Jump to content


Photo

SAT>IP for OpenPli?


  • Please log in to reply
24 replies to this topic

#1 umtauscher

  • Senior Member
  • 153 posts

+1
Neutral

Posted 20 February 2016 - 12:35

Hi everyone,

I just bought a Sat>ip server for my network und I just found out, that a Sat>ip plugin is not in the feed.
Am I missing something, is Openpli not comparible with it or can I just download the plugin from aother feed?
I realize that remotestreamconvert plugin was once recommended for that, but I want to get the sat>ip as an additional tuner so remotestreamconvert is ruled out.
Can anyone help me on this one?
TIA
Umtauscher

Re: SAT>IP for OpenPli? #2 umtauscher

  • Senior Member
  • 153 posts

+1
Neutral

Posted 24 February 2016 - 16:43

Hmm, very sad, no reply...

It seems since ATV, Vuplus and VTI support it, I probably have to switch.

I'll miss OpenPli since I am using it for years. We'll see how that goes.

Cheers



Re: SAT>IP for OpenPli? #3 WanWizard

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 40,542 posts

+629
Excellent

Posted 24 February 2016 - 16:52

Someone needs to fork the code, compile it, test it, which is a bit difficult if you have nothing to test with...


Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.

Currently in active use: HD2400 (4xS2)VU+Duo2 (3xS2)VU+Zero, Edision OS mini+, ET10000 (4xS2)

For testing purposes: XP1000Formuler F1 (2xS2)Miraclebox Premium Micro (S2+C/T),  ET7500 (S2)ET8500 (S2), Zgemma H2.H (S2+C)Zgemma H5.2TC (S2+C/T), SAB TripleAlpha (S2+C/T), Galaxy 4K (FBC), VU Zero 4K, Edision OS nino 


Re: SAT>IP for OpenPli? #4 Erik Slagter

  • PLi® Core member
  • 42,882 posts

+463
Excellent

Posted 24 February 2016 - 16:52

Actually both a SAT>IP client and server have been in the feed for some time now.


* Wavefrontier T90 with 28E/23E/19E/13E/9E/4.8E/0.8W/5W via SCR switches 2 x 2 x 6 user bands
* Ziggo digital cable TV (FTA)

I don't read PM -> if you have something to ask or to report, do it in the forum so others can benefit. I don't take freelance jobs.

Ik lees geen PM -> als je iets te vragen of te melden hebt, doe het op het forum, zodat anderen er ook wat aan hebben.


Re: SAT>IP for OpenPli? #5 WanWizard

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 40,542 posts

+629
Excellent

Posted 24 February 2016 - 16:55

Ah, didn't know that. So, no issue then.


Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.

Currently in active use: HD2400 (4xS2)VU+Duo2 (3xS2)VU+Zero, Edision OS mini+, ET10000 (4xS2)

For testing purposes: XP1000Formuler F1 (2xS2)Miraclebox Premium Micro (S2+C/T),  ET7500 (S2)ET8500 (S2), Zgemma H2.H (S2+C)Zgemma H5.2TC (S2+C/T), SAB TripleAlpha (S2+C/T), Galaxy 4K (FBC), VU Zero 4K, Edision OS nino 


Re: SAT>IP for OpenPli? #6 Erik Slagter

  • PLi® Core member
  • 42,882 posts

+463
Excellent

Posted 24 February 2016 - 16:57

I didn't understood the fuss anyway.


* Wavefrontier T90 with 28E/23E/19E/13E/9E/4.8E/0.8W/5W via SCR switches 2 x 2 x 6 user bands
* Ziggo digital cable TV (FTA)

I don't read PM -> if you have something to ask or to report, do it in the forum so others can benefit. I don't take freelance jobs.

Ik lees geen PM -> als je iets te vragen of te melden hebt, doe het op het forum, zodat anderen er ook wat aan hebben.


Re: SAT>IP for OpenPli? #7 mrbeam

  • Senior Member
  • 257 posts

+6
Neutral

Posted 24 February 2016 - 17:35

I've searched all plugins, but could not find a sat>ip plugin. (ET9500, version today)


Wavefrontier T90, Mut@nt HD2400 (2x DVB-S2 & 2x DVB-C), Mut@nt HD51 (DVB-S2x & DVB-C), TBS6920 & TBS6925


Re: SAT>IP for OpenPli? #8 malakudi

  • PLi® Core member
  • 1,446 posts

+66
Good

Posted 24 February 2016 - 18:01

There is no graphical plugin to setup the client, you need to configure it from the command line.

