Jump to content


Photo

vu ultimo flac dts en wav problemen

flac dts wav feezes

  • Please log in to reply
63 replies to this topic

#1 kiras

  • Senior Member
  • 32 posts

0
Neutral

Posted 5 January 2013 - 10:39

mijn vu ultimo met pli 3.0 loopt vast op flac en wav muziek. Als ik een flac of wav song selecteer dan loopt de box totaal vast.
Het maakt niet uit of ik de song van de hdd of van de mount afspeel op bijde loopt hij vast. Ook heb een probleem met dts wav files. Media player
speelt ze wel af maar zonder geluid, downmix staat uit. Wie heeft een oplossing.

Re: vu ultimo flac dts en wav problemen #2 Erik Slagter

  • PLi® Core member
  • 46,759 posts

+536
Excellent

Posted 5 January 2013 - 10:39

Wanneer heb je voor het laatst geupdate / geflashed?
* Wavefrontier T90 with 28E/23E/19E/13E/9E/4.8E/0.8W/5W via SCR switches 2 x 2 x 6 user bands
* Ziggo digital cable TV (FTA)
I don't read PM -> if you have something to ask or to report, do it in the forum so others can benefit. I don't take freelance jobs.
Ik lees geen PM -> als je iets te vragen of te melden hebt, doe het op het forum, zodat anderen er ook wat aan hebben.

Re: vu ultimo flac dts en wav problemen #3 kiras

  • Senior Member
  • 32 posts

0
Neutral

Posted 5 January 2013 - 10:44

Wanneer heb je voor het laatst geupdate / geflashed?

gisteren nog

Re: vu ultimo flac dts en wav problemen #4 Erik Slagter

  • PLi® Core member
  • 46,759 posts

+536
Excellent

Posted 5 January 2013 - 10:57

Kun je voor de zekerheid even het volgende doen:

inloggen op de box (telnet/ssh/dcc noem maar op)
intypen: "cat /etc/asound.conf" en de output daarvan even hier posten. Daar is laatst wat aan veranderd, juist vanwege dit probleem. Maar het kan best dat dit weer een andere driver bug triggert. Wat je ook even zou moeten proberen is herstarten en dan nog eens proberen.
* Wavefrontier T90 with 28E/23E/19E/13E/9E/4.8E/0.8W/5W via SCR switches 2 x 2 x 6 user bands
* Ziggo digital cable TV (FTA)
I don't read PM -> if you have something to ask or to report, do it in the forum so others can benefit. I don't take freelance jobs.
Ik lees geen PM -> als je iets te vragen of te melden hebt, doe het op het forum, zodat anderen er ook wat aan hebben.

Re: vu ultimo flac dts en wav problemen #5 Zuppelan

  • Senior Member
  • 1,406 posts

+62
Good

Posted 5 January 2013 - 11:48

Het is ook nuttig om even een "opkg install alsa-utils" te doen en dan even met "aplay" een wav-bestandje proberen af te spelen.

Re: vu ultimo flac dts en wav problemen #6 Zuppelan

  • Senior Member
  • 1,406 posts

+62
Good

Posted 5 January 2013 - 11:50

Ook heb een probleem met dts wav files.


Flac en wav worden softwarematig afgespeeld, voor DTS geldt dat ze hardwarematig afgespeeld worden. Als downmix uit staat worden ze ongewijzigd naar je externe versterker gestuurd. Geen geluid zou dan betekenen dat je externe versterker geen DTS zou snappen.

Re: vu ultimo flac dts en wav problemen #7 Erik Slagter

  • PLi® Core member
  • 46,759 posts

+536
Excellent

Posted 5 January 2013 - 12:16

Het is ook nuttig om even een "opkg install alsa-utils" te doen en dan even met "aplay" een wav-bestandje proberen af te spelen.

Hier werkt het in ieder geval, ik vermoed dat het pcm-gebeuren van de drivers weer eens is vastgelopen, dat wordt rebooten!
* Wavefrontier T90 with 28E/23E/19E/13E/9E/4.8E/0.8W/5W via SCR switches 2 x 2 x 6 user bands
* Ziggo digital cable TV (FTA)
I don't read PM -> if you have something to ask or to report, do it in the forum so others can benefit. I don't take freelance jobs.
Ik lees geen PM -> als je iets te vragen of te melden hebt, doe het op het forum, zodat anderen er ook wat aan hebben.

Re: vu ultimo flac dts en wav problemen #8 Tech

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 13,138 posts

+384
Excellent

Posted 5 January 2013 - 13:58

cat /etc/asound.conf levert met de laatste update het volgende op :

root@vuultimo:~# cat /etc/asound.conf
pcm.!default {
    type plug
    slave.pcm "hw:0"
}

ctl.mixer0 {
    type hw
    card 0
}

Aan de rand van de afgrond is een stap voorwaarts niet altijd vooruitgang....

