E/9E/4.8E/0.8W/5W via SCR switches 2 x 2 x 6 user bands
* Ziggo digital cable TV (FTA)
I don't read PM -> if you have something to ask or to report, do it in the forum so others can benefit. I don't take freelance jobs.
Ik lees geen PM -> als je iets te vragen of te melden hebt, doe het op het forum, zodat anderen er ook wat aan hebben.

Re: Dreambox doet het niet meer #3 DeBeek

  • Senior Member
  • 1,384 posts

+39
Good

Posted 5 August 2012 - 09:12

Zie hierboven..

Edited by DeBeek, 5 August 2012 - 09:13.

Vu+DUO 4K, (FBC-C & FBC-S2X twin tuner),  OpenPLi 7.2 Rc,  My-FullNightHD skin,

2x Synology DS-116,  Autotimer,  Ziggo Kabel-tv,  Astra 28.2,


Re: Dreambox doet het niet meer #4 martijnsx

  • Senior Member
  • 117 posts

0
Neutral

Posted 5 August 2012 - 10:20

Sorry,

Nee klopt, cardsharing doen we hier niet.

Maar graag toch even hulp, ik heb het forum en de WIKI al afgelopen maar kom er niet uit. Een aantal zaken zijn me niet helder.
Dat ik de nieuwste bootloader nodig heb is me wel duidelijk. Waar je deze vandaan haalt en hoe je deze er op zet niet.

De bootloader heb ik van de originele dreambox site gehaald. http://www.dreamboxupdate.com/
Ook heb ik een 2 bootloaders via google gevonden (84).
Op dit forum vind ik wel directe links maar deze zijn voor de VU.

Bootloaders Flashen via de webinterface lukt niet want krijg steeds de melding INVALID IMAGE.
Bootloaders via FTP naar TMP directory uploaden en dan via local extensies installeren lukt dus ook niet.
Zoals gezegt uploaden naar de root van de dreambox lukt ook niet.

Welke bootloader moet ik nou hebben?
En hoe krijg ik deze erop?

De antwoorden die ik steeds terug vind op het forum met het advies "de nieuwste bootloader installeren" helpen me dus niet.

Gr,
Martijn

Re: Dreambox doet het niet meer #5 Erik Slagter

  • PLi® Core member
  • 45,353 posts

+498
Excellent

Posted 5 August 2012 - 10:37

Als je het hebt over een "cardserver" dan is het wel zo verstandig om er even bij te zetten dat het gaat om intern (= binnen je eigen huis) sharing, dan is het geen probleem.

Volgens mij staat het wel degelijk goed uitgelegd als je goed zoekt. Ik heb zelf geen dm500hd, maar het is in ieder geval NIET de bedoeling dat je de bootloader met ftp naar de box upload, het is geen gewone file. Op mijn dm800 en dm8000 heb ik een web interface tijdens "STOP MODE", via die web interface kun je firmware uploaden, zowel complete images als bootloaders. Kijk even of het op de dm500hd ook zo gaat. Er staat me ook iets bij van usb sticks bij de dm500hd, waar je de nieuwe firmware op moet zetten. Hoe dat gaat, staat dan gewoon in de gebruiksaanwijzing.
* Wavefrontier T90 with 28E/23E/19E/13E/9E/4.8E/0.8W/5W via SCR switches 2 x 2 x 6 user bands
* Ziggo digital cable TV (FTA)
I don't read PM -> if you have something to ask or to report, do it in the forum so others can benefit. I don't take freelance jobs.
Ik lees geen PM -> als je iets te vragen of te melden hebt, doe het op het forum, zodat anderen er ook wat aan hebben.

Re: Dreambox doet het niet meer #6 metoo

  • Senior Member
  • 1,560 posts

+33
Good

Posted 5 August 2012 - 10:41

als het niet gaatvia de webbrowser probeer dan eens firefox browser oid

ET10000 C C C C/T  2TB HDD ET7000 + ET6000 dvb-S  OpenPli Triax 88 multifeed quad LNBs VU Uno4K SE C+2TB HDD Mutant HD60


Re: Dreambox doet het niet meer #7 Erik Slagter

  • PLi® Core member
  • 45,353 posts

+498
Excellent

Posted 5 August 2012 - 10:42

Huh firefox is geen webbrowser?
* Wavefrontier T90 with 28E/23E/19E/13E/9E/4.8E/0.8W/5W via SCR switches 2 x 2 x 6 user bands
* Ziggo digital cable TV (FTA)
I don't read PM -> if you have something to ask or to report, do it in the forum so others can benefit. I don't take freelance jobs.
Ik lees geen PM -> als je iets te vragen of te melden hebt, doe het op het forum, zodat anderen er ook wat aan hebben.

