Jump to content


Photo

starting timeshift stutters before pic freezes

timeshift

  • Please log in to reply
40 replies to this topic

#1 2stein

  • Senior Member
  • 45 posts

0
Neutral

Posted 7 November 2015 - 21:14

the title already says it: when you press pause it does not immediately freeze audio/video playback but audio/stutters before playback freezes.

this is very annoying.

can this be fixed, please?



Re: starting timeshift stutters before pic freezes #2 catastrofus

  • Senior Member
  • 2,555 posts

+30
Good

Posted 7 November 2015 - 21:39

This is the way timeshift works in OpenPLi. It doesn't bothers me.


Sorry, I'm a member of the "react above quote" community! :ph34r:

2 x et10k (CCCS. PLi-7.0) met een Synology ds214+ (2 x 6 TB) ziggo oost (voormalig @Home) + A1/A2/A3/HB (TechniSat)
 


Re: starting timeshift stutters before pic freezes #3 2stein

  • Senior Member
  • 45 posts

0
Neutral

Posted 7 November 2015 - 22:20

well, to me it's a bug that should be fixed.



Re: starting timeshift stutters before pic freezes #4 betacentauri

  • PLi® Core member
  • 5,407 posts

+248
Excellent

Posted 7 November 2015 - 23:31

What box?
Xtrend ET-9200, ET-8000, ET-10000, OpenPliPC on Ubuntu 12.04

Re: starting timeshift stutters before pic freezes #5 2stein

  • Senior Member
  • 45 posts

0
Neutral

Posted 8 November 2015 - 09:42

What box?

it's a vu+ duo2.



Re: starting timeshift stutters before pic freezes #6 blzr

  • PLi® Core member
  • 2,040 posts

+99
Good

Posted 8 November 2015 - 11:47

This is the way timeshift works in OpenPLi.

 

definitely not...

at least on my et9500 such behaviour never occurs

 

I would suspect some box specific driver related issue


True sarcasm doesn't need green font...

Re: starting timeshift stutters before pic freezes #7 betacentauri

  • PLi® Core member
  • 5,407 posts

+248
Excellent

Posted 8 November 2015 - 13:47

I also can't remember that on Xtrend boxes.
Xtrend ET-9200, ET-8000, ET-10000, OpenPliPC on Ubuntu 12.04

Re: starting timeshift stutters before pic freezes #8 Erik Slagter

  • PLi® Core member
  • 45,353 posts

+498
Excellent

Posted 8 November 2015 - 13:58

It's very recognisable for VU+ driver implementation.


* Wavefrontier T90 with 28E/23E/19E/13E/9E/4.8E/0.8W/5W via SCR switches 2 x 2 x 6 user bands
* Ziggo digital cable TV (FTA)
I don't read PM -> if you have something to ask or to report, do it in the forum so others can benefit. I don't take freelance jobs.
Ik lees geen PM -> als je iets te vragen of te melden hebt, doe het op het forum, zodat anderen er ook wat aan hebben.

Re: starting timeshift stutters before pic freezes #9 2stein

  • Senior Member
  • 45 posts

0
Neutral

Posted 8 November 2015 - 15:33

It's very recognisable for VU+ driver implementation.

 

is there a workaround possible? i mean, it just occurs at the start of timeshift.  when you press pause in the middle of timestift then playback freezes without problem.


Edited by 2stein, 8 November 2015 - 15:34.


Re: starting timeshift stutters before pic freezes #10 littlesat

  • PLi® Core member
  • 49,221 posts

+527
Excellent

Posted 8 November 2015 - 17:59

I'm afraid this is driver related....

WaveFrontier 28.2E | 23.5E | 19.2E | 16E | 13E | 10/9E | 7E | 5E | 1W | 4/5W | 15W


Re: starting timeshift stutters before pic freezes #11 catastrofus

  • Senior Member
  • 2,555 posts

+30
Good

Posted 8 November 2015 - 18:36

Also my et10k suffers from this issue, my dm8k not. Both without hdd and both are using the same nas for timeshifting.


