Jump to content


Photo

ontvang geen emm's


  • Please log in to reply
9 replies to this topic

#1 Fretsat

  • Senior Member
  • 164 posts

+1
Neutral

Posted 5 August 2013 - 09:27

Ik lijk al een aantal weken geen emm's meer te ontvangen. Ik zie ze met zowel OSCam en CCCam niet binnenkomen, de teller staat altijd op 0. Als gevolg daarvan zie ik ook de entitlements niet meer geüpdatet worden. Iemand een idee waar ik de oorzaak moet zoeken (in de box of bij CD)?


ET9000 :: Open PLi, OScam :: Canaldigitaal :: TNTSAT

Re: ontvang geen emm's #2 Tech

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 32,636 posts

+347
Excellent

Posted 5 August 2013 - 09:29

Blokkeer je die dan ergens in je config?

Normaliter krijg je rond de 100 emm's als je je kaart een keer trekt en weer terug plaatst, werkt dat bij jou ook niet?


Aan de rand van de afgrond is een stap voorwaarts niet altijd vooruitgang....

Re: ontvang geen emm's #3 Fretsat

  • Senior Member
  • 164 posts

+1
Neutral

Posted 5 August 2013 - 09:44

Met OSCam staan alle emm tellers van de reader op 0, ook de geblockte emm's zijn 0. In CCCam heb ik geen aanvullende instellingen gedaan of het moet iets ouds zijn dat met de autobackup terugkomt. CCCam geeft het volgende:

 

card reader /dev/sci0
handled 900(900) ecms and 0(0) emms
has sid limit assigned: max 4 sids every 11 seconds
1b7b(8s)
has blocker(s): Group enabled

 

De kaart opnieuw plaatsen levert geen emm's op.

 

 

 

 


ET9000 :: Open PLi, OScam :: Canaldigitaal :: TNTSAT

Re: ontvang geen emm's #4 WanWizard

  • PLi® Core member
  • 57,920 posts

+1,246
Excellent

Posted 5 August 2013 - 10:10

"has blocker(s): Group enabled" ?


Currently in use: VU+Duo 4K (2xFBC S2), Amiko Viper T2C (T2+fallback), Octagon SF8008 (S2+T2), Zgemma H9.2H (T2+fallback)

Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.

Because to health reasons, I will not be active online very often anymore.


Re: ontvang geen emm's #5 Fretsat

  • Senior Member
  • 164 posts

+1
Neutral

Posted 5 August 2013 - 10:46

"has blocker(s): Group enabled" ?

Ja die was me ook opgevallen. Waarschijnlijk toch een oude CCCam.cfg die nog op de box stond, heb CCCam jaren niet gebruikt en de huidige versie onlangs vanuit de feed geïnstalleerd. Hoe dan ook, alle emm's waren disabled in de CCCam config, dus nadat dit aangepast te hebben worden de emm's weer verwerkt. Lost mijn probleem met OSCam echter niet op, daar wordt namelijk in de [reader] sectie helemaal niets geblockt.


ET9000 :: Open PLi, OScam :: Canaldigitaal :: TNTSAT

Re: ontvang geen emm's #6 doglover

  • Rytec EPG Team
  • 14,581 posts

+501
Excellent

Posted 5 August 2013 - 12:33

Heb je in Oscam.user bij jouw lokalele user

 

 

user                          = lokaal
pwd                           = password
description                   = lokaal
au                            = Boven,Onder,smargo1,smargo2
 

 

 

bij au de naam van jouw reader ingevuld?

