Jump to content


Photo

Tuner probleem et-10000

xtrend et10000

  • Please log in to reply
119 replies to this topic

#1 schumi1234

  • Senior Member
  • 89 posts

0
Neutral

Posted 25 September 2014 - 12:40

Na de update van de 23e heb ik een probleem met de tuners.

Ik heb 3 dvb-c tuners en 1 dvb-s2 tuner.

Als de box in deep-standby is geweest herkent hij de tuners zonder problemen, maar na een herstart herkent hij de 3e dvb-c tuner niet meer en is hij de instellingen kwijt van de dvb-s2 tuner.

Wie kan mij helpen?


Xtrend ET-10000 3x DVB-C - ZIGGO - CCcam 2.3.0 & 1x DVB-S2 FTA - Technisat Multytenne TWIN met OPENPLI 4.0

dm7020HD 2X DVB-C - ZIGGO - CCcam 2.3.0 met OPENPLI 4.0


Re: Tuner probleem et-10000 #2 littlesat

  • PLi® Core member
  • 53,694 posts

+638
Excellent

Posted 25 September 2014 - 13:38

Dvb-c tunee misschien in het 4e slot gestopt..... Zet daar dan maar eens je dvb-s2 tuner in!

WaveFrontier 28.2E | 23.5E | 19.2E | 16E | 13E | 10/9E | 7E | 5E | 1W | 4/5W | 15W


Re: Tuner probleem et-10000 #3 schumi1234

  • Senior Member
  • 89 posts

0
Neutral

Posted 25 September 2014 - 13:45

In de eerste 3 sloten zitten de dvb-c tuners en dat heb ik al maanden zo.

Het probleem is gekomen na de update van eergisteren.


Xtrend ET-10000 3x DVB-C - ZIGGO - CCcam 2.3.0 & 1x DVB-S2 FTA - Technisat Multytenne TWIN met OPENPLI 4.0

dm7020HD 2X DVB-C - ZIGGO - CCcam 2.3.0 met OPENPLI 4.0


Re: Tuner probleem et-10000 #4 littlesat

  • PLi® Core member
  • 53,694 posts

+638
Excellent

Posted 25 September 2014 - 15:45

Vreemd...
Maar zijn het alleen de instellingen die het probleem zijn?

WaveFrontier 28.2E | 23.5E | 19.2E | 16E | 13E | 10/9E | 7E | 5E | 1W | 4/5W | 15W


Re: Tuner probleem et-10000 #5 schumi1234

  • Senior Member
  • 89 posts

0
Neutral

Posted 25 September 2014 - 16:41

Vreemd...
Maar zijn het alleen de instellingen die het probleem zijn?

Hij ziet de dvb-c tuner die in slot 3 zit dan niet meer en dan wordt de dvb-s2 tuner ineens tuner  C en die is dan de  diseqc instellingen kwijt.

Totdat ik de box helemaal uitschakel en weer aan zet.


Xtrend ET-10000 3x DVB-C - ZIGGO - CCcam 2.3.0 & 1x DVB-S2 FTA - Technisat Multytenne TWIN met OPENPLI 4.0

dm7020HD 2X DVB-C - ZIGGO - CCcam 2.3.0 met OPENPLI 4.0


Re: Tuner probleem et-10000 #6 littlesat

  • PLi® Core member
  • 53,694 posts

+638
Excellent

Posted 25 September 2014 - 17:35

Misschien de tuner die niet helemaal lekker vast zit..???


WaveFrontier 28.2E | 23.5E | 19.2E | 16E | 13E | 10/9E | 7E | 5E | 1W | 4/5W | 15W


Re: Tuner probleem et-10000 #7 schumi1234

  • Senior Member
  • 89 posts

0
Neutral

Posted 25 September 2014 - 17:37

Ik zal er naar kijken.


