Jump to content


Photo

oscam client settings fine tunen


  • Please log in to reply
27 replies to this topic

#1 Rob3rt

  • Senior Member
  • 398 posts

+2
Neutral

Posted 28 June 2015 - 13:47

Is iemand op de hoogte hoe oscam te fine tunen valt?

 

Probleem is dat ik oscam gebruik als client, dit werkt perfect (sneller beeld als bij ccam etc), echter als ik zenders op Astra3 bekijk dan geeft oscam een probleem.

Deze zenders 'freezen' continu, schakel ik over op cccam client dan werken deze probleemloos.

 

Het zit hem dus in de gekozen softcam, gezien 'overall' de oscam aanzienlijk beter werkt ben ik benieuwd of er wellicht settings te 'tunen' zijn welke deze freezes kunnen voorkomen/behelpen?

 

Iemand een idee.

 

(let op, gaat om CLIENT, niet om server setup)



Re: oscam client settings fine tunen #2 HPPli

  • Senior Member
  • 1,727 posts

+33
Good

Posted 28 June 2015 - 13:51

Heb je al eens hier gekeken en gelezen ? http://www.streamboa.../wbb2/index.php



Re: oscam client settings fine tunen #3 josjansen

  • Senior Member
  • 342 posts

+2
Neutral

Posted 28 June 2015 - 16:10

Is iemand op de hoogte hoe oscam te fine tunen valt?

 

Probleem is dat ik oscam gebruik als client, dit werkt perfect (sneller beeld als bij ccam etc), echter als ik zenders op Astra3 bekijk dan geeft oscam een probleem.

Deze zenders 'freezen' continu, schakel ik over op cccam client dan werken deze probleemloos.

 

Het zit hem dus in de gekozen softcam, gezien 'overall' de oscam aanzienlijk beter werkt ben ik benieuwd of er wellicht settings te 'tunen' zijn welke deze freezes kunnen voorkomen/behelpen?

 

Iemand een idee.

 

(let op, gaat om CLIENT, niet om server setup)

Deze vraag heb ik ook al verschillende keer gesteld, maar blijkbaar weet niemand hier een antwoord op het lijkt een groot geheim.

Ik word ook elke keer doorgestuurd naar de streamboard site, maar daar zie ik dan vervolgens door de bomen het bos niet meer.

Schijnbaar wil niemand iets los laten over deze materie jammer.......


ET8000  

Oscam

Openpli 6.2


Re: oscam client settings fine tunen #4 HPPli

  • Senior Member
  • 1,727 posts

+33
Good

Posted 28 June 2015 - 16:47

Tsja, oscam is geen groot geheim echter op dit board wordt enkel OpenPli besproken en zelfs standaard werkende Oscam files ter beschikking gesteld

die prima werken binnen OpenPli.

 

De specifieke Oscam settings is een hobby op zichzelf en worden dan ook uitvoerig behandeld op Streamboard.

Wil je toch e.e.a. eenvoudig doch bespreekbaar maken over Oscam is het board Sat4all misschien een optie ?



Re: oscam client settings fine tunen #5 Rob3rt

  • Senior Member
  • 398 posts

+2
Neutral

Posted 28 June 2015 - 16:48

op dat forum staat ook niet de oplossing.

 

Heb een oproep geplaatst aldaar, tot nu geen reactie, wacht geduldig af..



Re: oscam client settings fine tunen #6 Rob3rt

  • Senior Member
  • 398 posts

+2
Neutral

Posted 28 June 2015 - 16:50

zelfs standaard werkende Oscam files ter beschikking gesteld

die prima werken binnen OpenPli.

 

Behalve voor de sky UK zenders dan :)



Re: oscam client settings fine tunen #7 Tech

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 32,720 posts

+353
Excellent

Posted 28 June 2015 - 17:03


Behalve voor de sky UK zenders dan

Die werkt met geen enkele cardserver/emu.