Re: Dreambox doet het niet meer #8 martijnsx

  • Senior Member
  • 117 posts

0
Neutral

Posted 5 August 2012 - 10:51

Dat is nu net het probleem. Mijn ET9000 heeft een USB poort maar de 500HD niet.

Flashen van de bootloader via de webinterface gaat dus niet omdat ik steeds dezelfde melding krijg. Het is me ook nog de vraag welk bootloader bestand ik moet gebruiken want op de dreammultimedia site staan versie 1.6 en 2.0. Onder 1.6 staan meer dan 100 verschillende bestanden en onder 2.0 meerdere met verschillende datums. Het bestand met de laatste datum werkt niet.

Mijn ervaring met de dreambox is helaas dat deze de laatste tijd regelmatig crashed en een groen scherm geeft. En om e.e.a. te verhelpen moet je vele forum berichten door, uren googlen en verschillende zaken proberen vaak zonder resultaat. Nu heb ik dus geen tv meer en begin me steeds vaker te ergeren aan hoe moeizaam het gaat om problemen op te lossen.

Het zou zo makkelijk en mooi zijn als er ergens precies staat welk bootloader bestand je moet gebruiken, waar je die kunt vinden, en hoe het flashen precies moet voor de 500HD.

Re: Dreambox doet het niet meer #9 metoo

  • Senior Member
  • 1,560 posts

+33
Good

Posted 5 August 2012 - 10:51

nvt

Edited by metoo, 5 August 2012 - 10:52.

ET10000 C C C C/T  2TB HDD ET7000 + ET6000 dvb-S  OpenPli Triax 88 multifeed quad LNBs VU Uno4K SE C+2TB HDD Mutant HD60


Re: Dreambox doet het niet meer #10 metoo

  • Senior Member
  • 1,560 posts

+33
Good

Posted 5 August 2012 - 10:55

Huh firefox is geen webbrowser?

waarom niet?

ET10000 C C C C/T  2TB HDD ET7000 + ET6000 dvb-S  OpenPli Triax 88 multifeed quad LNBs VU Uno4K SE C+2TB HDD Mutant HD60


Re: Dreambox doet het niet meer #11 Erik Slagter

  • PLi® Core member
  • 45,353 posts

+498
Excellent

Posted 5 August 2012 - 10:56

Het probleem is dat jij telkens probeert bootloaders en images (firmware) via de web interface van enigma te uploaden. Enigma kan hier niks mee! Bootloader en firmware worden ingeladen lang voordat enigma actief is. De dreamboxen hebben een speciale stand, de STOP mode (zie je gebruiksaanwijzing!), waarbij de dreambox niet de image en enigma gaat inladen, maar een speciale web interface start, waar je firmware kunt uploaden...
* Wavefrontier T90 with 28E/23E/19E/13E/9E/4.8E/0.8W/5W via SCR switches 2 x 2 x 6 user bands
* Ziggo digital cable TV (FTA)
I don't read PM -> if you have something to ask or to report, do it in the forum so others can benefit. I don't take freelance jobs.
Ik lees geen PM -> als je iets te vragen of te melden hebt, doe het op het forum, zodat anderen er ook wat aan hebben.

Re: Dreambox doet het niet meer #12 Erik Slagter

  • PLi® Core member
  • 45,353 posts

+498
Excellent

Posted 5 August 2012 - 10:57


Huh firefox is geen webbrowser?

waarom niet?

Dat zeg jij... Als webbrowser niet werkt, firefox proberen :huh:
* Wavefrontier T90 with 28E/23E/19E/13E/9E/4.8E/0.8W/5W via SCR switches 2 x 2 x 6 user bands
* Ziggo digital cable TV (FTA)
I don't read PM -> if you have something to ask or to report, do it in the forum so others can benefit. I don't take freelance jobs.
Ik lees geen PM -> als je iets te vragen of te melden hebt, doe het op het forum, zodat anderen er ook wat aan hebben.

