Jump to content


Photo

history HD DUT hangt?


  • Please log in to reply
131 replies to this topic

#1 abdellove

  • Senior Member
  • 380 posts

0
Neutral

Posted 16 February 2013 - 18:14

hoi heb een vraag.

ik heb nu een et4000 op open pli 3 draaiend via CCcam 2.3...alleen op history hd dut blijft ie weleens hangen. andere zenders geen problemen mee maar op deze kanaal blijft ie hangen.

weet iemand hoe ik dit kan verhelpen?

Re: history HD DUT hangt? #2 cobus

  • Senior Member
  • 4,500 posts

+63
Good

Posted 16 February 2013 - 18:26

Heb je ook geen last van Motors TV

Groetjes Cobus R

 

VU+ UNO 4K FBC DVB C  LCD4linux met Samsung SPF 75H

MAXYTEC MULTIBOX

 

Ziggo (digitaal) Kabel TV (FTV) op alle decoders met oa fallback tuner

 


Re: history HD DUT hangt? #3 abdellove

  • Senior Member
  • 380 posts

0
Neutral

Posted 16 February 2013 - 18:33

daar zap ik nooit...ben geen motor sport....maar heb net naar Motors tv gezapt en idd het blijft daar ook na een tijdje hangen!

Re: history HD DUT hangt? #4 WTE

  • Senior Member
  • 820 posts

+36
Good

Posted 16 February 2013 - 18:35

Met Canandigitaal smartcard of TVvlaanderen?

Mut@nt HD51 STB 4K

   :rolleyes:                :rolleyes:


Re: history HD DUT hangt? #5 abdellove

  • Senior Member
  • 380 posts

0
Neutral

Posted 16 February 2013 - 18:36

canal digital smartcard

Re: history HD DUT hangt? #6 abdellove

  • Senior Member
  • 380 posts

0
Neutral

Posted 16 February 2013 - 18:43

ik heb het zelfs via mijn buurman die een tv vlaanderen kaart gebruikt ook hetzelfde probleem bij mij.

Re: history HD DUT hangt? #7 abdellove

  • Senior Member
  • 380 posts

0
Neutral

Posted 16 February 2013 - 18:44

heb wat op forums gekeken en zag ergens op een forum dat iemand met hetzelfde probleem had maar dan met een amiko dat dus op alleen oscam draait dat ie de dvbapi bestand moest aanpassen om probleem te verhelpen. maar kan nergens zien hoe het met cccam moet?

Re: history HD DUT hangt? #8 doglover

  • Rytec EPG Team
  • 14,329 posts

+478
Excellent

Posted 17 February 2013 - 10:25

Had dit ook met history HD en zelfs Eurosport HD.
Een tijdje geleden heeft de kaart het tijdelijke voor het eeuwige verwisseld, en heb ik van TVV een nieuwe kaart gekregen.
Probleem opgelost. Blijft niet meer haperen.

Probeer jouw kaart om te wisselen. Versleten kaart.

Willy

~~Rytec Team~~
ZGemma StarS OpenPli (used as mediaplayer)
Mutant HD2400 OpenPli
Vu+ Duo OpenPli (backup)

Synology NAS

Sat: 13E, 19.2E, 23.5E and 28.2E
*Pli/Rytec EPG POWERED*


Re: history HD DUT hangt? #9 abdellove

  • Senior Member
  • 380 posts

0
Neutral

Posted 17 February 2013 - 11:56

Vind het alleen raar waarom het op paar kanalen gaat maar rest het wel doet.

hoef je geen settings te doen in cccam net zoals ik op verschillende forums lees om bij oscam dvbapi in te stellen?

Re: history HD DUT hangt? #10 doglover

  • Rytec EPG Team
  • 14,329 posts

+478
Excellent

Posted 17 February 2013 - 12:04

Ja dit is raar. Ik heb vanalles geprobeerd in CCCam.cfg in te stellen, maar geen resultaat.

Dit is wat ik kon uitlokken met mijn foute kaart op 25/01/2013:

Ik heb de fout kunnen uitlokken deze ochtend. Dit was mij toch nu toe niet gelukt.
Ik heb twee opnames gestart. Een op Vier en een op 2BE om 9h45.
Dan heb ik Eurosport HD opgezet (halve Finale Melbourne Federer-Murray).
Om 10h30 ongeveer trad de fout op. Freezes op Eurosport HD. Tot dan was het beeld goed.

