Jump to content


Photo

hoe oorzaak van vastlopende box zoeken

DM8000

  • Please log in to reply
28 replies to this topic

#1 arnoldg

  • Senior Member
  • 50 posts

0
Neutral

Posted 21 February 2015 - 08:55

Hallo, 

 

Sinds een week of 3 loopt mijn dreambox 8000 met af en toe vast.

Daarvoor deed hij het prima, er is niets gewijzigd.

 

Kan ik op de een of andere manier zien waarom hij vast loopt, misschien via een crashlog of zo iets.

 

arnold



Re: hoe oorzaak van vastlopende box zoeken #2 Frenske

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 25,196 posts

+286
Excellent

Posted 21 February 2015 - 08:59

Dat hangt ervan af op welke manier hij vastloopt. Je zou, in het geval er een harde schijf gemonteerd is, eens in de root van de schijf kunnen kijken. Daar worden normaliter de crashlogs opgeslagen. Als het vaak voor komt, dan kan je een Enigma log opmaken met putty.

Mijn schotel is een T90 met 10 LNB's. Daarnaast voor de fun nog een draaibaar systeem met een Triax TD 78.

Dreamboxen heb ik niet meer echt actief. Verder heb ik ook nog een een VU+ duo2 met 500Gb harddisk + een VU+ Uno, Zero, Solo 4K, Ultimo 4K, Zero 4K, Uno 4Kse. + ook nog een Xtrend ET7x00. Daarnaast heb ik ook nog diverse andere modellen w.o. een Formuler F4, ET8500, ET7500, Mut@nt 2400HD, Xsarius Fusion HD se en verder nog wel het e.e.a. waarmee op verzoek vanalles wordt getest. Iemand moet het tenslotte doen. ;) :)
Los van de eerder genoemde modellen heb ik nog wel een rits aan testsamples als Mut@nt 2400HD, HD60, GB UE4K, GB Trio4K, Maxitec Multibox combo en Twin, Octagon sf8008, sf8008 mini en last but nog least enkele modellen van het Grieks Duitse Edision.

Voor centrale opslag van media gebruik ik een Qnap 219P 
met tweemaal 2 Tb harddisks + een Synology DS414 met 12 Tb Totale opslag.

-------------------------------------------------------------------------------------------
Many answers to your question can be found in our wiki: Just one click away from this "solutioncentre".

Als ik alles al wist hoefde ik ook niets te vragen. If I had all the knowledge I had no questions at all.


Re: hoe oorzaak van vastlopende box zoeken #3 arnoldg

  • Senior Member
  • 50 posts

0
Neutral

Posted 21 February 2015 - 09:36

Ik denk dat hij gemiddeld wel 1x op een dag vastloopt, waarna ik de box helemaal moet uitzetten (dus spanningsloos maken) waarna hij het weer doet.

Er zit een hardeschijf in.

 

hoe maak ik een enigma crashlog aan middels putty ?



Re: hoe oorzaak van vastlopende box zoeken #4 Frenske

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 25,196 posts

+286
Excellent

Posted 21 February 2015 - 09:47

Een crashlog hoef je niet aan te maken. :)
Een Enigma log maak je als volgt aan met putty. In putty aangeven dat een log opgeslagen mag worden. Een telnet sessie starten en daarna init 4 en vervolgens enigma2 ingeven. Dan start het log.
Met ctrl-c eindigt het loggen en start je Enigma weer normaal met init 3.
Met een beetje geluk staan er al crashlogs op je harde schijf.

Mijn schotel is een T90 met 10 LNB's. Daarnaast voor de fun nog een draaibaar systeem met een Triax TD 78.

Dreamboxen heb ik niet meer echt actief. Verder heb ik ook nog een een VU+ duo2 met 500Gb harddisk + een VU+ Uno, Zero, Solo 4K, Ultimo 4K, Zero 4K, Uno 4Kse. + ook nog een Xtrend ET7x00. Daarnaast heb ik ook nog diverse andere modellen w.o. een Formuler F4, ET8500, ET7500, Mut@nt 2400HD, Xsarius Fusion HD se en verder nog wel het e.e.a. waarmee op verzoek vanalles wordt getest. Iemand moet het tenslotte doen. ;) :)
Los van de eerder genoemde modellen heb ik nog wel een rits aan testsamples als Mut@nt 2400HD, HD60, GB UE4K, GB Trio4K, Maxitec Multibox combo en Twin, Octagon sf8008, sf8008 mini en last but nog least enkele modellen van het Grieks Duitse Edision.