 

Verder is het OpenPLi forum voor vragen op enigma gebied, dat is wat OpenPLi maakt, van Oscam weten we net genoeg om de zaak aan de gang te krijgen.

 

Overigens, ik gebruik OsCam ook gewoon voor de NL kanalen, met een eigen kaart en heb totaal geen last van freezes en andere narigheid.


Aan de rand van de afgrond is een stap voorwaarts niet altijd vooruitgang....

Re: oscam client settings fine tunen #8 Rob3rt

  • Senior Member
  • 398 posts

+2
Neutral

Posted 28 June 2015 - 17:39

 


Behalve voor de sky UK zenders dan

Die werkt met geen enkele cardserver/emu.

 

Verder is het OpenPLi forum voor vragen op enigma gebied, dat is wat OpenPLi maakt, van Oscam weten we net genoeg om de zaak aan de gang te krijgen.

 

Overigens, ik gebruik OsCam ook gewoon voor de NL kanalen, met een eigen kaart en heb totaal geen last van freezes en andere narigheid.

 

 

 

Sky UK werkt trouwens gewoon op cccam (de sd channels) hoor, met oscam ook echter deze freezen dan om de X tijd.

Het gaat me voornamelijk om zenders zoals discovery turbo/shed etc, more4 etc  (deze zijn helaas niet FTA), deze freezen dus continu als ik oscam gebruik.

 

Zoals ik al zei, alle andere kanalen doen het prima met oscam, sterker nog, deze werken zelfs beter als via cccam

Dus ook de NL kanalen werken probleemloos op oscam, enkel diverse kanalen die voornamelijk op de 28.2 (astra3) te ontvangen zijn freezen bij gebruik van oscam (dus NIET als ik cccam gebruik).

 

Ik vermoed dat dit met de juiste instellingen op te lossen valt, echter geen idee welke dit dan zouden moeten zijn.



Re: oscam client settings fine tunen #9 Tech

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 32,720 posts

+353
Excellent

Posted 28 June 2015 - 17:52

Ik heb de kaarten lokaal, en heb geen last van freezes.

 

De freezes die jij hebt met oscam duiden waarschijnlijk dat het te lang duurt voordat je een cw terug krijgt en is de ecm-tijd 'verlopen' of heb je de Sky-UK kaart lokaal? ;)


Aan de rand van de afgrond is een stap voorwaarts niet altijd vooruitgang....

Re: oscam client settings fine tunen #10 WanWizard

  • PLi® Core member
  • 58,444 posts

+1,276
Excellent

Posted 28 June 2015 - 18:23

Ik heb hier ook geen problemen met een locale SKY kaart.


Currently in use: VU+Duo 4K (2xFBC S2), Amiko Viper T2C (T2+fallback), Octagon SF8008 (S2+T2), Zgemma H9.2H (T2+fallback)

Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.

Because to health reasons, I will not be active online very often anymore.


Re: oscam client settings fine tunen #11 josjansen

  • Senior Member
  • 342 posts

+2
Neutral

Posted 29 June 2015 - 09:57

Nou moet ik zeggen dat oscam bij mij ook prima werkt, MAAR zo gauw ik dan b.v. twee opnames heb lopen dan lopen de zenders ook vast tijdens het zappen. En dat probleem heb ik dan weer niet met cccam.

Ik gebruik de volgende instellingen deze heb ik gekregen van de @theparasol

< de configuratie is verwijderd >

Edited by Frenske, 29 June 2015 - 10:41.
Jos, wij verwijzen constant mensen naar Streamboard omdat dit het gespecialiseerde board voor Oscam is. Ook al staan er geen illegale zaken in deze configuratie heb ik deze toch verwijderd. Dit soort discussies aub op streamboard.

ET8000  

Oscam

Openpli 6.2


Re: oscam client settings fine tunen #12 josjansen

  • Senior Member
  • 342 posts

+2
Neutral

Posted 29 June 2015 - 10:57

Kijk dit bedoel ik nu er wordt zo geheimzinnig over gedaan....

