Jump to content


Photo

probleem met picons in de servicelist.

dm7020hd

  • Please log in to reply
87 replies to this topic

#1 schumi1234

  • Senior Member
  • 89 posts

0
Neutral

Posted 2 August 2013 - 14:20

Ik heb vandaag na 3 dagen mijn 7020HD weer geupdate, en nu heb ik witte randjes naast de picons en 3 dagen geleden niet.

Waar kan dat aan liggen?

 

Attached Files


Xtrend ET-10000 3x DVB-C - ZIGGO - CCcam 2.3.0 & 1x DVB-S2 FTA - Technisat Multytenne TWIN met OPENPLI 4.0

dm7020HD 2X DVB-C - ZIGGO - CCcam 2.3.0 met OPENPLI 4.0


Re: probleem met picons in de servicelist. #2 littlesat

  • PLi® Core member
  • 43,675 posts

+440
Excellent

Posted 2 August 2013 - 14:34

Probeer eens een andere picons set... Waarschijnlijk heb je dat bij de graphical multi epg nu ook...

Edited by littlesat, 2 August 2013 - 14:35.

WaveFrontier 28.2E | 23.5E | 19.2E | 16E | 13E | 10/9E | 7E | 5E | 1W | 4/5W | 15W Thanks to Henksat

Re: probleem met picons in de servicelist. #3 schumi1234

  • Senior Member
  • 89 posts

0
Neutral

Posted 2 August 2013 - 14:36

Probeer eens een andere picons set...

Maar een paar dagen geleden was het nog goed.


Xtrend ET-10000 3x DVB-C - ZIGGO - CCcam 2.3.0 & 1x DVB-S2 FTA - Technisat Multytenne TWIN met OPENPLI 4.0

dm7020HD 2X DVB-C - ZIGGO - CCcam 2.3.0 met OPENPLI 4.0


Re: probleem met picons in de servicelist. #4 Stefan

  • Senior Member
  • 1,459 posts

+46
Good

Posted 2 August 2013 - 16:03

Klopt was paar dagen geleden goed maar ik heb nu ook last van die randjes na een pli update,een andere picon set zou toch niet nodig moeten zijn een paar dagen geleden werkte het goed met deze picons

Edited by Stefan, 2 August 2013 - 16:06.

VU solo 4k ,twin satelliet tuner en 1 kabel tuner en VU solo se v2 ,dual kabel tuner...E85 Maximum multi focus schotel en een Triax 88cm schotel met een 2 way Triax lnb rail....5.0w 0.8w 4.8e 9.0e 13e 19.2e 23.5e 28.2e....VTI 13.0.6—6 Inverto black ultra twin lnb's en 2 Alps twin lnb's, Nvidia shield tv.

Re: probleem met picons in de servicelist. #5 littlesat

  • PLi® Core member
  • 43,675 posts

+440
Excellent

Posted 2 August 2013 - 16:08

Voor een paar dagen geleden deed ik ze uitrekken and hield ik geen rekening met de aspect ratio. Dat doe ik nu wel en blijkbaar maakt hij de opvul randen bij sommige picons nu wit. Hetzelfde probleem heb je nu dus waarschijnlijk ook met de graphical Multi EPG. Als dit zo is dan light het niet aan het nieuwe picon in the service list, maar aan de accelerator blit veranderingen en het probleem wordt getriggerd door iets in de picon... want sommige picons (ook bij mij) hebben er geen last van.

 

ik heb ocram picons en met die heb ik geen enkel probleem op een ET9000

 

Het kan ook nog buiten die picons die het triggeren box (driver) afhankelijk zijn....

 

Omdat de randjes wit zijn vermoed ik dat transparant hier niet goed geblend wordt in de blackfill (bij een picon zonder transparantie data in de PNG)... maar dat is even een gok.


Edited by littlesat, 2 August 2013 - 16:10.

WaveFrontier 28.2E | 23.5E | 19.2E | 16E | 13E | 10/9E | 7E | 5E | 1W | 4/5W | 15W Thanks to Henksat

Re: probleem met picons in de servicelist. #6 Stefan

  • Senior Member
  • 1,459 posts

+46
Good

Posted 2 August 2013 - 16:17

Kan ik dat zelf oplossen of word dat met een update een keer verholpen ?
Ik gebruik geen oscram picons omdat ik die niet echt mooi vind

Edited by Stefan, 2 August 2013 - 16:19.

VU solo 4k ,twin satelliet tuner en 1 kabel tuner en VU solo se v2 ,dual kabel tuner...E85 Maximum multi focus schotel en een Triax 88cm schotel met een 2 way Triax lnb rail....5.0w 0.8w 4.8e 9.0e 13e 19.2e 23.5e 28.2e....VTI 13.0.6—6 Inverto black ultra twin lnb's en 2 Alps twin lnb's, Nvidia shield tv.

