Jump to content


Photo

HDMI Problem with new kernel / drivers

ET4000

  • Please log in to reply
11 replies to this topic

#1 mge

  • Senior Member
  • 102 posts

0
Neutral

Posted 12 May 2013 - 20:18

With new kernel / drivers my TV must be on HDMI1 Input while booting et4000 to get an picture. If the TV is switched to another input while booting ET4000 there will be no picture after switching TV to HDMI1.

 

This is really really :-(

 

 

HDMI CEC is turned off because my TV doesn't support this. I just tried, turning on HDMI CEC doesn't change anything in the described behaviour above.

 

TV is Toshiba 32c3000p

 

Any Ideas?


ET4000
PLi-HD Skin

Re: HDMI Problem with new kernel / drivers #2 mge

  • Senior Member
  • 102 posts

0
Neutral

Posted 14 May 2013 - 19:48

new complete flash does not help


ET4000
PLi-HD Skin

Re: HDMI Problem with new kernel / drivers #3 mge

  • Senior Member
  • 102 posts

0
Neutral

Posted 19 June 2013 - 17:19

the problem is not solved with new drivers. :-(

 

still no picture if I switch too late to hdmi1 (TV) while booting ET4000 [see first post]


ET4000
PLi-HD Skin

Re: HDMI Problem with new kernel / drivers #4 abdellove

  • Senior Member
  • 380 posts

0
Neutral

Posted 19 June 2013 - 21:11

Hi..i have the same problem as above mentioned.

Re: HDMI Problem with new kernel / drivers #5 malakudi

  • PLi® Core member
  • 1,447 posts

+66
Good

Posted 20 June 2013 - 12:40

No problem here with Panasonic TX-L47ET5E.



Re: HDMI Problem with new kernel / drivers #6 mge

  • Senior Member
  • 102 posts

0
Neutral

Posted 22 October 2013 - 19:54

Problem still exists ;-(

 

small hope: when will you roll out the new drivers from 08/13?


ET4000
PLi-HD Skin

Re: HDMI Problem with new kernel / drivers #7 Pr2

  • PLi® Contributor
  • 3,811 posts

+162
Excellent

Posted 22 October 2013 - 21:00

Have you check if there is an update available for your TV firmware... this sound to me to a bug on the TV not on the ET-4000.

 

I just checked and this TV is HD Ready, which resolution  have you set in AV Parameter? You should use 720p as maximum resolution.


NO SUPPORT by PM, it is a forum make your question public so everybody can benefit from the question/answer.
If you think that my answer helps you, you can press the up arrow in bottom right of the answer.

Wanna help with OpenPLi Translation? Please read our Wiki Information for translators

Sat: Hotbird 13.0E, Astra 19.2E, Eutelsat5A 5.0W
VU+ Solo 4K: 2*DVB-S2 + 2*DVB-C/T/T2 (used in DVB-C) & Duo 4K: 2*DVB-S2X + DVB-C (FBC)
Edision OS Mio 4K: 1*DVB-S2X + 1*DVB-C/T/T2
 


Re: HDMI Problem with new kernel / drivers #8 mge

  • Senior Member
  • 102 posts

0
Neutral

Posted 23 October 2013 - 17:28

1080p multi is selected. Already tried other resolution, does not help.

 

There is no firmware update for this TV.

It does not support CEC. After the ET4000 kernel change + new drivers it stopped working as expected. I also switched off the CEC plugin - no help

 

There was no problem with old ET4000 driver and there is no problem with 3 other HD set top boxes.


ET4000
PLi-HD Skin

Re: HDMI Problem with new kernel / drivers #9 Pr2

  • PLi® Contributor
  • 3,811 posts

+162
Excellent

Posted 23 October 2013 - 18:56

Why define 1080p on a TV which is only HD Ready? This is useless you ask your TV to downscale the signal.

Set your STB to 720p, power off everything and test again. Have you already test with a new HDMI cable?


NO SUPPORT by PM, it is a forum make your question public so everybody can benefit from the question/answer.
If you think that my answer helps you, you can press the up arrow in bottom right of the answer.

Wanna help with OpenPLi Translation? Please read our Wiki Information for translators

Sat: Hotbird 13.0E, Astra 19.2E, Eutelsat5A 5.0W
VU+ Solo 4K: 2*DVB-S2 + 2*DVB-C/T/T2 (used in DVB-C) & Duo 4K: 2*DVB-S2X + DVB-C (FBC)
Edision OS Mio 4K: 1*DVB-S2X + 1*DVB-C/T/T2
 


Re: HDMI Problem with new kernel / drivers #10 mge

  • Senior Member
  • 102 posts

0
Neutral

Posted 23 October 2013 - 20:12

I use 1080p because in this setting I like the picture most.

 

just tried:

 

720p

other TV INPUT

other cable

 

does not help.


ET4000
PLi-HD Skin

Re: HDMI Problem with new kernel / drivers #11 willy01

  • Senior Member
  • 227 posts

0
Neutral

Posted 25 October 2013 - 13:18

same probleme here to.

switch on first the box and then the TV, no picture on hdmi1.

switch on first TV, then the box, all is ok.



Re: HDMI Problem with new kernel / drivers #12 willy01

  • Senior Member
  • 227 posts

0
Neutral

Posted 26 October 2013 - 10:46

i think hdmi Handshake on PLI images must be optimice.







1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users