Jump to content


Photo

twee opnames gelijktijdig decoderings problemen

et9500 cccam opname

  • Please log in to reply
95 replies to this topic

Re: twee opnames gelijktijdig decoderings problemen #21 -Dennis-

  • Senior Member
  • 175 posts

+2
Neutral

Posted 24 April 2013 - 14:37

Net opname gestart Ned1HD en RTL4HD tegelijkertijd... Op RTL4 laten staan naar standby -> geen probleem...

Zonder eerst naar standby te zetten -> ook geen probleem....

 

Op een of andere manier krijg ik het hier niet getriggered.....

Dat gaat bij mij inderdaad ook goed.

Als de opnames starten tijdens tv kijken, of vanuit standby, dan gaat het goed.

Het gaat fout als de opnames gestart worden terwijl er naar een eerder opgenomen programma gekeken wordt.

Ik zal vanavond nakijken welke zenders het bij mij zijn, ik dacht Net5HD en RTL7HD, maar dat weet ik niet 100% zeker.



Re: twee opnames gelijktijdig decoderings problemen #22 littlesat

  • PLi® Core member
  • 49,713 posts

+543
Excellent

Posted 24 April 2013 - 14:43

We moeten even een betere beschrijving hebben hoe dit na te bootsen....


WaveFrontier 28.2E | 23.5E | 19.2E | 16E | 13E | 10/9E | 7E | 5E | 1W | 4/5W | 15W


Re: twee opnames gelijktijdig decoderings problemen #23 Henksat

  • Senior Member
  • 14,818 posts

+47
Good

Posted 24 April 2013 - 15:39

We moeten even een betere beschrijving hebben hoe dit na te bootsen....

 

Denk dat het lastig is dat voor elkaar te krijgen. Overigens staat er al voldoende beschrven van gebruikte scenario`s, opvallend is dat het probleem zich voordoet bij boxen waar rechtstreeks een kaart in zit.

De box waar ik zelf mee opneem, kijkt naar een kaart op een LAN-share en daarmee heb ik het nog nooit ervaren.



Re: twee opnames gelijktijdig decoderings problemen #24 WanWizard

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 49,460 posts

+871
Excellent

Posted 24 April 2013 - 15:55

Ook bij mij is het inderdaad de box waar de kaarten in zitten. Misschien moet ik weer een 7000 uit 't vet gaan halen om als cardserver in te zetten?


Currently in use: VU+Duo 4K (2xFBC S2), Amiko Viper T2C (T2), SAB Alpha Triple HD (S2+T2), Zgemma H3.T2C (T/C), Zgemma H6 (fallback), VU+Zero (fallback)

Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.

note: I do not provide support via PM !

 


Re: twee opnames gelijktijdig decoderings problemen #25 -Dennis-

  • Senior Member
  • 175 posts

+2
Neutral

Posted 24 April 2013 - 18:00

Wat betreft met of zonder kaart in de decoder, dat kan ik straks wel even checken, in de slaapkamer zit geen kaart, ik kijkn via de kaart uit de huiskamer.

Ik zal even de opnames erin zetten.

Het gaat in mijn geval om zenders van de frequentie 12.187H (Net5HD/RTL7HD, en Net5HD/VeronicaHD)



Re: twee opnames gelijktijdig decoderings problemen #26 jort38

  • Senior Member
  • 384 posts

+5
Neutral

Posted 24 April 2013 - 18:58

Net opname gestart Ned1HD en RTL4HD tegelijkertijd... Op RTL4 laten staan naar standby -> geen probleem...
Zonder eerst naar standby te zetten -> ook geen probleem....
 
Op een of andere manier krijg ik het hier niet getriggered.....

Hier lukt dat door de actieve opname uit de timerlist te verwijderen.
Dus kijk tegelijk met wat ik opneem en terwijl ik kijk die opname stop door de timer weg te gooien.

Xtrend ET10000 (3 TB HD & OpenPli 7), Xtrend ET10000 (1,5 TB HD & OpenPli 7), Xtrend ET10000 (1,5 TB HD & OpenPli 7) and Xtrend ET8000 (1 TB HD & OpenPli 7.2, located in Thailand). All stable releases.


Re: twee opnames gelijktijdig decoderings problemen #27 littlesat

  • PLi® Core member
  • 49,713 posts

+543
Excellent

Posted 24 April 2013 - 19:02

Hoe bedoel je.... (uiteraard als je een aktieve timer verwijdert dan heb je geen opname meer - in ieder geval hij stopt)....


WaveFrontier 28.2E | 23.5E | 19.2E | 16E | 13E | 10/9E | 7E | 5E | 1W | 4/5W | 15W


Re: twee opnames gelijktijdig decoderings problemen #28 dirocca

  • Senior Member
  • 1,667 posts

+59
Good

Posted 24 April 2013 - 19:05

ik denk dat jort38 het topic niet gelezen heeft

 

grtz Philip


vuduo2 openpli6.1 1TB HDD 2xdualS2tuner

av receiver denon - samsung 4k hdr+ 65inch UE65MU7000 - bose accoustimas 7.1 :rolleyes:

tvv kaart & schotel(64cm), duo lnb, OSCAM

logitech harmony ultimate

 

 

 


Re: twee opnames gelijktijdig decoderings problemen #29 jort38

  • Senior Member
  • 384 posts

+5
Neutral

Posted 24 April 2013 - 19:05

Hoe bedoel je.... (uiteraard als je een aktieve timer verwijdert dan heb je geen opname meer - in ieder geval hij stopt)....

