Jump to content


Photo

Green screen als gevolg slecht weer?

vu+ solo2 crash onweer

  • Please log in to reply
26 replies to this topic

#1 Pedro_Newbie

  • Senior Member
  • 4,630 posts

+225
Excellent

Posted 26 July 2014 - 14:30

Zojuist probeerde ik af te stemmen op Ned 1 HD terwijl het onweerde/hard regende. Het beeld kwam niet als gevolg van de atmosferische storingen.
Op zich niet vreemd maar wat mij bevreemde is dat dit wel een green screen veroorzaakte, niet eenmaal maar meerdere keren.
Ook afstemmen op een andere zender die niet te ontvangen was op dat moment gaf ook een groen scherm.

Is dit gebruikelijk want dat is voor het eerst dat ik dit mee maak en het beeld is best wel vaker weg gevallen met slecht weer?

een deel van de crashlog
..
allocate channel.. 0c99:0003
(0)tune
RotorCmd ffffffff, lastRotorCmd ffffffff
prepare_sat System 1 Freq 12187500 Pol 0 SR 27500000 INV 2 FEC 2 orbpos 235 system 1 modulation 2 pilot 2, rolloff 1
tuning to 1587 mhz
OURSTATE: tuning
allocate Channel: res 0
[eDVBCIInterfaces] addPMTHandler 1:0:19:5225:C99:3:EB0000:0:0:0:
allocate demux
[SEC] set static current limiting
[SEC] setTone 0
[SEC] sleep 25ms
set sequence pos 7
[SEC] invalidate current switch params
[SEC] sendDiseqc: e01038fb(?)
[SEC] sleep 50ms
set sequence pos 3
[SEC] setTone 1
[SEC] sleep 10ms
[SEC] update current switch params
[SEC] startTuneTimeout 5000
[SEC] setFrontend 1
setting frontend 0
(0)fe event: status 0, inversion off, m_tuning 1
[SEC] sleep 500ms
(0)fe event: status 7, inversion off, m_tuning 2
[SEC] set dynamic current limiting
[DVBCAHandler] no more services
(0)fe event: status 0, inversion off, m_tuning 3
(0)fe event: status 7, inversion off, m_tuning 4
(0)fe event: status 0, inversion off, m_tuning 5
(0)fe event: status 7, inversion off, m_tuning 6
OURSTATE: failed, retune
(0)tune
RotorCmd ffffffff, lastRotorCmd ffffffff
prepare_sat System 1 Freq 12187500 Pol 0 SR 27500000 INV 2 FEC 2 orbpos 235 system 1 modulation 2 pilot 2, rolloff 1
tuning to 1587 mhz
OURSTATE: tuning
tune failed.
DVB service failed to tune - error 1
PC: 004d71cc
00000000 00000001 00000002 00000000
00000000 7fdd9a7c 7fdd9ae0 772f3268
00000000 0168ef54 00000007 7272655f
00000000 772efacc 772efacc 016d9b30
01774388 00000002 00000000 01774960
7fdda7ec 7fdd9bac 7fdd9c10 7fdd9c5c
0000000f 00491530 7fdd6f6c 00000000
006424e0 7fdd9a30 7fdd9b78 00499be0
-------
getResolvedKey config.plugins.crashlogautosubmit.sendAnonCrashlog failed !! (Typo??)
getResolvedKey config.plugins.crashlogautosubmit.addNetwork failed !! (Typo??)
getResolvedKey config.plugins.crashlogautosubmit.addWlan failed !! (Typo??)
]]>
</enigma2crashlog>
</crashlogs>
</openpli>

Attached Files



Re: Green screen als gevolg slecht weer? #2 mimisiku

  • Senior Member
  • 2,197 posts

+30
Good

Posted 26 July 2014 - 15:01

Hier wel beelduitval door het onweer. Geen vastlopers.

Attached Files


VU+ Solo SE v2 Optus NZ

Re: Green screen als gevolg slecht weer? #3 littlesat

  • PLi® Core member
  • 49,471 posts

+531
Excellent

Posted 26 July 2014 - 15:02

Dit zijn segfaults... hier kan OpenPLi niet veel aan veranderen helaas...


WaveFrontier 28.2E | 23.5E | 19.2E | 16E | 13E | 10/9E | 7E | 5E | 1W | 4/5W | 15W


Re: Green screen als gevolg slecht weer? #4 DeBeek

  • Senior Member
  • 1,384 posts

+39
Good

Posted 26 July 2014 - 15:17

Hier precies het zelfde op de DM8000

 


Attached File  enigma2_crash_1406384097.log   16.97KB   7 downloads


Vu+DUO 4K, (FBC-C & FBC-S2X twin tuner),  OpenPLi 7.2 Rc,  My-FullNightHD skin,

2x Synology DS-116,  Autotimer,  Ziggo Kabel-tv,  Astra 28.2,


Re: Green screen als gevolg slecht weer? #5 Pedro_Newbie

  • Senior Member
  • 4,630 posts

+225
Excellent

Posted 26 July 2014 - 15:22

Wel apart dat dit voorheen niet was, althans ik heb er nooit last van gehad. Ik dacht misschien een driver issue maar als het nu ook op een DM8000 voorkomt  (en voorheen niet?) dan denk ik dat de drivers ook niet echt de oorzaak zal zijn?



