Jump to content


Photo

Picon niet in DreamboxEDIT

800se

  • Please log in to reply
14 replies to this topic

#1 Geuze

  • Senior Member
  • 647 posts

+5
Neutral

Posted 25 December 2013 - 09:10

Hallo

 

Ik wil de picons van mijn box graag in mijn DreamboxEDIT favorietenlijst hebben. Op de box staan ze er bijna allemaal in, prima. Ik heb geprobeerd deze picons met de satkanalen in te laden in mijn editor.

De kanalen laat de editor in maar de picons niet.

De picons op mijn box staan op een SSD geheugen en omschreven als /media/hdd/picon/.

Bij de profielen van DreamboxEDIT staat het pad voor de picons op de Dreambox als volgt ingevuld: /media/hdd/picon/

Bij local pad voor picons staat ingevuld als volgt D:\Documenten\Dreambox satellietboxen\Dreambox picons\picon

Dit laatste staat ook op mijn computer. Ik zou zeggen dat de picons toch in mijn favorietenlijst moet verschijnen.

Misschien zie ik iets over het hoofd.

 

Groet

 

Geuze


Edited by Geuze, 25 December 2013 - 09:11.

Visiosat Big Satellite schotel met 4 quad, 7 twin LNB's voor Astra 1, 2, 3, Hotbird, 9 oost, 4.8 oost, 5 west, 31 oost, 42 oost, 0,8 west, 33 oost:

1 Spaun 4-v. uncom. disecqschak. + 3 Spaun 4-v. disecqschak.;

1 Spaun 2-v. uncom. disecqschak. + 2 Spaun 4-v. disecqschak; 2 losse Spaun 4-v. disecqschak.

Visiosat schotel 64 cm met duo LNB voor Astra 1 en 3; Triax prime focus 1.40 m. schotel, draaibaar met Echostar DVR 7000.

VU+ Ultimo 4k met 2 sattuners en harde schijf en VU+ Uno 4k SE, dit alles op OpenPLI.


Re: Picon niet in DreamboxEDIT #2 Meega

  • Senior Member
  • 2,989 posts

+51
Good

Posted 25 December 2013 - 09:14

Dat werkt zo niet.

Je kunt in dreamboxedit wel picons toewijzen zodat je ze daar ook ziet ,maar geen idee of je dan iets in de war maakt.

Dat is wel een hoop werk.


ET10000+ Openpli 6.1,1m schotel 4x duo-lnb op vaste opstelling.

Momolights teensy 2.0 met 50 leds op een string ,150 channels
DM8000 Openpli 6.1 Release


Re: Picon niet in DreamboxEDIT #3 DeBeek

  • Senior Member
  • 1,384 posts

+39
Good

Posted 25 December 2013 - 10:03

Een hoop werk ??

 

Gewoon locatie opgeven, vinkje zetten dat je picons wil zien, lijst opnieuw laden en je picons staan er..


Vu+DUO 4K, (FBC-C & FBC-S2X twin tuner),  OpenPLi 7.2 Rc,  My-FullNightHD skin,

2x Synology DS-116,  Autotimer,  Ziggo Kabel-tv,  Astra 28.2,


Re: Picon niet in DreamboxEDIT #4 Meega

  • Senior Member
  • 2,989 posts

+51
Good

Posted 25 December 2013 - 10:05

ohw ,gaat dat niet per zender dan?


ET10000+ Openpli 6.1,1m schotel 4x duo-lnb op vaste opstelling.

Momolights teensy 2.0 met 50 leds op een string ,150 channels
DM8000 Openpli 6.1 Release


Re: Picon niet in DreamboxEDIT #5 DeBeek

  • Senior Member
  • 1,384 posts

+39
Good

Posted 25 December 2013 - 10:09

nee hoor, hij laad in 1 keer alle picons in..

Attached File  Naamlvhoos.jpg   79.58KB   56 downloads


Vu+DUO 4K, (FBC-C & FBC-S2X twin tuner),  OpenPLi 7.2 Rc,  My-FullNightHD skin,

2x Synology DS-116,  Autotimer,  Ziggo Kabel-tv,  Astra 28.2,


Re: Picon niet in DreamboxEDIT #6 littlesat

  • PLi® Core member
  • 49,475 posts

+531
Excellent

Posted 25 December 2013 - 11:24

En hoe traag werkt dat dan?

WaveFrontier 28.2E | 23.5E | 19.2E | 16E | 13E | 10/9E | 7E | 5E | 1W | 4/5W | 15W


Re: Picon niet in DreamboxEDIT #7 Geuze

  • Senior Member
  • 647 posts

+5
Neutral

Posted 25 December 2013 - 16:34

Hallo Ronald

 

Ik heb de picons vroeger wel in de editor gehad.

Je zegt vinkje plaatsen. Ik heb bij dreamboxEDIT opties bij picon een vinkje geplaatst bij "download en toon picons voor de kanalen in het bouquet".

