Jump to content


Photo

Sommige zenders storen, LNB slecht?

VU+ Duo Blokken LNB

  • Please log in to reply
15 replies to this topic

#1 siroj

  • Senior Member
  • 322 posts

+1
Neutral

Posted 17 September 2013 - 19:03

Ik heb wat problemen de laatste tijd met mijn VU+ Duo setup. Op diverse zenders heb ik het probleem dat als ik daar naartoe zap er eerst komt te staan "Afstemmen mislukt!" en een seconde of 2 later heb ik toch beeld. Vervolgens is het maar de vraag of ik beeld hou of dat het toch wegvalt en/of begint te blokken. Als ik met de signaalzoeker ga kijken zie ik de volgende gegevens op de 23.5, hoe deze te interpreteren weet ik echter niet, daar heb ik niet gek veel verstand van.

 

SNR 11.3dB (70%)

AGC: 95%

BER: 0

 

Veel andere zenders geven geen problemen en zijn zonder problemen te bekijken.

 

Een collega van me dacht dat wellicht mijn LNB zijn beste tijd heeft gehad of dat een te warme STB ook zoiets kon veroorzaken (gokje). Een te warme STB lijkt mij echter onwaarschijnlijk, omdat het ook wel voorkomt als hij pas net aanstaat en koud is.

Iemand enig idee en/of tips waar ik het moet gaan zoeken?


Edited by siroj, 17 September 2013 - 19:04.


Re: Sommige zenders storen, LNB slecht? #2 Tech

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 32,335 posts

+327
Excellent

Posted 17 September 2013 - 19:12

Het kunnen de voortekenen zijn van een elco die op sneuvelen staat, maar ook kan de LOF van de LNB verlopen zijn waardoor de STB net naast een transponder afstemt, in dat geval kan het even duren voordat de tuner gaat locken.

 

Heb je één kabel vanaf de LNB lopen? Als je twee kabels hebt, kan je ze eens wisselen, anders kan je de box eens testen bij een kennis.


Aan de rand van de afgrond is een stap voorwaarts niet altijd vooruitgang....

Re: Sommige zenders storen, LNB slecht? #3 siroj

  • Senior Member
  • 322 posts

+1
Neutral

Posted 17 September 2013 - 19:24

Ik heb al eens een elco vervangen nadat ik getroffen was door die hele fijne rode led vloek, zou dus wel kunnen mits je die elco bedoeld.

Kan ik op dit moment wat verder testen en/of aanpassen, deze week kan ik de box wel bij iemand anders testen, maar nu ff niet (diegene is op vakantie)?

 

Edit: ik heb overigens 2 kabels lopen en heb inmiddels gewisseld, maar geen effect.


Edited by siroj, 17 September 2013 - 19:29.


Re: Sommige zenders storen, LNB slecht? #4 satjunk-1

  • Member
  • 18 posts

0
Neutral

Posted 18 September 2013 - 17:27

Ik heb dit de laatste tijd op 28.2. met mijn DM800SE met laatste pli 3.0

Andere 3 satellieten geen probleem

Heb de (heb 4 ALP's) lnb's al omgewisseld maar hielp ook niet.

Deze waardes geeft ie nu aan op 28.2:

SNR 4.3 - 4.8

AGC: 15%

BER: 0

 

Heb nu een Inverto Black Ultra Single lnb besteld en kijken of die wel goed werkt..

Deze schijnt zeer goed te zijn voor "zwak" signaal..


Edited by satjunk-1, 18 September 2013 - 17:28.


Re: Sommige zenders storen, LNB slecht? #5 siroj

  • Senior Member
  • 322 posts

+1
Neutral

Posted 19 September 2013 - 19:59

Even een updateje.

Ik heb de box bij iemand anders getest en daar ook problemen. De 19.2 zenders krijg ik ook daar wel beeld op, maar de 23.5 geeft geen beeld, of even blokken en valt dan stil. Alle instellingen nagelopen, maar niets geks gevonden. Dan toch een hardware probleem?



Re: Sommige zenders storen, LNB slecht? #6 Roodkapke

  • Senior Member
  • 5,782 posts

+29
Good

Posted 19 September 2013 - 20:41

Kan bijna niet.

Als een tuner brak is doet hij het op geen enkele satelliet.

Ik zou de box eens opnieuw flashen zonder iets terug te zetten vanuit een backup.

En dan gaat het met name om je zenderlijst.

Die kan soms de mist in gaan waardoor je allerlei wazige klachten kunt krijgen.

Gebruik voor alle zekerheid de Henksatlijst uit de downloads.

Dan sluit je uit dat je een brakke lijst in je ontvanger krijgt.



Re: Sommige zenders storen, LNB slecht? #7 siroj

  • Senior Member
  • 322 posts

+1
Neutral

Posted 20 September 2013 - 08:23

Ik moet zeggen, op de 19.2 heb ik enkel BVN getest wegens gebrek aan tijd. Ik moest snel vertrekken naar Schiphol anders had ik mn vlucht gemist ;-) Er zijn ook zenders op de 23.5 die "gewoon" wel werken, maar andere weer niet.

