Jump to content


Photo

'Voor zoeken alle zenders wissen' werkt niet.


  • Please log in to reply
19 replies to this topic

#1 Alex_NL

  • Senior Member
  • 2,002 posts

+10
Neutral

Posted 15 April 2014 - 12:25

Ik dacht dat je met deze optie op 'ja' alle eerder gevonden zenders (die bijv. niet meer kloppen) kunt wissen, maar de optie werkt niet.

 

Attached File  ScreenGrabber.jpg   55.12KB   42 downloads


Ook als ik de settings uitlees met Dreamset, daarna de ongewenste zenders eruit haalt en de settings weer terugzet blijven de zenders erin staan. Zo vervuilt de boel enorm met zenders die allang verdwenen zijn.


Edited by Alex_, 15 April 2014 - 12:27.

Dreambox DM920:2x Triple tuner (2x DVB-S2X MIS and DVB-C/T2) Xtrend ET10000: 2x DVB-S2, 2x DVB-C, IPTV Xtrend ET9500 (defect)
Channel Master 120cm offset + Black Ultra LNB (Ku-band): 42°E-37,5°W - 100cm SAB draaibaar: 45.1°E-60°E - 80cm vast: 28.2°E/23.5°E/19.2°E/13°E
DVB-T2 en DAB via een combi VHF/UHF-antenne op zolder gericht op Schoten.


Re: 'Voor zoeken alle zenders wissen' werkt niet. #2 Alex_NL

  • Senior Member
  • 2,002 posts

+10
Neutral

Posted 23 April 2014 - 21:15

Niemand die hier iets op weet?

Dreambox DM920:2x Triple tuner (2x DVB-S2X MIS and DVB-C/T2) Xtrend ET10000: 2x DVB-S2, 2x DVB-C, IPTV Xtrend ET9500 (defect)
Channel Master 120cm offset + Black Ultra LNB (Ku-band): 42°E-37,5°W - 100cm SAB draaibaar: 45.1°E-60°E - 80cm vast: 28.2°E/23.5°E/19.2°E/13°E
DVB-T2 en DAB via een combi VHF/UHF-antenne op zolder gericht op Schoten.


Re: 'Voor zoeken alle zenders wissen' werkt niet. #3 Sagitarius †

  • Senior Member
  • 4,735 posts

+78
Good

Posted 24 April 2014 - 07:57

Alex ik heb deze optie ook nooit begrepen, heb deze optie ooit een keer op ja gezet en was alle zenders kwijt. :wacko: Ik laat nu deze optie maar op nee staan en wis de niet gebruikte zenders via DreamBoxEdit.


Edited by Sagitarius, 24 April 2014 - 07:58.

73's

PE1AQZ


Re: 'Voor zoeken alle zenders wissen' werkt niet. #4 DeBeek

  • Senior Member
  • 1,490 posts

+47
Good

Posted 24 April 2014 - 08:04

De optie werkt hier goed,

 

op je foto is te zien dat je op 1 transponder zoekt, dan worden alle zenders van alleen die transponder gewist.

wil je alles van 1 sat wissen dan moet je kiezen voor 1 satteliet.


Vu+DUO4K, (DVB-C FBC & DVB-S2X FBC twin tuner), OpenPLi Nightly Build, My-FullNightHD skin, Bluetooth remote,

2x Synology DS-116, 16 Gb USB3, Autotimer, Bitrate, EPG-Import, Ziggo Kabel-tv, Astra 28.2.


Re: 'Voor zoeken alle zenders wissen' werkt niet. #5 Rob van der Does

  • Senior Member
  • 7,766 posts

+184
Excellent

Posted 24 April 2014 - 09:42

Is het niet zo dat alleen zenders worden gewist uit de 'all satellites' lijst, en niet uit de favorietenlijsten?
Als dat zo is, kan het dus lijken alsof er niets is gewist.

Re: 'Voor zoeken alle zenders wissen' werkt niet. #6 Alex_NL

  • Senior Member
  • 2,002 posts

+10
Neutral

Posted 24 April 2014 - 10:17

Is het niet zo dat alleen zenders worden gewist uit de 'all satellites' lijst, en niet uit de favorietenlijsten?
Als dat zo is, kan het dus lijken alsof er niets is gewist.

