Jump to content


Photo

xtrend et 10000 hdmi in ?


  • Please log in to reply
55 replies to this topic

#1 wortellica

  • Senior Member
  • 1,270 posts

+25
Good

Posted 31 January 2015 - 13:24

Hoe activeer ik de hdmi in, of waar kan ik dit vinden?



Re: xtrend et 10000 hdmi in ? #2 littlesat

  • PLi® Core member
  • 51,718 posts

+585
Excellent

Posted 31 January 2015 - 14:26

Via de HDMI Rx knop....


WaveFrontier 28.2E | 23.5E | 19.2E | 16E | 13E | 10/9E | 7E | 5E | 1W | 4/5W | 15W


Re: xtrend et 10000 hdmi in ? #3 wortellica

  • Senior Member
  • 1,270 posts

+25
Good

Posted 31 January 2015 - 19:42

Dank je  :)



Re: xtrend et 10000 hdmi in ? #4 cobus

  • Senior Member
  • 4,259 posts

+57
Good

Posted 31 January 2015 - 19:59

FF een vraag daarover hoe zou ik dat kunnen doen met de ab van de Dream 8000 zodat ik daar op heb bv met hotkey maar daar staat dat niet tussen ?


Groetjes Cobus R

 

VU+ UNO 4K FBC DVB C  LCD4linux met Samsung SPF 75H

MAXYTEC MULTIBOX

 

Ziggo (digitaal) Kabel TV (FTV) op alle decoders met oa fallback tuner

 


Re: xtrend et 10000 hdmi in ? #5 Rick Hunter

  • PLi® Core member
  • 8,854 posts

+52
Good

Posted 1 February 2015 - 02:31

Je zou hem ook als zender kunnen opnemen, maar ben even de correcte gegevens vergeten.
Plinux member We have a.. (ehmm.. morgage) house.

Re: xtrend et 10000 hdmi in ? #6 Caught

  • Senior Member
  • 420 posts

+94
Good

Posted 1 February 2015 - 02:49

FF een vraag daarover hoe zou ik dat kunnen doen met de ab van de Dream 8000 zodat ik daar op heb bv met hotkey maar daar staat dat niet tussen ?

 

Deze bijlage uitpakken en met dcc ofzo naar etc/enigma2 ftp'en.

Dan staat je "HDMI in" onderaan in je boeketten.

Attached Files


TV Samsung UE55F & Samsung UHD UE49KU

Xtrend 10K DVB-S2 tuner x3

Mutant HD51

DM500HD S 

Images: PLi
Triax 78 USALS
Triax 78 Triple LNB Quad


Re: xtrend et 10000 hdmi in ? #7 wortellica

  • Senior Member
  • 1,270 posts

+25
Good

Posted 1 February 2015 - 09:20

Net ff een chromecast geprobeerd maar dit werkt dus niet, wat werkt er eigenlijk wel met de hdmi in?



Re: xtrend et 10000 hdmi in ? #8 Meega

  • Senior Member
  • 2,997 posts

+51
Good

Posted 1 February 2015 - 09:56

Alles waar geen hdcp op zit.

Of je moet een bepaald merk splitter kopen die dat omzeilt.

Bij mij werkt deze:

 

ViewHD 1x2 HDMI Splitter v1.3b


ET10000+ Openpli 6.1,1m schotel 4x duo-lnb op vaste opstelling.

Momolights teensy 2.0 met 50 leds op een string ,150 channels
DM8000 Openpli 6.1 Release


Re: xtrend et 10000 hdmi in ? #9 wortellica

  • Senior Member
  • 1,270 posts

+25
Good

Posted 1 February 2015 - 10:08

Attached File  marmitek.jpg   16.28KB   15 downloadsZoiets als dit bijv Marmitek Split 312 HDMI-splitter



Re: xtrend et 10000 hdmi in ? #10 Meega

  • Senior Member
  • 2,997 posts

+51
Good

Posted 1 February 2015 - 10:30

Ik had pas bij de derde ,dat die het deed.

De meeste splitters doen het niet.

 

Van het merk die ik aangeef doet die het bij mij.

Kwam wel uit de us.


ET10000+ Openpli 6.1,1m schotel 4x duo-lnb op vaste opstelling.

Momolights teensy 2.0 met 50 leds op een string ,150 channels
DM8000 Openpli 6.1 Release


Re: xtrend et 10000 hdmi in ? #11 wortellica

  • Senior Member
  • 1,270 posts

+25
Good

Posted 1 February 2015 - 10:36

Dus het blijft gokken  :( dat gaan we dus maar niet doen . 2e hdmi poort heb je dus geen ruk aan  :angry:



Re: xtrend et 10000 hdmi in ? #12 Erik Slagter

  • PLi® Core member
  • 45,947 posts

+513
Excellent

Posted 1 February 2015 - 10:41

Zo zou ik het niet verwoorden, maar ik heb wel altijd getwijfeld aan het nut, zeker als je een TV met meerdere hdmi-ingangen hebt (wat meestal het geval is). Wat het eventueel interessant maakt, is dat de input ook kan opnemen. Je zou dus in principe je vakantiefilmpjes van je camera op die manier kunnen overzetten. Normaal lijkt me dat niet echt de handigste manier, maar wie weet heb je wel een camera die alleen mjpeg of mpeg2 opneemt (bestaan die, met hdmi?), dan zou het op die manier meteen als h264 opgeslagen worden. Maar de encoder is sowieso niet heel erg goed, als je gaat transcoderen kun je véél beter libx264 gebruiken op je computer. Scheelt je zo een factor 2-5 aan diskruimte bij dezelfde kwaliteit.


