Jump to content


Photo

Streepjes boven in beeld hoe automatisch oplossen ?

ET9500

  • Please log in to reply
31 replies to this topic

Re: Streepjes boven in beeld hoe automatisch oplossen ? #21 Pedro_Newbie

  • Senior Member
  • 4,631 posts

+225
Excellent

Posted 30 December 2013 - 15:36

Al was het maar een zwart lijntje.... Dat witte maakt het echt afschuwelijk...
Maar het bewijst feitelijk wel dat de meeste kijkers hun instellingen niet goed/optimaal hebben? Want eigenlijk hoort dit een klachten hoosbui te veroorzaken!

Of er kijken maar heel weinig mensen naar deze zender[s] (waaronder ik)



Re: Streepjes boven in beeld hoe automatisch oplossen ? #22 Lemmingsbeest

  • Senior Member
  • 254 posts

+4
Neutral

Posted 30 December 2013 - 16:58

Bij mij staat dat in de plasma tv van Panasonic bij:

Menu-> Beeld-> Geavanceerde instellingen -> 16:9 beeldscan AAN....



Re: Streepjes boven in beeld hoe automatisch oplossen ? #23 Erik Slagter

  • PLi® Core member
  • 45,991 posts

+513
Excellent

Posted 30 December 2013 - 17:15

Bij mij staat dat in de plasma tv van Panasonic bij:

Menu-> Beeld-> Geavanceerde instellingen -> 16:9 beeldscan AAN....

"beeldscan"... Ik weet wel waar dit over gaat, maar hoe ze in vreeeedesnaam aan die vertaling komen?

 

Die aanzetten (of juist uit, dat wordt mij niet duidelijk uit de benaming) zorgt ervoor dat je 15% van je beeld kwijtraakt, op alle zenders. Ik ben er niet kapot van.


* Wavefrontier T90 with 28E/23E/19E/13E/9E/4.8E/0.8W/5W via SCR switches 2 x 2 x 6 user bands
* Ziggo digital cable TV (FTA)
I don't read PM -> if you have something to ask or to report, do it in the forum so others can benefit. I don't take freelance jobs.
Ik lees geen PM -> als je iets te vragen of te melden hebt, doe het op het forum, zodat anderen er ook wat aan hebben.

Re: Streepjes boven in beeld hoe automatisch oplossen ? #24 zeeteefje

  • Senior Member
  • 1,441 posts

+23
Neutral

Posted 30 December 2013 - 17:20

Ik vind het zelfs verwarrend. Meestal is de keuze uit : zoomen, 16:9 of scannen, niet én scannen.



Re: Streepjes boven in beeld hoe automatisch oplossen ? #25 Erik Slagter

  • PLi® Core member
  • 45,991 posts

+513
Excellent

Posted 30 December 2013 - 17:23

Nee dat vind ik dan weer niet. Met "beeldscan" bedoelen ze in feite compensatie voor overscan (en zo heet dat...) aan of uit zetten. Dat staat los van de aspect ratio.


* Wavefrontier T90 with 28E/23E/19E/13E/9E/4.8E/0.8W/5W via SCR switches 2 x 2 x 6 user bands
* Ziggo digital cable TV (FTA)
I don't read PM -> if you have something to ask or to report, do it in the forum so others can benefit. I don't take freelance jobs.
Ik lees geen PM -> als je iets te vragen of te melden hebt, doe het op het forum, zodat anderen er ook wat aan hebben.

Re: Streepjes boven in beeld hoe automatisch oplossen ? #26 doddema

  • Senior Member
  • 528 posts

+14
Neutral

Posted 30 December 2013 - 19:52

Volgens mij komt het alleen voor bij SD zenders.
Een plugin zoals de logo killer zou er een zwart lijntje overeen kunnen leggen bij zenders die de streepjes tonen.
VU+Ultimo met OpenPLI 4.0, 2TB hdd. Oscam, CD seca3 kaart en Ziggo kaart.
Dreambox 7025+ met temperatuur geregelde koeling, OpenPLI image, Swapfile 64mb op CF kaart.
VU+DUO met openPLI CCcam.

Re: Streepjes boven in beeld hoe automatisch oplossen ? #27 Erik Slagter

  • PLi® Core member
  • 45,991 posts

+513
Excellent

Posted 30 December 2013 - 20:41

Volgens mij komt het alleen voor bij SD zenders.

Klopt.

Een plugin zoals de logo killer zou er een zwart lijntje overeen kunnen leggen bij zenders die de streepjes tonen.

Ik denk dat dat een heel goede suggestie is. Op decoder niveau kan het niet, maar op de OSD layer kan het natuurlijk wel (net als de logokiller doet). Moet voor een liefhebben vrij eenvoudig zijn aan te passen vanaf de logokiller lijkt me.


* Wavefrontier T90 with 28E/23E/19E/13E/9E/4.8E/0.8W/5W via SCR switches 2 x 2 x 6 user bands
* Ziggo digital cable TV (FTA)
I don't read PM -> if you have something to ask or to report, do it in the forum so others can benefit. I don't take freelance jobs.
Ik lees geen PM -> als je iets te vragen of te melden hebt, doe het op het forum, zodat anderen er ook wat aan hebben.