Dat wil ik ook. Uit mijn favorieten zijn die zenders al weggegooid.

Dreambox DM920:2x Triple tuner (2x DVB-S2X MIS and DVB-C/T2) Xtrend ET10000: 2x DVB-S2, 2x DVB-C, IPTV Xtrend ET9500 (defect)
Channel Master 120cm offset + Black Ultra LNB (Ku-band): 42°E-37,5°W - 100cm SAB draaibaar: 45.1°E-60°E - 80cm vast: 28.2°E/23.5°E/19.2°E/13°E
DVB-T2 en DAB via een combi VHF/UHF-antenne op zolder gericht op Schoten.


Re: 'Voor zoeken alle zenders wissen' werkt niet. #7 Alex_NL

  • Senior Member
  • 2,002 posts

+10
Neutral

Posted 24 April 2014 - 10:20


Alex ik heb deze optie ook nooit begrepen, heb deze optie ooit een keer op ja gezet en was alle zenders kwijt. :wacko: Ik laat nu deze optie maar op nee staan en wis de niet gebruikte zenders via DreamBoxEdit.


Zal het met dreamboxEDIT eens proberen. Met Dreamset leek het niet te werken.

Dreambox DM920:2x Triple tuner (2x DVB-S2X MIS and DVB-C/T2) Xtrend ET10000: 2x DVB-S2, 2x DVB-C, IPTV Xtrend ET9500 (defect)
Channel Master 120cm offset + Black Ultra LNB (Ku-band): 42°E-37,5°W - 100cm SAB draaibaar: 45.1°E-60°E - 80cm vast: 28.2°E/23.5°E/19.2°E/13°E
DVB-T2 en DAB via een combi VHF/UHF-antenne op zolder gericht op Schoten.


Re: 'Voor zoeken alle zenders wissen' werkt niet. #8 DeBeek

  • Senior Member
  • 1,490 posts

+47
Good

Posted 24 April 2014 - 10:21

Is het niet zo dat alleen zenders worden gewist uit de 'all satellites' lijst, en niet uit de favorietenlijsten?
Als dat zo is, kan het dus lijken alsof er niets is gewist.

Zender worden gewist in de hoofdlijst, in je Favorieten komt dan <na> te staan..


Vu+DUO4K, (DVB-C FBC & DVB-S2X FBC twin tuner), OpenPLi Nightly Build, My-FullNightHD skin, Bluetooth remote,

2x Synology DS-116, 16 Gb USB3, Autotimer, Bitrate, EPG-Import, Ziggo Kabel-tv, Astra 28.2.


Re: 'Voor zoeken alle zenders wissen' werkt niet. #9 Alex_NL

  • Senior Member
  • 2,002 posts

+10
Neutral

Posted 24 April 2014 - 10:21

De optie werkt hier goed,

op je foto is te zien dat je op 1 transponder zoekt, dan worden alle zenders van alleen die transponder gewist.
wil je alles van 1 sat wissen dan moet je kiezen voor 1 satteliet.

Klinkt logisch. Ga ik onderzoeken.

Dreambox DM920:2x Triple tuner (2x DVB-S2X MIS and DVB-C/T2) Xtrend ET10000: 2x DVB-S2, 2x DVB-C, IPTV Xtrend ET9500 (defect)
Channel Master 120cm offset + Black Ultra LNB (Ku-band): 42°E-37,5°W - 100cm SAB draaibaar: 45.1°E-60°E - 80cm vast: 28.2°E/23.5°E/19.2°E/13°E
DVB-T2 en DAB via een combi VHF/UHF-antenne op zolder gericht op Schoten.


Re: 'Voor zoeken alle zenders wissen' werkt niet. #10 Rob van der Does

  • Senior Member
  • 7,766 posts

+184
Excellent

Posted 24 April 2014 - 10:51


Is het niet zo dat alleen zenders worden gewist uit de 'all satellites' lijst, en niet uit de favorietenlijsten?
Als dat zo is, kan het dus lijken alsof er niets is gewist.

Zender worden gewist in de hoofdlijst, in je Favorieten komt dan <na> te staan..


Als dat zo is, werkt het dus gewoon goed.

Re: 'Voor zoeken alle zenders wissen' werkt niet. #11 Removed #erwin08

  • Guest

0

Posted 24 April 2014 - 11:14

Is het niet zo dat alleen zenders worden gewist uit de 'all satellites' lijst, en niet uit de favorietenlijsten?
Als dat zo is, kan het dus lijken alsof er niets is gewist.