Re: probleem met picons in de servicelist. #7 littlesat

  • PLi® Core member
  • 43,675 posts

+440
Excellent

Posted 2 August 2013 - 16:22

Kan ik dat zelf oplossen

 

Je kunt in ieder geval helpen met zoeken wat het verschil is tussen de picons (in parameters)... Of de picons omzetten naar een formaat wat niet dit gekke resultaat oplevert... Het is even wachten op Milo, daar hij hier meer verstand van heeft :)... hij zit momenteel helemaal in dat blit en accelerate spul.


WaveFrontier 28.2E | 23.5E | 19.2E | 16E | 13E | 10/9E | 7E | 5E | 1W | 4/5W | 15W Thanks to Henksat

Re: probleem met picons in de servicelist. #8 Stefan

  • Senior Member
  • 1,459 posts

+46
Good

Posted 2 August 2013 - 16:31

ik ga nu twee picons uploaden en bij de journaar 24 picon heb ik geen wit randje en bij de nederland 1 hd picon wel misschien dat dat helpt voor een oplossing ?

 

 

Attached Files


VU solo 4k ,twin satelliet tuner en 1 kabel tuner en VU solo se v2 ,dual kabel tuner...E85 Maximum multi focus schotel en een Triax 88cm schotel met een 2 way Triax lnb rail....5.0w 0.8w 4.8e 9.0e 13e 19.2e 23.5e 28.2e....VTI 13.0.6—6 Inverto black ultra twin lnb's en 2 Alps twin lnb's, Nvidia shield tv.

Re: probleem met picons in de servicelist. #9 littlesat

  • PLi® Core member
  • 43,675 posts

+440
Excellent

Posted 2 August 2013 - 16:35

Wat in eerste instantie opvalt is dat het Journaal24 picon in grootte 2x zo groot is...

Ik ben ff niet in de gelegenheid de parameters te bekijken....


WaveFrontier 28.2E | 23.5E | 19.2E | 16E | 13E | 10/9E | 7E | 5E | 1W | 4/5W | 15W Thanks to Henksat

Re: probleem met picons in de servicelist. #10 Stefan

  • Senior Member
  • 1,459 posts

+46
Good

Posted 2 August 2013 - 16:39

hier heb je misschien wat aan of iemand die er verstand van heeft


VU solo 4k ,twin satelliet tuner en 1 kabel tuner en VU solo se v2 ,dual kabel tuner...E85 Maximum multi focus schotel en een Triax 88cm schotel met een 2 way Triax lnb rail....5.0w 0.8w 4.8e 9.0e 13e 19.2e 23.5e 28.2e....VTI 13.0.6—6 Inverto black ultra twin lnb's en 2 Alps twin lnb's, Nvidia shield tv.

Re: probleem met picons in de servicelist. #11 Stefan

  • Senior Member
  • 1,459 posts

+46
Good

Posted 2 August 2013 - 16:46

afmeting van beide is 100x60 pixels


VU solo 4k ,twin satelliet tuner en 1 kabel tuner en VU solo se v2 ,dual kabel tuner...E85 Maximum multi focus schotel en een Triax 88cm schotel met een 2 way Triax lnb rail....5.0w 0.8w 4.8e 9.0e 13e 19.2e 23.5e 28.2e....VTI 13.0.6—6 Inverto black ultra twin lnb's en 2 Alps twin lnb's, Nvidia shield tv.

Re: probleem met picons in de servicelist. #12 littlesat

  • PLi® Core member
  • 43,675 posts

+440
Excellent

Posted 2 August 2013 - 17:26

Afmeting boeit niet zo... bij openpli worden de picons gescaled.


WaveFrontier 28.2E | 23.5E | 19.2E | 16E | 13E | 10/9E | 7E | 5E | 1W | 4/5W | 15W Thanks to Henksat

Re: probleem met picons in de servicelist. #13 Beeker

  • Senior Member
  • 702 posts

+62
Good

Posted 2 August 2013 - 19:10

Ik heb het opgelost door de picon te openen in photoshop.

De gehele afbeeldingen selecteren en kopieren met ctrl-c

 

Vervolgen nieuwe image maken van 100x60. En daar de picon in plakken met ctrl-v.

Image naar indexed color en layers mergen.Zorg dat dat transparent staat aangevinkt.

 

Vervolgen opslaan als .png met de juiste naam.

 

Bij Gimp werkt dit niet.Blijf je witte rand houden. Oplossing nieuwe afbeelding iets groter maken.110x60. En vervolgens geheel transparent maken en de picon daar in plakken.

 

Ik had er last van bij een paar picons..Heel lang geleden al in multi-EPG


Edited by Beeker, 2 August 2013 - 19:14.

DM8000.  Wavefrontier T55  13.0|19.2|23.5|28.2 + Ziggo.


Re: probleem met picons in de servicelist. #14 littlesat

  • PLi® Core member
  • 43,675 posts

+440
Excellent

Posted 2 August 2013 - 20:19

Heel lang geleden al in multi-EPG

Dank je want dit is heel belangrijke informatie.. dan weten we in ieder geval dat het ook niet aan Milo's aanpassingen ligt maar eigenlijk altijd zo geweest is.