Een bewijs van de kanalen die ik aangeschakeld had is een screen grab van CCcam:


card reader /dev/sci1
handled 935(935) ecms and 107(107) emms
has sid limit assigned: max 4 sids every 11 seconds
13a9(4s), 320c(7s), 320e(2s)

SECA card xxxxxxxx rev I4A entitlements:
0000 MANAGMENT : 2013-03-24
006c TV VLAANDEREN : 2013-03-24

Dus 45 minuten goed beeld. Maar soms duurt het zelfs nog langer. Het is niet te voorspellen. Een simpele test van 5 minuten gaat nooit de fout boven water brengen.
De enige manier om de freezes kwijt te geraken is dan de kaart heractiveren.
Andere combinaties van zenders gaan meestal wel goed. Al heb ik ook enige verdenkingen bij History HD.

Willy

Edited by doglover, 17 February 2013 - 12:06.

~~Rytec Team~~
ZGemma StarS OpenPli (used as mediaplayer)
Mutant HD2400 OpenPli
Vu+ Duo OpenPli (backup)

Synology NAS

Sat: 13E, 19.2E, 23.5E and 28.2E
*Pli/Rytec EPG POWERED*


Re: history HD DUT hangt? #11 abdellove

  • Senior Member
  • 380 posts

0
Neutral

Posted 17 February 2013 - 14:07

kaart heractiveren had ik al gedaan...maar history hd en na wat zappen de motors tv en idd eurosport hd dat weleens haperd. soms gaat het lang goed en maar heel vaak gaat het hangen jammer genoeg.

bij wat gegoogle zag ik dat er meerdere mensen er last van hebben maar iets moesten instellen via cccam wat ik als amateur niet begrijp.

Re: history HD DUT hangt? #12 doglover

  • Rytec EPG Team
  • 14,329 posts

+478
Excellent

Posted 17 February 2013 - 16:43

En wat moest je juist instellen?
Ik heb die raadgevingen ook allemaal gedaan, en ze leiden allemaal tot niets. Maar misschien heb ik er nog een gemist.

Mar ik heb nu een nieuwe kaart, en de freezes zijn verdwenen. (Ik houd hout vast)

Willy

~~Rytec Team~~
ZGemma StarS OpenPli (used as mediaplayer)
Mutant HD2400 OpenPli
Vu+ Duo OpenPli (backup)

Synology NAS

Sat: 13E, 19.2E, 23.5E and 28.2E
*Pli/Rytec EPG POWERED*


Re: history HD DUT hangt? #13 abdellove

  • Senior Member
  • 380 posts

0
Neutral

Posted 17 February 2013 - 16:56

Ik heb extra bestandjes bijgedaan....prio en providers bestandje. het gaat nu heel wat beter...heb tot nu toe geen vastloper in history hd ( 3 uurtjes)..hopelijk blijft het zo anders geef ik het op.hihi

Re: history HD DUT hangt? #14 doglover

  • Rytec EPG Team
  • 14,329 posts

+478
Excellent

Posted 18 February 2013 - 09:44

Het bestandje providers doet hier niets aan.
In het prio bestandje kun je wel wat instellen, maar ik heb hier nooit enig blijvend resultaat mee geboekt.

Inhoud:

I: 0500:042500 # Mobistar BE Viaccess op vlaamse zenders
I: 0622 #Bleh... irdeto codering
I: 0623 #Skylink
I: 0624 #Skylink
I: 0D03 #"Skylink CZ (23E)"
I: 0D70 #"Skylink SK (23E)"
I: 0D96 #"Skylink (23E)"
I: 0B01 #"Satellite BG/N/Conto TV/RUV (23E/13E/1W)"
I: 1817
I: 1818
I: 1819

En in de cfg file:

SECA HANDLER: 3

Maar zoals gezegd, het leek in het begin wat beter te gaan, maar uiteindelijk kwam de fout toch terug.
Het duurde soms 2 - 3 dagen, maar ze kwam.

Willy

~~Rytec Team~~
ZGemma StarS OpenPli (used as mediaplayer)
Mutant HD2400 OpenPli
Vu+ Duo OpenPli (backup)

Synology NAS

Sat: 13E, 19.2E, 23.5E and 28.2E
*Pli/Rytec EPG POWERED*


Re: history HD DUT hangt? #15 abdellove

  • Senior Member
  • 380 posts

0
Neutral

Posted 18 February 2013 - 12:53

je hebt idd gelijk...het geluk was maar van korte duur....het blijft weer hangen.

ik snap echt niet hoe ik het kan verhelpen...ik kijk namelijk graag naar histor hd dut kanaal... :wub: :wub:

moet dus even verder gaan googlen of dat toevallig iemand hier op forum ons kan helpen.