En opgegeven D:\Documenten\Dreambox satellietboxen\Dreambox 7020 HD + 800 se HD settings\e2_hanssettings_13e_19e_23e_28e_AND_rotating, 19-12-2013.

Dit is de map waar de settings in staan op mijn computer.

Toen de settings opgehaalt uit de box. Ze komen niet mee naar mijn computer.

Wat moet er eigenlijk staan bij dreamboxEDIT opties bij de laatste invulregel "lokaal pad voor picons"?

 

Groet

 

Geuze


Edited by Geuze, 25 December 2013 - 16:35.

Visiosat Big Satellite schotel met 4 quad, 7 twin LNB's voor Astra 1, 2, 3, Hotbird, 9 oost, 4.8 oost, 5 west, 31 oost, 42 oost, 0,8 west, 33 oost:

1 Spaun 4-v. uncom. disecqschak. + 3 Spaun 4-v. disecqschak.;

1 Spaun 2-v. uncom. disecqschak. + 2 Spaun 4-v. disecqschak; 2 losse Spaun 4-v. disecqschak.

Visiosat schotel 64 cm met duo LNB voor Astra 1 en 3; Triax prime focus 1.40 m. schotel, draaibaar met Echostar DVR 7000.

VU+ Ultimo 4k met 2 sattuners en harde schijf en VU+ Uno 4k SE, dit alles op OpenPLI.


Re: Picon niet in DreamboxEDIT #8 DeBeek

  • Senior Member
  • 1,384 posts

+39
Good

Posted 25 December 2013 - 17:43

En opgegeven D:\Documenten\Dreambox satellietboxen\Dreambox 7020 HD + 800 se HD settings\e2_hanssettings_13e_19e_23e_28e_AND_rotating, 19-12-2013.

Dit is de map waar de settings in staan op mijn computer.

Hallo Geuze,

 

Nu geef je op waar je zenderlijsten staan, je moet daar opgeven waar je picons staan op je pc.

bij je profiel (eerste tabblad) geef je op waar de picons staan op je Dreambox.


Vu+DUO 4K, (FBC-C & FBC-S2X twin tuner),  OpenPLi 7.2 Rc,  My-FullNightHD skin,

2x Synology DS-116,  Autotimer,  Ziggo Kabel-tv,  Astra 28.2,


Re: Picon niet in DreamboxEDIT #9 Geuze

  • Senior Member
  • 647 posts

+5
Neutral

Posted 25 December 2013 - 21:53

Hallo Ronald

 

Ik ben nu al een halve dag aan het goochelen, maar ik kon er niet uit.

Bij mijn profiel (eerste tabblad) staat \media\hdd\picon\ zo staan de picons in mijn box.

Daaronder staat nog een regel: local pad voor picons, wat moet ik daar neer zetten.

 

Bij het tabblad picon heb ik de map voor de picons staan. Deze map is nog leeg, deze moet gevuld worden.

De map heb ik genoemd: DreamboxEdit-picons/picon.

Dus als ik de kanalen ophaal moet deze map vollopen met picons?

 

Geuze


Visiosat Big Satellite schotel met 4 quad, 7 twin LNB's voor Astra 1, 2, 3, Hotbird, 9 oost, 4.8 oost, 5 west, 31 oost, 42 oost, 0,8 west, 33 oost:

1 Spaun 4-v. uncom. disecqschak. + 3 Spaun 4-v. disecqschak.;

1 Spaun 2-v. uncom. disecqschak. + 2 Spaun 4-v. disecqschak; 2 losse Spaun 4-v. disecqschak.

Visiosat schotel 64 cm met duo LNB voor Astra 1 en 3; Triax prime focus 1.40 m. schotel, draaibaar met Echostar DVR 7000.

VU+ Ultimo 4k met 2 sattuners en harde schijf en VU+ Uno 4k SE, dit alles op OpenPLI.


Re: Picon niet in DreamboxEDIT #10 DeBeek

  • Senior Member
  • 1,384 posts

+39
Good

Posted 25 December 2013 - 21:57

Je zal de map zelf moeten vullen met picons,  gewoon de inhoud van de map picons op je dreambox hierin kopieren.


Vu+DUO 4K, (FBC-C & FBC-S2X twin tuner),  OpenPLi 7.2 Rc,  My-FullNightHD skin,

2x Synology DS-116,  Autotimer,  Ziggo Kabel-tv,  Astra 28.2,


Re: Picon niet in DreamboxEDIT #11 Geuze

  • Senior Member
  • 647 posts

+5
Neutral

Posted 25 December 2013 - 22:21

Ronald

 

Oke. Met DCC de picons gecopieerd van links naar rechts. Daarna de picons in de map gezet met de naam  DreamboxEdit-picons/picon. Ik zie ze ook allemaal staan.

Wat er nog ontbreekt is de picons op de lege plek in mijn favorietenlijst.

Op tabblad 1 staat helemaal onderaan nog een regel local pad voor picons, wat moet daar ingevuld worden.