Zender worden gewist in de hoofdlijst, in je Favorieten komt dan <na> te staan..

 

<Na> komt er alleen te staan als de frequentie niet meer bestaat, jou favorieten blijven altijd intakt na een scan, alleen dus niet als een frequentie niet meer voor komt in de hoofdlijst, dus als bv RTL 7 in SD niet meer uitzend dan komt er op die plaats in jou favorieten lijst <na> te staan.

 

Bij het inlezen van je favorietenlijst met dreamboxedit worden al die NA posities verwijderd, dit kan lastig zijn als je dan niet meer weet welke zenders je allemaal in je favorietenlijst had staan.

 

Wat ik een lastig probleem vind is de map Favourites (TV) die steeds weer aangemaakt wordt in de favorietenlijst ook als ik deze verwijder blijft deze steeds terug komen, en omdat ik van boeket naar boeket zap kom ik soms wel eens in deze map terecht en loopt de reciever vast, je ziet dan die blauwe rondjes links in beeld komen en een reset is het enige wat je dan nog kan doen.



Re: 'Voor zoeken alle zenders wissen' werkt niet. #12 DeBeek

  • Senior Member
  • 1,490 posts

+47
Good

Posted 24 April 2014 - 11:38

Wat ik een lastig probleem vind is de map Favourites (TV) die steeds weer aangemaakt wordt in de favorietenlijst ook als ik deze verwijder blijft deze steeds terug komen, en omdat ik van boeket naar boeket zap kom ik soms wel eens in deze map terecht en loopt de reciever vast, je ziet dan die blauwe rondjes links in beeld komen en een reset is het enige wat je dan nog kan doen.

De map  Favourites (TV)  is een systeem map, verwijderen gaat niet..

hernoemen wel, geef hem de naam van de eerste map, copieer de zenders erin en verwijder daarna de eerste map.

gaat heel makkelijk met Dreamboxedit..


Vu+DUO4K, (DVB-C FBC & DVB-S2X FBC twin tuner), OpenPLi Nightly Build, My-FullNightHD skin, Bluetooth remote,

2x Synology DS-116, 16 Gb USB3, Autotimer, Bitrate, EPG-Import, Ziggo Kabel-tv, Astra 28.2.


Re: 'Voor zoeken alle zenders wissen' werkt niet. #13 DeBeek

  • Senior Member
  • 1,490 posts

+47
Good

Posted 24 April 2014 - 11:41

jou favorieten blijven altijd intakt na een scan

Als je Achtergronddscan aan staat hoort de zender naam mee te veranderen als je de zender kiest..


Vu+DUO4K, (DVB-C FBC & DVB-S2X FBC twin tuner), OpenPLi Nightly Build, My-FullNightHD skin, Bluetooth remote,

2x Synology DS-116, 16 Gb USB3, Autotimer, Bitrate, EPG-Import, Ziggo Kabel-tv, Astra 28.2.


Re: 'Voor zoeken alle zenders wissen' werkt niet. #14 Rob van der Does

  • Senior Member
  • 7,766 posts

+184
Excellent

Posted 24 April 2014 - 11:42


jou favorieten blijven altijd intakt na een scan

Als je Achtergronddscan aan staat hoort de zender naam mee te veranderen als je de zender kiest..


Jawel, maar het ging hier om het verwijderen van (niet meer bestaande) zenders.

Re: 'Voor zoeken alle zenders wissen' werkt niet. #15 DeBeek

  • Senior Member
  • 1,490 posts

+47
Good

Posted 24 April 2014 - 11:44

 

jou favorieten blijven altijd intakt na een scan

Als je Achtergronddscan aan staat hoort de zender naam mee te veranderen als je de zender kiest..

 

Jawel, maar het ging hier om het verwijderen van (niet meer bestaande) zenders.

Dan staat er <na>


Vu+DUO4K, (DVB-C FBC & DVB-S2X FBC twin tuner), OpenPLi Nightly Build, My-FullNightHD skin, Bluetooth remote,

2x Synology DS-116, 16 Gb USB3, Autotimer, Bitrate, EPG-Import, Ziggo Kabel-tv, Astra 28.2.


