Jump to content


Photo

Updated naar pli4 blijft hangen in boot

et9200

  • Please log in to reply
54 replies to this topic

#1 ReneW

  • Senior Member
  • 160 posts

0
Neutral

Posted 14 January 2014 - 19:44

Geprobeert om te updaten nadat er geen update meer binnen kwam voor de pli3.

 

 

Na zelfs na een kwartier op booting blijft het daarbij en kom ik niet verder.

 

Tevens heb ik zowel de image van vandaag als van gisteren geprobeert om te flashen.

 

Ik wou de nieuwe 4 erop zetten aangezien ik geen updates meer verkreeg voor de pli3

 

auto back up op de harde schijf, maar hij doet helemaal niets meer alleen de bootloader linux 2.6.31 ubifs booting laat die zien

 

en zijn maar een paar tooltjes die in de autobackup zitten

 

Ik heb zelfs geprobeert om een oude pli3 van 8 augustus 2013 er op te zetten, maar de tuner blijft op de bootloader hangen

 


Re: Updated naar pli4 blijft hangen in boot #2 cobus

  • Senior Member
  • 3,834 posts

+48
Good

Posted 14 January 2014 - 22:12

Lijkt erop dat je security board defct is maar probeer eerst eens een niuewe bootloader erop te zetten.

Groetjes Cobus R

 

VU+ UNO 4K FBC DVB C  LCD4linux met Samsung SPF 75H

XTREND ET10K 1x DVB C/T2

 

Ziggo (digitaal) Kabel TV (FTV) op alle decoders met oa fallback tuner

 


Re: Updated naar pli4 blijft hangen in boot #3 ReneW

  • Senior Member
  • 160 posts

0
Neutral

Posted 14 January 2014 - 22:17

dat heb ik ook geprobeert

 

had de bootloader van et-view van 4 11 2013 geprobeert, maar daar doet hij helemaal niets mee

ik had de inhoud van de zip file zo op de USB gekopieert, daar waar ik eerst ook de flash vanaf deed, maar de tuner blijft op booting hangen terwijl hij de stick wel ziet



Re: Updated naar pli4 blijft hangen in boot #4 WanWizard

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 49,308 posts

+858
Excellent

Posted 14 January 2014 - 22:20

Zet de box eens af (met de schakelaar achterop), haal alle sticks er uit, en zet hem dan weer aan. Start hij dan wel door?

 

De mijne doet dit al meer dan anderhalf jaar. zodra er een stick in zit weigert hij door te starten. Is spontaan begonnen, terwijl ik af vanaf aanschaf dezelfde USB stick er in het zitten.


Currently in use: VU+Duo 4K (2xFBC S2), Amiko Viper T2C (T2), SAB Alpha Triple HD (S2+T2), Zgemma H3.T2C (T/C), Zgemma H6 (fallback), VU+Zero (fallback)

Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.

note: I do not provide support via PM !

 


Re: Updated naar pli4 blijft hangen in boot #5 ReneW

  • Senior Member
  • 160 posts

0
Neutral

Posted 14 January 2014 - 22:31

nee zelfs dan blijft het daar bij de booting hangen



Re: Updated naar pli4 blijft hangen in boot #6 WanWizard

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 49,308 posts

+858
Excellent

Posted 14 January 2014 - 22:33

Hmm... Dan zit er wellicht weinig anders op dan een PC met seriele kabel er aan vast te hangen, en meekijken met de bootloader.

 

Daarvoor heb je een nullmodem kabel nodig (seriele/RS-232 "cross cable"), een terminal programma op de PC (zoals HyperTerminal in Windows, als dat nog bestaat), en deze instellen op 115200, N, 8, 1.

 

Als je de output daarvan hier kunt posten dan weten we wellicht meer...


Currently in use: VU+Duo 4K (2xFBC S2), Amiko Viper T2C (T2), SAB Alpha Triple HD (S2+T2), Zgemma H3.T2C (T/C), Zgemma H6 (fallback), VU+Zero (fallback)

Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.

note: I do not provide support via PM !

 


Re: Updated naar pli4 blijft hangen in boot #7 ReneW

  • Senior Member
  • 160 posts

0
Neutral

Posted 15 January 2014 - 08:52

is er nog een andere manier om verbinding met de tuner te krijgen dan via nullmodem? 