Het gevolg is een zwart scherm. Teletekst blijft gewoon werken.
Ik had het niet over de opname.

Overigens zit in mijn test de CD kaart er fysiek in deze vu+ duo

Xtrend ET10000 (3 TB HD & OpenPli 7), Xtrend ET10000 (1,5 TB HD & OpenPli 7), Xtrend ET10000 (1,5 TB HD & OpenPli 7) and Xtrend ET8000 (1 TB HD & OpenPli 7.2, located in Thailand). All stable releases.


Re: twee opnames gelijktijdig decoderings problemen #30 littlesat

  • PLi® Core member
  • 49,713 posts

+543
Excellent

Posted 24 April 2013 - 19:06

Wat doe je dan precies?


WaveFrontier 28.2E | 23.5E | 19.2E | 16E | 13E | 10/9E | 7E | 5E | 1W | 4/5W | 15W


Re: twee opnames gelijktijdig decoderings problemen #31 -Dennis-

  • Senior Member
  • 175 posts

+2
Neutral

Posted 24 April 2013 - 20:41

Wat betreft met of zonder kaart in de decoder, dat kan ik straks wel even checken, in de slaapkamer zit geen kaart, ik kijkn via de kaart uit de huiskamer.

Ik zal even de opnames erin zetten.

Het gaat in mijn geval om zenders van de frequentie 12.187H (Net5HD/RTL7HD, en Net5HD/VeronicaHD)

Ik heb het zojuist geprobeerd.

Opname gedaan van Ned1HD.

Toen deze opname afgerond was, ben ik de opname gaan bekijken.

Tijdens het bekijken van de opname via timer 2 opnames gestart, Net5HD en Veronica HD.

Beide opnames niet te bekijken, zwart beeld. Het lijkt wel op de correcte manier opgenomen.

 

Zou het achteraf decoderen een oplossing kunnen zijn?

Ik weet niet precies hoe dit in zijn werk gaat in OpenPli,



Re: twee opnames gelijktijdig decoderings problemen #32 littlesat

  • PLi® Core member
  • 49,713 posts

+543
Excellent

Posted 24 April 2013 - 20:50

Ik heb net een opname gestart op Nederland 1HD en RTL 4 HD (ook op dezelfde transponder)... een opname gekeken, gewacht.... en beide opnames waren prima...

Ik krijg het niet gesimuleerd...

Maar er kan natuurlijk ook een of andere plugin zijn die de boel verziekt....


WaveFrontier 28.2E | 23.5E | 19.2E | 16E | 13E | 10/9E | 7E | 5E | 1W | 4/5W | 15W


Re: twee opnames gelijktijdig decoderings problemen #33 pieterg

  • PLi® Core member
  • 32,766 posts

+245
Excellent

Posted 24 April 2013 - 21:20

jullie doen wel gewoon default opnames, dus zonder de ecm er bij op te nemen?

Re: twee opnames gelijktijdig decoderings problemen #34 WanWizard

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 49,460 posts

+871
Excellent

Posted 24 April 2013 - 21:31

Ja, gewoon standaard. En ik ben allergisch voor plugins, dus draai alleen het absolute hoognodige op mijn kijkbox.

 

Er is een half uur geleden hier een opname gestart terwijl ik een opname zat te kijken, ik zal direct eens kijken of die ook zwart is.


Currently in use: VU+Duo 4K (2xFBC S2), Amiko Viper T2C (T2), SAB Alpha Triple HD (S2+T2), Zgemma H3.T2C (T/C), Zgemma H6 (fallback), VU+Zero (fallback)

Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.

note: I do not provide support via PM !

 


Re: twee opnames gelijktijdig decoderings problemen #35 WanWizard

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 49,460 posts

+871
Excellent

Posted 24 April 2013 - 21:33

Nee, die opname is prima (in ieder geval de eerste minuut).


Currently in use: VU+Duo 4K (2xFBC S2), Amiko Viper T2C (T2), SAB Alpha Triple HD (S2+T2), Zgemma H3.T2C (T/C), Zgemma H6 (fallback), VU+Zero (fallback)

Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.

note: I do not provide support via PM !

 


Re: twee opnames gelijktijdig decoderings problemen #36 -Dennis-

  • Senior Member
  • 175 posts

+2
Neutral

Posted 25 April 2013 - 07:12

Ik herinner me dat ik vorige week bij het starten van 2 gelijktijdige opnames een groen scherm kreeg. (opnames Ned1HD/RTL7HD)

Heb de crashlog van de HDD geplukt, en meegestuurd met dit bericht.

