Jump to content


Photo

Mediaplayer can't play Youtube 1080 HD format...

Mediaplayer

  • Please log in to reply
32 replies to this topic

Re: Mediaplayer can't play Youtube 1080 HD format... #21 samsamsam

  • Senior Member
  • 2,026 posts

+144
Excellent

Posted 15 July 2017 - 06:17

@kokikoku

 

I will not support IPTV Player on this forum. Option still is available, but you need to meet requirements.

No. IPTVPlayer support here!



Re: Mediaplayer can't play Youtube 1080 HD format... #22 athoik

  • PLi® Core member
  • 7,926 posts

+295
Excellent

Posted 15 July 2017 - 06:31

Dear @sss,

I used the sample video from here https://base-n.de/webm/4K-Sample.html

And I can get a picture from webif. So SOC in hd51 (& friends) can handle vp9.

Attached Files


Wavefield T90: 0.8W - 1.9E - 4.8E - 13E - 16E - 19.2E - 23.5E - 26E - 33E - 39E - 42E - 45E on EMP Centauri DiseqC 16/1
Unamed: 13E Quattro - 9E Quattro on IKUSI MS-0916

Re: Mediaplayer can't play Youtube 1080 HD format... #23 Erik Slagter

  • PLi® Core member
  • 45,365 posts

+498
Excellent

Posted 15 July 2017 - 10:29

I tested with solo4k and hd51. More or less as expected. Solo4k can't play it, hd51 can (newer generation SoC). But halfway everything gets blurry and messed up. It looks like this video is violating some constraints set by the hardware. Mplayer plays it fine.


* Wavefrontier T90 with 28E/23E/19E/13E/9E/4.8E/0.8W/5W via SCR switches 2 x 2 x 6 user bands
* Ziggo digital cable TV (FTA)
I don't read PM -> if you have something to ask or to report, do it in the forum so others can benefit. I don't take freelance jobs.
Ik lees geen PM -> als je iets te vragen of te melden hebt, doe het op het forum, zodat anderen er ook wat aan hebben.

Re: Mediaplayer can't play Youtube 1080 HD format... #24 bogdanm

  • Senior Member
  • 59 posts

+1
Neutral

Posted 15 July 2017 - 11:00

I tested with solo4k and hd51. More or less as expected. Solo4k can't play it, hd51 can (newer generation SoC). But halfway everything gets blurry and messed up. It looks like this video is violating some constraints set by the hardware. Mplayer plays it fine.

You try play with aplication youtobe on BH or VTI ?

I think this images have orginal aplication coded by VU+



Re: Mediaplayer can't play Youtube 1080 HD format... #25 athoik

  • PLi® Core member
  • 7,926 posts

+295
Excellent

Posted 15 July 2017 - 11:02

I tested with solo4k and hd51. More or less as expected. Solo4k can't play it, hd51 can (newer generation SoC). But halfway everything gets blurry and messed up. It looks like this video is violating some constraints set by the hardware. Mplayer plays it fine.


Yes, the solo4k as a pioneer in 4k missed the exotic VP9.

I also notice the pixelation after few seconds, although that doesn't change the fact that VP9 is available (on newer SoC).

If there is a bug in driver will be fixed from manufacturer. If there is a bug in dvbmediasink.... lets hope there is no bug in dvbmediasink ;)

Edited by athoik, 15 July 2017 - 11:03.

Wavefield T90: 0.8W - 1.9E - 4.8E - 13E - 16E - 19.2E - 23.5E - 26E - 33E - 39E - 42E - 45E on EMP Centauri DiseqC 16/1
Unamed: 13E Quattro - 9E Quattro on IKUSI MS-0916

Re: Mediaplayer can't play Youtube 1080 HD format... #26 Erik Slagter

  • PLi® Core member
  • 45,365 posts

+498
Excellent

Posted 15 July 2017 - 11:41

It can be either, afaik:

 

- bug in driver

- bug in mediasink

- bug in gstreamer

- bug in sillicon

- limitation in level/profile

 

I think last one is the most probable.


* Wavefrontier T90 with 28E/23E/19E/13E/9E/4.8E/0.8W/5W via SCR switches 2 x 2 x 6 user bands
* Ziggo digital cable TV (FTA)
I don't read PM -> if you have something to ask or to report, do it in the forum so others can benefit. I don't take freelance jobs.
Ik lees geen PM -> als je iets te vragen of te melden hebt, doe het op het forum, zodat anderen er ook wat aan hebben.

