Jump to content


Photo

2 Tuners en toch maar 1 set kanalen.

DM8000 DVB-C ZIGGO

  • Please log in to reply
9 replies to this topic

#1 Cookiesmonster

  • Senior Member
  • 129 posts

0
Neutral

Posted 7 August 2013 - 09:34

Hoi,

 

Ik heb wederom een vreemd fenomeen.

 

Ik heb een DM8000 op de slaapkamer met 2 DVB-C tuners en PLI 3 met een ZIGGO kaart.

Als ik een opname start op bijvoorbeeld HBO3-HD dan ben ik alle andere kanalen kwijt. Ik zou verwachten dat omdat er 2 tuners in zitten ik zou moeten kunnen kijken en opnemen.

Waarom zou ik anders 2 tuners hebben.

 

Nu heb ik nog een 2e DM8000 in de woonkamer met 2 DVB-C tuners en PLI 2.

De ZIGGO kaart verhuist van de slaapkamer naar de woonkamer en daar gaat het wel goed.

 

Ik heb op de slaapkamer getest of beide tuners signaal hebben door ze te deactiveren.

Dit gaat goed.

 

Kan iemand mij helpen met wat er mis is?

 

Dank jullie wel ;)

 

 


Xtrend ET10000 (4 TB HD & OpenPli 7.2)Xtrend ET10000 (4 TB HD & OpenPli 7.2), Xtrend ET10000 (2 TB HD & OpenPli 7.2)


Re: 2 Tuners en toch maar 1 set kanalen. #2 christophecvr

  • Senior Member
  • 3,131 posts

+140
Excellent

Posted 7 August 2013 - 10:34

Vermoedelijk is bij dm in slaapkamer de tuner config van de tweede tuner niet gezet.

 

Check bij box waar het wel ok is hoe de tunerconfiguratie is te bereiken via menu , instellingen , zender zoeken ,tunerconfiguratie.

 

Zet bij de niet werkende box hetzelfde als bij de werkende.



Re: 2 Tuners en toch maar 1 set kanalen. #3 Cookiesmonster

  • Senior Member
  • 129 posts

0
Neutral

Posted 7 August 2013 - 13:00

Ik heb de tunerconfiguratie gecontroleerd.

Voor DVB-C staan ze identiek ingesteld. Het enige verschil is dat de DVB-S tuners op de slaapkamer zijn uitgeschakeld en in de woonkamer niet.

Zou ik terug moeten naar PLI 2 want ik heb nu in de slaapkamer PLI 3 geinstalleerd. Ik wil niet PLI 3 installeren in de woonkamer voordat het goed werkt.


Xtrend ET10000 (4 TB HD & OpenPli 7.2)Xtrend ET10000 (4 TB HD & OpenPli 7.2), Xtrend ET10000 (2 TB HD & OpenPli 7.2)


Re: 2 Tuners en toch maar 1 set kanalen. #4 Cookiesmonster

  • Senior Member
  • 129 posts

0
Neutral

Posted 8 August 2013 - 09:46

Ik heb zojuist de laatste PLI geinstalleerd.

Zelfde resultaat.

 

HELP?????


Xtrend ET10000 (4 TB HD & OpenPli 7.2)Xtrend ET10000 (4 TB HD & OpenPli 7.2), Xtrend ET10000 (2 TB HD & OpenPli 7.2)


Re: 2 Tuners en toch maar 1 set kanalen. #5 Stephan296

  • Senior Member
  • 948 posts

+8
Neutral

Posted 8 August 2013 - 09:51

Als je de configuratie aanhoudt zoals in de woonkamer wat doet hij dan?

 Hardware: Clarke Tech ET9200 & Xtrend ET5000- Triax 78cm - 28.2E/23.5E/19.2E/13E
Software : Laatste Pli 4.0 Nightly Build - CCcam 2.2.1 - Settings van Hans
 


Re: 2 Tuners en toch maar 1 set kanalen. #6 Cookiesmonster

  • Senior Member
  • 129 posts

0
Neutral

Posted 8 August 2013 - 11:21

Stephan296,

Ik heb de tunerconfiguratie voor de DVB-C tuners overgenomen uit de woonkamer.

Dus waar je het netwerk id invult en alle af te zoeken banden ingeeft.

Dit is de enige plek toch? Dit is namelijk waar christophecvr ook mee kwam.

 

 

Vermoedelijk is bij dm in slaapkamer de tuner config van de tweede tuner niet gezet.