Op de site van openpli worden regelmatig zaken besproken wat niets met openpli te maken heeft, maar die worden dan toch niet verwijderd.


ET8000  

Oscam

Openpli 6.2


Re: oscam client settings fine tunen #13 Erik Slagter

  • PLi® Core member
  • 46,690 posts

+534
Excellent

Posted 29 June 2015 - 12:03

Het punt is dat alles wat onder de standaard-configuratie van oscam valt, linksom of rechtsom altijd op illegale activiteiten uitdraait.


* Wavefrontier T90 with 28E/23E/19E/13E/9E/4.8E/0.8W/5W via SCR switches 2 x 2 x 6 user bands
* Ziggo digital cable TV (FTA)
I don't read PM -> if you have something to ask or to report, do it in the forum so others can benefit. I don't take freelance jobs.
Ik lees geen PM -> als je iets te vragen of te melden hebt, doe het op het forum, zodat anderen er ook wat aan hebben.

Re: oscam client settings fine tunen #14 Frenske

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 25,526 posts

+301
Excellent

Posted 29 June 2015 - 12:50

Kijk dit bedoel ik nu er wordt zo geheimzinnig over gedaan....

Op de site van openpli worden regelmatig zaken besproken wat niets met openpli te maken heeft, maar die worden dan toch niet verwijderd.

Jos, ik begrijp jouw gevoel, maar Oscam is nu toch echt zo'n typische uitzondering. Als er één configuratie gepost wordt, dan is de kans op goed bedoelde tips zeker te verwachten, en dan kom je op het punt wat mijn voorganger als aanhaalde.


Mijn schotel is een T90 met 10 LNB's. Daarnaast voor de fun nog een draaibaar systeem met een Triax TD 78.

Dreamboxen heb ik niet meer echt actief. Verder heb ik ook nog een een VU+ duo2 met 500Gb harddisk + een VU+ Uno, Zero, Solo 4K, Ultimo 4K, Zero 4K, Uno 4Kse. + ook nog een Xtrend ET7x00. Daarnaast heb ik ook nog diverse andere modellen w.o. een Formuler F4, ET8500, ET7500, Mut@nt 2400HD, Xsarius Fusion HD se en verder nog wel het e.e.a. waarmee op verzoek vanalles wordt getest. Iemand moet het tenslotte doen. ;) :)
Los van de eerder genoemde modellen heb ik nog wel een rits aan testsamples als Mut@nt 2400HD, HD60, GB UE4K, GB Trio4K, Maxitec Multibox combo en Twin, Octagon sf8008, sf8008 mini en last but nog least enkele modellen van het Grieks Duitse Edision.

Voor centrale opslag van media gebruik ik een Qnap 219P 
met tweemaal 2 Tb harddisks + een Synology DS414 met 12 Tb Totale opslag.

-------------------------------------------------------------------------------------------
Many answers to your question can be found in our wiki: Just one click away from this "solutioncentre".

Als ik alles al wist hoefde ik ook niets te vragen. If I had all the knowledge I had no questions at all.


Re: oscam client settings fine tunen #15 satlutser

  • Senior Member
  • 142 posts

0
Neutral

Posted 29 June 2015 - 12:56

Tsja, oscam is geen groot geheim echter op dit board wordt enkel OpenPli besproken en zelfs standaard werkende Oscam files ter beschikking gesteld

die prima werken binnen OpenPli.

 

 

Ik ben sinds enkele weken overgestapt van CCCam naar Oscam.

Sindsdien gaat zappen erg traag en ik krijg om de zoveel zaps een freeze van enkele seconden.

 

Ik heb gewoon een eigen (oranje) CD kaart met HD light pakket. Geen exotische plugins of client/server boxen oid, en toch werkt het allemaal niet soepel.


Zgemma H7S, Seagate 1Tb intern, OpenPli 7.3, LCD4Linux, Astra 19.2E, 23.5E, 28.2E, DVB-T2 fta.

