Jump to content


Photo

DM500HD niet meer zichtbaar in netwerk

dm500hd netwerk

  • Please log in to reply
16 replies to this topic

#1 zanco48

  • Senior Member
  • 50 posts

0
Neutral

Posted 14 September 2013 - 10:56

In het verleden zag ik mijn DM500HD keurig in het netwerk, zodat ik rechtstreeks bestanden op de box kon zetten.

 

Nadat ik met een ander image heb getest en daarna teruggegaan ben naar OpenPli 3.0 zie ik de box niet meer. 

 

Ik kan hem wel via FTP benaderen, maar dat vind ik wat omslachtiger. 

 

Is er toevallig een simpele oplossing voor dit probleem?

 

Alvast bedankt,

 

Jos



Re: DM500HD niet meer zichtbaar in netwerk #2 Pedro_Newbie

  • Senior Member
  • 4,631 posts

+225
Excellent

Posted 14 September 2013 - 14:53

Misschien in etc/samba/smb.conf de juiste werkgroep neerzetten
b.v.
workgroup = WORKGROUP (maar dan de werkgroepnaam van je netwerk)

Re: DM500HD niet meer zichtbaar in netwerk #3 zanco48

  • Senior Member
  • 50 posts

0
Neutral

Posted 14 September 2013 - 17:04

Dank voor je reactie, heb ik geprobeerd en de box opnieuw gestart.... helaas helpt dat niet...



Re: DM500HD niet meer zichtbaar in netwerk #4 wortellica

  • Senior Member
  • 1,303 posts

+28
Good

Posted 14 September 2013 - 18:16

Heb hier hetzelfde probleem, zie ik nu ?



Re: DM500HD niet meer zichtbaar in netwerk #5 littlesat

  • PLi® Core member
  • 53,259 posts

+619
Excellent

Posted 14 September 2013 - 18:24

Ik heb ik hier momenteel ook gehad... Door een noatime optie weg te halen bij de cifs in de automount.py heb ik het opgelost.

Edited by littlesat, 14 September 2013 - 18:24.

WaveFrontier 28.2E | 23.5E | 19.2E | 16E | 13E | 10/9E | 7E | 5E | 1W | 4/5W | 15W


Re: DM500HD niet meer zichtbaar in netwerk #6 littlesat

  • PLi® Core member
  • 53,259 posts

+619
Excellent

Posted 14 September 2013 - 18:30

Sorry ik had me vergist... dat van mij was een mount probleem....


WaveFrontier 28.2E | 23.5E | 19.2E | 16E | 13E | 10/9E | 7E | 5E | 1W | 4/5W | 15W


Re: DM500HD niet meer zichtbaar in netwerk #7 Snoete

  • Senior Member
  • 575 posts

+8
Neutral

Posted 14 September 2013 - 19:08

Misschien in etc/samba/smb.conf de juiste werkgroep neerzetten
b.v.
workgroup = WORKGROUP (maar dan de werkgroepnaam van je netwerk)

 

Even voor de zekerheid: Hebben jullie de ontvanger en de pc na bovenstaande aanpassing compleet opnieuw gestart ?

Dus niet alleen de GUI opnieuw starten of opnieuw aanmelden.


-Triax 88cm schotel

-TD 20 flexi-block met 2 Inverto Black Premium Quattro LNB's

- Polytron Multiswitch 8 in / 8 out

- 2x VU+ Duo2, DM8000 HD PVR en een DM 500 HD

 


Re: DM500HD niet meer zichtbaar in netwerk #8 zanco48

  • Senior Member
  • 50 posts

0
Neutral

Posted 14 September 2013 - 19:57

Ik heb inderdaad de box compleet opnieuw gestart en de pc ook... maar zie hem nog niet in het netwerk... de mounts naar mijn nas en pc share werken wel gewoon maar \\dm500hd (wat de juiste naam is) werkt niet meer... 



Re: DM500HD niet meer zichtbaar in netwerk #9 Snoete

  • Senior Member
  • 575 posts

+8
Neutral

Posted 14 September 2013 - 20:12

RAAAAR.....

