Jump to content


Photo

mount openpli2.1 naar openpli 3.0 in fstab

mount

  • Please log in to reply
24 replies to this topic

#1 dolphs

  • Senior Member
  • 861 posts

+8
Neutral

Posted 19 November 2012 - 19:32

Hallo mede hobbyisten, ik heb in de slaapkamer een dm800 ( openpli 2.1 ) staan en in /etc/fstab gebruik ik altijd iets als " IP-adres::/export/downloads/complete/movies /mnt/lan nfs rw,rsize=32768,wsize=32768,soft,tcp,nolock,intr,noatime 0 0" en dat werkt prima naar mijn nas-je met debian. Nu wil ik ook een mount hebben naar de dm8000 met openpli3.0 in de huiskamer, maar ik krijg het dus gewoon niet connected, regel die ik in gedachte daarvoor had is : " IP-adres dm8000 :/media/hdd/movie /mnt/dm8k nfs rw,rsize=32768,wsize=32768,soft,tcp,nolock 0 0". Wat doe ik hier verkeerd?

Re: mount openpli2.1 naar openpli 3.0 in fstab #2 Frenske

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 25,514 posts

+301
Excellent

Posted 19 November 2012 - 19:43

Waarom mount je niet standaard via de mountmanager. Username en password is normaliter niet nodig.
Ik heb al jaren diverse boxen gemount naar elkaars harddisk.

Mijn schotel is een T90 met 10 LNB's. Daarnaast voor de fun nog een draaibaar systeem met een Triax TD 78.

Dreamboxen heb ik niet meer echt actief. Verder heb ik ook nog een een VU+ duo2 met 500Gb harddisk + een VU+ Uno, Zero, Solo 4K, Ultimo 4K, Zero 4K, Uno 4Kse. + ook nog een Xtrend ET7x00. Daarnaast heb ik ook nog diverse andere modellen w.o. een Formuler F4, ET8500, ET7500, Mut@nt 2400HD, Xsarius Fusion HD se en verder nog wel het e.e.a. waarmee op verzoek vanalles wordt getest. Iemand moet het tenslotte doen. ;) :)
Los van de eerder genoemde modellen heb ik nog wel een rits aan testsamples als Mut@nt 2400HD, HD60, GB UE4K, GB Trio4K, Maxitec Multibox combo en Twin, Octagon sf8008, sf8008 mini en last but nog least enkele modellen van het Grieks Duitse Edision.

Voor centrale opslag van media gebruik ik een Qnap 219P 
met tweemaal 2 Tb harddisks + een Synology DS414 met 12 Tb Totale opslag.

-------------------------------------------------------------------------------------------
Many answers to your question can be found in our wiki: Just one click away from this "solutioncentre".

Als ik alles al wist hoefde ik ook niets te vragen. If I had all the knowledge I had no questions at all.


Re: mount openpli2.1 naar openpli 3.0 in fstab #3 dolphs

  • Senior Member
  • 861 posts

+8
Neutral

Posted 19 November 2012 - 20:56

dat is mij om het even, maar ook daarmee kom ik geen stap verder.
Ik zie op de dm800 een rode X bij de mountmanager, dus voor mount die is aangemaakt naar de dm8000 " media/hdd/movie ".

dm8000 heeft toch echt een hdd in zich:
<snip snip>
/dev/sda1 458.4G 301.2G 133.9G 69% /media/hdd
<snip snip>

dm800 is fstab inmiddels hashed en herstart: " ## IP-adres:/media/hdd/movie /mnt/lan nfs rw,rsize=32768,wsize=32768,soft,tcp,nolock 0 0 "

Edited by dolphs, 19 November 2012 - 21:00.


Re: mount openpli2.1 naar openpli 3.0 in fstab #4 dolphs

  • Senior Member
  • 861 posts

+8
Neutral

Posted 19 November 2012 - 21:03

oh ja ter aanvulling, maw /media/hdd/movie bestaat :

<snip snip>
drwx------ 2 root root 16384 May 31 18:31 lost+found
drwxr-xr-x 32 root root 4096 Nov 19 12:01 movie
<snip snip>

Re: mount openpli2.1 naar openpli 3.0 in fstab #5 Frenske

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 25,514 posts

+301
Excellent

Posted 19 November 2012 - 21:12

Ik gebruik zelf altijd de cifs mount.

Mijn schotel is een T90 met 10 LNB's. Daarnaast voor de fun nog een draaibaar systeem met een Triax TD 78.

