Jump to content


Photo

CCcam ziet kaart niet in interne kaartlezer

ET9500

  • Please log in to reply
8 replies to this topic

#1 Ricoh

  • Member
  • 19 posts

0
Neutral

Posted 17 January 2014 - 22:28

Ik heb een nieuwe ET9500 gekocht en de nieuwste nightly build openpli erop gezet, ook laatste CCcam erop gezet en de Canal Digitaal kaart erin gedaan. Echter, hij ziet de kaart niet... PPanel, CCcam smartcard info geeft altijd bij beide gleuven de melding "no or unknown card inserted" 

Mijn 2e CD kaart werkt ook niet terwijl de beide kaarten op mijn oude ET9000 en ET6000 wel werken.

 

Natuurlijk heb ik met de chip naar beneden (zoals het hoort) gedaan, maar ook geprobeerd met chip naar boven, meerdere malen de ET9500 en softcam opnieuw opgestart, oudere Openpli erop gezet, oudere CCcam 2.21 erop gezet, opnieuw de bootloader geïnstalleerd, echter PPanel blijft de kaart niet zien en ik heb geen beeld op de Canal Digitaal zenders..

 

Iemand een idee wat te doen ?

 

Groet,

Rico

 

ET9500 2tb Samsung, ET6000, Wavefrontier T55 met 3,13,19,23 en 28

Re: CCcam ziet kaart niet in interne kaartlezer #2 Tech

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 11,773 posts

+290
Excellent

Posted 17 January 2014 - 22:29

Kaart met de chip naar boven in de lezer stoppen :)

 

De kaart heeft even tijd nodig om te initialiseren, heb je een oudere of het laatste type smartcard (orange)? De oudere kaart werkt niet in CCcam 2.3.0


Aan de rand van de afgrond is een stap voorwaarts niet altijd vooruitgang....

Re: CCcam ziet kaart niet in interne kaartlezer #3 Ricoh

  • Member
  • 19 posts

0
Neutral

Posted 17 January 2014 - 22:40

Chip naar boven in de lezer stoppen :)

 

De kaart heeft even tijd nodig om te initialiseren, heb je een oudere of het laatste type smartcard (orange)? De oudere kaart werkt niet in CCcam 2.3.0

 

Ik heb 2x een oranje smartcard, ook al met CCcam 2.21 geprobeerd en kaartje met chip boven en onder.. 

Nu probeer ik in de ene lezer een kaart met chip naar boven en in de 2e lezer mijn andere kaart met chip naar beneden .. en ik wacht een extra lange tijd, echter nog steeds niks...


ET9500 2tb Samsung, ET6000, Wavefrontier T55 met 3,13,19,23 en 28

Re: CCcam ziet kaart niet in interne kaartlezer #4 Erik Slagter

  • PLi® Core member
  • 45,991 posts

+513
Excellent

Posted 17 January 2014 - 22:43

De oranje moet juist weer in CCcam 2.3.0.


* Wavefrontier T90 with 28E/23E/19E/13E/9E/4.8E/0.8W/5W via SCR switches 2 x 2 x 6 user bands
* Ziggo digital cable TV (FTA)
I don't read PM -> if you have something to ask or to report, do it in the forum so others can benefit. I don't take freelance jobs.
Ik lees geen PM -> als je iets te vragen of te melden hebt, doe het op het forum, zodat anderen er ook wat aan hebben.

Re: CCcam ziet kaart niet in interne kaartlezer #5 Ricoh

  • Member
  • 19 posts

0
Neutral

Posted 17 January 2014 - 22:56

De oranje moet juist weer in CCcam 2.3.0.

 

 

Ik heb beiden tevergeefs geprobeerd; zowel versie 2.3.0 als 2.2.1 ziet de oranje kaart niet.

 

Met mijn ET9000 had ik met de oranje kaarten zelfs een voorkeur voor de 2.2.1 en werkt altijd goed; met 2.3.0 kwam het nogal eens voor dat ik de volgende dag de softcam moest restarten om beeld te krijgen terwijl de 2.2.1 hier geen last van had


ET9500 2tb Samsung, ET6000, Wavefrontier T55 met 3,13,19,23 en 28

Re: CCcam ziet kaart niet in interne kaartlezer #6 Tech

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 11,773 posts

+290
Excellent

Posted 17 January 2014 - 23:01

Ik heb zelf ook een ET9500 staan, en daar de orange kaart in de lezer zitten.

Ik heb geen enkel probleem met CCcam2.3.0 in combinatie met de orange kaart, wel ben ik in het begin zelf ook de fout ingegaan door de kaart, gewoontegetrouw, met de chip naar beneden in de reader te stoppen.

 

De herstart van CCcam 2.3.0 kan veroorzaakt worden door een aantal kanalen, een bekend kanaal waar dit gebeurd is bijvoorbeeld MotorsTV.

In dat geval moet je even de prio lijst aanpassen, deze is elders op het forum te vinden. (zoekfunktie)


Aan de rand van de afgrond is een stap voorwaarts niet altijd vooruitgang....

Re: CCcam ziet kaart niet in interne kaartlezer #7 Ricoh

  • Member
  • 19 posts

0
Neutral

Posted 18 January 2014 - 00:16

Ik heb zelf ook een ET9500 staan, en daar de orange kaart in de lezer zitten.

Ik heb geen enkel probleem met CCcam2.3.0 in combinatie met de orange kaart, wel ben ik in het begin zelf ook de fout ingegaan door de kaart, gewoontegetrouw, met de chip naar beneden in de reader te stoppen.

 

De herstart van CCcam 2.3.0 kan veroorzaakt worden door een aantal kanalen, een bekend kanaal waar dit gebeurd is bijvoorbeeld MotorsTV.

In dat geval moet je even de prio lijst aanpassen, deze is elders op het forum te vinden. (zoekfunktie)

 

Helaas, ook met CCcam 2.3.0 en de chip naar boven werkt ie niet, ik begin te vrezen dat deze ET9500 terug naar de leverancier moet..


ET9500 2tb Samsung, ET6000, Wavefrontier T55 met 3,13,19,23 en 28

Re: CCcam ziet kaart niet in interne kaartlezer #8 Ricoh

  • Member
  • 19 posts

0
Neutral

Posted 18 January 2014 - 14:20

Als ik deze ontvanger terug moet sturen naar de leverancier, wil ik,  om eventuele problemen te voorkomen, het liefst de originele Xtrend firmware er weer opzetten.

Iemand een idee waar ik die kan vinden voor de ET9500  ?


ET9500 2tb Samsung, ET6000, Wavefrontier T55 met 3,13,19,23 en 28

Re: CCcam ziet kaart niet in interne kaartlezer #9 Gman2oo6

  • Senior Member
  • 324 posts

+4
Neutral

Posted 19 January 2014 - 00:54

XTrend gebruikt OpenPLi als fabrieksimage.

 

maar goed hier vind je hem wel

 

Original Factory Image voor et9x00

 

http://www.et-view-s...c84bfe1c77675a6

 

lukt dat niet dan even hier registreren

 

http://www.et-view-s...?do=file&id=128


Edited by Gman2oo6, 19 January 2014 - 00:55.

Happy with my (sec) ET9500 ET10000 and PLI 7.0 

I'm honorary banned member at sat4all :-)






0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users