Voor centrale opslag van media gebruik ik een Qnap 219P 
met tweemaal 2 Tb harddisks + een Synology DS414 met 12 Tb Totale opslag.

-------------------------------------------------------------------------------------------
Many answers to your question can be found in our wiki: Just one click away from this "solutioncentre".

Als ik alles al wist hoefde ik ook niets te vragen. If I had all the knowledge I had no questions at all.


Re: hoe oorzaak van vastlopende box zoeken #5 arnoldg

  • Senior Member
  • 50 posts

0
Neutral

Posted 21 February 2015 - 10:28

er staat een crashlog op maar de datum klopt niet met vandaag, hoe weet ik dat dit de laatste crashlog is ?



Re: hoe oorzaak van vastlopende box zoeken #6 arnoldg

  • Senior Member
  • 50 posts

0
Neutral

Posted 21 February 2015 - 10:34

heb nu een telnet sessie lopen middels init 4, nu hopen dat hij gauw vast loopt.



Re: hoe oorzaak van vastlopende box zoeken #7 Erik Slagter

  • PLi® Core member
  • 46,561 posts

+530
Excellent

Posted 21 February 2015 - 10:40

Probeer de volgende keer als hij is vastgelopen eerst een ping naar de ontvanger, en als dat werkt, een telnet (dcc/putty/ssh/whatever). Als dat ook werkt, is er op zich niks mis met de ontvanger, hooguit met enigma. Als dat niet werkt, dan wordt het lastiger. Soms helpt het om een swapfile aan te maken.


* Wavefrontier T90 with 28E/23E/19E/13E/9E/4.8E/0.8W/5W via SCR switches 2 x 2 x 6 user bands
* Ziggo digital cable TV (FTA)
I don't read PM -> if you have something to ask or to report, do it in the forum so others can benefit. I don't take freelance jobs.
Ik lees geen PM -> als je iets te vragen of te melden hebt, doe het op het forum, zodat anderen er ook wat aan hebben.

Re: hoe oorzaak van vastlopende box zoeken #8 arnoldg

  • Senior Member
  • 50 posts

0
Neutral

Posted 21 February 2015 - 10:53

Als hij hangt kan ik er ook niet naar toe telnetten, dit heb ik al eens geprobeerd.

heb nu lokaal een log mee lopen zoals Frenske al had geopperd.

Nu is het wachten op een probleem, zul je zien komt die niet :)

 

In ieder geval al bedankt voor de vlotte reacties.

Hopen dat er wat uit komt, mijn vrouw zegt al koop toch een nieuwe dreambox, wat natuurlijk wel leuk is maar ook wel heel drastiche.


Edited by arnoldg, 21 February 2015 - 10:54.


Re: hoe oorzaak van vastlopende box zoeken #9 Erik Slagter

  • PLi® Core member
  • 46,561 posts

+530
Excellent

Posted 21 February 2015 - 11:12

Als de hele ontvanger niet meer reageert, dan gaat een enigma log niet zoveel zeggen. Dan zou ik toch eens beginnen met die swap file, bij voorkeur op een harddisk, maar als die er niet is, dan een usb stick.


* Wavefrontier T90 with 28E/23E/19E/13E/9E/4.8E/0.8W/5W via SCR switches 2 x 2 x 6 user bands
* Ziggo digital cable TV (FTA)
I don't read PM -> if you have something to ask or to report, do it in the forum so others can benefit. I don't take freelance jobs.
Ik lees geen PM -> als je iets te vragen of te melden hebt, doe het op het forum, zodat anderen er ook wat aan hebben.

Re: hoe oorzaak van vastlopende box zoeken #10 arnoldg

  • Senior Member
  • 50 posts

0
Neutral

Posted 21 February 2015 - 12:17

oke en hoe maak ik zo een swapfile aan, HD is aanwezig.