 

Hier werkt het wel met een DM 500 HD en PLi 3.0.

 

Heb je ook bij beide Hoofdletters gebruikt ?

Attached Files


Edited by Snoete, 14 September 2013 - 20:14.

-Triax 88cm schotel

-TD 20 flexi-block met 2 Inverto Black Premium Quattro LNB's

- Polytron Multiswitch 8 in / 8 out

- 2x VU+ Duo2, DM8000 HD PVR en een DM 500 HD

 


Re: DM500HD niet meer zichtbaar in netwerk #10 zanco48

  • Senior Member
  • 50 posts

0
Neutral

Posted 15 September 2013 - 07:53

Ik heb zojuist nog de hostnaam gewijzigd (stond dm500hd, nu DM500HD) en zowel box als pc opnieuw gestart. Helaas nog geen resultaat geboekt.



Re: DM500HD niet meer zichtbaar in netwerk #11 Pedro_Newbie

  • Senior Member
  • 4,631 posts

+225
Excellent

Posted 15 September 2013 - 08:06

Plaats eens de inhoud van  /etc/samba/smb.conf



Re: DM500HD niet meer zichtbaar in netwerk #12 zanco48

  • Senior Member
  • 50 posts

0
Neutral

Posted 15 September 2013 - 08:45

Hierbij mijn smb.conf ... 

 

3y7n.jpg



Re: DM500HD niet meer zichtbaar in netwerk #13 Pedro_Newbie

  • Senior Member
  • 4,631 posts

+225
Excellent

Posted 15 September 2013 - 09:37

Ziet er juist uit vermits de werkgroep naam van je netwerk/pc ook WORKGROUP is en niet WERKGROEP wat ik dacht standaard is voor een Nederlandstalige windows uitvoering (weet het niet 100% zeker)

Kijk dit anders even na via Computer, dan staat links onderin (bij Windows 7) de werkgroepnaam en anders even via systeemeigenschappen



Re: DM500HD niet meer zichtbaar in netwerk #14 wortellica

  • Senior Member
  • 1,303 posts

+28
Good

Posted 15 September 2013 - 09:55

Staat hier allemaal goed maar niets te zien?



Re: DM500HD niet meer zichtbaar in netwerk #15 Snoete

  • Senior Member
  • 575 posts

+8
Neutral

Posted 15 September 2013 - 10:35

Hierbij mijn smb.conf ... 

 

3y7n.jpg

 

Het enige verschil met mijn smb.conf is:

server string = OpenPLi %h network services

Verander ik die in Dreambox net als in jou smb.conf en ik start de ontvanger en pc opnieuw, krijg ik geen netwerkverbinding met de DM500HD.

Zet ik er weer OpenPLi in en kies vernieuwen in mijn netwerk dan is de ontvanger weer te zien.

 

Misschien ff testen bij jou....


-Triax 88cm schotel

-TD 20 flexi-block met 2 Inverto Black Premium Quattro LNB's

- Polytron Multiswitch 8 in / 8 out

- 2x VU+ Duo2, DM8000 HD PVR en een DM 500 HD

 


Re: DM500HD niet meer zichtbaar in netwerk #16 Pedro_Newbie

  • Senior Member
  • 4,631 posts

+225
Excellent

Posted 15 September 2013 - 10:46

Hier staat dat ook en 1 klein verschil nog onder global is bij mij staat er nog bij local master = no:
   preferred master = no
   local master = no
   oplocks = no
maar of dat iets uitmaakt?

Edited by Pedro_Newbie, 15 September 2013 - 10:47.


Re: DM500HD niet meer zichtbaar in netwerk #17 zanco48

  • Senior Member
  • 50 posts

0
Neutral

Posted 15 September 2013 - 11:25

Ik heb gecheckt: werkgroepnaam is WORKGROUP, ik heb in smb.conf Dreambox vervangen door OpenPLi maar nog niet het gewenste resultaat bereikt





0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users