 

Check bij box waar het wel ok is hoe de tunerconfiguratie is te bereiken via menu , instellingen , zender zoeken ,tunerconfiguratie.

 

Zet bij de niet werkende box hetzelfde als bij de werkende.

 

 

Ik heb de tunerconfiguratie gecontroleerd.

Voor DVB-C staan ze identiek ingesteld. Het enige verschil is dat de DVB-S tuners op de slaapkamer zijn uitgeschakeld en in de woonkamer niet.

Zou ik terug moeten naar PLI 2 want ik heb nu in de slaapkamer PLI 3 geinstalleerd. Ik wil niet PLI 3 installeren in de woonkamer voordat het goed werkt.


Xtrend ET10000 (4 TB HD & OpenPli 7.2)Xtrend ET10000 (4 TB HD & OpenPli 7.2), Xtrend ET10000 (2 TB HD & OpenPli 7.2)


Re: 2 Tuners en toch maar 1 set kanalen. #7 dirocca

  • Senior Member
  • 1,667 posts

+59
Good

Posted 8 August 2013 - 11:27

heb je in de slaapkamer de DVB-s tuners ingeschakeld zoals in de woonkamer?

 

grtz Philip


vuduo2 openpli6.1 1TB HDD 2xdualS2tuner

av receiver denon - samsung 4k hdr+ 65inch UE65MU7000 - bose accoustimas 7.1 :rolleyes:

tvv kaart & schotel(64cm), duo lnb, OSCAM

logitech harmony ultimate

 

 

 


Re: 2 Tuners en toch maar 1 set kanalen. #8 Vogelaar

  • Member
  • 41 posts

+8
Neutral

Posted 8 August 2013 - 11:41

Heb je de DM8000 uit de huiskamer al is geruild met die uit de slaapkamer, kijken of het probleem meegaat.


3 x DM8000/2x DM800DM/7020/DM500HD met T90 en gregorian 120 Laatste OpenPli4

Echostar7000 met chaparral 2.30Mtr C-band


Re: 2 Tuners en toch maar 1 set kanalen. #9 Cookiesmonster

  • Senior Member
  • 129 posts

0
Neutral

Posted 8 August 2013 - 11:54

heb je in de slaapkamer de DVB-s tuners ingeschakeld zoals in de woonkamer?

 

grtz Philip

 

Nee de DVB-S tuners zijn in de slaapkamer niet geconfigureerd omdat ze niet aangesloten zijn.
Ik weet ook niet of je ze uberhaupt kan aanzetten als er geen kabel op is aangesloten.

 

Heb je de DM8000 uit de huiskamer al is geruild met die uit de slaapkamer, kijken of het probleem meegaat.


Nee Vogelaar,
Ik heb de ZIGGO kaarten verwisseld met als resultaat dat het probleem niet mee gaat.

Ik heb op de slaapkamer beide tuners afzonderlijk getest of er signaal op staat en dit is bevestigd.

Je kan tijdens het zappen zien of hij tuner C of D gebruikt.

 

Ik ben nu PLI 2.1 aan het installeren.
Ik weet dat achteruitgang nooit goed is maar op deze manier kan ik uitsluiten of het aan de hardware ligt of aan de software.
Ik doe dan even de aanname dat de DVB-C tuners gewoon compatible zijn met PLI 3.


Xtrend ET10000 (4 TB HD & OpenPli 7.2)Xtrend ET10000 (4 TB HD & OpenPli 7.2), Xtrend ET10000 (2 TB HD & OpenPli 7.2)


Re: 2 Tuners en toch maar 1 set kanalen. #10 Cookiesmonster

  • Senior Member
  • 129 posts

0
Neutral

Posted 8 August 2013 - 12:32

Okay,

 

Mijn dreambox ziet mijn harddisk nu als SDA1 ipv HDD dus ik heb het opname pad moeten aanpassen.

Dit probleem is voor later en lijkt op dit probleem.

 

Ik kan nu wel opnemen en kijken tegelijk.

Is het dan toch een bug in PLI3 of zou het aan de tuners kunnen liggen?


Xtrend ET10000 (4 TB HD & OpenPli 7.2)Xtrend ET10000 (4 TB HD & OpenPli 7.2), Xtrend ET10000 (2 TB HD & OpenPli 7.2)






Also tagged with one or more of these keywords: DM8000, DVB-C, ZIGGO

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users