Re: Green screen als gevolg slecht weer? #6 Sjaaky

  • Senior Member
  • 7,442 posts

+41
Good

Posted 26 July 2014 - 15:33

Daar zouden we best wat aan kunnen doen. Het is alleen lastig om te vinden waar de fout zit.

Re: Green screen als gevolg slecht weer? #7 littlesat

  • PLi® Core member
  • 49,471 posts

+531
Excellent

Posted 26 July 2014 - 15:52

Ik heb hier net het stekkertje eruit getrokken en terug gestopt om e.e.a. te simuleren... Ik krijg het hier niet plat...?? (met de ET10K)


WaveFrontier 28.2E | 23.5E | 19.2E | 16E | 13E | 10/9E | 7E | 5E | 1W | 4/5W | 15W


Re: Green screen als gevolg slecht weer? #8 Erik Slagter

  • PLi® Core member
  • 45,353 posts

+498
Excellent

Posted 26 July 2014 - 15:55

Mijn hypothese: bug in drivers bij veel fouten door BER, verpest het geheugen, zorgt via-via voor segfault in userspace memory. Het is niet de eerste keer dat zoiets gebeurt. De volgende keer dat een green screen komt, zou je eens in de dmesg moeten kijken. Misschien dat er iets relevants staat (maar waarschijnlijk niet).
* Wavefrontier T90 with 28E/23E/19E/13E/9E/4.8E/0.8W/5W via SCR switches 2 x 2 x 6 user bands
* Ziggo digital cable TV (FTA)
I don't read PM -> if you have something to ask or to report, do it in the forum so others can benefit. I don't take freelance jobs.
Ik lees geen PM -> als je iets te vragen of te melden hebt, doe het op het forum, zodat anderen er ook wat aan hebben.

Re: Green screen als gevolg slecht weer? #9 Pedro_Newbie

  • Senior Member
  • 4,630 posts

+225
Excellent

Posted 26 July 2014 - 15:55

Bij mij deed het zich voor bij het uit stand-by halen terwijl er geen ontvangst was, misschien dat dat scheelt/verschil maakt?



Re: Green screen als gevolg slecht weer? #10 littlesat

  • PLi® Core member
  • 49,471 posts

+531
Excellent

Posted 26 July 2014 - 15:57

Ik kan het hier nu ook nabootsen... :( antenne kabel eruit en dan enigma2 opstarten (via telnet)... als enigma2 al draait kan de stekker er zo uit/in....


Edited by littlesat, 26 July 2014 - 16:06.

WaveFrontier 28.2E | 23.5E | 19.2E | 16E | 13E | 10/9E | 7E | 5E | 1W | 4/5W | 15W


Re: Green screen als gevolg slecht weer? #11 Jork

  • Senior Member
  • 423 posts

+5
Neutral

Posted 26 July 2014 - 16:02

Wat bij mij opvalt is dat ik regelmatig ineens zonder aanleiding de inhoud van de favorietenlijst kwijt ben tijdens het zappen.
komt ook spontaan weer terug. Nooit gehad.

Weet niet wat dat kan zijn, maar als ik in die onstabiele toestand afstem op een zender in een bouquet via de providerlijst.

an krijg ik ook geen signaal en een zelfde crashlog als bovenstaande.

Ik ga maar eens een schone flash aanleggen.

Groet, Jork



Re: Green screen als gevolg slecht weer? #12 DeBeek

  • Senior Member
  • 1,384 posts

+39
Good

Posted 26 July 2014 - 16:06

Bij mij deed het zich voor bij het uit stand-by halen terwijl er geen ontvangst was, misschien dat dat scheelt/verschil maakt?

Hoef hier alleen maar naar een zender te gaan (rtl8HD) die ik nu even niet kan ontvangen vanwege een kraan die het signaal blokkeerd

en het is groen beeld.


Vu+DUO 4K, (FBC-C & FBC-S2X twin tuner),  OpenPLi 7.2 Rc,  My-FullNightHD skin,

2x Synology DS-116,  Autotimer,  Ziggo Kabel-tv,  Astra 28.2,


Re: Green screen als gevolg slecht weer? #13 mimisiku

  • Senior Member
  • 2,197 posts

+30
Good

Posted 26 July 2014 - 16:07

Zelfde issue hier op mijn 'speel' MaxDigital XP1000

Zonder signaal (coax eruit) direct een green screen. Fout ligt bij het tuner gedeelte. Tune failed. I.p.v. 'Afstemmen mislukt' dus de green screen

Attached Files


VU+ Solo SE v2 Optus NZ

Re: Green screen als gevolg slecht weer? #14 littlesat

  • PLi® Core member
  • 49,471 posts

+531
Excellent

Posted 26 July 2014 - 16:11

Ik heb een backup van mij van woensdag teruggezet.. met de recording indicatie in de kanalenlijst erin.. Deze doet het wel goed...