Edited by arnoldg, 21 February 2015 - 12:17.


Re: hoe oorzaak van vastlopende box zoeken #11 wortellica

  • Senior Member
  • 1,279 posts

+27
Good

Posted 21 February 2015 - 12:24

via systemtools



Re: hoe oorzaak van vastlopende box zoeken #12 arnoldg

  • Senior Member
  • 50 posts

0
Neutral

Posted 21 February 2015 - 13:10

De box hing net weer, via de logging middels init4 niets gezien.

Nu eens kijken of ik systemtools kan vinden en dan een swap file of zo iets aanmaken. 

 

ps. Zou het een hardware probleem kunnen zijn ?



Re: hoe oorzaak van vastlopende box zoeken #13 cobus

  • Senior Member
  • 4,480 posts

+63
Good

Posted 21 February 2015 - 13:11

Daar begint het wel op te lijken ja.


Groetjes Cobus R

 

VU+ UNO 4K FBC DVB C  LCD4linux met Samsung SPF 75H

MAXYTEC MULTIBOX

 

Ziggo (digitaal) Kabel TV (FTV) op alle decoders met oa fallback tuner

 


Re: hoe oorzaak van vastlopende box zoeken #14 arnoldg

  • Senior Member
  • 50 posts

0
Neutral

Posted 21 February 2015 - 13:14

hmm jammer hoor :( al hoewel, ik voel een vu+ duo2 aankomen :)



Re: hoe oorzaak van vastlopende box zoeken #15 arnoldg

  • Senior Member
  • 50 posts

0
Neutral

Posted 21 February 2015 - 13:22

Wat gebeurt er eigenlijk als ik een swapfile aanmaak, wat kan ik daar mee.

Wordt daar info ingezet waar ik info uit kan halen ?

 

Krijg hem alleen nog niet geinstalleerd, lijkt wel of de server van openpli moeilijk doet, gaat onwijs traag hier.



Re: hoe oorzaak van vastlopende box zoeken #16 WanWizard

  • PLi® Core member
  • 56,543 posts

+1,175
Excellent

Posted 21 February 2015 - 13:25

Klopt, we worden aangevallen op dit moment. De firewall doet zijn best, maar tegen een DDoS is weinig bestand.


Currently in use: VU+Duo 4K (2xFBC S2), Amiko Viper T2C (T2+fallback), Octagon SF8008 (S2+T2), Zgemma H9.2H (T2+fallback)

Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.

Because to health reasons, I will not be active very often anymore.


Re: hoe oorzaak van vastlopende box zoeken #17 mimisiku

  • Senior Member
  • 3,329 posts

+58
Good

Posted 21 February 2015 - 13:26

Die VU+ apparaten komen hier anders heel veel voor met brakke voedingen, dus verwacht niet de kwaliteit van de oude DM8000 want dan kom je heel bedrogen uit...
Met één been in het graf..... Helaas

Re: hoe oorzaak van vastlopende box zoeken #18 arnoldg

  • Senior Member
  • 50 posts

0
Neutral

Posted 21 February 2015 - 13:27

oke thanks voor de update en succes met het afwenden van deze aanval.

staat deze plugin mischien elders waarmee ik hem handmatig kan installeren ?


Edited by arnoldg, 21 February 2015 - 13:27.


Re: hoe oorzaak van vastlopende box zoeken #19 WanWizard

  • PLi® Core member
  • 56,543 posts

+1,175
Excellent

Posted 21 February 2015 - 13:29

We hebben meerdere mirrors, die random worden geselecteerd. Gewoon even blijven proberen en dan moet het wel lukken denk ik.


Currently in use: VU+Duo 4K (2xFBC S2), Amiko Viper T2C (T2+fallback), Octagon SF8008 (S2+T2), Zgemma H9.2H (T2+fallback)

Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.

Because to health reasons, I will not be active very often anymore.


Re: hoe oorzaak van vastlopende box zoeken #20 arnoldg

  • Senior Member
  • 50 posts

0
Neutral

Posted 21 February 2015 - 13:29

@mimisiku, wat stel jij voor dan.

Zoek een machine met zowel in kabel tuner als in satelite tuner.







Also tagged with one or more of these keywords: DM8000

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users