Sorry, I'm a member of the "react above quote" community! :ph34r:

2 x et10k (CCCS. PLi-7.0) met een Synology ds214+ (2 x 6 TB) ziggo oost (voormalig @Home) + A1/A2/A3/HB (TechniSat)
 


Re: starting timeshift stutters before pic freezes #12 2stein

  • Senior Member
  • 45 posts

0
Neutral

Posted 8 November 2015 - 22:05

are there more brands that exhibit this problem?



Re: starting timeshift stutters before pic freezes #13 WanWizard

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 48,442 posts

+823
Excellent

Posted 8 November 2015 - 22:07

Also my et10k suffers from this issue, my dm8k not. Both without hdd and both are using the same nas for timeshifting.

 

Just tried it with my et10k, and no problem whatsoever. Image stands still without problems, but this is local storage, so perhaps it's related to a network connection?


Currently in use: VU+Duo 4K (2xFBC S2), Amiko Viper T2C (T2), SAB Alpha Triple HD (S2+T2), Zgemma H3.T2C (T/C), Zgemma H6 (fallback), VU+Zero (fallback)

Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.

note: I do not provide support via PM !

 


Re: starting timeshift stutters before pic freezes #14 catastrofus

  • Senior Member
  • 2,555 posts

+30
Good

Posted 8 November 2015 - 22:52

Don't think so, it takes a second (or something like that) for timeshift to produce a "steady" image. While in timeshift there is no waittime.

My dm8k connects to the same nas and has no problems. Both stb's don't have an internal disk.


Sorry, I'm a member of the "react above quote" community! :ph34r:

2 x et10k (CCCS. PLi-7.0) met een Synology ds214+ (2 x 6 TB) ziggo oost (voormalig @Home) + A1/A2/A3/HB (TechniSat)
 


Re: starting timeshift stutters before pic freezes #15 WanWizard

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 48,442 posts

+823
Excellent

Posted 8 November 2015 - 22:58

What kind of setting do you have for "Zap mode" (Menu - System - Customize - 2nd setting)?


Currently in use: VU+Duo 4K (2xFBC S2), Amiko Viper T2C (T2), SAB Alpha Triple HD (S2+T2), Zgemma H3.T2C (T/C), Zgemma H6 (fallback), VU+Zero (fallback)

Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.

note: I do not provide support via PM !

 


Re: starting timeshift stutters before pic freezes #16 WanWizard

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 48,442 posts

+823
Excellent

Posted 8 November 2015 - 23:04

Forget it, doesn't matter. Whatever mode I select, I don't get any stutter when I start a timeshift, not in audio, not in video.


Currently in use: VU+Duo 4K (2xFBC S2), Amiko Viper T2C (T2), SAB Alpha Triple HD (S2+T2), Zgemma H3.T2C (T/C), Zgemma H6 (fallback), VU+Zero (fallback)

Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.

note: I do not provide support via PM !

 


Re: starting timeshift stutters before pic freezes #17 2stein

  • Senior Member
  • 45 posts

0
Neutral

Posted 8 November 2015 - 23:09

i have "black screen"



Re: starting timeshift stutters before pic freezes #18 2stein

  • Senior Member
  • 45 posts

0
Neutral

Posted 8 November 2015 - 23:15

Forget it, doesn't matter. Whatever mode I select, I don't get any stutter when I start a timeshift, not in audio, not in video.

with vu duo2? (i see that you have one)



Re: starting timeshift stutters before pic freezes #19 2stein

  • Senior Member
  • 45 posts

0
Neutral

Posted 9 November 2015 - 10:57

one more info: i was able to produce the problem with usb-stick as well. so, it doesn't seem to be storage media related.



Re: starting timeshift stutters before pic freezes #20 WanWizard

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 48,442 posts

+823
Excellent

Posted 9 November 2015 - 10:59

with vu duo2? (i see that you have one)

 

No, I was responding to remark about the ET10000. My Duo2 isn't connected at the moment.


Currently in use: VU+Duo 4K (2xFBC S2), Amiko Viper T2C (T2), SAB Alpha Triple HD (S2+T2), Zgemma H3.T2C (T/C), Zgemma H6 (fallback), VU+Zero (fallback)

Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.

note: I do not provide support via PM !

 






1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users