Jump to content


Photo

xp1000 remote stream channel convert probleem

xp1000

  • Please log in to reply
10 replies to this topic

#1 yprgwt

  • Senior Member
  • 83 posts

0
Neutral

Posted 27 July 2014 - 01:06

Hallo, ik heb net het gstreamer topic icm een xp1000 door gelezen maar niet gevonden wat ik zocht.
Het probleem: ik kijk naar een ET9000 via remote channel. Negen van de tien keer gaat het goed. Op een gegeven moment, wanneer ik de ontvanger inschakel vanuit stand-by heb ik geen beeld maar wel geluid, er kan dan wel gezapt worden naar een ander kanaal maar dan heb ik nog steeds geen beeld.
Wanneer je dan de xp1000 een enigma herstart geeft werkt het af en toe, regelmatig "start" het beeld niet op. Je ziet dan bv niet het boot-up logo (schotelpark) maar regelmatig een mooi paars scherm. Op dat moment werkt alleen een harde start.
De xp1000 is al retour geweest naar de leverancier maar deze heeft mijn probleem niet kunnen reproduceren. Het vermoeden bestond dat een van de netwerk onderdelen brak was. Nu heb ik de switch tussen de ontvangers vervangen voor een gigabit versie (tplink) maar dit heeft het probleem niet verholpen.

Het lijkt erop dat ik de xp1000 niet meer uit kan schakelen...als ik dat dus doe dan krijg ik de problemen...

De xp1000 heeft de laatste nieuwe openpli van 25-07 14. Heeft iemand enig idee?

Re: xp1000 remote stream channel convert probleem #2 WanWizard

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 53,884 posts

+1,071
Excellent

Posted 27 July 2014 - 09:49

Bizar.

 

Ik gebruik een XP1000 als primaire woonkamer box, en die werkt volledig via remote channel (geen coax in de woonkamer), en dat werkt zonder enig probleem. Mijn backend is wel een ET10K, maar ik kan me niet voorstellen dat dat de oorzaak is.


Currently in use: VU+Duo 4K (2xFBC S2), Amiko Viper T2C (T2), Octagon SF8008 (S2+T2), SAB Alpha Triple HD (S2+T2), Zgemma H9.2H (T2+fallback)

Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.

note: I do not provide support via PM !

 


Re: xp1000 remote stream channel convert probleem #3 yprgwt

  • Senior Member
  • 83 posts

0
Neutral

Posted 27 July 2014 - 20:47

Vanmorgen ben ik er achter gekomen dat met de telnet commandos "init 4" en "enigma2" ik weer het snelste beeld heb.
Ik heb gekeken met "dmesg" maar daar kan ik niet veel wijs uit komen.
De eerste keer dat ik dat deed zag ik een hele rits tekst voorbij komen maar wanneer ik het nu doe krijg ik een lege prompt. Hoort dit zo?

 

Met "top" zie ik dit:

 

Mem: 120260K used, 115560K free, 0K shrd, 388K buff, 31900K cached
CPU:   1% usr   0% sys   0% nic  97% idle   0% io   0% irq   0% sirq
Load average: 0.01 0.07 0.06 1/61 3032

 

Kan iemand hier iets mee?

groet, Frank



Re: xp1000 remote stream channel convert probleem #4 Tech

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 11,773 posts

+290
Excellent

Posted 28 July 2014 - 07:11

Ik zie dat je netwerkinterface lekker druk is, voor zover deze gegevens betrouwbaar genoeg zijn om iets te zeggen over die 97% belasting.

 

Als je enigma2 stopt met 'init 4' en je start die weer op met 'enigma2' hoort er een enorme riedel met debug-info voorbij te komen, dit stopt pas nadat je enigma2 weer stopt met 'ctrl-C'

Je kreeg een lege prompt, kan het zijn dat je die kreeg nadat je 'init 3' hebt ingetikt? Dan start enigma2 weer, alleen krijg je geen debug-info meer.