 

Geuze


Visiosat Big Satellite schotel met 4 quad, 7 twin LNB's voor Astra 1, 2, 3, Hotbird, 9 oost, 4.8 oost, 5 west, 31 oost, 42 oost, 0,8 west, 33 oost:

1 Spaun 4-v. uncom. disecqschak. + 3 Spaun 4-v. disecqschak.;

1 Spaun 2-v. uncom. disecqschak. + 2 Spaun 4-v. disecqschak; 2 losse Spaun 4-v. disecqschak.

Visiosat schotel 64 cm met duo LNB voor Astra 1 en 3; Triax prime focus 1.40 m. schotel, draaibaar met Echostar DVR 7000.

VU+ Ultimo 4k met 2 sattuners en harde schijf en VU+ Uno 4k SE, dit alles op OpenPLI.


Re: Picon niet in DreamboxEDIT #12 DeBeek

  • Senior Member
  • 1,384 posts

+39
Good

Posted 25 December 2013 - 22:57

Op tabblad 1 staat helemaal onderaan nog een regel local pad voor picons, wat moet daar ingevuld worden.

ook waar de picons op je pc staan..

 

ik heb hier niets staan..  maar het werkt wel..


Vu+DUO 4K, (FBC-C & FBC-S2X twin tuner),  OpenPLi 7.2 Rc,  My-FullNightHD skin,

2x Synology DS-116,  Autotimer,  Ziggo Kabel-tv,  Astra 28.2,


Re: Picon niet in DreamboxEDIT #13 Geuze

  • Senior Member
  • 647 posts

+5
Neutral

Posted 26 December 2013 - 08:15

De Beeck

 

Ik heb bij de vijfde regel local pad voor picons ook iets ingevuld. Dit heb ik nu eens niet ingevuld, leeg.

Toen de kanalen weer opgehaald en schrok me dood de picons zijn zichtbaar in mijn favorietenlijst.

Wat ik begrijp uit onze communicatie heb ik in tabblad 1 één regel meer staan dan jij.

Ik ben hiermee al heel lang aan het stoeien. Dit probleem liet mij niet los ik ging er elke keer weer mee aan de gang.

Het enige wat ik nu nog wil uitvinden is waarom niet alle kanalen een picon hebben en op de box wel.

 

Groet

 

Geuze


Visiosat Big Satellite schotel met 4 quad, 7 twin LNB's voor Astra 1, 2, 3, Hotbird, 9 oost, 4.8 oost, 5 west, 31 oost, 42 oost, 0,8 west, 33 oost:

1 Spaun 4-v. uncom. disecqschak. + 3 Spaun 4-v. disecqschak.;

1 Spaun 2-v. uncom. disecqschak. + 2 Spaun 4-v. disecqschak; 2 losse Spaun 4-v. disecqschak.

Visiosat schotel 64 cm met duo LNB voor Astra 1 en 3; Triax prime focus 1.40 m. schotel, draaibaar met Echostar DVR 7000.

VU+ Ultimo 4k met 2 sattuners en harde schijf en VU+ Uno 4k SE, dit alles op OpenPLI.


Re: Picon niet in DreamboxEDIT #14 DeBeek

  • Senior Member
  • 1,384 posts

+39
Good

Posted 26 December 2013 - 09:20

Mooi dat het nu werkt,

 

het missen van picons in de zenderlijst heb ik ook gehad (op de box zag je ze  wel), toen op de site van ocram nieuwe gedownload

daarna wekte het wel.


Edited by DeBeek, 26 December 2013 - 09:20.

Vu+DUO 4K, (FBC-C & FBC-S2X twin tuner),  OpenPLi 7.2 Rc,  My-FullNightHD skin,

2x Synology DS-116,  Autotimer,  Ziggo Kabel-tv,  Astra 28.2,


Re: Picon niet in DreamboxEDIT #15 Geuze

  • Senior Member
  • 647 posts

+5
Neutral

Posted 26 December 2013 - 09:54

Hallo De Beek

 

Je ziet maar de aanhouder wint en je houdt er een goed gevoel aan over.

Bedankt dat je elke keer wilde reageren.

Deze topic kan nu gesloten worden.

 

Groet

 

Geuze


Visiosat Big Satellite schotel met 4 quad, 7 twin LNB's voor Astra 1, 2, 3, Hotbird, 9 oost, 4.8 oost, 5 west, 31 oost, 42 oost, 0,8 west, 33 oost:

1 Spaun 4-v. uncom. disecqschak. + 3 Spaun 4-v. disecqschak.;

1 Spaun 2-v. uncom. disecqschak. + 2 Spaun 4-v. disecqschak; 2 losse Spaun 4-v. disecqschak.

Visiosat schotel 64 cm met duo LNB voor Astra 1 en 3; Triax prime focus 1.40 m. schotel, draaibaar met Echostar DVR 7000.

VU+ Ultimo 4k met 2 sattuners en harde schijf en VU+ Uno 4k SE, dit alles op OpenPLI.






Also tagged with one or more of these keywords: 800se

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users