Re: Dreambox doet het niet meer #13 Henksat

  • Senior Member
  • 14,818 posts

+47
Good

Posted 5 August 2012 - 11:04

en hoe het flashen precies moet voor de 500HD.


In plaats van lopen steunen kun je beter even googlen:
http://www.dream-mul...irmware-browser

En als het via de browser niet meer lukt:
http://www.dream-mul...lashing-dreamup

Re: Dreambox doet het niet meer #14 martijnsx

  • Senior Member
  • 117 posts

0
Neutral

Posted 5 August 2012 - 11:05

OPGELOST!!!

Ik weet dat je de dreambox op moet starten door hem uit te zetten, de knop aan de voorkant in te houden en dan de box aanzetten zodat je via de webinterface in het flash menu komt!

De oplossing komt van METOO. Ik moest Firefox gebruiken. Waar ging het mis?

In eerste instantie gebruikte ik steeds firefox om het flashmenu te laden. IPV het flash menu kreeg is steeds de normale webinterface die half of niet goed geladen werd, ondanks dat ik mijn box gestart heb zoals in de eerste regel beschreven. Om deze reden ben ik overgegaan naar internet explorer. Hier kreeg ik wel het flash menu maar deze pakt dus niets.

Het is de vraag waarom firefox nu wel het flash menu pakt. Ik denk dat dit te maken heeft met het feit dat ik een factory reset heb gedaan op de box zelf. Ik vermoed dat delen van de webinterface niet meer goed werkten.

Het probleem is dus nu opgelost!

Bedankt!

Re: Dreambox doet het niet meer #15 Henksat

  • Senior Member
  • 14,818 posts

+47
Good

Posted 5 August 2012 - 11:08

En je moet bootloader 84 hebben, deze file uitpakken en naar de root van de box kopieëren en dan via menu als lokale extensie installeren (effe zoeken waar dat precies zit) hierna de gewenste image installeren zoals hierboven beschreven.

Re: Dreambox doet het niet meer #16 metoo

  • Senior Member
  • 1,560 posts

+33
Good

Posted 5 August 2012 - 11:08



Huh firefox is geen webbrowser?

waarom niet?

Dat zeg jij... Als webbrowser niet werkt, firefox proberen :huh:

firefox browser proberen

maar alles is altijd op verschillende manieren uit te leggen of te interpreteren, zowel positief als negatief, vooral als je een gedeelte van een zin citeerd,je kan op alle slakken zout leggen, je kan spijkers op laag water zoeken, je ziet maar

Edited by metoo, 5 August 2012 - 11:11.

ET10000 C C C C/T  2TB HDD ET7000 + ET6000 dvb-S  OpenPli Triax 88 multifeed quad LNBs VU Uno4K SE C+2TB HDD Mutant HD60


Re: Dreambox doet het niet meer #17 Erik Slagter

  • PLi® Core member
  • 45,353 posts

+498
Excellent

Posted 5 August 2012 - 11:14

Als je nou gewoon zegt: even een andere browser proberen... NB. de huidige bootloaders supporten alle gangbare browsers (IE, Firefox (en afgeleiden) en chrome (en andere WebKit-browsers). Op zich is het tegenwoordig dus niet meer nodig een andere browser te gebruiken.

@martijnsx, als je nou iets preciezer had verteld wat je al gedaan had, wat er gebeurde en wat er had moeten gebeuren, in plaats van "het werkt niet", dan had je véél sneller een oplossing gehad, had ons ook allemaal tijd gescheeld. En voortaan als je rare dingen krijgt, ook altijd even de cache van je browser leegmaken, hoe dat gaat verschilt per browser.

Edited by Erik Slagter, 5 August 2012 - 11:15.

* Wavefrontier T90 with 28E/23E/19E/13E/9E/4.8E/0.8W/5W via SCR switches 2 x 2 x 6 user bands
* Ziggo digital cable TV (FTA)
I don't read PM -> if you have something to ask or to report, do it in the forum so others can benefit. I don't take freelance jobs.
Ik lees geen PM -> als je iets te vragen of te melden hebt, doe het op het forum, zodat anderen er ook wat aan hebben.





Also tagged with one or more of these keywords: DM500HD, Bootloader, flash, image

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users