Jump to content


Photo

no picons (ocram) shown for HD channels in LCD

vu+ duo2 picon openpli 4 lcd4linux

  • Please log in to reply
11 replies to this topic

#1 qnopli

  • Member
  • 17 posts

0
Neutral

Posted 10 December 2013 - 14:59

Hello,

 

I've installed the ocram shd transparent white picons on my VU+ Duo2 (OpenPLi 4) and I've setup to show them in LCD4Linux-Setup. I also made a softlink /usr/share/enigma2/picon(s) to /picon(s).

The picons for SD and HD channels are shown correctly in the UI but on the LCD they are only shown for SD channels. I've found no information about this problem so i hope someone can help me here.

 

I'm using Astra 19.2 E. I also tried this with the hd and sd ocram packages - also not working for HD. And i've also deleted everytime the cache.


Edited by qnopli, 10 December 2013 - 15:01.


Re: no picons (ocram) shown for HD channels in LCD #2 WanWizard

  • PLi® Core member
  • 60,477 posts

+1,376
Excellent

Posted 10 December 2013 - 17:34

This is being discussed already, the problem is in the fact that this is a DMM plugin, which doesn't use the OpenPLi renderer, so it doesn't have a fallback for the service reference service type.

 

It's being looked at.


Currently in use: VU+Duo 4K (2xFBC S2), Amiko Viper T2C (T2+fallback), Octagon SF8008 (S2+T2), Zgemma H9.2H (T2+fallback)

Due to health reasons, I will have periods of inactivity, during which I don't respond to posts or PM.

Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.


Re: no picons (ocram) shown for HD channels in LCD #3 deleted

  • Senior Member
  • 702 posts

+48
Good

Posted 10 December 2013 - 18:44

Install a version dating after december 6

Re: no picons (ocram) shown for HD channels in LCD #4 littlesat

  • PLi® Core member
  • 53,379 posts

+626
Excellent

Posted 10 December 2013 - 18:58

Can someone post an ipk here?

WaveFrontier 28.2E | 23.5E | 19.2E | 16E | 13E | 10/9E | 7E | 5E | 1W | 4/5W | 15W


Re: no picons (ocram) shown for HD channels in LCD #5 WanWizard

  • PLi® Core member
  • 60,477 posts

+1,376
Excellent

Posted 10 December 2013 - 20:56

Of what? All the ipk's are on Ocram's download page?


Currently in use: VU+Duo 4K (2xFBC S2), Amiko Viper T2C (T2+fallback), Octagon SF8008 (S2+T2), Zgemma H9.2H (T2+fallback)

Due to health reasons, I will have periods of inactivity, during which I don't respond to posts or PM.

Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.


Re: no picons (ocram) shown for HD channels in LCD #6 littlesat

  • PLi® Core member
  • 53,379 posts

+626
Excellent

Posted 10 December 2013 - 23:24

Of a fixed lcd plugin...

WaveFrontier 28.2E | 23.5E | 19.2E | 16E | 13E | 10/9E | 7E | 5E | 1W | 4/5W | 15W


Re: no picons (ocram) shown for HD channels in LCD #7 qnopli

  • Member
  • 17 posts

0
Neutral

Posted 11 December 2013 - 09:35

Install a version dating after december 6

 

My version is already from december 9, but I'll keep updating it.

 

 

So this is a LCD-Plugin problem, if I understand this correctly? 



Re: no picons (ocram) shown for HD channels in LCD #8 deleted

  • Senior Member
  • 702 posts

+48
Good

Posted 11 December 2013 - 09:40

Show the exact version nummer...

Re: no picons (ocram) shown for HD channels in LCD #9 WanWizard

  • PLi® Core member
  • 60,477 posts

+1,376
Excellent

Posted 11 December 2013 - 10:05

So this is a LCD-Plugin problem, if I understand this correctly? 

 

Yes.

 

The OpenPLi picon renderer will check the service reference, and if it doesn't start with 1:0:1 (like most HD channels, which start with 1:0:19), it will fallback to 1:0:1 and see if that exists. Which is why it works in the skin.

LCD4Linux doesn't do that, so it checks for 1:0:19:..., hits a not-found, and stops.


Currently in use: VU+Duo 4K (2xFBC S2), Amiko Viper T2C (T2+fallback), Octagon SF8008 (S2+T2), Zgemma H9.2H (T2+fallback)

Due to health reasons, I will have periods of inactivity, during which I don't respond to posts or PM.

Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.


Re: no picons (ocram) shown for HD channels in LCD #10 qnopli

  • Member
  • 17 posts

0
Neutral

Posted 11 December 2013 - 21:40

Show the exact version nummer...

 

Hello,

 

I've just installed the lastest ipk available on bitbucket and it works - Thank You for providing and help!

 

(PS: and I also did an opkg upgrade before)



Re: no picons (ocram) shown for HD channels in LCD #11 deleted

  • Senior Member
  • 702 posts

+48
Good

Posted 11 December 2013 - 21:45

That's the reason I suggested to install a version after december 6th, updating on the box would have done nothing, glad to see it sorted.



Re: no picons (ocram) shown for HD channels in LCD #12 Just Me

  • Senior Member
  • 60 posts

0
Neutral

Posted 14 December 2013 - 16:18

Hey!

I've tried to install the latest ipk manually since the OpenPLi feed is not up to date yet. I would like to install the picons on the USB device I've plugged into my VU+ Uno. But during the installation (menu -> plugins -> software management -> install local extension)  I cannot select any target device, so the picons are installed in the internal flash. If I use the feed to install the outdated plugin I can choose between USB, HDD or internal flash.

Is there a way to install the ipk onto the usb device?


Edited by Just Me, 14 December 2013 - 16:20.




Also tagged with one or more of these keywords: vu+ duo2, picon, openpli 4, lcd4linux

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users