Xtrend ET-10000 3x DVB-C - ZIGGO - CCcam 2.3.0 & 1x DVB-S2 FTA - Technisat Multytenne TWIN met OPENPLI 4.0

dm7020HD 2X DVB-C - ZIGGO - CCcam 2.3.0 met OPENPLI 4.0


Re: Tuner probleem et-10000 #8 metoo

  • Senior Member
  • 1,571 posts

+33
Good

Posted 25 September 2014 - 17:47

heb dat probleem hier ook een paar keer sinds 2a3? dagen, tuners al omgewisseld doorluskabels al omgewisseld, dacht eerst dat er een tuner kapot was, of een insteekslot op het moederbord, maar gister na herstarten was het weer goed tot nu toe.

tuner  A B C dvb-C , D dvb C-T


Edited by metoo, 25 September 2014 - 17:49.

ET10000 C C C C/T  2TB HDD ET7000 + ET6000 dvb-S  OpenPli Triax 88 multifeed quad LNBs VU Uno4K SE C+2TB HDD Mutant HD60


Re: Tuner probleem et-10000 #9 schumi1234

  • Senior Member
  • 89 posts

0
Neutral

Posted 25 September 2014 - 17:50

heb dat probleem hier ook een paar keer sinds 2a3? dagen, tuners al omgewisseld doorluskabels al omgewisseld, dacht eerst dat er een tuner kapot was, of een insteekslot op het moederbord, maar gister na herstarten was het weer goed tot nu toe.

tuner  A B C dvb-C , D dvb C-T

Wel vreemd dan.


Xtrend ET-10000 3x DVB-C - ZIGGO - CCcam 2.3.0 & 1x DVB-S2 FTA - Technisat Multytenne TWIN met OPENPLI 4.0

dm7020HD 2X DVB-C - ZIGGO - CCcam 2.3.0 met OPENPLI 4.0


Re: Tuner probleem et-10000 #10 Rob van der Does

  • Senior Member
  • 7,731 posts

+184
Excellent

Posted 25 September 2014 - 18:04

Ik heb hier iets soortgelijks met de 8k: sinds een paar dagen werkt tunerslot 2 werkt niet meer. De twee andere tunerslots (1 & 3 dus) doen het wel.

Husselen van de tuners bewijst dat het echt aan het slot ligt.



Re: Tuner probleem et-10000 #11 littlesat

  • PLi® Core member
  • 53,694 posts

+638
Excellent

Posted 25 September 2014 - 18:55

Mmmmm we hebben pas nieuwere drivers in gebruik..... :(


WaveFrontier 28.2E | 23.5E | 19.2E | 16E | 13E | 10/9E | 7E | 5E | 1W | 4/5W | 15W


Re: Tuner probleem et-10000 #12 metoo

  • Senior Member
  • 1,571 posts

+33
Good

Posted 25 September 2014 - 18:57

ja volgens mij direkt na de driverupdate, maar het is nu al meer dan 24 uur goed gebleven...........


Edited by metoo, 25 September 2014 - 18:59.

ET10000 C C C C/T  2TB HDD ET7000 + ET6000 dvb-S  OpenPli Triax 88 multifeed quad LNBs VU Uno4K SE C+2TB HDD Mutant HD60


Re: Tuner probleem et-10000 #13 Dimitrij

  • PLi® Core member
  • 8,638 posts

+287
Excellent

Posted 25 September 2014 - 20:25

Probeer de oude drivers voor de test.

http://www.xtrend-al...ver-bootloader/


Duo 4K/Lunix3-4K/Solo 4K


Re: Tuner probleem et-10000 #14 catastrofus

  • Senior Member
  • 3,223 posts

+38
Good

Posted 25 September 2014 - 20:27

Ik zal nu even updaten om te kijken wat er met mijn et10k gebeurd. Heb dezelfde uitvoering (3 x dvb-c in slot 1, 2 & 3 en een dvb-s2 in slot 4).

 

 

Vreemd...
Maar zijn het alleen de instellingen die het probleem zijn?

Hij ziet de dvb-c tuner die in slot 3 zit dan niet meer en dan wordt de dvb-s2 tuner ineens tuner  C en die is dan de  diseqc instellingen kwijt.