Ik lees in het "rode led" topic dat er andere zijn met vergelijkbare klachten. Daar wordt dacht ik geschreven dat zenders met een specifieke polariteit wel of niet doorkomen. Wellicht dat ik daar dan ook last van heb en de niet (goed) werkende zenders alle dezelfde polariteit hebben. Ik heb dat echter niet gecontroleerd (weet zo ook niet hoe) en wat dan de oorzaak ik is voor mij ook een raadsel.

 

Maar om even op Roodkapje terug te komen, ik zal de box eens clean flashen en dat iig uitsluiten.



Re: Sommige zenders storen, LNB slecht? #8 siroj

  • Senior Member
  • 322 posts

+1
Neutral

Posted 24 September 2013 - 07:48

Ik heb de box volledig clean geflashed en helaas zelfde resultaat.

Om de LNB en andere factoren uit te sluiten heb ik een andere box geleend en getest. Die box (XP1000) werkt zonder problemen. Ook heb ik de uitrichting nog ff gefinetuned en zag uiteindelijk op de XP1000 een ontvangst van rond de 14dB, hoger kwam ik niet, wat dat ook precies zeggen mag.

 

Verder had ik nog eenzelfde condensator liggen die ik gebruikt heb toen mijn box op een rode led bleef hangen (probleem toen opgelost daarmee). Ik heb om die condensator uit te sluiten deze nogmaals vervangen, maar ook daarmee geen succes.

 

Ik ben ff out-of-options...



Re: Sommige zenders storen, LNB slecht? #9 wiwa

  • Member
  • 5 posts

0
Neutral

Posted 15 December 2013 - 11:35

Zelfde probleem hier. Elco's al vervangen, maar geeft op de transponder waar tvv vlaanderen zit op 19,2 geen beeld. Met een andere duo op dezelfde lnb aangesloten werkt die transponder wel, tevens zie ik op alle andere transponders lager signaalniveau, dan bij de leen duo. Iemand hier al een oplossing voor?



Re: Sommige zenders storen, LNB slecht? #10 vlaamse

  • Senior Member
  • 104 posts

+1
Neutral

Posted 16 December 2013 - 15:46

Heb hier de laatste paar weken dat het signaal op 23 graden oost naar beneden gaat.

Op de transponder van friesland.en die van Ned 2 hd.

scheelt wel zo.n 3DB,s

Met de DReambox niet.

volgens mij is er iets mis met de tuners.

ander lnb gemonteerd. hetzelfde.

Gegroet

Box is Vu+Duo2


Edited by vlaamse, 16 December 2013 - 15:48.


Re: Sommige zenders storen, LNB slecht? #11 vlaamse

  • Senior Member
  • 104 posts

+1
Neutral

Posted 16 December 2013 - 23:16

vreemd nu ook met de dreambox zou er toch wat wezen met de transponder.



Re: Sommige zenders storen, LNB slecht? #12 Tech

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 32,335 posts

+327
Excellent

Posted 17 December 2013 - 07:54

Hebben we dan al last van de stand van de zon?


Aan de rand van de afgrond is een stap voorwaarts niet altijd vooruitgang....

Re: Sommige zenders storen, LNB slecht? #13 zeeteefje

  • Senior Member
  • 1,460 posts

+23
Neutral

Posted 17 December 2013 - 11:17

Nee, dat hebben 'we' net gehad, nog een maand of 4 schat ik.



Re: Sommige zenders storen, LNB slecht? #14 Bag58

  • Senior Member
  • 437 posts

+23
Neutral

Posted 18 December 2013 - 10:48

Misschien een DECT telefoon in de buurt van de ontvanger?



Re: Sommige zenders storen, LNB slecht? #15 vlaamse

  • Senior Member
  • 104 posts

+1
Neutral

Posted 18 December 2013 - 11:43

nee



Re: Sommige zenders storen, LNB slecht? #16 doglover

  • Rytec EPG Team
  • 14,166 posts

+451
Excellent

Posted 18 December 2013 - 16:46

Op een ander forum eens gelezen dat als je de switches te dicht bij elkaar hangt er overspraak tussen de switches kan optreden.

Hij had het opgelost door de switches fysiek van elkaar te scheiden.  m.q.w. een tussenruimte van zo'n 10 cm ertussen.

 

Willy


~~Rytec Team~~
ZGemma StarS OpenPli (used as mediaplayer)
Mutant HD2400 OpenPli
Vu+ Duo OpenPli (backup)

Synology NAS

Sat: 13E, 19.2E, 23.5E and 28.2E
*Pli/Rytec EPG POWERED*






Also tagged with one or more of these keywords: VU+ Duo, Blokken, LNB

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users