Jump to content


Photo

MoviePlayer - problems with playback mkv

VuDuo

  • Please log in to reply
13 replies to this topic

#1 atilaks

  • Senior Member
  • 245 posts

+5
Neutral

Posted 22 October 2012 - 16:40

Hi PLI team,

I have problems playing some mkv files.

An mkv file plays fine for a couple of minutes and suddenly audio disappears and time pointer 'jumps' forward. Video continues.

I tried to play it on different OpenPLI versions (vanilla OpenPLI with no plugins installed):

- OpenPLi-2.1-beta-vuduo-20120924 (everything is ok, no problems with playback)\

- OpenPLi-3.0-beta-vuduo-20121014 (playback problems)

- OpenPLi-3.0-beta-vuduo-20121022 (playback problems)

Enigma2 log does not tell what is wrong...

Edited by atilaks, 22 October 2012 - 16:42.


Re: MoviePlayer - problems with playback mkv #2 Erik Slagter

  • PLi® Core member
  • 45,263 posts

+497
Excellent

Posted 22 October 2012 - 16:44

Can you please check the version of the drivers? I hate to say it, but it's probably a driver problem.
* Wavefrontier T90 with 28E/23E/19E/13E/9E/4.8E/0.8W/5W via SCR switches 2 x 2 x 6 user bands
* Ziggo digital cable TV (FTA)
I don't read PM -> if you have something to ask or to report, do it in the forum so others can benefit. I don't take freelance jobs.
Ik lees geen PM -> als je iets te vragen of te melden hebt, doe het op het forum, zodat anderen er ook wat aan hebben.

Re: MoviePlayer - problems with playback mkv #3 littlesat

  • PLi® Core member
  • 48,578 posts

+511
Excellent

Posted 22 October 2012 - 16:57

Or gstreamer issues..... we need to downgrade -or- upgrade gstreamer....

WaveFrontier 28.2E | 23.5E | 19.2E | 16E | 13E | 10/9E | 7E | 5E | 1W | 4/5W | 15W


Re: MoviePlayer - problems with playback mkv #4 atilaks

  • Senior Member
  • 245 posts

+5
Neutral

Posted 22 October 2012 - 17:16

same vuduo drivers on all three, btw no problems on dm500hd

Re: MoviePlayer - problems with playback mkv #5 Erik Slagter

  • PLi® Core member
  • 45,263 posts

+497
Excellent

Posted 22 October 2012 - 17:22

Okay thanks, that is interesting information.
* Wavefrontier T90 with 28E/23E/19E/13E/9E/4.8E/0.8W/5W via SCR switches 2 x 2 x 6 user bands
* Ziggo digital cable TV (FTA)
I don't read PM -> if you have something to ask or to report, do it in the forum so others can benefit. I don't take freelance jobs.
Ik lees geen PM -> als je iets te vragen of te melden hebt, doe het op het forum, zodat anderen er ook wat aan hebben.

Re: MoviePlayer - problems with playback mkv #6 Erik Slagter

  • PLi® Core member
  • 45,263 posts

+497
Excellent

Posted 2 November 2012 - 09:57

BTW although you may need hear much from us, we are taking this problem serieously and we ARE working on it. It's just not simple, believe me.
* Wavefrontier T90 with 28E/23E/19E/13E/9E/4.8E/0.8W/5W via SCR switches 2 x 2 x 6 user bands
* Ziggo digital cable TV (FTA)
I don't read PM -> if you have something to ask or to report, do it in the forum so others can benefit. I don't take freelance jobs.
Ik lees geen PM -> als je iets te vragen of te melden hebt, doe het op het forum, zodat anderen er ook wat aan hebben.

Re: MoviePlayer - problems with playback mkv #7 littlesat

  • PLi® Core member
  • 48,578 posts

+511
Excellent

Posted 2 November 2012 - 11:15

The upgrade of gstreamer is not easy.... it might take a number of weeks...


WaveFrontier 28.2E | 23.5E | 19.2E | 16E | 13E | 10/9E | 7E | 5E | 1W | 4/5W | 15W


Re: MoviePlayer - problems with playback mkv #8 atilaks

  • Senior Member
  • 245 posts

+5
Neutral

Posted 2 November 2012 - 11:35

okey dokey, don't feel pressed... take your time...

btw, isn't that odd that dm500hd is problem-free? is there any difference in gstreamer version on dm500hd and vuduo?

Re: MoviePlayer - problems with playback mkv #9 Erik Slagter

  • PLi® Core member
  • 45,263 posts

+497
Excellent

Posted 2 November 2012 - 11:36

There are several problems with gstreamer at the moment, some of them appear only on certain boxes, indeed and some of them may be caused by driver issues actually.
* Wavefrontier T90 with 28E/23E/19E/13E/9E/4.8E/0.8W/5W via SCR switches 2 x 2 x 6 user bands
* Ziggo digital cable TV (FTA)
I don't read PM -> if you have something to ask or to report, do it in the forum so others can benefit. I don't take freelance jobs.
Ik lees geen PM -> als je iets te vragen of te melden hebt, doe het op het forum, zodat anderen er ook wat aan hebben.

Re: MoviePlayer - problems with playback mkv #10 aesthetiker

  • Member
  • 12 posts

0
Neutral

Posted 2 November 2012 - 13:41

Very great to see you work on this Problem

Re: MoviePlayer - problems with playback mkv #11 gregoire

  • Senior Member
  • 81 posts

0
Neutral

Posted 2 November 2012 - 16:21

How could you tell that the dm500hd is problem free ?
I wanted to "show" openpli to a friend who has a dm500hd and he was really disapointed because he had exactly the same problem I have with DTS-HD on my DM8000 (constant DTS is fine on all box I know about).
For me even with those problem I still prefer openpli and I can wait for a proper upgrade (or even downgrade) of gstreamer :-)

Re: MoviePlayer - problems with playback mkv #12 atilaks

  • Senior Member
  • 245 posts

+5
Neutral

Posted 2 November 2012 - 17:37

i was not referring to problem with dts, read the first post...

Re: MoviePlayer - problems with playback mkv #13 gregoire

  • Senior Member
  • 81 posts

0
Neutral

Posted 2 November 2012 - 21:45

I was just refering to "problem-free" which is certainly wrong here.

Re: MoviePlayer - problems with playback mkv #14 atilaks

  • Senior Member
  • 245 posts

+5
Neutral

Posted 2 November 2012 - 22:18

never mind... delete me

Edited by atilaks, 2 November 2012 - 22:23.






Also tagged with one or more of these keywords: VuDuo

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users