Jump to content


Photo

Todays update has a problem

VUDUO

  • Please log in to reply
56 replies to this topic

Re: Todays update has a problem #21 dog-man

  • Senior Member
  • 370 posts

+2
Neutral

Posted 4 May 2014 - 16:56

Should I also replace the replacement elco that I added late last year or should that still be ok?

 

I am also wondering if I should replace the voltage regulator??

What would be the obvious signs that is on its way out or does it just fail totally?

 

 

Grateful for all the help here! :)



Re: Todays update has a problem #22 Erik Slagter

  • PLi® Core member
  • 45,263 posts

+497
Excellent

Posted 4 May 2014 - 17:59

The voltage regulator is a bit tricky to replace (and to get by). I'd replace the elco and add the ceramic C and you should be fine.


* Wavefrontier T90 with 28E/23E/19E/13E/9E/4.8E/0.8W/5W via SCR switches 2 x 2 x 6 user bands
* Ziggo digital cable TV (FTA)
I don't read PM -> if you have something to ask or to report, do it in the forum so others can benefit. I don't take freelance jobs.
Ik lees geen PM -> als je iets te vragen of te melden hebt, doe het op het forum, zodat anderen er ook wat aan hebben.

Re: Todays update has a problem #23 dog-man

  • Senior Member
  • 370 posts

+2
Neutral

Posted 4 May 2014 - 19:44

Yes, I know it would be tricky but not impossible.

 

So, is the general consensus that if I add and perhaps replace my fairly recent replaced elco my vuduo will be firing on all cylinders again?



Re: Todays update has a problem #24 jort38

  • Senior Member
  • 377 posts

+5
Neutral

Posted 4 May 2014 - 20:00

Recently I have changed Elco C807 on both my duo's.

One because it made problems that could be caused by this Elco and the other just to prevent it happening on that machine.

 

Both duo's are over 2 years old.

 

The faulty one has still issues (when it starts a second recording it will stop and restart enigma, so I have at least two ts files). I had this problem sometimes before the change of the elco, now I have it almost allways. I am not sure it is because of the elco.

 

There is also a ceramic thingymagic added.

 

Two cents of my experience with elco c807.


Edited by jort38, 4 May 2014 - 20:00.

Xtrend ET10000 (3 TB HD & OpenPli 7 Stable Release), Xtrend ET10000 (1,5 TB HD & OpenPli 7 Stable release, Xtrend ET10000 (1,5 TB HD & OpenPli 7 Stable Release and Xtrend ET8000 (1,5 TB HD & OpenPli 6.2 Stable release, (located in Thailand))


Re: Todays update has a problem #25 dog-man

  • Senior Member
  • 370 posts

+2
Neutral

Posted 4 May 2014 - 20:02

So you still have a problem with both a new elco and ceramic cap added?



Re: Todays update has a problem #26 jort38

  • Senior Member
  • 377 posts

+5
Neutral

Posted 4 May 2014 - 20:09

@dog-man: I assume you adressed me; on one I have less and similar problems. As I said I am not sure the remaining issues are elco c807 related. Most issues however (instability, restarts etc.) are history


Xtrend ET10000 (3 TB HD & OpenPli 7 Stable Release), Xtrend ET10000 (1,5 TB HD & OpenPli 7 Stable release, Xtrend ET10000 (1,5 TB HD & OpenPli 7 Stable Release and Xtrend ET8000 (1,5 TB HD & OpenPli 6.2 Stable release, (located in Thailand))


Re: Todays update has a problem #27 dog-man

  • Senior Member
  • 370 posts

+2
Neutral

Posted 4 May 2014 - 20:14

I don't get restarts unless I manually do them.

 

I get stuck on starting or a garbled reading usb even though there is no usb.

 

I also get stuck on starting after a software update.

 

Many reboots will eventually cure it.



Re: Todays update has a problem #28 WanWizard

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 47,499 posts

+793
Excellent

Posted 4 May 2014 - 22:16

If the elco was too far gone, the voltage regulator has bought it too, and in that case replaceing only the C doesn't fix the problem.

 

This is often the case if you have ignored the "vague" issues, and waited until it didn't start at all anymore...


Currently in use: VU+Duo 4K (2xFBC S2), Amiko Viper T2C (T2), SAB Alpha Triple HD (S2+T2), Zgemma H3.T2C (T/C), Zgemma H6 (fallback), VU+Zero (fallback)

Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.

note: I do not provide support via PM !

 


Re: Todays update has a problem #29 dog-man

  • Senior Member
  • 370 posts

+2
Neutral

Posted 4 May 2014 - 22:44

I think I will look at changing the voltage regulator, even if it is difficult.