Dreamboxen heb ik niet meer echt actief. Verder heb ik ook nog een een VU+ duo2 met 500Gb harddisk + een VU+ Uno, Zero, Solo 4K, Ultimo 4K, Zero 4K, Uno 4Kse. + ook nog een Xtrend ET7x00. Daarnaast heb ik ook nog diverse andere modellen w.o. een Formuler F4, ET8500, ET7500, Mut@nt 2400HD, Xsarius Fusion HD se en verder nog wel het e.e.a. waarmee op verzoek vanalles wordt getest. Iemand moet het tenslotte doen. ;) :)
Los van de eerder genoemde modellen heb ik nog wel een rits aan testsamples als Mut@nt 2400HD, HD60, GB UE4K, GB Trio4K, Maxitec Multibox combo en Twin, Octagon sf8008, sf8008 mini en last but nog least enkele modellen van het Grieks Duitse Edision.

Voor centrale opslag van media gebruik ik een Qnap 219P 
met tweemaal 2 Tb harddisks + een Synology DS414 met 12 Tb Totale opslag.

-------------------------------------------------------------------------------------------
Many answers to your question can be found in our wiki: Just one click away from this "solutioncentre".

Als ik alles al wist hoefde ik ook niets te vragen. If I had all the knowledge I had no questions at all.


Re: mount openpli2.1 naar openpli 3.0 in fstab #6 dolphs

  • Senior Member
  • 861 posts

+8
Neutral

Posted 19 November 2012 - 21:20

Dat is " gevaarlijk " .. cifs naar een linux box, maar idd omdat samba daar draait kan dat zeker ... Echter in mijn optiek moet een linux naar linux verbinding gewoon werken met nfs ...


Intussen als ik op de dm800 ( slaapkamer model ;)) het volgende intik:

mount -o rw,soft,tcp,nolock 192.168.1.11:/media/hdd /mnt/dm8k
mount: RPC: Remote system error - Connection refused
mount: mounting 192.168.1.11:/media/hdd on /mnt/dm8k failed: Bad file descriptor

doe ik een dmesg op dezelfde box, dan zie ik iets als: " JFFS2 notice: (19) check_node_data: wrong data CRC in data node at 0x0369ea00: read 0x347b8147, calculated 0x8e55d950 "

Edited by dolphs, 19 November 2012 - 21:21.


Re: mount openpli2.1 naar openpli 3.0 in fstab #7 dolphs

  • Senior Member
  • 861 posts

+8
Neutral

Posted 20 November 2012 - 07:41

nog een laatste gooi met nfs4, maar ook daar vooralsnog no joy:

" mount -t nfs4 -o rw,soft,tcp,nolock 192.168.1.11:/media/hdd/movie /media/dm8k " resulteert in: mount.nfs4: can't get address for dm800

Re: mount openpli2.1 naar openpli 3.0 in fstab #8 BuGless

  • Senior Member
  • 540 posts

+16
Neutral

Posted 20 November 2012 - 09:09

mount -o rw,soft,tcp,nolock 192.168.1.11:/media/hdd /mnt/dm8k
mount: RPC: Remote system error - Connection refused
mount: mounting 192.168.1.11:/media/hdd on /mnt/dm8k failed: Bad file descriptor


Al eens geprobeerd zonder mountopties?

Re: mount openpli2.1 naar openpli 3.0 in fstab #9 dolphs

  • Senior Member
  • 861 posts

+8
Neutral

Posted 21 November 2012 - 13:40

Ik zal vanavond nog een die networkbrowser gebruiken in openpli ( mountmanager ) en kijken wat daar van te bakken is ( cifs ), voor alsnog:

mount -t nfs 192.168.1.11:/media/hdd/movie /mnt/dm8k
mount: RPC: Unable to receive; errno = Connection refused
mount: mounting 192.168.1.11:/media/hdd/movie on /mnt/dm8k failed: Bad file descriptor

mount -t nfs 192.168.1.11:/media/hdd /mnt/dm8k
mount: RPC: Unable to receive; errno = Connection refused
mount: mounting 192.168.1.11:/media/hdd on /mnt/dm8k failed: Bad file descriptor

mount -t nfs4 192.168.1.11:/media/hdd/movie /mnt/dm8k
mount.nfs4: mount to NFS server '192.168.1.11' failed: System Error: Connection refused
mount: mounting 192.168.1.11:/media/hdd/movie on /mnt/dm8k failed: No such device

Re: mount openpli2.1 naar openpli 3.0 in fstab #10 metoo

  • Senior Member
  • 1,571 posts

+33
Good

Posted 21 November 2012 - 15:21

probeer eens ipnr/media/net/harddiskDMM8000/movie.
ingebouwde hdd is media/hdd, over netwerk is media/net dacht ik, werkt hier altijd met een paar klikjes via de ab, bij mij is harddiskDMM8000 ET9X00 weet niet of het hoofdlettergevoelig is

Edited by metoo, 21 November 2012 - 15:24.