Re: Mediaplayer can't play Youtube 1080 HD format... #27 Erik Slagter

  • PLi® Core member
  • 45,365 posts

+498
Excellent

Posted 15 July 2017 - 11:45

This is interesting. The VU+ Ultimo4k doesn't play it either. I guess it lacks the proper mediasink config.


* Wavefrontier T90 with 28E/23E/19E/13E/9E/4.8E/0.8W/5W via SCR switches 2 x 2 x 6 user bands
* Ziggo digital cable TV (FTA)
I don't read PM -> if you have something to ask or to report, do it in the forum so others can benefit. I don't take freelance jobs.
Ik lees geen PM -> als je iets te vragen of te melden hebt, doe het op het forum, zodat anderen er ook wat aan hebben.

Re: Mediaplayer can't play Youtube 1080 HD format... #28 athoik

  • PLi® Core member
  • 7,926 posts

+295
Excellent

Posted 15 July 2017 - 11:46

There more VP9 samples here: http://kodi.wiki/vie...K_.28UltraHD.29
Wavefield T90: 0.8W - 1.9E - 4.8E - 13E - 16E - 19.2E - 23.5E - 26E - 33E - 39E - 42E - 45E on EMP Centauri DiseqC 16/1
Unamed: 13E Quattro - 9E Quattro on IKUSI MS-0916

Re: Mediaplayer can't play Youtube 1080 HD format... #29 samsamsam

  • Senior Member
  • 2,026 posts

+144
Excellent

Posted 16 July 2017 - 16:11

@athoik

 

Did you try to play VP9 stream with resolution > FHD via exteplayer3? Do they work?



Re: Mediaplayer can't play Youtube 1080 HD format... #30 athoik

  • PLi® Core member
  • 7,926 posts

+295
Excellent

Posted 16 July 2017 - 16:53

Dear @sss,

It doesn't work yet.
 
# exteplayer3 ./outc.webm.mkv
{"EPLAYER3_EXTENDED":{"version":34}}
file: [file://./outc.webm.mkv]
{"PLAYBACK_OPEN":{"OutputName":"Output", "file":"file://./outc.webm.mkv", "sts":0}}
{"OUTPUT_OPEN":{"sts":0}}
{"PLAYBACK_PLAY":{"sts":0}}
{"v_c":{"id":0,"e":"V_VP9","n":"und","w":3840,"h":2160,"f":30000,"p":-1,"an":1,"ad":1}}
{"a_l": []}
{"a_c":{"id":-1,"e":"","n":""}}
{"s_l": []}
{"s_c":{"id":-1,"e":"","n":""}}
{"v_c":{"id":0,"e":"V_VP9","n":"und","w":3840,"h":2160,"f":30000,"p":1,"an":1,"ad":1}}
{"log":"Frame read error: 'End of file'"}

Attached Files


Wavefield T90: 0.8W - 1.9E - 4.8E - 13E - 16E - 19.2E - 23.5E - 26E - 33E - 39E - 42E - 45E on EMP Centauri DiseqC 16/1
Unamed: 13E Quattro - 9E Quattro on IKUSI MS-0916

Re: Mediaplayer can't play Youtube 1080 HD format... #31 samsamsam

  • Senior Member
  • 2,026 posts

+144
Excellent

Posted 16 July 2017 - 18:55

@athoik

 

But the same sample works with dvbmediasink?



Re: Mediaplayer can't play Youtube 1080 HD format... #32 athoik

  • PLi® Core member
  • 7,926 posts

+295
Excellent

Posted 16 July 2017 - 19:07

Dear @sss,

Using the dvbmediasink it works at the beginning but after few seconds it becomes "pixelated".

See: https://forums.openp...e-2#entry739777

I guess it would be better to test samples from here: https://www.webmproj...org/vp9/levels/

They have all available profile & levels (around 10G samples)
Wavefield T90: 0.8W - 1.9E - 4.8E - 13E - 16E - 19.2E - 23.5E - 26E - 33E - 39E - 42E - 45E on EMP Centauri DiseqC 16/1
Unamed: 13E Quattro - 9E Quattro on IKUSI MS-0916

Re: Mediaplayer can't play Youtube 1080 HD format... #33 samsamsam

  • Senior Member
  • 2,026 posts

+144
Excellent

Posted 17 July 2017 - 07:57

Hmm formater in exteplayer3 for VP6-9 has been added by @mx3L based on dvbmediasink and it looks like the same as this in dvbmediasink.

Maybe there is need to set extra data hard to say.

 

Unfortunately, I do not have set-top-box which support VP9, so I can not help.







Also tagged with one or more of these keywords: Mediaplayer

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users