Re: Todays update has a problem #30 dog-man

  • Senior Member
  • 370 posts

+2
Neutral

Posted 7 May 2014 - 21:47

I am not sure if this latest development is to do with my existing problem or has been caused by the software update I did this afternoon.........

 

I have noticed today that the red recording (REC) light comes on intermittently for various lengths of time!

Even when the vuduo is not being used and is in standby!

 

I have checked and at no time is any recording actually taking place.

 

Things just seem to be getting worse!



Re: Todays update has a problem #31 blzr

  • PLi® Core member
  • 2,030 posts

+99
Good

Posted 8 May 2014 - 09:06

and your box is exposed to the internet, by any chance?

you're not recording, but maybe some gatecrasher is watching a tv from your receiver... :P


True sarcasm doesn't need green font...

Re: Todays update has a problem #32 dog-man

  • Senior Member
  • 370 posts

+2
Neutral

Posted 8 May 2014 - 09:27

No. Not possible.

Re: Todays update has a problem #33 blzr

  • PLi® Core member
  • 2,030 posts

+99
Good

Posted 8 May 2014 - 10:03

you mean not exposed to the world (at all)?

and not "not possible because I have some non standard ports open, and have ultra strong passwords, etc etc"? ;)


True sarcasm doesn't need green font...

Re: Todays update has a problem #34 dog-man

  • Senior Member
  • 370 posts

+2
Neutral

Posted 8 May 2014 - 10:08

I have no ports open to the vuduo.
It is connected to the internet but I do not card share if that is what you are thinking of.

Re: Todays update has a problem #35 WanWizard

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 47,499 posts

+793
Excellent

Posted 8 May 2014 - 10:51

If it is connected to the internet, it is exposed and can be misused.

 

It is NOT safe to connect your STB to the internet (for the same reason you should not connect your PC directly to the internet).

 

When you see this, login to the box, and type

netstat -lnp

 

It will give you a list of everything that is connected to the box, and to which port. Maybe that can give some pointers...


Currently in use: VU+Duo 4K (2xFBC S2), Amiko Viper T2C (T2), SAB Alpha Triple HD (S2+T2), Zgemma H3.T2C (T/C), Zgemma H6 (fallback), VU+Zero (fallback)

Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.

note: I do not provide support via PM !

 


Re: Todays update has a problem #36 dog-man

  • Senior Member
  • 370 posts

+2
Neutral

Posted 8 May 2014 - 17:44

My vuduo is connected to the Internet through a router with a firewall enabled.

I have opened no ports for the vuduo.

 

I will try the above if I see it happening again.



Re: Todays update has a problem #37 WanWizard

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 47,499 posts

+793
Excellent

Posted 8 May 2014 - 21:48

As long as that router doesn't do port-forwarding to your box, you are ok. If it's caused by a network connection, that command will show it.


Currently in use: VU+Duo 4K (2xFBC S2), Amiko Viper T2C (T2), SAB Alpha Triple HD (S2+T2), Zgemma H3.T2C (T/C), Zgemma H6 (fallback), VU+Zero (fallback)

Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.

note: I do not provide support via PM !

 


Re: Todays update has a problem #38 dog-man

  • Senior Member
  • 370 posts

+2
Neutral

Posted 9 May 2014 - 04:29

I have done no port forwarding to my vuduo. I don't need to. I have no reason.

 

If it was somebody accessing my vuduo, then why would the record indicator come on?

No recordings are actually taking place when it happened.

 

My gut feeling is that either the vuduo is in it's death throws and is about to fail totally, or it's software is corrupt for whatever reason.


Edited by dog-man, 9 May 2014 - 04:30.


Re: Todays update has a problem #39 blzr

  • PLi® Core member
  • 2,030 posts

+99
Good

Posted 9 May 2014 - 07:31

f it was somebody accessing my vuduo, then why would the record indicator come on?
No recordings are actually taking place when it happened.

recording indicator also lights up when streaming
(and maybe it's someone in your local network?)
True sarcasm doesn't need green font...

Re: Todays update has a problem #40 WanWizard

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 47,499 posts

+793
Excellent

Posted 9 May 2014 - 07:32

Which is what netstat will show you if you check it when the red light comes on.


Currently in use: VU+Duo 4K (2xFBC S2), Amiko Viper T2C (T2), SAB Alpha Triple HD (S2+T2), Zgemma H3.T2C (T/C), Zgemma H6 (fallback), VU+Zero (fallback)

Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.

note: I do not provide support via PM !

 






Also tagged with one or more of these keywords: VUDUO

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users