Jump to content


Photo

Way to remove plugin from the menu?

enigma2

  • Please log in to reply
18 replies to this topic

#1 MrKappa

  • Senior Member
  • 81 posts

+3
Neutral

Posted 14 June 2013 - 21:37

Hello' I'm looking for a way to remove or just hide some plugins showed on the main menu. I like to have it only on plugin list if possible. Thanks



Re: Way to remove plugin from the menu? #2 mfaraj57

  • Senior Member
  • 1,445 posts

+239
Excellent

Posted 14 June 2013 - 22:02

I think the only way to remove the line from the plugin itself wich put the plugin in main menu

if the plugin is closed source no simple way to do that



Re: Way to remove plugin from the menu? #3 rtzhjgg0

  • Senior Member
  • 568 posts

+13
Neutral

Posted 15 June 2013 - 07:11

You can use 'MenuSort'.

 

-to change the position of a menu item: select an item with OK, move it to your desired position with UP/DOWN, than OK.

-your case:  BLUE to show or hide a menu item.

Attached Files


Selfsat H50M4
Ultimo4K /2xTwinS2, VTI, PLi, ATV...
NAS: Qnap221


Re: Way to remove plugin from the menu? #4 MrKappa

  • Senior Member
  • 81 posts

+3
Neutral

Posted 15 June 2013 - 13:32

Thanks. I knew that I can find the solution thanks to the community!.



Re: Way to remove plugin from the menu? #5 jpuraengo

  • Senior Member
  • 34 posts

0
Neutral

Posted 8 September 2014 - 23:19

Hi:

I have a Gigablue Quad Plus with OpenATV 4.2

Menusort version is 0.2.0-20110827 and customized menu changes are lost after reboot.

Any help?

Thanks in advance and sorry if posted in the wrong place.

Re: Way to remove plugin from the menu? #6 Rob van der Does

  • Senior Member
  • 7,588 posts

+175
Excellent

Posted 9 September 2014 - 04:46

I think you should address yourself to the O-ATV forum.
BTW: I also have a Quad Plus on O-ATV 4.2 using Menusort (and Pluginhide): both work fine and settings are not lost on reboot.

Re: Way to remove plugin from the menu? #7 jpuraengo

  • Senior Member
  • 34 posts

0
Neutral

Posted 9 September 2014 - 06:59

I think you should address yourself to the O-ATV forum.
BTW: I also have a Quad Plus on O-ATV 4.2 using Menusort (and Pluginhide): both work fine and settings are not lost on reboot.

Thanks for the advise.

Re: Way to remove plugin from the menu? #8 littlesat

  • PLi® Core member
  • 44,905 posts

+455
Excellent

Posted 9 September 2014 - 07:38

First a good plugin should not put itself in the main menu... If so it should be made configurable from the plugin.... What plugin(s) are you talking about...
WaveFrontier 28.2E | 23.5E | 19.2E | 16E | 13E | 10/9E | 7E | 5E | 1W | 4/5W | 15W Thanks to Henksat

Re: Way to remove plugin from the menu? #9 Rob van der Does

  • Senior Member
  • 7,588 posts

+175
Excellent

Posted 9 September 2014 - 08:04

First a good plugin should not put itself in the main menu... If so it should be made configurable from the plugin....

That doesn't help much does it?

Anyway: the two plugins I mentioned are very useful for customising all menu's. IMHO this should be embedded functionality.

e.g. I use MenuSort to sort the ordering in all menu's and to hide entries I never use. And PluginHider can be used to hide all kinds of plugins and extensions I don't normally use (and I don't want my family to use).

Re: Way to remove plugin from the menu? #10 littlesat

  • PLi® Core member
  • 44,905 posts

+455
Excellent

Posted 9 September 2014 - 13:43

The two plugins you mentioned do work, but they way they are build is terrible... How it is made standardwise if fine for me...

And it is easy to make it optional in the plugins.... But someone has to alter the code a bit...

