Jump to content


Photo

Artefacts HD kanalen

et9200

  • Please log in to reply
3 replies to this topic

#1 TheMystery

  • Senior Member
  • 386 posts

+2
Neutral

Posted 20 February 2014 - 21:40

Hallo,

 

Ik heb bij een vriend een schotel geplaatst, een triax 88cm met 2 smart titanium quad lnb gold en een disqec switch 2.0 4in1 chess met een xtrend et9200.

signaal is zo'n 14db op sommige kanalen hoger.

En vooral op NED1 HD en Veronica HD zijn er heel vaak artefacts in beeld, je ziet het signaal op dat moment ook terug vallen naar 0.0 db.

 

Wat kan het probleem hiervan zijn? ik verwacht een slechte lnb of switch.

Wat denken jullie dat ik het beste kan vervangen?

 

Groeten

 

 



Re: Artefacts HD kanalen #2 Frenske

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 22,537 posts

+205
Excellent

Posted 20 February 2014 - 22:14

Als je geen schap hebt waar je even allerhande spullen van kunt pakken zou ik eerst eens de lnb rechtstreeks aansluiten. Dus eliminatie van zaken.

Ik heb iets soortgelijks ooit met een Duo lnb ervaren. Daar bleek het wel in de lnb te zitten.
Mijn schotel is een T90 met 10 LNB's. Daarnaast voor de fun nog een draaibaar systeem met een Triax TD 78.

Dreamboxen heb ik niet meer. Verder nog een een VU+ duo2 met 500Gb harddisk + een VU+ Uno, Zero, Solo 4K, Ultimo 4K, Zero 4K, Uno 4Kse. + ook nog een Xtrend ET4000. Daarnaast heb ik ook nog diverse andere modellen w.o. een Formuler F4, ET8500, ET7500, Mut@nt 2400HD, Xsarius Fusion HD se en verder nog wel het e.e.a. waarmee op verzoek vanalles wordt getest. Iemand moet het tenslotte doen. ;) :)

Voor centrale opslag van media gebruik ik een Qnap 219P met tweemaal 2 Tb harddisks.

-------------------------------------------------------------------------------------------
Many answers to your question can be found in our wiki: Just one click away from this "solutioncentre".

Als ik alles al wist hoefde ik ook niets te vragen. If I had all the knowledge I had no questions at all.

Re: Artefacts HD kanalen #3 Erik Slagter

  • PLi® Core member
  • 45,366 posts

+499
Excellent

Posted 21 February 2014 - 09:16

Ik denk hetzelfde als Frenske. Ik vermoed dat de oscillator in de LNB niet meer helemaal stabiel is, waardoor hij van- en naar de frequentie "wandelt". En anders zou ik het ook niet zo 1,2,3 weten, dan wordt het inderdaad vervang-en-probeer ;)


* Wavefrontier T90 with 28E/23E/19E/13E/9E/4.8E/0.8W/5W via SCR switches 2 x 2 x 6 user bands
* Ziggo digital cable TV (FTA)
I don't read PM -> if you have something to ask or to report, do it in the forum so others can benefit. I don't take freelance jobs.
Ik lees geen PM -> als je iets te vragen of te melden hebt, doe het op het forum, zodat anderen er ook wat aan hebben.

Re: Artefacts HD kanalen #4 TheMystery

  • Senior Member
  • 386 posts

+2
Neutral

Posted 21 February 2014 - 16:05

Oke, dat wordt het even wat testen.







Also tagged with one or more of these keywords: et9200

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users