Re: history HD DUT hangt? #16 doglover

  • Rytec EPG Team
  • 14,329 posts

+478
Excellent

Posted 18 February 2013 - 13:15

Niets helpt, behalve kaart laten vervangen.
De kaart is defect. (Maar TVV of CDS daarvan overtuigen is een ander paar mouwen)

Willy

~~Rytec Team~~
ZGemma StarS OpenPli (used as mediaplayer)
Mutant HD2400 OpenPli
Vu+ Duo OpenPli (backup)

Synology NAS

Sat: 13E, 19.2E, 23.5E and 28.2E
*Pli/Rytec EPG POWERED*


Re: history HD DUT hangt? #17 Happysat

  • Senior Member
  • 686 posts

+42
Good

Posted 18 February 2013 - 14:36

Met alle respect ik kan me niet voorstellen dat als zijn kaart "kapot" is alleen History hd hier problemen mee heeft in de vorm van freezes...
Als een kaart kapot is dan doet die nl helemaal niks meer.
Probeer eens een andere cam zoals OScam ipv de oude CCcam.

History HD werkt hier prima met de volgende instellingen in dvb.api

I: 0D96::141F:08CE
P: 0100::141F:08E2

'Wie weet spreekt niet, wie spreekt weet niet'

Sunray Vu Solo2/DM800SE V2 DVB-S2/C/T T-85 (28e,23e,19e,13e,9e,4e,1w,5w)


Re: history HD DUT hangt? #18 theparasol

  • Senior Member
  • 4,144 posts

+196
Excellent

Posted 18 February 2013 - 16:12

En bij mij met oscam rev 8359 ook prima met een lege oscam.dvbapi

@Camping: ZGemma H.2S, Technisat Multytenne 4-in-1 @Home: Edision Mini 4K, Wave Frontier T55, EMP Centauri EMP DiSEqC 8/1 switch, 4x Inverto Ultra Black single LNB


Re: history HD DUT hangt? #19 Happysat

  • Senior Member
  • 686 posts

+42
Good

Posted 18 February 2013 - 16:35

Ik kan hem niet leeg laten dan gooien me vriendjes roet in het eten en dan kijken we niemeer lokaal ;)

Edited by Happysat, 18 February 2013 - 16:36.

'Wie weet spreekt niet, wie spreekt weet niet'

Sunray Vu Solo2/DM800SE V2 DVB-S2/C/T T-85 (28e,23e,19e,13e,9e,4e,1w,5w)


Re: history HD DUT hangt? #20 doglover

  • Rytec EPG Team
  • 14,329 posts

+478
Excellent

Posted 18 February 2013 - 16:38

Met alle respect ik kan me niet voorstellen dat als zijn kaart "kapot" is alleen History hd hier problemen mee heeft in de vorm van freezes...
Als een kaart kapot is dan doet die nl helemaal niks meer.
Probeer eens een andere cam zoals OScam ipv de oude CCcam.

History HD werkt hier prima met de volgende instellingen in dvb.api

I: 0D96::141F:08CE
P: 0100::141F:08E2


Hebben erin gestaan. Hielp niet. (I: 0D96 #"Skylink (23E)")

En het is juist de moeilijkheid iemand er van overtuigen dat enkele kanalen SOMS problemen opleveren.
Het is niet alleen History HD, maar ook Eurosport HD, Eurosport2 HD en Motors TV en nog wel enkele.
En dan nog alleen als er 3 ECM's tegelijkertijd aangesproken werden.

En als ik ff mag speculeren: De problemen zijn begonnen in het begin van vorig jaar, bij het inschakelen van SID limitering.

Willy

Edited by doglover, 18 February 2013 - 16:39.

~~Rytec Team~~
ZGemma StarS OpenPli (used as mediaplayer)
Mutant HD2400 OpenPli
Vu+ Duo OpenPli (backup)

Synology NAS

Sat: 13E, 19.2E, 23.5E and 28.2E
*Pli/Rytec EPG POWERED*





2 user(s) are reading this topic

0 members, 2 guests, 0 anonymous users