Aan de rand van de afgrond is een stap voorwaarts niet altijd vooruitgang....

Re: xp1000 remote stream channel convert probleem #5 catastrofus

  • Senior Member
  • 2,727 posts

+33
Good

Posted 28 July 2014 - 07:17

97% idle bedoel je?


2 x ultimo4k (dvb-c fbc + 1 dvb-s2) met een Synology ds214+ (2 x 6 TB) ziggo oost (voormalig @Home) + A1/A2/A3/HB (TechniSat)
 


Re: xp1000 remote stream channel convert probleem #6 Tech

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 11,773 posts

+290
Excellent

Posted 28 July 2014 - 07:28

Indeed, ik keek niet goed :) maar aan 97% idle kan het dan al niet aan liggen.


Aan de rand van de afgrond is een stap voorwaarts niet altijd vooruitgang....

Re: xp1000 remote stream channel convert probleem #7 dylantje

  • Senior Member
  • 2,367 posts

+19
Neutral

Posted 29 July 2014 - 22:10

Je kabels...

 

Zet alles op een korte afstand van je router.

Test het met zeker goede kabels...

 

Is dan alles goed?

 

Heb namelijk zelf wel eens met brakke kabels te maken gehad...

En dan weet je het nooit...

 

http://gathering.twe...essages/1491393


Mut@nt HD51 with PLi 7.2 release - Cccam, PLi HD skin, HDD-1,5TB, USB DVB-T,4GB usb backupsuite. AB: harmony smartcontrol 

XTrend ET6500 with PLi 7.2 release - PLi HD skin, Stream remote, 2GB usb backupsuite. AB: Harmony 650 , 1x zgemma h2h with Cccam.

Met een USB Dvb-T Triax 78cm, 2x ALPS quatro LNB /19,2 en 23,5, SAB GSO-multiswitch: 4 sat. in 12 out. 

 


Re: xp1000 remote stream channel convert probleem #8 yprgwt

  • Senior Member
  • 83 posts

0
Neutral

Posted 31 July 2014 - 06:28

Nu heb ik dinsdagavond een Solo2 gekocht om de ET9000 te vervangen zodat de XP1000 vervangen kan worden door de ET9000. Wat denk je? Sinds gisterenochtend niet één hickup  gehad. De XP1000 werkt als of er niets aan de hand is... Schiet mij maar lek... 



Re: xp1000 remote stream channel convert probleem #9 Rick Hunter

  • PLi® Core member
  • 8,869 posts

+53
Good

Posted 31 July 2014 - 10:28

De XP1000 is wat trager waardoor Remote Stream Converter niet helemaal daarop lekker werkt. Toen ik een Xtrend 6500 er voor in de plaats gezet heb, was het probleem over.

Zelf heb ik gemerkt als ik een MPEG 4 SD zender bekijk, ik veel hickups krijg. HD zenders ging dan weer redelijk en MPEG2 SD zenders was geen probleem.


Plinux member We have a.. (ehmm.. morgage) house.

Re: xp1000 remote stream channel convert probleem #10 ims

  • PLi® Core member
  • 12,151 posts

+185
Excellent

Posted 31 July 2014 - 10:58

Bizar.

 

Ik gebruik een XP1000 als primaire woonkamer box, en die werkt volledig via remote channel (geen coax in de woonkamer), en dat werkt zonder enig probleem. Mijn backend is wel een ET10K, maar ik kan me niet voorstellen dat dat de oorzaak is.

but you are using xp1000@750MHz


Kdo nic nedělá, nic nezkazí!

Re: xp1000 remote stream channel convert probleem #11 WanWizard

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 53,884 posts

+1,071
Excellent

Posted 31 July 2014 - 17:51

Dat is correct.


Currently in use: VU+Duo 4K (2xFBC S2), Amiko Viper T2C (T2), Octagon SF8008 (S2+T2), SAB Alpha Triple HD (S2+T2), Zgemma H9.2H (T2+fallback)

Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.

note: I do not provide support via PM !

 






0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users