 

mijn pcs hebben namelijk geen compoorten meer



Re: Updated naar pli4 blijft hangen in boot #8 WanWizard

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 49,308 posts

+858
Excellent

Posted 15 January 2014 - 09:18

Dat is een algemeen probleem vandaag de dag.

 

Ik gebruik er zelf een oude 486 laptop voor (met MSDOS en Telix ;)), maar veel van de collega's gebruiken een USB-to-Serial, wat prima schijnt te werken.


Currently in use: VU+Duo 4K (2xFBC S2), Amiko Viper T2C (T2), SAB Alpha Triple HD (S2+T2), Zgemma H3.T2C (T/C), Zgemma H6 (fallback), VU+Zero (fallback)

Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.

note: I do not provide support via PM !

 


Re: Updated naar pli4 blijft hangen in boot #9 cobus

  • Senior Member
  • 3,834 posts

+48
Good

Posted 15 January 2014 - 09:19

kan je met telnet inloggen en het commando

lsusb


geven en de output hier plaatsen ?

 

Heb je er ook een hdd in hangen zo ja haal daar de stekkers eens vanaf en kijk dan of hij het doet.


Edited by cobus, 15 January 2014 - 09:22.

Groetjes Cobus R

 

VU+ UNO 4K FBC DVB C  LCD4linux met Samsung SPF 75H

XTREND ET10K 1x DVB C/T2

 

Ziggo (digitaal) Kabel TV (FTV) op alle decoders met oa fallback tuner

 


Re: Updated naar pli4 blijft hangen in boot #10 ReneW

  • Senior Member
  • 160 posts

0
Neutral

Posted 15 January 2014 - 09:58

kan je met telnet inloggen en het commando

lsusb


geven en de output hier plaatsen ?

 

Heb je er ook een hdd in hangen zo ja haal daar de stekkers eens vanaf en kijk dan of hij het doet.

Inloggen met telnet krijg ik een connection time out

 

en met hdd eraf blijft het ook hangen op booting



Re: Updated naar pli4 blijft hangen in boot #11 ReneW

  • Senior Member
  • 160 posts

0
Neutral

Posted 15 January 2014 - 10:11

een oude truc geprobeert de OK en channel up toets ingedrukt houden wanneer tuner aan zetten, bij de image flasht die het wel, maar wil ik de bootloader updaten die ik van de et-view site af heb voor de et9200 dan start het op totdat ik de booting screen zie



Re: Updated naar pli4 blijft hangen in boot #12 ReneW

  • Senior Member
  • 160 posts

0
Neutral

Posted 15 January 2014 - 11:25

Nullmodem en usb-2-serial besteld, morgen of vrijdag in huis



Re: Updated naar pli4 blijft hangen in boot #13 WanWizard

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 49,308 posts

+858
Excellent

Posted 15 January 2014 - 14:48

Als je de box aan zet, wat staat er dan in het display? "ET9200" of "ET9X00"?


Currently in use: VU+Duo 4K (2xFBC S2), Amiko Viper T2C (T2), SAB Alpha Triple HD (S2+T2), Zgemma H3.T2C (T/C), Zgemma H6 (fallback), VU+Zero (fallback)

Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.

note: I do not provide support via PM !

 


Re: Updated naar pli4 blijft hangen in boot #14 ReneW

  • Senior Member
  • 160 posts

0
Neutral

Posted 15 January 2014 - 14:49

et9x00



Re: Updated naar pli4 blijft hangen in boot #15 WanWizard

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 49,308 posts

+858
Excellent

Posted 15 January 2014 - 14:50

Dan lijkt het me dat je de juiste bootloader al hebt.


Currently in use: VU+Duo 4K (2xFBC S2), Amiko Viper T2C (T2), SAB Alpha Triple HD (S2+T2), Zgemma H3.T2C (T/C), Zgemma H6 (fallback), VU+Zero (fallback)

Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.

note: I do not provide support via PM !

 


Re: Updated naar pli4 blijft hangen in boot #16 zeeteefje

  • Senior Member
  • 1,421 posts

+22
Neutral

Posted 15 January 2014 - 16:30

Ja, de bootloader van 4-11-2013 die hier bij et-view.net staat 'for repair and services' is bit-voor-bit gelijk aan de aloude bootloader van 30-3-2012 die hier gevonden kan worden bij et-view.com



Re: Updated naar pli4 blijft hangen in boot #17 ReneW

  • Senior Member
  • 160 posts

0
Neutral

Posted 16 January 2014 - 13:47

Kan ik ergens vinden wat ik precies moet doen om die uitlezing te krijgen van me tuner wanneer ik de nullmodem aansluit en verbinding maak met de tuner via de compoort?