Totdat ik de box helemaal uitschakel en weer aan zet.

 


2 x ultimo4k (dvb-c fbc + 1 dvb-s2, 8.1r/develop) + een et10k (geen tuners en dus fallbackclient, develop) met een Synology ds214+ (2 x 6 TB) ziggo oost (voormalig @Home) + A1/A2/A3/HB (TechniSat)
 


Re: Tuner probleem et-10000 #15 catastrofus

  • Senior Member
  • 3,223 posts

+38
Good

Posted 25 September 2014 - 20:34

Yep, schumi's klacht is terecht. De dvb-c in slot 3 is verdwenen. Vreemd, maar gelukkig een backup gemaakt voor het updaten dus die gaan we maar eens terug zetten.

Wilde even een screenshot maken van de tuner config maar die f*cking webif vraagt om authorisatie, dus daar heb ik even geen zin in.


2 x ultimo4k (dvb-c fbc + 1 dvb-s2, 8.1r/develop) + een et10k (geen tuners en dus fallbackclient, develop) met een Synology ds214+ (2 x 6 TB) ziggo oost (voormalig @Home) + A1/A2/A3/HB (TechniSat)
 


Re: Tuner probleem et-10000 #16 catastrofus

  • Senior Member
  • 3,223 posts

+38
Good

Posted 25 September 2014 - 20:55

Even een tip: als je een backup of een oudere image terug flashed, zet 'm dan na het flashen even een minuutje of zo uit anders blijf je tuner #3 missen, kwam ik achter. :mellow:

Na slechts een reboot, na het flashen, blijft tuner #3 weg...


Edited by catastrofus, 25 September 2014 - 20:55.

2 x ultimo4k (dvb-c fbc + 1 dvb-s2, 8.1r/develop) + een et10k (geen tuners en dus fallbackclient, develop) met een Synology ds214+ (2 x 6 TB) ziggo oost (voormalig @Home) + A1/A2/A3/HB (TechniSat)
 


Re: Tuner probleem et-10000 #17 satdr

  • Member
  • 9 posts

0
Neutral

Posted 25 September 2014 - 23:10

Had het zelfde probleem, uiteindelijk word ie alleen maar in slot A gezien

Re: Tuner probleem et-10000 #18 metoo

  • Senior Member
  • 1,571 posts

+33
Good

Posted 26 September 2014 - 09:55

Tuner was weer weg, na helemaal stroomloos maken en opnieuw opstarten zijn de 4 tuners er weer maar de 4e dvb c-t2 tuner staat dan niet meer ingesteld als C maar als T2 moet opnieuw ingesteld worden als C  en netwerk ID etc 

C-C-C-C/T2


ET10000 C C C C/T  2TB HDD ET7000 + ET6000 dvb-S  OpenPli Triax 88 multifeed quad LNBs VU Uno4K SE C+2TB HDD Mutant HD60


Re: Tuner probleem et-10000 #19 schumi1234

  • Senior Member
  • 89 posts

0
Neutral

Posted 26 September 2014 - 19:21

Weet iemand hoe ik een oudere driver kan installeren?


Xtrend ET-10000 3x DVB-C - ZIGGO - CCcam 2.3.0 & 1x DVB-S2 FTA - Technisat Multytenne TWIN met OPENPLI 4.0

dm7020HD 2X DVB-C - ZIGGO - CCcam 2.3.0 met OPENPLI 4.0


Re: Tuner probleem et-10000 #20 catastrofus

  • Senior Member
  • 3,223 posts

+38
Good

Posted 26 September 2014 - 20:01

Geen idee, ik maak een backup voor een update, maar ik denk dat xtrend weer wat (fixen enz) te doen heeft...


Edited by catastrofus, 26 September 2014 - 20:01.

2 x ultimo4k (dvb-c fbc + 1 dvb-s2, 8.1r/develop) + een et10k (geen tuners en dus fallbackclient, develop) met een Synology ds214+ (2 x 6 TB) ziggo oost (voormalig @Home) + A1/A2/A3/HB (TechniSat)
 




1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users