 

De picons waar het mis op gaat zijn de 8 bits picons. Daar worden de randen opgevuld met een kleur die het dichts bij de opvul kleur zit die wit doorzichtig is..... is die er niet dan kan hij zomaar een witte kleur nemen voor de randen die het dichts bij wit zit, maar dan niet doorzichtig is...

 

Als ik de randen zwart doorzichtig maak dan gaat dat in ieder geval minder opvallen...


WaveFrontier 28.2E | 23.5E | 19.2E | 16E | 13E | 10/9E | 7E | 5E | 1W | 4/5W | 15W Thanks to Henksat

Re: probleem met picons in de servicelist. #15 Stefan

  • Senior Member
  • 1,459 posts

+46
Good

Posted 3 August 2013 - 10:44

klopt niks van,dit wat ik heb is niet altijd zo geweest is sinds een paar dagen en had er voorheen nooit last van en picons zijn hetzelfde gebleven


VU solo 4k ,twin satelliet tuner en 1 kabel tuner en VU solo se v2 ,dual kabel tuner...E85 Maximum multi focus schotel en een Triax 88cm schotel met een 2 way Triax lnb rail....5.0w 0.8w 4.8e 9.0e 13e 19.2e 23.5e 28.2e....VTI 13.0.6—6 Inverto black ultra twin lnb's en 2 Alps twin lnb's, Nvidia shield tv.

Re: probleem met picons in de servicelist. #16 littlesat

  • PLi® Core member
  • 43,675 posts

+440
Excellent

Posted 3 August 2013 - 23:40

In de gme moet je er last van hebben gehad... En de picons in de servicelijst.. Die zijn er pas en die waren voorheen uitgetrokken en behouden nubde aspect ratio...
Een goede picon set is voorlopig de oplossing hier. Dus geen picons gebruiken met color maps.
WaveFrontier 28.2E | 23.5E | 19.2E | 16E | 13E | 10/9E | 7E | 5E | 1W | 4/5W | 15W Thanks to Henksat

Re: probleem met picons in de servicelist. #17 Stefan

  • Senior Member
  • 1,459 posts

+46
Good

Posted 4 August 2013 - 10:52

De picons hou ik dan maar geen picons bij de zenderlijst...het maakt de zenderlijst ook nog eens een stuk trager
VU solo 4k ,twin satelliet tuner en 1 kabel tuner en VU solo se v2 ,dual kabel tuner...E85 Maximum multi focus schotel en een Triax 88cm schotel met een 2 way Triax lnb rail....5.0w 0.8w 4.8e 9.0e 13e 19.2e 23.5e 28.2e....VTI 13.0.6—6 Inverto black ultra twin lnb's en 2 Alps twin lnb's, Nvidia shield tv.

Re: probleem met picons in de servicelist. #18 DeBeek

  • Senior Member
  • 1,315 posts

+38
Good

Posted 5 August 2013 - 19:01

He leuke optie,  optie aangezet in de gebruikers interface,  picons (ocram HD reflection) staan op CF kaart

 

 Maar alles wat ik zie in de servicelist is  geen picons..

 

Wat doe ik fout ??


DM8000 + 2xDVB-T,  OpenPLi 6.1, (My)-FullNightHD skin, 2x Synology DS-116, 16Gb USB (Picons, Backup, EPG.dat, Timeshift),
AutoTimer, EPGRefresh, EPGSearch, FanControl2, MovieCut, OSCam, Astra 19.2, 23.5, 28.2 en Digitenne.


Re: probleem met picons in de servicelist. #19 Snoete

  • Senior Member
  • 565 posts

+8
Neutral

Posted 5 August 2013 - 20:23

Ja inderdaad, geweldig dat dit nu ook in Pli mogelijk is  :) !

 

Ik heb de picons in de map /usr/share/enigma2/picon en daarmee krijg ik ze ook nog niet in de channellist.

Heb net nog even geupdate (heb ook een DM8000) maar geen verschil.

Standaard gebruik ik de transparante 100x60 picons van Ocram.

 

Misschien nog werk in uitvoering ?

 

 

Attached Files


-Triax 88cm schotel

-TD 20 flexi-block met 2 Inverto Black Premium Quattro LNB's

- Polytron Multiswitch 8 in / 8 out

- VU+ Duo2, DM8000 HD PVR, VU+ Duo en DM 500 HD

- Samsung UE48HU7500, Yamaha RX-V673, Logitech Harmony Smart control

- Sonos Connect met 6x Play:1.

 


Re: probleem met picons in de servicelist. #20 littlesat

  • PLi® Core member
  • 43,675 posts

+440
Excellent

Posted 5 August 2013 - 20:53

Ze horen het gewoon te doen, mits je skin de servicelist op een of andere manier niet hackt en de picons op de juiste OpenPLi plek staan... en je de ocram picons gewoon van onze feeds haalt en de optie aan zet... (je hebt nu de service type icons aan).

 

picons horen in de root van de flash of elk andere medium in de picon map....


Edited by littlesat, 5 August 2013 - 20:54.

WaveFrontier 28.2E | 23.5E | 19.2E | 16E | 13E | 10/9E | 7E | 5E | 1W | 4/5W | 15W Thanks to Henksat





0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users