Edited by littlesat, 9 September 2014 - 13:45.

WaveFrontier 28.2E | 23.5E | 19.2E | 16E | 13E | 10/9E | 7E | 5E | 1W | 4/5W | 15W Thanks to Henksat

Re: Way to remove plugin from the menu? #11 Rob van der Does

  • Senior Member
  • 7,588 posts

+175
Excellent

Posted 9 September 2014 - 14:24

I don't get you: What is made standardwise?

Re: Way to remove plugin from the menu? #12 littlesat

  • PLi® Core member
  • 44,905 posts

+455
Excellent

Posted 9 September 2014 - 14:30

The order of te menu's....
WaveFrontier 28.2E | 23.5E | 19.2E | 16E | 13E | 10/9E | 7E | 5E | 1W | 4/5W | 15W Thanks to Henksat

Re: Way to remove plugin from the menu? #13 Rob van der Does

  • Senior Member
  • 7,588 posts

+175
Excellent

Posted 9 September 2014 - 14:52

The order of all the (sub) menu's is not configurable nor can entries be hidden. And as usual one 'standard' doesn't fit all.
And the same applies to the functionality of the plugin PluginHider.

And the may be awful in your opinion, but I can't find any better ones. And they work flawless, and that's what counts.

Re: Way to remove plugin from the menu? #14 littlesat

  • PLi® Core member
  • 44,905 posts

+455
Excellent

Posted 9 September 2014 - 15:10

And in addition we are noted by the creator of plugin sort and menu hide that we are not allowed to offer it on non dmm boxes. So we simply do not put in within our feeds... So we can re-invent that wheel again, when we want that feature... And that is where it did start we did not include these plugins coming from schwerkraft....

Edited by littlesat, 9 September 2014 - 15:12.

WaveFrontier 28.2E | 23.5E | 19.2E | 16E | 13E | 10/9E | 7E | 5E | 1W | 4/5W | 15W Thanks to Henksat

Re: Way to remove plugin from the menu? #15 Rob van der Does

  • Senior Member
  • 7,588 posts

+175
Excellent

Posted 9 September 2014 - 16:12

That's why embedding such functionality would be great.
No ugly plugins, no dependency on limiting licenses.

Re: Way to remove plugin from the menu? #16 littlesat

  • PLi® Core member
  • 44,905 posts

+455
Excellent

Posted 9 September 2014 - 22:04

But still somehow inventing the wheel again....

Edited by littlesat, 10 September 2014 - 06:48.

WaveFrontier 28.2E | 23.5E | 19.2E | 16E | 13E | 10/9E | 7E | 5E | 1W | 4/5W | 15W Thanks to Henksat

Re: Way to remove plugin from the menu? #17 Rob van der Does

  • Senior Member
  • 7,588 posts

+175
Excellent

Posted 10 September 2014 - 06:37

Yep, that's always the case when somebody says 'don't use mine'.
Good open source practice ........

But in this case 'inventing' is a big word :)

Re: Way to remove plugin from the menu? #18 aykutsilo

  • New Member
  • 1 posts

0
Neutral

Posted 14 August 2018 - 10:22

\Hi

 

I have a formuler F4, when i use this ap it makes my receiver crash ;-(

 

I have the latest open pli 6.25

 

Who can help me \PLEASE



Re: Way to remove plugin from the menu? #19 littlesat

  • PLi® Core member
  • 44,905 posts

+455
Excellent

Posted 14 August 2018 - 10:55

You don;t need this app.... menu sort/hide is embeded in OpenPLi.... You can enable it from a config and once enabled you can press the blue button to configure a specific menu... The blue button is hidden (not shown on the UI).


Edited by littlesat, 14 August 2018 - 10:56.

WaveFrontier 28.2E | 23.5E | 19.2E | 16E | 13E | 10/9E | 7E | 5E | 1W | 4/5W | 15W Thanks to Henksat





0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users