* Wavefrontier T90 with 28E/23E/19E/13E/9E/4.8E/0.8W/5W via SCR switches 2 x 2 x 6 user bands
* Ziggo digital cable TV (FTA)
I don't read PM -> if you have something to ask or to report, do it in the forum so others can benefit. I don't take freelance jobs.
Ik lees geen PM -> als je iets te vragen of te melden hebt, doe het op het forum, zodat anderen er ook wat aan hebben.

Re: xtrend et 10000 hdmi in ? #13 wortellica

  • Senior Member
  • 1,270 posts

+25
Good

Posted 1 February 2015 - 10:45

Ik had verwacht dat mijn chromecast zou werken, of bijv een android stick dat had ik prachtig gevonden. Nu heeft het voor mij iig geen nut.



Re: xtrend et 10000 hdmi in ? #14 Erik Slagter

  • PLi® Core member
  • 45,947 posts

+513
Excellent

Posted 1 February 2015 - 13:11

Alles wat media vanuit Hollywood kan afspelen, daarvan kun je er van uit gaan dat er iets van DRM/kopieerbeveiliging op zit. Chromecast dus ook.


* Wavefrontier T90 with 28E/23E/19E/13E/9E/4.8E/0.8W/5W via SCR switches 2 x 2 x 6 user bands
* Ziggo digital cable TV (FTA)
I don't read PM -> if you have something to ask or to report, do it in the forum so others can benefit. I don't take freelance jobs.
Ik lees geen PM -> als je iets te vragen of te melden hebt, doe het op het forum, zodat anderen er ook wat aan hebben.

Re: xtrend et 10000 hdmi in ? #15 amigo

  • Senior Member
  • 1,307 posts

+13
Neutral

Posted 1 February 2015 - 15:20

Mac mini er aan hangen, opgenomen in zenderlijst. Popcorntime volume aanpassen met de xtrend remote.

 

ET10000 gaat nooit weer weg ;)


VU+ Ultimo 4K - 78 Triax met triple Quad 


Re: xtrend et 10000 hdmi in ? #16 wortellica

  • Senior Member
  • 1,270 posts

+25
Good

Posted 1 February 2015 - 15:37

Mac mini er aan hangen, opgenomen in zenderlijst. Popcorntime volume aanpassen met de xtrend remote.

 

ET10000 gaat nooit weer weg ;)

Das idd ook niet gek  ;)



Re: xtrend et 10000 hdmi in ? #17 Rick Hunter

  • PLi® Core member
  • 8,854 posts

+52
Good

Posted 1 February 2015 - 20:34

Ik had verwacht dat mijn chromecast zou werken, of bijv een android stick dat had ik prachtig gevonden. Nu heeft het voor mij iig geen nut.

 

De Xbox360 werkt iig wel gelijk en ik meen mijn laptop ook. (Zolang je geen HDCP protected content gebruikt).

De 'splitter' kost op chinese websites een euro of 10.

De UPC media box, Apple TV en de Chromestick kunnen nadien gebruikt worden. zonder HDCP remover is het niet mogelijk om er gebruik van te maken.


Plinux member We have a.. (ehmm.. morgage) house.

Re: xtrend et 10000 hdmi in ? #18 Rob van der Does

  • Senior Member
  • 7,731 posts

+184
Excellent

Posted 3 February 2015 - 06:49

attachicon.gifmarmitek.jpgZoiets als dit bijv Marmitek Split 312 HDMI-splitter[/size]

Weet je dat zeker? In de specs daarvan staat nadrukkelijk dat de aangesloten apparatuur HDCP moet ondersteunen.

Wat het eventueel interessant maakt, is dat de input ook kan opnemen.

of kan transcoderen.

Re: xtrend et 10000 hdmi in ? #19 wortellica

  • Senior Member
  • 1,270 posts

+25
Good

Posted 3 February 2015 - 06:58

Wat ik raar vind als ik de chromecast op mijn tv aansluit werkt meteen en via de xtrend niet, zal wel weer met rechten (geld) te maken hebben.



Re: xtrend et 10000 hdmi in ? #20 WanWizard

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 53,308 posts

+1,052
Excellent

Posted 3 February 2015 - 09:15

Nee, zoals al een paar keer eerder gezegd, met HDCP.

 

Je TV fabrikant heeft daar een licentie voor, je kunt schudden dat een fabrikant van een open linux ontvanger die krijgt.


Currently in use: VU+Duo 4K (2xFBC S2), Amiko Viper T2C (T2), Octagon SF8008 (S2+T2), SAB Alpha Triple HD (S2+T2), Zgemma H9.2H (T2+fallback)

Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.

note: I do not provide support via PM !

 





0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users