Jump to content


Photo

Brabantse Dag 2013 te Heeze


  • Please log in to reply
No replies to this topic

#1 hemertje

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 33,471 posts

+118
Excellent

Posted 24 August 2013 - 14:15

http://www.brabantsedag.nl/
 
Een optocht (56e keer) waarin gebeurtenissen uit het verleden tot leven komen, meesterlijk straattheater, cabaret en toneel, muzikale hoogstandjes en staaltjes van kunst. Dat is de Brabantsedag. Voor elk wat wils, voor jong en oud.
 

 
De Brabantsedag voert dit jaar samen met de Heezer glasvezelcoöperatie www.HSLnet.nl experimenten uit met nieuwe technieken, waaronder livestreaming vanuit de Gemeentehuistuin. Wij willen jou als bezoeker daar graag direct van laten genieten. Zie www.brabantsedag.nl/live voor de livestreams vanuit de Heezer Gemeentehuistuin!
 
 
Met 17 huizenhoge theaterdecors, rijdend door het centrum van Heeze, verbeelden bijna tweeduizend acteurs met muziek, dans en theater op creatieve, vernieuwende en eigentijdse wijze het thema ‘Hoezo Middeleeuws?!’ Laat je verbazen, laat je verwonderen en ervaar hoe de historie van Brabant opnieuw tot leven komt!

Thema: Hoezo Middeleeuws?!
Het thema van dit jaar betreft de Middeleeuwen (500-1500 n.Chr.), maar nu eens van een andere kant belicht dan de donkere kant die we van deze ‘beruchte’ periode kennen. Die tien eeuwen hebben immers ook veel goeds voortgebracht, zaken waarvan we nog iedere dag profijt hebben. Kortom, laat je beroeren door het ‘moois’ van de Middeleeuwen!

Vooroptocht vanaf 13.00 uur
Terwijl het publiek een plaatsje zoekt langs het parcours, wordt het aangenaam vermaakt door een ludiek optreden van straattheatergroep Gemengd Douchen.Tamboerkorps N.A.T. uit Heeze, Koninklijk Woensels Muziekkorps uit Eindhoven,Lowland Pipers uit Turnhout en Drumfanfare Peelland uit Deurne zorgen voor de muzikale omlijsting.
Langs het parcours staan de bands Mè Tresse, Just4Fun, Dùbent en Blusswerruk. In afwachting van de wagens zorgen zij voor muzikaal vertier.
  
Een entreekaart geeft toegang tot het parcours van de optocht; dit betreft staanplaatsen langs de straten van het parcours. Wil je op de tribune zitten, dan heb je naast een entreekaart ook een tribunekaart nodig.
Kaarten zijn verkrijgbaar bij onze verkooppunten, of aan de kassa bij de toegangswegen.
 

 

Omroep Brabant zendt de Brabantsedag op zondag 25 augustus van begin tot eind LIVE uit. De uitzending start om 14.15 uur en duurt tot circa 17.15 uur. Vanaf 18.45 uur zijn de hoogtepunten te bekijken in de compilatie die elk uur wordt herhaald tot maandagmiddag.

Kijk voor meer informatie ook op www.omroepbrabant.nl/brabantsedag


on the Glassfibre 1GB DVB-C...



0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users