ET10000 C C C C/T  2TB HDD ET7000 + ET6000 dvb-S  OpenPli Triax 88 multifeed quad LNBs VU Uno4K SE C+2TB HDD Mutant HD60


Re: mount openpli2.1 naar openpli 3.0 in fstab #11 dolphs

  • Senior Member
  • 861 posts

+8
Neutral

Posted 21 November 2012 - 19:47

wat is dit nou voor een onzin, via de networkbrowser leg ik inderdaad zo een CIFS mount aan naar //IP-nummer/Harddisk - nu nog nfs en dat gaat steevast mis, ook via networkbrowser ( cifs veranderen naar nfs )...

Re: mount openpli2.1 naar openpli 3.0 in fstab #12 metoo

  • Senior Member
  • 1,571 posts

+33
Good

Posted 21 November 2012 - 20:37

Nfs server geinstaleerd op 8000?

ET10000 C C C C/T  2TB HDD ET7000 + ET6000 dvb-S  OpenPli Triax 88 multifeed quad LNBs VU Uno4K SE C+2TB HDD Mutant HD60


Re: mount openpli2.1 naar openpli 3.0 in fstab #13 dolphs

  • Senior Member
  • 861 posts

+8
Neutral

Posted 21 November 2012 - 21:02

het zal toch niet waar zijn zeker - hoewel ik er ook bang voor werd - zit dat niet standaard ingebakken in openpli3.0? [ moin moin klinkt al ]

Re: mount openpli2.1 naar openpli 3.0 in fstab #14 dolphs

  • Senior Member
  • 861 posts

+8
Neutral

Posted 21 November 2012 - 21:09

deze dus .. enigma2-plugin-extensions-nfsserver .. grmbl!

Re: mount openpli2.1 naar openpli 3.0 in fstab #15 dolphs

  • Senior Member
  • 861 posts

+8
Neutral

Posted 22 November 2012 - 06:35

voor hen die de oplossing willen hebben waarom bovenstaande nog niet genoeg is, " /media/hdd/movie 192.168.1.0/255.255.255.0(rw) " moet in de " /etc/exports " van de " server ", de dm8000 in mijn geval. Dan werkt ook weer de setting in " /etc/fstab " van de client, in mijn geval de dm800: " 192.168.1.11:/media/hdd/movie /mnt/dm8k nfs rw,rsize=32768,wsize=32768,soft,tcp,nolock,intr,noatime 0 0 ". Dank aan hen die hebben meegedacht, gewaardeerd!

Edited by dolphs, 22 November 2012 - 06:37.


Re: mount openpli2.1 naar openpli 3.0 in fstab #16 Erik Slagter

  • PLi® Core member
  • 46,681 posts

+534
Excellent

Posted 23 November 2012 - 19:01

Ja, en de nfs server wordt dus inderdaad standaard niet geinstalleerd.
* Wavefrontier T90 with 28E/23E/19E/13E/9E/4.8E/0.8W/5W via SCR switches 2 x 2 x 6 user bands
* Ziggo digital cable TV (FTA)
I don't read PM -> if you have something to ask or to report, do it in the forum so others can benefit. I don't take freelance jobs.
Ik lees geen PM -> als je iets te vragen of te melden hebt, doe het op het forum, zodat anderen er ook wat aan hebben.