Re: Updated naar pli4 blijft hangen in boot #18 christophecvr

  • Senior Member
  • 3,131 posts

+139
Excellent

Posted 16 January 2014 - 14:10

Nullmodem en usb-2-serial besteld, morgen of vrijdag in huis

Ook nog een type,  Als je met windows werkt en die null modem kabel zet je best eerst je antivirus af. Deze van windows bv belet communicatie van sommige programma's. Zoals de dreamload van dreambox werkt niet als antivirus aanstaat. Het is niet dat je een virus warning of zo krijgt het werkt gewoonweg niet als antivirus aanstaat. Waarom nooit kunnen vinden maar de windows wegen zijn nog ondoorgrondelijker dan gods wegen.



Re: Updated naar pli4 blijft hangen in boot #19 zeeteefje

  • Senior Member
  • 1,421 posts

+22
Neutral

Posted 16 January 2014 - 14:16

Je hoeft alleen een communicatieprogje als hyperterminal op te starten en in te stellen zoals in post #6 beschreven,  dan de ET aanzetten en vervolgens hoor je het bootproces in beeld te krijgen.


Edited by zeeteefje, 16 January 2014 - 14:16.


Re: Updated naar pli4 blijft hangen in boot #20 ReneW

  • Senior Member
  • 160 posts

0
Neutral

Posted 17 January 2014 - 15:09

Heb de usb to serial net 5 minuten binnen, en dit is wat ik krijg te zien wanneer aangesloten en de tuner aanzet

 

 

ÿ 

BCM74130011
012
K1
K2
 
K3
 
K4
 
K5
 
Shmoo Version=3.8
DDR Freq=0x0000018C
%00000001%
RC1=00000006
WC1=FFFFFFF1
RC2=0000001F
WC2=0000002C
RC3=00000012
WC3=FFFFFFEE
RC4=00000012
WC4=0000003B
NWC=00000014
RC5=00000006
WC5=00000014
RC6=0000001B
WC6=00000014
NRC=00000010
RW=00000016
WW=0000004E
G=00000000 R=00000010 W=00000014 
BL=00000000
RC1=00000006
RC2=00000016
 
BL=00000001
RC1=00000009
RC2=00000019
 
BL=00000002
RC1=00000008
RC2=00000015
 
BL=00000003
RC1=00000009
RC2=00000015
 
BL=00000004
RC1=0000000A
RC2=00000019
 
BL=00000005
RC1=00000009
RC2=0000001F
 
BL=00000006
RC1=0000000B
RC2=00000017
 
BL=00000007
RC1=0000000A
RC2=00000018
SCfC3
COPY CODE
COMPARE CODE
4567
 
BCM97413B1 CFE v2.26, CFE core v2.12, Endian Mode: Little
Build Date: Thu Sep 29 21:49:43 WEDT 2011 (Administrator@buildserver)
Copyright © Broadcom Corporation.
 
start cfe init device
sec-0 nblks=8 blksiz=8192
sec-1 nblks=63 blksiz=65536
Enabling NAND flash at CS1, NOR flash at CS0
NAND Flash size = 128MB
CPU speed:     405MHz
Memory Config: 64-bit UMA
Device Tech:   1Gb
Total memory:  512MB
Boot Device:   NOR
Total flash:   4MB
 
Initializing USB.
USB: Locating Class 09 Vendor 0000 Product 0000: USB Hub
USB: Locating Class 09 Vendor 0000 Product 0000: USB Hub
 
CFE initialized.
Set default GPIO...
USB: New device connected to bus 1 hub 1 port 1
USB: Resetting device on bus 1 port 1
USB: Locating Class 09 Vendor 1A40 Product 0101: USB Hub
Starting splash screen.
***************************************************
Found splash image - Width = 720 Height = 576
bmp ptr : 0x8fa00000 , surface ptr : 0xafc00000
***************************************************
 
Loader:elf Filesys:raw Dev:nandflash0.kernel File: Options:(null)
Loading: 0x80001000/7288128 0x806f4540/130448 Entry address is 0x8056d4f0
TP1 Entry Address at 0x80000ffc = 8056d4f0
Starting program at 0x8056d4f0

 







Also tagged with one or more of these keywords: et9200

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users