Jump to content


Photo

First time installing OpenPli on Dm 500 HD

dm500hd Openpli SSL 80 install

  • Please log in to reply
11 replies to this topic

#1 cccjjj

  • Member
  • 4 posts

0
Neutral

Posted 5 November 2012 - 10:13

Hi.

I´m very new in this software. I´m trying to read the forum to make everything right first time but I am still a bit confused.

I´m about to install a DM500HD with OpenPli.

When i press the down button at the same time as I power on the box I get the following screen. (see attached)
Posted Image
It looks like I have SSL BUILD #80 and because of that I can´t install the Latest OpenPli.

Should the following steps for me be:

- Press Firmware upgrade and upgrade with a file named secondstage-dm500hd-84.nfi that I have downloaded?
The size of this file is 145 KB.

- I have also downloaded OpenPLi-3.0-beta-dm500hd-20121030.nfi from this site and this I think should be executed afterwards. This file is 42 600 KB. Do I choose Firmware upgrade there aswell? I have tried to run this file before but I get some kind of error. Wrong image or something and when I look around think this is because of the old SSL version.

Is this the 2 steps I need to do?

Grateful if somebody could help me.

//CCCJJJ

Attached Files



Re: First time installing OpenPli on Dm 500 HD #2 metoo

  • Senior Member
  • 1,560 posts

+33
Good

Posted 5 November 2012 - 10:36

yes, first the ssl then the image

ET10000 C C C C/T  2TB HDD ET7000 + ET6000 dvb-S  OpenPli Triax 88 multifeed quad LNBs VU Uno4K SE C+2TB HDD Mutant HD60


Re: First time installing OpenPli on Dm 500 HD #3 cccjjj

  • Member
  • 4 posts

0
Neutral

Posted 5 November 2012 - 10:54

yes, first the ssl then the image


The same procedure for both of the files?

Re: First time installing OpenPli on Dm 500 HD #4 metoo

  • Senior Member
  • 1,560 posts

+33
Good

Posted 5 November 2012 - 10:55

yes

ET10000 C C C C/T  2TB HDD ET7000 + ET6000 dvb-S  OpenPli Triax 88 multifeed quad LNBs VU Uno4K SE C+2TB HDD Mutant HD60


Re: First time installing OpenPli on Dm 500 HD #5 Henksat

  • Senior Member
  • 14,811 posts

+47
Good

Posted 5 November 2012 - 10:56

Yes, same procedure, first SSL then reboot & press down button again.
SSL will go very fast, image takes more time.

Re: First time installing OpenPli on Dm 500 HD #6 cccjjj

  • Member
  • 4 posts

0
Neutral

Posted 5 November 2012 - 11:11

Does the files look like the correct ones? I have heard that if you install the wrong files you won´t be able to restore it again.

Re: First time installing OpenPli on Dm 500 HD #7 cccjjj

  • Member
  • 4 posts

0
Neutral

Posted 7 November 2012 - 08:50

Nobody answering my last question?

Re: First time installing OpenPli on Dm 500 HD #8 hemispherical1

  • Senior Member
  • 1,596 posts

+49
Good

Posted 7 November 2012 - 18:00

The SSL "looks" like the correct one, but I don't think anybody else knows what you downloaded or where you downloaded from. I think clone files "usually" have the clone name in the filename, sim2, ferarri, etc...

If you downloaded the 500hd SSL from dreamboxupdate.com, it "should" be correct.

--
hemi

Re: First time installing OpenPli on Dm 500 HD #9 felisteus

  • Member
  • 2 posts

0
Neutral

Posted 15 November 2012 - 00:22

Does anyone know if the "good Bouquetts" I have NOW,

in a dream 500HD (Enigma 2.1) disappeared if I use - Dreamup via cable USB - to FLASH a new image ex. Enigma 3?

Or is there any way of saving my BOUQUETS in my Pc before flashing Enigma 3?

It seems that some images come with the Bouquetts done is it right?

Thank you experts - Sorry (I´m an "ignorant" on this matter)

Re: First time installing OpenPli on Dm 500 HD #10 Frenske

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 20,691 posts

+162
Excellent

Posted 15 November 2012 - 00:25

Welcome to the PLi support board.
I would suggest that you first save your bouquets on your PC. In that case you're certain that your settings are backed up. As I don't own a DM500HD I can't give you any more advice. ;)
Mijn schotel is een T90 met 10 LNB's. Daarnaast voor de fun nog een draaibaar systeem met een Triax TD 78.

Een Dreambox DM 800-SE Verder nog een een VU+ duo met 500Gb harddisk + een VU+ Uno. + ook nog een Xtrend ET4000 en een Vu+ Zero erbij. Inmiddels heb ik ook nog een VU+ Duo2 erbij, een Vu+ Solo 4K, een Formuler F4, Xtrend ET10000, ET8500, ET7500, Mut@nt 2400HD, Xsarius Fusion HD se en nog het e.e.a.

Voor centrale opslag van media gebruik ik een Qnap 219P met tweemaal 2 Tb harddisks.

-------------------------------------------------------------------------------------------
Many answers to your question can be found in our wiki: Just one click away from this "solutioncentre".

Als ik alles al wist hoefde ik ook niets te vragen. If I had all the knowledge I had no questions at all.

Re: First time installing OpenPli on Dm 500 HD #11 felisteus

  • Member
  • 2 posts

0
Neutral

Posted 15 November 2012 - 00:47

Thks Frenske for your answer.

But I don´t know whow so save them from de dream to tthe PC - My be the DreamUP gives that chance but I have never used it.

So I need some more information about it.

Thak you anyway.

Re: First time installing OpenPli on Dm 500 HD #12 hemispherical1

  • Senior Member
  • 1,596 posts

+49
Good

Posted 15 November 2012 - 02:26

My personal preference is DBedit (DreamboxEdit), but there are other Bouquet Editors also (BouquetWizard, EnigmaEdit, etc...). I assume any one of them can backup your channel list to your PC and tranfer it back to a new image...

--
hemi





Also tagged with one or more of these keywords: dm500hd, Openpli, SSL 80, install

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users