Re: Streepjes boven in beeld hoe automatisch oplossen ? #28 Lemmingsbeest

  • Senior Member
  • 254 posts

+4
Neutral

Posted 31 December 2013 - 02:21

Het staat er zo in "beeldscan" bij Panasonic....maar werkt....

 

Effe off topic:

Medion heeft nog een leukere op de laptops... Bluetooth on/off = Blauwtanden aan/uit(heeft zeker de lokale chinees met google vertaald). Heb daar toen ook een foto van gemaakt...

HP pc's met de benaming drive health in het bios  = schijven gezond maken.



Re: Streepjes boven in beeld hoe automatisch oplossen ? #29 doddema

  • Senior Member
  • 528 posts

+14
Neutral

Posted 31 December 2013 - 05:25

Volgens mij komt het alleen voor bij SD zenders.

Klopt.

Een plugin zoals de logo killer zou er een zwart lijntje overeen kunnen leggen bij zenders die de streepjes tonen.

Ik denk dat dat een heel goede suggestie is. Op decoder niveau kan het niet, maar op de OSD layer kan het natuurlijk wel (net als de logokiller doet). Moet voor een liefhebben vrij eenvoudig zijn aan te passen vanaf de logokiller lijkt me.

Ik kan mij niet herinneren dat ik deze streepjes heb gezien met een SD ontvanger.
Zou het een (hardware) fout kunnen zijn tijdens het opschalen van SD naar HD? Dat er een lijntje te veel wordt getoond?

En als je een lijntje verschuift of weg laat, zal dat geen afbreuk doen aan de kwaliteit bij een SD signaal. Bij HD wil je dat natuurlijk niet.
VU+Ultimo met OpenPLI 4.0, 2TB hdd. Oscam, CD seca3 kaart en Ziggo kaart.
Dreambox 7025+ met temperatuur geregelde koeling, OpenPLI image, Swapfile 64mb op CF kaart.
VU+DUO met openPLI CCcam.

Re: Streepjes boven in beeld hoe automatisch oplossen ? #30 doddema

  • Senior Member
  • 528 posts

+14
Neutral

Posted 31 December 2013 - 05:34

Bij de zender Dancetrippin HD (toe deze nog op Aastra 3 zat) zag je wel eens SD beelden van uit het publiek er tussen. Dan zag je ook plotseling die witte strepen even. Terwijl het hele transport van het signaal HD was. Daar kan een provider niets aan doen (stuk maken).
VU+Ultimo met OpenPLI 4.0, 2TB hdd. Oscam, CD seca3 kaart en Ziggo kaart.
Dreambox 7025+ met temperatuur geregelde koeling, OpenPLI image, Swapfile 64mb op CF kaart.
VU+DUO met openPLI CCcam.

Re: Streepjes boven in beeld hoe automatisch oplossen ? #31 Erik Slagter

  • PLi® Core member
  • 45,991 posts

+513
Excellent

Posted 31 December 2013 - 09:36

Medion heeft nog een leukere op de laptops... Bluetooth on/off = Blauwtanden aan/uit(heeft zeker de lokale chinees met google vertaald). Heb daar toen ook een foto van gemaakt...

HP pc's met de benaming drive health in het bios  = schijven gezond maken.

Dat kan nog veel beter hoor. Microsoft is de winnaar. "Stapel onderloop. Bevelvertolker gestopt." Of "Kan het golfapparaat niet vinden."


* Wavefrontier T90 with 28E/23E/19E/13E/9E/4.8E/0.8W/5W via SCR switches 2 x 2 x 6 user bands
* Ziggo digital cable TV (FTA)
I don't read PM -> if you have something to ask or to report, do it in the forum so others can benefit. I don't take freelance jobs.
Ik lees geen PM -> als je iets te vragen of te melden hebt, doe het op het forum, zodat anderen er ook wat aan hebben.

Re: Streepjes boven in beeld hoe automatisch oplossen ? #32 Erik Slagter

  • PLi® Core member
  • 45,991 posts

+513
Excellent

Posted 31 December 2013 - 09:40

Ik kan mij niet herinneren dat ik deze streepjes heb gezien met een SD ontvanger.

Als dat een analoge ontvanger is

Zou het een (hardware) fout kunnen zijn tijdens het opschalen van SD naar HD? Dat er een lijntje te veel wordt getoond?

Nee. Zie boven. Het is metadata die door de camera ingevoegd wordt. Men kon deze metadata kennelijk niet out-of-band kwijt, dus prakken ze het maar ín het beeld. En de meeste mensen zien het (inderdaad) toch niet door die brakke overscan-instelling.

En als je een lijntje verschuift of weg laat, zal dat geen afbreuk doen aan de kwaliteit bij een SD signaal. Bij HD wil je dat natuurlijk niet.

Wat ik eerder zeg, dat ligt er aan, maar 1 lijntje is wel de slechtst mogelijk optie voor schalen, geen enkele lijn blijft gelijk. Ik denk dat een lijn zwart maken een beter alternatief is.


* Wavefrontier T90 with 28E/23E/19E/13E/9E/4.8E/0.8W/5W via SCR switches 2 x 2 x 6 user bands
* Ziggo digital cable TV (FTA)
I don't read PM -> if you have something to ask or to report, do it in the forum so others can benefit. I don't take freelance jobs.
Ik lees geen PM -> als je iets te vragen of te melden hebt, doe het op het forum, zodat anderen er ook wat aan hebben.





0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users