For example, this is how I start the client:

satip-client -s 192.168.0.10 -t 0 &

where 192.168.0.10 is the SAT>IP server and -t 0 means DVB-S2.



Re: SAT>IP for OpenPli? #9 mrbeam

  • Senior Member
  • 257 posts

+6
Neutral

Posted 24 February 2016 - 19:50

There is no graphical plugin to setup the client, you need to configure it from the command line.

For example, this is how I start the client:

satip-client -s 192.168.0.10 -t 0 &

where 192.168.0.10 is the SAT>IP server and -t 0 means DVB-S2.

root@et9500:~# opkg install satip-client
Unknown package 'satip-client'.
Collected errors:
 * opkg_install_cmd: Cannot install package satip-client.
[1]+  Done(127)                  satip-client -s 192.168.0.10 -t 0
 

Edited by mrbeam, 24 February 2016 - 19:54.

Wavefrontier T90, Mut@nt HD2400 (2x DVB-S2 & 2x DVB-C), Mut@nt HD51 (DVB-S2x & DVB-C), TBS6920 & TBS6925


Re: SAT>IP for OpenPli? #10 blzr

  • PLi® Core member
  • 1,953 posts

+94
Good

Posted 24 February 2016 - 20:08

package name is satipclient, without hyphen...

(a bit of inconsistency in naming, it seems ;))


True sarcasm doesn't need green font...

Re: SAT>IP for OpenPli? #11 mrbeam

  • Senior Member
  • 257 posts

+6
Neutral

Posted 24 February 2016 - 20:20

That did the trick:

Usage: satip-client <options>
       -s <ip address>      IP address of SAT>IP server (MANDATORY)
       -t <frontend_type>   Frontend type: (MANDATORY)
                               0: DVB-S2
                               1: DVB-C
                               2: DVB-T
       -p <port>            Port number of SAT>IP server (default: 554)
       -d <vtuner_device>   Vtuner device (default: /dev/misc/vtuner0)
       -f <num>             Force usage of frontend <num> on SAT>IP server
       -m <debug_mask>      Used for debugging, see code
       -l <log_level>       Log level:
                               0: None
                               1: Error (default)
                               2: Warning
                               3: Info
                               4: Debug
       -y                   Use syslog instead of STDERR for logging
       -w <workaround_mask> Enable workarounds for known quirks for some device
                               0: Disable all workarounds (default)
                               1: Enable workaround ADD-DUMMY-PID  (AVM Fritz!WLAN Repeater DVB-C)
                               2: Enable workaround FORCE-FULL-PID (AVM Fritz!WLAN Repeater DVB-C)
                               4: Enable workaround FORCE-FE-LOCK  (AVM Fritz!WLAN Repeater DVB-C) CURRENTLY ALWAYS ACTIVE!
                               Example: -w3 means enable first two workarounds       -h                   Print help

Wavefrontier T90, Mut@nt HD2400 (2x DVB-S2 & 2x DVB-C), Mut@nt HD51 (DVB-S2x & DVB-C), TBS6920 & TBS6925


Re: SAT>IP for OpenPli? #12 umtauscher

  • Senior Member
  • 153 posts

+1
Neutral

Posted 8 March 2016 - 19:28

Well, what am I missing?
Today I searched the plugins again and I found that a satip-client plugin is available.
I installed it and it found the satip server on my network.
After I configured the vtuners on my vuplus duo the STB prompted for a restart.
Unfortunately after that there where nor additional Tuners in the tuner setting.
What am I missing? Is it not yet functional?
BTW my vuplus solo2 showed 4 vtuners which I could connect to my satip server. After the resart no new tuners either.
I simply cant get it to work.
Any help is greatly appreciated.
TIA
Umtauscher

Re: SAT>IP for OpenPli? #13 Dimitrij

  • PLi® Core member
  • 6,013 posts

+199
Excellent

Posted 9 March 2016 - 08:51

Well, what am I missing?
Today I searched the plugins again and I found that a satip-client plugin is available.
I installed it and it found the satip server on my network.
After I configured the vtuners on my vuplus duo the STB prompted for a restart.
Unfortunately after that there where nor additional Tuners in the tuner setting.
What am I missing? Is it not yet functional?
BTW my vuplus solo2 showed 4 vtuners which I could connect to my satip server. After the resart no new tuners either.
I simply cant get it to work.
Any help is greatly appreciated.
TIA
Umtauscher

