Jump to content


Photo

dm800hd, ziggo, alleen NPO1, geen gecodeeerde zenders

cccam

  • Please log in to reply
7 replies to this topic

#1 casterma

  • Member
  • 28 posts

0
Neutral

Posted 11 January 2015 - 22:54

sinds vorige week zijn plotseling alle gecodeerde zenders niet meer te zien.

Heb zenders opnieuw gescand, SW geupdate. Helpt niks.

 

Devicename: dm800 Enigma Version: 2012-11-03-3.2 Image Version: Release 3.2.4 2012-11-04 Frontprozessor Version: VNone Webinterface Version: 1.7.1 Tuners TunerA:

Philips CU1216Mk3 (DVB-C)

 

Ik heb CCcam naar 2.3.0 gezet maar ook dat helpt niet. Draaien in voorgrond levert op:

 

root@dm800:/etc# /usr/bin/CCcam_2.3.0 -d
22:51:58.900 CCcam: ======================================================================
22:51:58.906 CCcam: starting CCcam 2.3.0 compiled on Dec 15 2011@23:38:08
22:51:58.908 CCcam: ======================================================================
22:51:58.909 CCcam: online using nodeId 9dbd8d7ac4319643
22:51:58.930 CCcam: dvb api3 detected
22:51:58.943 CCcam: BCM detected
22:51:58.944 CCcam: create 8 cam device(s)
22:52:01.702 CCcam: irdeto card found
22:52:03.961 CCcam: card added to broker with caid 604
22:52:04.369 CCcam: added 0 keys from /var/keys/SoftCam.Key
22:52:04.376 CCcam: added 0 keys from /var/keys/AutoRoll.Key
22:52:04.383 CCcam: static cw not found or bad
22:52:04.385 CCcam: parsed 0 entries from /var/etc/CCcam.prio
22:52:04.388 CCcam: readProviderfile: cannot open /var/etc/CCcam.providers or not found
22:52:04.389 CCcam: readChannelList: cannot open /var/etc/CCcam.channelinfo or not found
22:52:04.391 CCcam: server started on port 12000
22:52:07.409 CCcam: cam[0] set PMT for sid=c9
22:52:07.412 CCcam: start EMM
22:52:07.436 CCcam: EMM demux 1 set
22:52:07.440 CCcam: EMM: start filter on irdeto emmpid: 0x41c caid: 0x604 id: 0x0
22:52:23.342 CCcam: local emm -> card /dev/sci0 0x604(0x000)
22:52:23.512 CCcam: local emm <- card /dev/sci0 ok
22:52:23.512 CCcam: local emm -> card /dev/sci0 0x604(0x000)
22:52:23.686 CCcam: local emm <- card /dev/sci0 ok
22:52:23.689 CCcam: local emm -> card /dev/sci0 0x604(0x000)
22:52:23.862 CCcam: local emm <- card /dev/sci0 ok
22:52:23.863 CCcam: local emm -> card /dev/sci0 0x604(0x000)
22:52:24.032 CCcam: local emm <- card /dev/sci0 ok
22:52:24.033 CCcam: local emm -> card /dev/sci0 0x604(0x000)
22:52:24.211 CCcam: local emm <- card /dev/sci0 ok
22:52:24.215 CCcam: local emm -> card /dev/sci0 0x604(0x000)
22:52:24.389 CCcam: local emm <- card /dev/sci0 ok
22:52:26.546 CCcam: local emm -> card /dev/sci0 0x604(0x000)
22:52:26.761 CCcam: local emm <- card /dev/sci0 ok
22:52:38.531 CCcam: local emm -> card /dev/sci0 0x604(0x000)
22:52:38.756 CCcam: local emm <- card /dev/sci0 ok
22:52:44.126 CCcam: local emm -> card /dev/sci0 0x604(0x000)
22:52:44.297 CCcam: local emm <- card /dev/sci0 ok
22:52:44.302 CCcam: local emm -> card /dev/sci0 0x604(0x000)
22:52:44.471 CCcam: local emm <- card /dev/sci0 ok
 

probeer ik NPO2 te starten, dan komt er:

 

 