Re: oscam client settings fine tunen #16 Jan Gruuthuse

  • Senior Member
  • 984 posts

+20
Neutral

Posted 29 June 2015 - 17:00

Bij een normale configuratie en normaal gebruik zou dit geen probleem mogen zijn. Lijkt mij dat jou instellingen toch niet 100% zijn. Zappen zou even vlot moeten gaan, net zoals bij ccam of zelfs vlotter.

Geraak je er niet uit, ga dan even naar oscam forum en bekijk daar welke instellingen worden gebruikt. Gebruik je een zeer uitgebreide oscam.dvbapi, ben je niet goed bezig.

Eventueel is er een specifieke STB instelling nodig. (type afhankelijk)


Edited by Jan Gruuthuse, 29 June 2015 - 17:05.

3 * xp1000 OpenPli 4.0 + usb 3.0 stick 64 GB, fixed lnb 28.2E, 23.5E ,19.2E ,16E, 13E, 9E, 4.8E, n4100pro 12 TB


Re: oscam client settings fine tunen #17 peter38

  • Member
  • 23 posts

0
Neutral

Posted 29 June 2015 - 17:49

Ik herken de ervaringen van Satlutser en JosJansen. Ik heb korte tijd Oscam direct uit de feed gebruikt. Inderdaad gebeurd het bij zappen regelmatig dat er een seconde of 10 gewacht moet worden op beeld.

Na lezen in de diverse fora, heb ik de volgende regel toegevoegd in het oscam.server bestand:

 

 

cooldown = 30,600

Dit scheelt aanzienlijk maar lost het probleem niet op. Omdat ik er niet te veel tijd in wil steken, maar gewoon TV wil kijken, ben weer terug naar CCcam 2.3. Nu met een prio file (zolang als het duurt..).

 

 

 

 


Vu+ Solo2 voorzien van OpenPli en euhh.. :wacko: 2x M7 801


Re: oscam client settings fine tunen #18 peter38

  • Member
  • 23 posts

0
Neutral

Posted 29 June 2015 - 18:21

Oeps... Ik zie nu dat het plaatsen van configs niet op prijs wordt gesteld. Maar... Is een softcam niet randvoorwaardelijk voor (CanalDigitaal) TV kijken op een Enigma2 ontvanger?? In ieder geval gaat het lastig zonder.

Daarnaast is het forum waarnaar verwezen wordt, achter een portaal geplaatst, en als ik me niet vergis (heb geen toegang meer) niet geschikt voor 'Noobs' zoals ik.

Kortom: ik begrijp de vraag om hulp!


Edited by peter38, 29 June 2015 - 18:22.

Vu+ Solo2 voorzien van OpenPli en euhh.. :wacko: 2x M7 801


Re: oscam client settings fine tunen #19 goldeneye

  • Senior Member
  • 1,031 posts

+14
Neutral

Posted 29 June 2015 - 18:59

Als je Enigma2 ontvanger ook een CI slot heeft kun je nog een CI van CDS opteren, zeker als je fan bent van Fox Sports 2 HD. Deze gebruikt nano01 en werkt vooralsnog alleen met gecertificeerde ontvangers en voornoemde CI..

Re: oscam client settings fine tunen #20 Jan Gruuthuse

  • Senior Member
  • 984 posts

+20
Neutral

Posted 29 June 2015 - 20:29

> 8 > 8

Daarnaast is het forum waarnaar verwezen wordt, achter een portaal geplaatst, en als ik me niet vergis (heb geen toegang meer) niet geschikt voor 'Noobs' zoals ik.

> 8 > 8

Gewoon klik op de link, rechts naast waar je de username normaal invult: Register (registreren is gratis)


3 * xp1000 OpenPli 4.0 + usb 3.0 stick 64 GB, fixed lnb 28.2E, 23.5E ,19.2E ,16E, 13E, 9E, 4.8E, n4100pro 12 TB



0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users