Please save setup

and

in telnet

cat /etc/vtuner.conf

Formuler1/VU+solo4k(thanks guys to gisclub.tv)


Re: SAT>IP for OpenPli? #14 umtauscher

  • Senior Member
  • 153 posts

+1
Neutral

Posted 9 March 2016 - 15:04

here you go:

This is the vtuner.conf from the solo2

 

 

0=desc:EXIP-414/E,ipaddr:192.168.1.95,tuner_type:DVB-S,uuid:00000000-0000-1000-a2c0-00d0551c4eb,vtuner_type:satip_client
1=desc:EXIP-414/E,ipaddr:192.168.1.95,tuner_type:DVB-S,uuid:00000000-0000-1000-a2c0-00d0551c4eb,vtuner_type:satip_client
2=vtuner_type:usb_tuner
3=vtuner_type:usb_tuner
 


Edited by umtauscher, 9 March 2016 - 15:05.


Re: SAT>IP for OpenPli? #15 malakudi

  • PLi® Core member
  • 1,446 posts

+66
Good

Posted 10 March 2016 - 00:03

Erik's satip-client doesn't use vtuner.conf . As I said, you have to run it from the console, or setup a startup script.



Re: SAT>IP for OpenPli? #16 umtauscher

  • Senior Member
  • 153 posts

+1
Neutral

Posted 10 March 2016 - 08:09

Thanks for your answer, but I really can't understand.
There is a plugin that does all the configuration and the client chooses to ignore it? I am greatful for your hint.

When I start the satipclient nothing happens either.
When do you suppose it should be started?

Forgive me, but since when is a STB something that needs to be configured form a linux shell?

I would define this as simply not functioning.
Sorry.

Umtauscher

Re: SAT>IP for OpenPli? #17 malakudi

  • PLi® Core member
  • 1,446 posts

+66
Good

Posted 10 March 2016 - 08:12

Since the enigma2 plugin is now in the feed, I would suggest to also use the oe-alliance satip-client, which is compatible with that plugin.

Erik's work was just a proof of concept. If you want to use it, you should make an init script. satip-client should run before enigma2 starts.

 

It is functioning, it is just not user friendly. I would call it "hacker friendly" as it is. But it does function, I personally use it.



Re: SAT>IP for OpenPli? #18 Dimitrij

  • PLi® Core member
  • 6,013 posts

+199
Excellent

Posted 10 March 2016 - 08:23

understand, it is necessary to add this

https://github.com/o.../satipclient.bb


Formuler1/VU+solo4k(thanks guys to gisclub.tv)


Re: SAT>IP for OpenPli? #19 umtauscher

  • Senior Member
  • 153 posts

+1
Neutral

Posted 10 March 2016 - 10:01

Since the enigma2 plugin is now in the feed, I would suggest to also use the oe-alliance satip-client, which is compatible with that plugin.

Erik's work was just a proof of concept. If you want to use it, you should make an init script. satip-client should run before enigma2 starts.

 

It is functioning, it is just not user friendly. I would call it "hacker friendly" as it is. But it does function, I personally use it.

 

Thanks, I can understand proof of concept.

I will try tonight and hope since the UI is already in place it's not so difficult to make the satipclient compatible with the config file.

Thanks again

 

Umtauscher



Re: SAT>IP for OpenPli? #20 Erik Slagter

  • PLi® Core member
  • 42,882 posts

+463
Excellent

Posted 10 March 2016 - 12:45

And as the proof of concept was quite disappointing (as you will learn as well), I stopped working on it. Beside the UI it's complete though. And I didn't write it, I just adapted it.


* Wavefrontier T90 with 28E/23E/19E/13E/9E/4.8E/0.8W/5W via SCR switches 2 x 2 x 6 user bands
* Ziggo digital cable TV (FTA)

I don't read PM -> if you have something to ask or to report, do it in the forum so others can benefit. I don't take freelance jobs.

Ik lees geen PM -> als je iets te vragen of te melden hebt, doe het op het forum, zodat anderen er ook wat aan hebben.





0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users