Jump to content


Photo

No network connection since last software update

vuduo

  • Please log in to reply
8 replies to this topic

#1 dog-man

  • Senior Member
  • 360 posts

+2
Neutral

Posted 27 July 2014 - 15:58

I updated the software on my vuduo box yesterday. I think there was only one file.

 

Now I have no network connection to my vuduo.

 

I have done all the checks with my router including a reset and everything else that is connected to my network, wired and wireless is working fine.

 

The vuduo can see the network but doesn't connect because it cannot determine the ip address or nameserver, even though they are correct.

 

 

Is this fault known or is it something else I should be looking for?



Re: No network connection since last software update #2 Jan Gruuthuse

  • Senior Member
  • 984 posts

+19
Neutral

Posted 27 July 2014 - 16:14

if you are using

- static ip: check both gateway and primary dns are using ip address of your router and you assigned an free ip address (assigned ip in use by other evice?) to your vuduo.

- dhcp: that you have enough free ip addresses (limited range?) to handout to your vuduo and your router is set to distribute ip address by dhcp

- wifi: check you have enabled to allow new client asking for ip address on your wifi? Don't forget to dissable this again.

 

...


Edited by Jan Gruuthuse, 27 July 2014 - 16:15.

3 * xp1000 OpenPli 4.0 + usb 3.0 stick 64 GB, fixed lnb 28.2E, 23.5E ,19.2E ,16E, 13E, 9E, 4.8E, n4100pro 12 TB


Re: No network connection since last software update #3 dog-man

  • Senior Member
  • 360 posts

+2
Neutral

Posted 27 July 2014 - 16:25

I use a static ip and everything is correct as it should be.

 

Same settings I have used for several years since having the vuduo.

 

I use a powerplug adaptor for network access and have reset it and as the vu is seeing a network but not connecting, I assume the powerplug is working as it should, but I do have a spare so will swap it to see if that fixes my problem.

If that does not work, then I will flash my firmware again.

 

I have not knowingly installed any new drivers unless they were installed in a recent daily software update.

 

Nothing to do with this????



Re: No network connection since last software update #4 dog-man

  • Senior Member
  • 360 posts

+2
Neutral

Posted 27 July 2014 - 16:39

OK, problem solved.

 

It was not the software update at fault!

 

I have three Ethernet cables in the same area and I followed the wrong cable and was resetting the wrong powerplug.

 

Now that I have reset the correct powerplug, all is well again!

 

Silly me!

 

I should be more careful. :rolleyes:

 

Should I be installing the latest driver anyway?

 

Or would it have been installed when doing a daily software update?

 

 

dog-man...



Re: No network connection since last software update #5 Jan Gruuthuse

  • Senior Member
  • 984 posts

+19
Neutral

Posted 27 July 2014 - 16:41

was just going to ask similar.

glad you fixed this.

You did check powerplug on router side, just in case. Someone unplugged it, Used another wallsocket? Switched that one off or is on another pair.


3 * xp1000 OpenPli 4.0 + usb 3.0 stick 64 GB, fixed lnb 28.2E, 23.5E ,19.2E ,16E, 13E, 9E, 4.8E, n4100pro 12 TB


Re: No network connection since last software update #6 dog-man

  • Senior Member
  • 360 posts

+2
Neutral

Posted 27 July 2014 - 17:12

Yes, that was the first powerplug I reset.

In very warm weather, that one can sometimes need to be powered down and back on again.



Re: No network connection since last software update #7 WanWizard

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 47,249 posts

+785
Excellent

Posted 27 July 2014 - 18:51

Are those TP-Link's by any chance?

They contain a bug that if the box goes down, after a timeout it disables the ethernet port. But when the box comes back up, it is still disabled and you have no connection, you need to unplug/plug the powerplug to get it up again... :(


Currently in use: VU+Duo 4K (2xFBC S2), Amiko Viper T2C (T2), SAB Alpha Triple HD (S2+T2), Zgemma H3.T2C (T/C), Zgemma H6 (fallback), VU+Zero (fallback)

Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.

note: I do not provide support via PM !

 


Re: No network connection since last software update #8 dog-man

  • Senior Member
  • 360 posts

+2
Neutral

Posted 27 July 2014 - 21:30

I don't think they are, but the spare one I have is.



Re: No network connection since last software update #9 Jan Gruuthuse

  • Senior Member
  • 984 posts

+19
Neutral

Posted 28 July 2014 - 06:57

Put a timer between the wall socket and the powerplug and have it switched off for 5 minutes. Like 4:00 am or any other time you're not viewing/making recordings.


3 * xp1000 OpenPli 4.0 + usb 3.0 stick 64 GB, fixed lnb 28.2E, 23.5E ,19.2E ,16E, 13E, 9E, 4.8E, n4100pro 12 TB






Also tagged with one or more of these keywords: vuduo

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users