Misschien dat daar iets instaat waardoor er meer duidelijk wordt?

Ik weet niet hoe ik een crashlog moet interpreteren, wellicht kan iemand ernaar kijken?

Attached Files


Edited by -Dennis-, 25 April 2013 - 07:14.


Re: twee opnames gelijktijdig decoderings problemen #37 littlesat

  • PLi® Core member
  • 49,713 posts

+543
Excellent

Posted 25 April 2013 - 07:52

Dit is toch wel echt een "oepsie".. op een VU-box.... nadat er op de demux wat ingesteld wordt...

 

<crashdate>vr apr 19 20:24:49 2013</crashdate>

<stbmodel>ultimo</stbmodel>  

use pmtpid 0a96 for service_id 5212

(1)fe event: status 1f, inversion on, m_tuning 2

OURSTATE: ok

[eDVBLocalTimerHandler] channel 0x193ef40 running

[eEPGCache] channel 0x193ef40 running

[EPGC] next update in 2 sec

ok ... now we start!!

RECORD service event 5

[TIMER] record event 6

[eDVBCAService] new service 1:0:19:1B7B:C88:3:EB0000:0:0:0:

[eDVBCAService] add demux 1 to slot 0 service 1:0:19:1B7B:C88:3:EB0000:0:0:0:

PC: 7735ceb0

00000000 00000001 9e58311a 01e4ffc8

9e58311a 025dd3ba 000000b8 00000002

8132809f fda22c48 00000001 000000eb

00000000 00000008 38433a42 3742313a

000000ba 000000ba 717d5814 025dd3b8

717d5818 00000005 007da600 01905e98

00000000 7735cdb0 00004000 00000000

0069d500 7f82acf8 0254afbc 004615c4

-------

[EPGC] start caching events(1366395883)

[EPGC] start caching events(1366395883)

main thread is non-idle! display spinner!


Edited by littlesat, 25 April 2013 - 07:56.

WaveFrontier 28.2E | 23.5E | 19.2E | 16E | 13E | 10/9E | 7E | 5E | 1W | 4/5W | 15W


Re: twee opnames gelijktijdig decoderings problemen #38 -Dennis-

  • Senior Member
  • 175 posts

+2
Neutral

Posted 25 April 2013 - 08:09

Heeft het wel met elkaar te maken? (dit topic en de crashlog) of zijn het 2 separate problemen?

Wat moet ik me voorstellen bij bovenstaande ?

Is dat uit te leggen, of wordt het dan heel erg technisch?


Edited by -Dennis-, 25 April 2013 - 08:09.


Re: twee opnames gelijktijdig decoderings problemen #39 littlesat

  • PLi® Core member
  • 49,713 posts

+543
Excellent

Posted 25 April 2013 - 11:28

Ik denk niet dat deze crashlog relevant is, omdat je een GSOD krijgt. Bij het issue in dit draadje krijg je geen GSOD maar "zwarte" opnames. En als je dan de betreffende zender selecteert dan krijg je ook zwart beeld zolang de opname nog loopt.

 

[edit: vertaalt van Engels naar Nederlands]


Edited by littlesat, 25 April 2013 - 15:09.

WaveFrontier 28.2E | 23.5E | 19.2E | 16E | 13E | 10/9E | 7E | 5E | 1W | 4/5W | 15W


Re: twee opnames gelijktijdig decoderings problemen #40 Frenske

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 22,538 posts

+205
Excellent

Posted 25 April 2013 - 11:56

I think the crashlog is irrelavent... As it makes a GSOD... and the issue about this thread is no GSOD... but black recordings.... And when tune to the service during the recording gives also a black screen...

Is Limburg Engelstalig? ;)

Het crashlog is niet relevant. Aangezien er dan een GSOD is en hier wordt geen GSOD gegenereerd maar enkel zwarte opnames. En indien je tijdens de opname tevens naar die betreffende zender gaat, dan is het beeld ook zwart.
Mijn schotel is een T90 met 10 LNB's. Daarnaast voor de fun nog een draaibaar systeem met een Triax TD 78.

Dreamboxen heb ik niet meer. Verder nog een een VU+ duo2 met 500Gb harddisk + een VU+ Uno, Zero, Solo 4K, Ultimo 4K, Zero 4K, Uno 4Kse. + ook nog een Xtrend ET4000. Daarnaast heb ik ook nog diverse andere modellen w.o. een Formuler F4, ET8500, ET7500, Mut@nt 2400HD, Xsarius Fusion HD se en verder nog wel het e.e.a. waarmee op verzoek vanalles wordt getest. Iemand moet het tenslotte doen. ;) :)

Voor centrale opslag van media gebruik ik een Qnap 219P met tweemaal 2 Tb harddisks.

-------------------------------------------------------------------------------------------
Many answers to your question can be found in our wiki: Just one click away from this "solutioncentre".

Als ik alles al wist hoefde ik ook niets te vragen. If I had all the knowledge I had no questions at all.





Also tagged with one or more of these keywords: et9500, cccam, opname

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users