Jump to content


Photo

boot screen


  • Please log in to reply
8 replies to this topic

#1 stevie1981

  • Member
  • 2 posts

0
Neutral

Posted 23 May 2016 - 17:36

Hi there,

 

I have just reflashed my zgemma h1 box with the latest openpli image available but when it boot's up it still shows the old openvix boot logo.

This is my 1st attempt at using openpli is this normal? do I have to change the boot logo manually or did I not flash it correctly? 



Re: boot screen #2 WanWizard

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 54,424 posts

+1,083
Excellent

Posted 23 May 2016 - 18:05

Yes.

 

The "spash screen" is the manufacturers logo, and we feel you should not touch that. The ""boot logo" is the one that comes next, in our case the "stream through the trees" image.

 

Other image builds seem to feel they are so important that they need two different logo's to advertise their greatness, with confused and some angry users (like yourself) as a result.

 

It might help to flash the original manufacturers image first, and see if that restores it.


Currently in use: VU+Duo 4K (2xFBC S2), Amiko Viper T2C (T2+fallback), Octagon SF8008 (S2+T2), Zgemma H9.2H (T2+fallback)

Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.

note: I do not provide support via PM !

 


Re: boot screen #3 stevie1981

  • Member
  • 2 posts

0
Neutral

Posted 23 May 2016 - 18:31

ah ok, thank you.



Re: boot screen #4 Pr2

  • PLi® Contributor
  • 4,313 posts

+173
Excellent

Posted 23 May 2016 - 19:13

Hi,

 

Just a suggestion, in the OpenPLi github (or in the wiki) why not create a section to provide the official splash.bin properly packed with the right folders structure for the different manufacturer and models.

So people can download it and just reflash the official splash screen.

 

This is a recurring question on the forum and I think that we can provide a way to fix it.

 

Pr2


NO SUPPORT by PM, it is a forum make your question public so everybody can benefit from the question/answer.
If you think that my answer helps you, you can press the up arrow in bottom right of the answer.

Wanna help with OpenPLi Translation? Please read our Wiki Information for translators

Sat: Hotbird 13.0E, Astra 19.2E, Eutelsat5A 5.0W
VU+ Solo 4K: 2*DVB-S2 + 2*DVB-C/T/T2 (used in DVB-C) & Duo 4K: 2*DVB-S2X + DVB-C (FBC)
Edision OS Mio 4K: 1*DVB-S2X + 1*DVB-C/T/T2
 


Re: boot screen #5 WanWizard

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 54,424 posts

+1,083
Excellent

Posted 23 May 2016 - 20:02

Sounds like a plan. Given the fact you now know how to update wiki pages... :P


Currently in use: VU+Duo 4K (2xFBC S2), Amiko Viper T2C (T2+fallback), Octagon SF8008 (S2+T2), Zgemma H9.2H (T2+fallback)

Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.

note: I do not provide support via PM !

 


Re: boot screen #6 Blacksimon

  • Senior Member
  • 51 posts

0
Neutral

Posted 23 May 2016 - 20:44

and what would be the official splash.bin? There is not and so I have created my own


Zgemma H7S Openpli 6.0 R.C.
Zgemma H2.H OpenPli 6.0 R.C.

Zgemma H2 OpenPli 4


Re: boot screen #7 Frenske

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 24,102 posts

+242
Excellent

Posted 23 May 2016 - 21:03

As I did too.

Attached Files


Mijn schotel is een T90 met 10 LNB's. Daarnaast voor de fun nog een draaibaar systeem met een Triax TD 78.

Dreamboxen heb ik niet meer echt actief. Verder heb ik ook nog een een VU+ duo2 met 500Gb harddisk + een VU+ Uno, Zero, Solo 4K, Ultimo 4K, Zero 4K, Uno 4Kse. + ook nog een Xtrend ET7x00. Daarnaast heb ik ook nog diverse andere modellen w.o. een Formuler F4, ET8500, ET7500, Mut@nt 2400HD, Xsarius Fusion HD se en verder nog wel het e.e.a. waarmee op verzoek vanalles wordt getest. Iemand moet het tenslotte doen. ;) :)
Los van de eerder genoemde modellen heb ik nog wel een rits aan testsamples als Mut@nt 2400HD, HD60, GB UE4K, GB Trio4K, Maxitec Multibox combo en Twin, Octagon sf8008, sf8008 mini en last but nog least enkele modellen van het Grieks Duitse Edision.

Voor centrale opslag van media gebruik ik een Qnap 219P 
met tweemaal 2 Tb harddisks + een Synology DS414 met 12 Tb Totale opslag.

-------------------------------------------------------------------------------------------
Many answers to your question can be found in our wiki: Just one click away from this "solutioncentre".

Als ik alles al wist hoefde ik ook niets te vragen. If I had all the knowledge I had no questions at all.


Re: boot screen #8 Tech

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 11,839 posts

+291
Excellent

Posted 1 December 2018 - 15:53

As I did too.

Also added to our wiki :)


Aan de rand van de afgrond is een stap voorwaarts niet altijd vooruitgang....

Re: boot screen #9 gugunar

  • New Member
  • 1 posts

0
Neutral

Posted 10 April 2020 - 10:42

Hello, How to replace splah screen OPEN ATV  on zgemma h9twin .? I flash image with Open PLi but still show logo OPEN ATV. Pls help me...


Edited by gugunar, 10 April 2020 - 10:44.





0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users