Re: 'Voor zoeken alle zenders wissen' werkt niet. #16 jeanclaude

  • Senior Member
  • 866 posts

+28
Good

Posted 24 April 2014 - 19:27

er zijn 3 elementen die altijd meespelen :

- de satellites.xml geeft de mogelijke satellieten met al hun transponders

- op basis hiervan wordt bij het scannen een services-lijst aangemaakt

- alle boeketten maken referenties naar deze services lijst

 

stel dat een vroegere satelliet niet meer in satellites.xml voorkomt (of van positie is veranderd bvb het 0.8/1.0 W probleem) dan worden die sat-posities met alle kanalen erin grijs getoond (niet selekteerbaar).

stel dat een bepaalde referentie niet meer in de services-lijst zit, dan wordt deze als <na> in de boeketten weergegeven.


DreamBox 7000S+8000HD (eindelijk), openPLi, CCcam, 85 cm schotel, draaibare opstelling en VEEL te weinig slaap.

Re: 'Voor zoeken alle zenders wissen' werkt niet. #17 Alex_NL

  • Senior Member
  • 2,002 posts

+10
Neutral

Posted 27 June 2014 - 14:17


De optie werkt hier goed,

op je foto is te zien dat je op 1 transponder zoekt, dan worden alle zenders van alleen die transponder gewist.
wil je alles van 1 sat wissen dan moet je kiezen voor 1 satteliet.

Klinkt logisch. Ga ik onderzoeken.


En dat klopt inderdaad.
Dus je wist de zenders van hetgeen je gaat scannen: Eén transponder, Eén satelliet, bij Multisat alle geselecteerde satellieten (Denk ik? Niet geprobeerd)
Bij DVB-T/DVB-C: Eén kanaal of alle kanalen (bij Zoekmodus 'Compleet').

Dreambox DM920:2x Triple tuner (2x DVB-S2X MIS and DVB-C/T2) Xtrend ET10000: 2x DVB-S2, 2x DVB-C, IPTV Xtrend ET9500 (defect)
Channel Master 120cm offset + Black Ultra LNB (Ku-band): 42°E-37,5°W - 100cm SAB draaibaar: 45.1°E-60°E - 80cm vast: 28.2°E/23.5°E/19.2°E/13°E
DVB-T2 en DAB via een combi VHF/UHF-antenne op zolder gericht op Schoten.


Re: 'Voor zoeken alle zenders wissen' werkt niet. #18 Rob van der Does

  • Senior Member
  • 7,766 posts

+184
Excellent

Posted 27 June 2014 - 15:25

Ja.

En dat is dus de methode om van 'verlopen' zenders af te komen.
Verwijderde zenders die in een bouquet staan worden vervolgens als "N/A" aangegeven: een teken dus om die daaruit te verwijderen.

Re: 'Voor zoeken alle zenders wissen' werkt niet. #19 Alex_NL

  • Senior Member
  • 2,002 posts

+10
Neutral

Posted 28 June 2014 - 00:00

Zal wel moeten. Vroeger deed ik dat met Dreamset. Maar als ik dat terugschrijf blijven de zenders er gewoon in staan.

 

Ook met dreamboxEDIT werkt dit niet.


Dreambox DM920:2x Triple tuner (2x DVB-S2X MIS and DVB-C/T2) Xtrend ET10000: 2x DVB-S2, 2x DVB-C, IPTV Xtrend ET9500 (defect)
Channel Master 120cm offset + Black Ultra LNB (Ku-band): 42°E-37,5°W - 100cm SAB draaibaar: 45.1°E-60°E - 80cm vast: 28.2°E/23.5°E/19.2°E/13°E
DVB-T2 en DAB via een combi VHF/UHF-antenne op zolder gericht op Schoten.


Re: 'Voor zoeken alle zenders wissen' werkt niet. #20 Rob van der Does

  • Senior Member
  • 7,766 posts

+184
Excellent

Posted 28 June 2014 - 02:39

Zal wel moeten. Vroeger deed ik dat met Dreamset. Maar als ik dat terugschrijf blijven de zenders er gewoon in staan.
 
Ook met dreamboxEDIT werkt dit niet.

Ik begrijp niet wat je bedoelt.
Beide editors overschrijven volledig wat er eerder op de box stond.


0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users