22:53:18.783 CCcam: enigma interface: disconnected (0)
22:53:20.364 CCcam: found irdeto caid: 0x604 ecmpid: 0x138a id: 0x0
22:53:20.365 CCcam: cam[0] set PMT for sid=ca
22:53:20.365 CCcam: start EMM
22:53:20.586 CCcam: EMM demux 1 set
22:53:20.588 CCcam: EMM: start filter on irdeto emmpid: 0x41c caid: 0x604 id: 0x0
22:53:21.066 CCcam: chid 000B
22:53:21.066 CCcam: chid 270E
22:53:21.067 CCcam: local ecm -> card /dev/sci0 0x604(0x000) sid 0x0ca
22:53:21.279 CCcam: local ecm <- card /dev/sci0 error
22:53:21.279 CCcam: local ecm -> card /dev/sci0 0x604(0x000) sid 0x0ca
22:53:21.280 CCcam: local ecm <- card /dev/sci0 error
22:53:21.281 CCcam: cam[0] ecm odd nok caid:0x604 id:0x0 pid:0x138a Unknown
22:53:21.660 CCcam: chid 000B
22:53:21.661 CCcam: chid 270E
22:53:21.661 CCcam: local ecm -> card /dev/sci0 0x604(0x000) sid 0x0ca
22:53:21.870 CCcam: local ecm <- card /dev/sci0 error
22:53:21.870 CCcam: local ecm -> card /dev/sci0 0x604(0x000) sid 0x0ca
22:53:21.870 CCcam: local ecm <- card /dev/sci0 error
22:53:21.871 CCcam: cam[0] ecm odd nok caid:0x604 id:0x0 pid:0x138a Unknown
22:53:22.261 CCcam: chid 000B
22:53:22.261 CCcam: chid 270E
22:53:22.261 CCcam: local ecm -> card /dev/sci0 0x604(0x000) sid 0x0ca
22:53:22.261 CCcam: local ecm <- card /dev/sci0 failure from cache
22:53:22.262 CCcam: local ecm -> card /dev/sci0 0x604(0x000) sid 0x0ca
22:53:22.262 CCcam: local ecm <- card /dev/sci0 failure from cache
22:53:22.262 CCcam: cam[0] ecm odd nok caid:0x604 id:0x0 pid:0x138a Unknown
22:53:23.332 CCcam: local emm -> card /dev/sci0 0x604(0x000)
22:53:23.501 CCcam: local emm <- card /dev/sci0 ok
22:53:23.502 CCcam: local emm -> card /dev/sci0 0x604(0x000)
22:53:23.671 CCcam: local emm <- card /dev/sci0 ok
22:53:23.672 CCcam: local emm -> card /dev/sci0 0x604(0x000)
22:53:23.854 CCcam: local emm <- card /dev/sci0 ok
22:53:23.855 CCcam: local emm -> card /dev/sci0 0x604(0x000)
22:53:24.032 CCcam: local emm <- card /dev/sci0 ok
 

 

 



Re: dm800hd, ziggo, alleen NPO1, geen gecodeeerde zenders #2 Frenske

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 24,335 posts

+246
Excellent

Posted 11 January 2015 - 23:29

Irrdeto kaart gevonden. Werkte dat nog?

Mijn schotel is een T90 met 10 LNB's. Daarnaast voor de fun nog een draaibaar systeem met een Triax TD 78.

Dreamboxen heb ik niet meer echt actief. Verder heb ik ook nog een een VU+ duo2 met 500Gb harddisk + een VU+ Uno, Zero, Solo 4K, Ultimo 4K, Zero 4K, Uno 4Kse. + ook nog een Xtrend ET7x00. Daarnaast heb ik ook nog diverse andere modellen w.o. een Formuler F4, ET8500, ET7500, Mut@nt 2400HD, Xsarius Fusion HD se en verder nog wel het e.e.a. waarmee op verzoek vanalles wordt getest. Iemand moet het tenslotte doen. ;) :)
Los van de eerder genoemde modellen heb ik nog wel een rits aan testsamples als Mut@nt 2400HD, HD60, GB UE4K, GB Trio4K, Maxitec Multibox combo en Twin, Octagon sf8008, sf8008 mini en last but nog least enkele modellen van het Grieks Duitse Edision.

Voor centrale opslag van media gebruik ik een Qnap 219P 
met tweemaal 2 Tb harddisks + een Synology DS414 met 12 Tb Totale opslag.

-------------------------------------------------------------------------------------------
Many answers to your question can be found in our wiki: Just one click away from this "solutioncentre".

Als ik alles al wist hoefde ik ook niets te vragen. If I had all the knowledge I had no questions at all.