Ik ben bang dat er iets mis is met die nieuwe oe met een update.... Ik ga zo het laatste image flashen...


WaveFrontier 28.2E | 23.5E | 19.2E | 16E | 13E | 10/9E | 7E | 5E | 1W | 4/5W | 15W


Re: Green screen als gevolg slecht weer? #15 metoo

  • Senior Member
  • 1,560 posts

+33
Good

Posted 26 July 2014 - 16:13

niet misschien de commit van PieterG gisteravond?  had meen ik iets met tuners te maken


ET10000 C C C C/T  2TB HDD ET7000 + ET6000 dvb-S  OpenPli Triax 88 multifeed quad LNBs VU Uno4K SE C+2TB HDD Mutant HD60


Re: Green screen als gevolg slecht weer? #16 Jork

  • Senior Member
  • 423 posts

+5
Neutral

Posted 26 July 2014 - 16:25

Hier ook nog een green screen wanneer ik in de radio modus bouquet lijst de verplaatsmodus wil activeren.

Dit heb ik sinds afgelopen dinsdag.

Groet,

Jork



Re: Green screen als gevolg slecht weer? #17 littlesat

  • PLi® Core member
  • 49,471 posts

+531
Excellent

Posted 26 July 2014 - 16:25

Ik heb net opnieuw geflashed en hetzelfde probleem...

 

Deze lijkt me ook sterk dat het ermee te maken heeft: http://sourceforge.n...e046f7b79fbc2d/

 

Ik hoop geen side effect van die aanpassingen met de oe.... :( want dan wordt het echt lastig zoeken.

 

Hier ook nog een green screen wanneer ik in de radio modus bouquet lijst de verplaatsmodus wil activeren.

Dit heb ik sinds afgelopen dinsdag.

Groet,

Jork

Start hiervoor even een nieuw draadje voordat e.e.a. doorelkaar gaat lopen...


Edited by littlesat, 26 July 2014 - 16:26.

WaveFrontier 28.2E | 23.5E | 19.2E | 16E | 13E | 10/9E | 7E | 5E | 1W | 4/5W | 15W


Re: Green screen als gevolg slecht weer? #18 Pedro_Newbie

  • Senior Member
  • 4,630 posts

+225
Excellent

Posted 26 July 2014 - 16:31

Met de backup van vanochtend 04.00, dus voor de laatste wijzigingen geen last meer, geen groene schermen



Re: Green screen als gevolg slecht weer? #19 Pedro_Newbie

  • Senior Member
  • 4,630 posts

+225
Excellent

Posted 26 July 2014 - 16:34

En na de update van vandaag (20 pakketten geloof ik) weer het euvel



Re: Green screen als gevolg slecht weer? #20 Erik Slagter

  • PLi® Core member
  • 45,353 posts

+498
Excellent

Posted 26 July 2014 - 16:35

Als je de sat-kabel er uit trekt en er weer in steekt wanneer de tuner actief is, dan staat er DC 13-18 V op de kabel. Normaal is dat geen probleem, maar als je gaat loshalen en insteken krijg je even een AC-component en dat kan problemen geven. Daarnaast, als niet alles goed op dezelfde aarde is aangesloten (wat volgens mij zo goed als niemand heeft), kan er van allerlei schakelende voedingen en inductie een flink spanning (met nauwelijks stroom) op de kabel komen en dat geeft bij pluggen een nog veel grotere AC-component, dat kan zo 120 V of meer zijn. Ik heb in het verleden vaak genoeg gehoord van mensen die op die manier hun tuner hadden gesloopt. NIET DOEN dus. Daarnaast zorgt het ook nog voor storing binnen de ontvanger waardoor de SoC en geheugen allerlei vreemde dingen gaan doen. Ik heb zo wel eens de massa van de hdmi plug "langs" de massa van een ontvanger gehaald (omdat ik niet goed bij de connector kon). Resultaat: allemaal gevonkt en een gecrashte ontvanger. Ook een heel goede kandidaat voor een onverklaarbare segfault dus.


* Wavefrontier T90 with 28E/23E/19E/13E/9E/4.8E/0.8W/5W via SCR switches 2 x 2 x 6 user bands
* Ziggo digital cable TV (FTA)
I don't read PM -> if you have something to ask or to report, do it in the forum so others can benefit. I don't take freelance jobs.
Ik lees geen PM -> als je iets te vragen of te melden hebt, doe het op het forum, zodat anderen er ook wat aan hebben.





Also tagged with one or more of these keywords: vu+, solo2, crash, onweer

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users