Re: mount openpli2.1 naar openpli 3.0 in fstab #17 catastrofus

  • Senior Member
  • 2,953 posts

+35
Good

Posted 23 November 2012 - 21:26

Ik zou de rsize/wsize weghalen. Dit leverde bij mijn (oude) Synology haperende beelden op icm tcp. Het weglaten hield in dat de rsize/wsize 4 x zo groot werden en dat dus opnames keurig werden afgespeeld:

root@kakofonix:~# mount
rootfs on / type rootfs (rw)
/dev/root on / type jffs2 (rw,relatime)
devtmpfs on /dev type devtmpfs (rw,relatime,size=74604k,nr_inodes=18651,mode=755)
proc on /proc type proc (rw,relatime)
sysfs on /sys type sysfs (rw,relatime)
tmpfs on /media type tmpfs (rw,relatime,size=64k)
/dev/sdb1 on /media/cf type ext4 (rw,relatime,barrier=1,data=ordered)
tmpfs on /var/volatile type tmpfs (rw,relatime)
devpts on /dev/pts type devpts (rw,relatime,gid=5,mode=620)
hoefnix:/volume1/dm/ on /media/hdd type nfs (rw,relatime,vers=3,rsize=131072,wsize=131072,namlen=255,soft,nolock,proto=tcp,port=2049,timeo=70,retrans=3,sec=sys,local_lock=all,addr=192.168.1.109)
root@kakofonix:~#



voor hen die de oplossing willen hebben waarom bovenstaande nog niet genoeg is, " /media/hdd/movie 192.168.1.0/255.255.255.0(rw) " moet in de " /etc/exports " van de " server ", de dm8000 in mijn geval. Dan werkt ook weer de setting in " /etc/fstab " van de client, in mijn geval de dm800: " 192.168.1.11:/media/hdd/movie /mnt/dm8k nfs rw,rsize=32768,wsize=32768,soft,tcp,nolock,intr,noatime 0 0 ". Dank aan hen die hebben meegedacht, gewaardeerd!


Edited by catastrofus, 23 November 2012 - 21:27.

2 x ultimo4k (dvb-c fbc + 1 dvb-s2, 8.0r) + een et10k (geen tuners en dus fallbackclient, develop) met een Synology ds214+ (2 x 6 TB) ziggo oost (voormalig @Home) + A1/A2/A3/HB (TechniSat)
 


Re: mount openpli2.1 naar openpli 3.0 in fstab #18 dolphs

  • Senior Member
  • 861 posts

+8
Neutral

Posted 24 November 2012 - 01:44

wbt de /etc/exports op de dm8000 kwam ik erachter dat ik niet "als root" files / directories kon aanmaken daarom "kleine" aanpassing gemaakt:/etc/exports: " /media/hdd/movie/ *(rw,async,fsid=0,no_subtree_check,no_root_squash) ". Overigens lijkt het erop als ik mijn /etc/fstab op de dm800 aanpass dat ik steevast terugkrijg:
rootfs on / type rootfs (rw)
/dev/root on / type jffs2 (rw)
<snip snip>
192.168.1.11:/media/hdd/movie on /media/dm8k type nfs (rw,vers=3,rsize=32768,wsize=32768,soft,intr,nolock,proto=tcp,timeo=70,retrans=3,sec=sys,addr=192.168.1.11).

Huidige fstab setting op dm800:
192.168.1.11:/media/hdd/movie /mnt/dm8k nfs rw,rsize=131072,wsize=131072,bg,soft,nolock,tcp,port=2049,intr,relatime 0 0

Re: mount openpli2.1 naar openpli 3.0 in fstab #19 Erik Slagter

  • PLi® Core member
  • 46,681 posts

+534
Excellent

Posted 24 November 2012 - 08:45

Waarom zou je vanaf je stb files als "root" willen aanmaken op je nas? Dat is juist een mooi stukje beveiliging!
* Wavefrontier T90 with 28E/23E/19E/13E/9E/4.8E/0.8W/5W via SCR switches 2 x 2 x 6 user bands
* Ziggo digital cable TV (FTA)
I don't read PM -> if you have something to ask or to report, do it in the forum so others can benefit. I don't take freelance jobs.
Ik lees geen PM -> als je iets te vragen of te melden hebt, doe het op het forum, zodat anderen er ook wat aan hebben.

Re: mount openpli2.1 naar openpli 3.0 in fstab #20 dolphs

  • Senior Member
  • 861 posts

+8
Neutral

Posted 24 November 2012 - 11:41

@Erik - pas op het gaat hier niet om een NAS maar gewoon een harddisk die in de dm8000 zit. Verder heb ik ook duidelijk niet in de exports / ( root) staan. Het idee este als ik een film heb gezien, dan mag ze van mij daarna 99% van de tijd meteen de prullenbak in .. handig als ik dat met een paar drukken op de AB daadwerkelijk kan doen toch - vandaar de exports update voor alleen /media/hdd/movie ...





Also tagged with one or more of these keywords: mount

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users