Re: dm800hd, ziggo, alleen NPO1, geen gecodeeerde zenders #3 casterma

  • Member
  • 28 posts

0
Neutral

Posted 12 January 2015 - 09:16

Ja, waarom niet?   Ik heb overigens een Dreambox 7025+ met ook een Irdeto kaart die nog lekker werkt.

Ik begrijp niet wat er aan de hand is?!!



Re: dm800hd, ziggo, alleen NPO1, geen gecodeeerde zenders #4 mimisiku

  • Senior Member
  • 3,024 posts

+50
Good

Posted 12 January 2015 - 09:57

0 x 00 wil zeggen dat er geen response is voor die CHID. Je kunt de DATE nog even controleren of die 'in de toekomst' staat. Zo ja, heractivatie aanvragen (desnoods even in een Ziggo doos). Is de DATE nu in het verleden dan is je kaart gewoon uitgeschakeld of heeft te lang geen correcte EMM's gehad...


Met één been in het graf..... Helaas

Re: dm800hd, ziggo, alleen NPO1, geen gecodeeerde zenders #5 Frenske

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 24,335 posts

+246
Excellent

Posted 12 January 2015 - 10:53

Ik denk dat ik langs 'Hans' moet. Blijkbaar niet goed gelezen dat het Ziggo betrof. Mijn fout. :( ;)

Mijn schotel is een T90 met 10 LNB's. Daarnaast voor de fun nog een draaibaar systeem met een Triax TD 78.

Dreamboxen heb ik niet meer echt actief. Verder heb ik ook nog een een VU+ duo2 met 500Gb harddisk + een VU+ Uno, Zero, Solo 4K, Ultimo 4K, Zero 4K, Uno 4Kse. + ook nog een Xtrend ET7x00. Daarnaast heb ik ook nog diverse andere modellen w.o. een Formuler F4, ET8500, ET7500, Mut@nt 2400HD, Xsarius Fusion HD se en verder nog wel het e.e.a. waarmee op verzoek vanalles wordt getest. Iemand moet het tenslotte doen. ;) :)
Los van de eerder genoemde modellen heb ik nog wel een rits aan testsamples als Mut@nt 2400HD, HD60, GB UE4K, GB Trio4K, Maxitec Multibox combo en Twin, Octagon sf8008, sf8008 mini en last but nog least enkele modellen van het Grieks Duitse Edision.

Voor centrale opslag van media gebruik ik een Qnap 219P 
met tweemaal 2 Tb harddisks + een Synology DS414 met 12 Tb Totale opslag.

-------------------------------------------------------------------------------------------
Many answers to your question can be found in our wiki: Just one click away from this "solutioncentre".

Als ik alles al wist hoefde ik ook niets te vragen. If I had all the knowledge I had no questions at all.


Re: dm800hd, ziggo, alleen NPO1, geen gecodeeerde zenders #6 casterma

  • Member
  • 28 posts

0
Neutral

Posted 12 January 2015 - 22:40

@mimisiku: wow, zit er een "houdbaarheidsdatum" op die kaarten ?



Re: dm800hd, ziggo, alleen NPO1, geen gecodeeerde zenders #7 mimisiku

  • Senior Member
  • 3,024 posts

+50
Good

Posted 13 January 2015 - 06:58

@casterma

Er zit niet echt een "houdsbaarheid datum" op. Er wordt een DATE veld (in little Endian formaat) opgehoogd zodra er weer een nieuwe update geschreven wordt. Deze DATE geeft aan tot wanneer EMM's worden geaccepteerd door de kaart. Ligt deze DATE in de toekomst dan worden ECM's en EMM's door de kaart uitgevoerd. Ligt de DATE in het verleden dan zullen ook geldige ECM's en EMM's niet meer worden verwerkt. Resultaat is dat de OP keys voor je provider niet meer worden geschreven en het beeld dus op zwart gaat..


Met één been in het graf..... Helaas

Re: dm800hd, ziggo, alleen NPO1, geen gecodeeerde zenders #8 casterma

  • Member
  • 28 posts

0
Neutral

Posted 14 January 2015 - 19:15

@mimisku: dank voor je uitleg, ondanks dat ik niet weet wat ECM´s en EMMś zijn :=)   Via TV dealer is Ziggo gecontacteerd en kaart 'gerepareerd´. Alles draait weer! :) :) :)  Super bedankt.







0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users