Re: vu ultimo flac dts en wav problemen #9 Erik Slagter

  • PLi® Core member
  • 46,759 posts

+536
Excellent

Posted 5 January 2013 - 14:05

En dat zou op zich goed moeten werken!
* Wavefrontier T90 with 28E/23E/19E/13E/9E/4.8E/0.8W/5W via SCR switches 2 x 2 x 6 user bands
* Ziggo digital cable TV (FTA)
I don't read PM -> if you have something to ask or to report, do it in the forum so others can benefit. I don't take freelance jobs.
Ik lees geen PM -> als je iets te vragen of te melden hebt, doe het op het forum, zodat anderen er ook wat aan hebben.

Re: vu ultimo flac dts en wav problemen #10 kiras

  • Senior Member
  • 32 posts

0
Neutral

Posted 5 January 2013 - 14:23

Kun je voor de zekerheid even het volgende doen:

inloggen op de box (telnet/ssh/dcc noem maar op)
intypen: "cat /etc/asound.conf" en de output daarvan even hier posten. Daar is laatst wat aan veranderd, juist vanwege dit probleem. Maar het kan best dat dit weer een andere driver bug triggert. Wat je ook even zou moeten proberen is herstarten en dan nog eens proberen.

ik heb het volgen resultaat.
root@vuultimo:~# cat /etc/asound.conf
pcm.!default {
type hw
card 0
}
ctl.!default {
type hw
card 0
}
root@vuultimo:~#

Re: vu ultimo flac dts en wav problemen #11 kiras

  • Senior Member
  • 32 posts

0
Neutral

Posted 5 January 2013 - 14:27

Ook heb een probleem met dts wav files.


Flac en wav worden softwarematig afgespeeld, voor DTS geldt dat ze hardwarematig afgespeeld worden. Als downmix uit staat worden ze ongewijzigd naar je externe versterker gestuurd. Geen geluid zou dan betekenen dat je externe versterker geen DTS zou snappen.

mijn versterker snap zeker wel dts. dvd met dts gaat goed en mkv met dts ook . Alleen dts wav bestanden zonder beeld lukt niet ( bv dts top 1000 ) dit zij n allemaal dts wav bestanden/

Re: vu ultimo flac dts en wav problemen #12 Zuppelan

  • Senior Member
  • 1,406 posts

+62
Good

Posted 5 January 2013 - 14:29

In dat geval denk ik dat Gstreamer ze niet als dusdanig herkent en ofwel een softwarematige aanpak probeert, ofwel er helemaal niets van begrijpt. Losse dts-bestanden zijn vrij zeldzaam, overigens.

Re: vu ultimo flac dts en wav problemen #13 Zuppelan

  • Senior Member
  • 1,406 posts

+62
Good

Posted 5 January 2013 - 14:30

ik heb het volgen resultaat.


Dat is wat we willen zien. Kan je de aplay-test proberen?

Re: vu ultimo flac dts en wav problemen #14 kiras

  • Senior Member
  • 32 posts

0
Neutral

Posted 5 January 2013 - 14:30

In dat geval denk ik dat Gstreamer ze niet als dusdanig herkent en ofwel een softwarematige aanpak probeert, ofwel er helemaal niets van begrijpt. Losse dts-bestanden zijn vrij zeldzaam, overigens.

moet toch een manier voor zijn, mijn popcorn speelt ze wel af

Re: vu ultimo flac dts en wav problemen #15 kiras

  • Senior Member
  • 32 posts

0
Neutral

Posted 5 January 2013 - 14:31

ik heb het volgen resultaat.


Dat is wat we willen zien. Kan je de aplay-test proberen?

hoe doe ik dit

Re: vu ultimo flac dts en wav problemen #16 kiras

  • Senior Member
  • 32 posts

0
Neutral

Posted 5 January 2013 - 15:04

Ik heb overigens ook al blackhole en vti geprobeerd . Zelfde resultaat.

Re: vu ultimo flac dts en wav problemen #17 Zuppelan

  • Senior Member
  • 1,406 posts

+62
Good

Posted 5 January 2013 - 15:35

hoe doe ik dit


Nou, gewoon zoals ik zei:

opkg install alsa-utils
aplay wavbestandje.wav


Re: vu ultimo flac dts en wav problemen #18 kiras

  • Senior Member
  • 32 posts

0
Neutral

Posted 5 January 2013 - 15:39

l

hoe doe ik dit


Nou, gewoon zoals ik zei:

opkg install alsa-utils
aplay wavbestandje.wav

lukt niet root@vuultimo:~# opkg install alsa-utils
Collected errors:
* Cannot find package alsa-utils.
root@vuultimo:~#


Re: vu ultimo flac dts en wav problemen #19 litemotiv

  • Senior Member
  • 4,795 posts

+15
Neutral

Posted 5 January 2013 - 15:51

@kiras, het is "alsa-utils-aplay" ipv alsa-utils.

Re: vu ultimo flac dts en wav problemen #20 kiras

  • Senior Member
  • 32 posts

0
Neutral

Posted 5 January 2013 - 15:55

@kiras, het is "alsa-utils-aplay" ipv alsa-utils.

ook niet root@vuultimo:~# alsa-utils-aplay
-sh: alsa-utils-aplay: not found
root@vuultimo:~#


0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users