 

[reader]
label                         = Onder
description                   = TV-Vlaanderen 2de kaart
enable                        = 0
protocol                      = internal
device                        = /dev/sci1
services                      = tvv_2de_kaart,!man-x
caid                          = 0100
detect                        = cd

ident                         = 0100:00006C
group                         = 2
emmcache                      = 1,1,15
lb_weight                     = 1000
ratelimitecm                  = 4
ratelimitseconds              = 10
ecmunique                     = 1
srvidholdseconds              = 2
 

Willy


~~Rytec Team~~
ZGemma StarS OpenPli (used as mediaplayer)
Mutant HD2400 OpenPli
Vu+ Duo OpenPli (backup)

Synology NAS

Sat: 13E, 19.2E, 23.5E and 28.2E
*Pli/Rytec EPG POWERED*


Re: ontvang geen emm's #7 Fretsat

  • Senior Member
  • 164 posts

+1
Neutral

Posted 5 August 2013 - 14:50

Dag Willy,

 

Nee daar staat au = 1, dus de EMM's worden naar alle readers gestuurd. Als ik daar de exacte reader vermeld maakt dat geen verschil.

 

Het heeft eigenlijk altijd goed gewerkt. Ik merkte het voor het eerst dat er iets niet in orde was toen ik half juni HBO aan het abonnement toevoegde en deze maar niet geactiveerd werd. Ik heb toen uiteindelijk even een oude Topfield van zolder gehaald en daar de kaart in bijgewerkt en er verder niet naar gekeken. En nu viel me ineens op dat de entitlements niet meer bijgewerkt worden. Dus dat moest wel even uitgezocht worden.

 

Ik weet niet meer of dit nou gekomen is nadat ik de vorige experimental versie van OSCam vervangen heb door de versie die tegenwoordig in de feed zit; ik hou daar geen logboek van bij. Op zich kan ik met CCCam nu ook wel vooruit want mijn TNTSAT kaart waarvoor is OSCam gebruikte is net een paar dagen verlopen en ik heb geen plannen om een nieuwe te bestellen. Wel zou ik graag weten waarom de EMM's niet meer verwerkt worden.


ET9000 :: Open PLi, OScam :: Canaldigitaal :: TNTSAT

Re: ontvang geen emm's #8 doglover

  • Rytec EPG Team
  • 14,581 posts

+501
Excellent

Posted 5 August 2013 - 15:04

Heb ook gewoon de versie van Oscam die in de feed staat.

 

Ik zou het ook verder niet weten verder waarom ie geen EMM's schrijft. 

Mij is altijd verteld dat ik de naam van de reader moest invullen bij au=

Zodoende.

 

Maar idd:

 

AU settings:

au = [label of reader] # sending EMMs to specified reader
                         (security issue: clients can see SC data!)
au = 1                 # auto AU is sending EMMs to all readers
                         (security issue: clients can see SC data!)

 

Willy


Edited by doglover, 5 August 2013 - 15:05.

~~Rytec Team~~
ZGemma StarS OpenPli (used as mediaplayer)
Mutant HD2400 OpenPli
Vu+ Duo OpenPli (backup)

Synology NAS

Sat: 13E, 19.2E, 23.5E and 28.2E
*Pli/Rytec EPG POWERED*


Re: ontvang geen emm's #9 Stephan296

  • Senior Member
  • 948 posts

+8
Neutral

Posted 5 August 2013 - 17:20

Ik heb oscam op een iconnect draaien omdat mijn et9200 het niet tof vond. (Nee geen cardsharing anders dan binnenshuis) ik heb een c line in mijn et9200 staan.Achter de gebruikersnaam en wachtwoord heb ik yes staan.Dan update hij de kaart wel. (Bij mij tenminste)<br />

Edited by Stephan296, 5 August 2013 - 17:22.

 Hardware: Clarke Tech ET9200 & Xtrend ET5000- Triax 78cm - 28.2E/23.5E/19.2E/13E
Software : Laatste Pli 4.0 Nightly Build - CCcam 2.2.1 - Settings van Hans
 


Re: ontvang geen emm's #10 Fretsat

  • Senior Member
  • 164 posts

+1
Neutral

Posted 19 August 2013 - 13:41

Het probleem werd veroorzaakt doordat de opgegeven user bij de setting "user = " in oscam.conf en oscam.user niet gelijk waren. Na deze gelijk te hebben gemaakt worden de emm's weer verwerkt.


ET9000 :: Open PLi, OScam :: Canaldigitaal :: TNTSAT




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users