Jump to content


Photo

Crash log on Dreambox 8k

Dreambox

  • Please log in to reply
16 replies to this topic

#1 arkovda

  • Senior Member
  • 37 posts

0
Neutral

Posted 4 August 2016 - 17:23

Hi

After updating and satelite scan.

My Dreambox 8000 crashed,

Can't remember exactly what I did

Hope it helps anyway

:)

 

Attached Files



Re: Crash log on Dreambox 8k #2 WanWizard

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 47,844 posts

+803
Excellent

Posted 4 August 2016 - 17:34

Unfortunately, there is nothing of interest in that logfile.

 

It does contain messages about you trying to check the harddisk while it was busy, but that shouldn't cause a crash.


Currently in use: VU+Duo 4K (2xFBC S2), Amiko Viper T2C (T2), SAB Alpha Triple HD (S2+T2), Zgemma H3.T2C (T/C), Zgemma H6 (fallback), VU+Zero (fallback)

Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.

note: I do not provide support via PM !

 


Re: Crash log on Dreambox 8k #3 littlesat

  • PLi® Core member
  • 48,944 posts

+522
Excellent

Posted 4 August 2016 - 19:41

I'm afraid since we reduced the log data... we possibly also miss the oepsies....


WaveFrontier 28.2E | 23.5E | 19.2E | 16E | 13E | 10/9E | 7E | 5E | 1W | 4/5W | 15W


Re: Crash log on Dreambox 8k #4 arkovda

  • Senior Member
  • 37 posts

0
Neutral

Posted 8 August 2016 - 17:22

strange...

I did not check the harddisk, so did I get the wrong log? It was only one present.

Don't know.

Thanks for your interest.

:)



Re: Crash log on Dreambox 8k #5 Erik Slagter

  • PLi® Core member
  • 45,301 posts

+497
Excellent

Posted 8 August 2016 - 18:53

Is it reproducable?


* Wavefrontier T90 with 28E/23E/19E/13E/9E/4.8E/0.8W/5W via SCR switches 2 x 2 x 6 user bands
* Ziggo digital cable TV (FTA)
I don't read PM -> if you have something to ask or to report, do it in the forum so others can benefit. I don't take freelance jobs.
Ik lees geen PM -> als je iets te vragen of te melden hebt, doe het op het forum, zodat anderen er ook wat aan hebben.

Re: Crash log on Dreambox 8k #6 janejak

  • Senior Member
  • 281 posts

+10
Neutral

Posted 8 August 2016 - 20:45

@arkovda etter det jeg kan se så har du forsøkt å ta en Harddisk check og fått varning (Vill du verkligen kontrollera filsystemet?) og har bekreftet ja? og fått crash etterpå.

her fra loggen:

 

@arkovda by what I can see so have you tried to take a hard disk check and gotten varning (Vill you neither control the file system?) and has confirmed yes? and received crash afterwards.

here from history:

 

<  1659.165> warning, skin is missing element initialize in <class 'Screens.HarddiskSetup.HarddiskSetup'>
<  1662.979> action ->  ShortcutActions red
<  1663.055> warning, skin is missing element WarningPixmap in <class 'Screens.MessageBox.MessageBox'>(Vill du verkligen kontrollera filsystemet?
Detta kan ta lång tid!
Du kan fortsätta titta på TV etc, medan detta körs)<  1663.056>
<  1668.807> action ->  MsgBoxActions ok
<  1668.867> execute: 0 umount -f /media/hdd
<  1669.093> [Avmontera] umount: can't forcibly umount /media/hdd: Device or resource busy
<  1669.094> Failed to remove path '/media/hdd': [Errno 16] Device or resource busy: '/media/hdd'
<  1669.096> >>> Error: [<Components.Task.ReturncodePostcondition instance at 0x70f42d50>, <Components.Task.ReturncodePostcondition instance at 0x7110c530>]
<  1669.120> job Components.Task.Job name=Kontrollerar filsystem... #tasks=4 completed with [<Components.Task.ReturncodePostcondition instance at 0x70f42d50>, <Components.Task.ReturncodePostcondition instance at 0x7110c530>] in Components.Task.Task name=Avmontera
<  1669.199> warning, skin is missing element WarningPixmap in <class 'Screens.MessageBox.MessageBox'>(Kontrollerar filsystem...
Fel: umount: can't forcibly umount /media/hdd: Device or resource busy)<  1669.199>
<  1669.239> not retrying job.
 

 



Re: Crash log on Dreambox 8k #7 ibeireann

  • Member
  • 6 posts

0
Neutral

Posted 9 August 2016 - 09:22

Hi all, I'm just a New guy in the forum seeking help. I tried to update my Dreambox 800 and it crashed leaving a continuous booting all nite long with a Green screen written: 

"We are sorry. Your STB encountered a Software problem, and needs to be restarted. Please send the logfile created in /hdd/ to forum at www.openpli.org. Your TSB restarts in 10 seconds! Content: enigma2

 

[OpenWebif] no plugins to load

[OpenWebif] started on 80

poll: unhandled POLLERR/HUP/NVAL for fd 31 (16)

allocating new converter!

etc

Will appreciate any advice to resolve the problem.

Thanks 



Re: Crash log on Dreambox 8k #8 Frenske

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 21,923 posts

+195
Excellent

Posted 9 August 2016 - 10:31

If you have a harddisk in the box you could find a crashlog on the root of the harddisk. In case you haven't, there could be a log in the map /tmp. Post it as an attachment here. I assume this is a genuine Dreambox?
Mijn schotel is een T90 met 10 LNB's. Daarnaast voor de fun nog een draaibaar systeem met een Triax TD 78.

Dreamboxen heb ik niet meer. Verder nog een een VU+ duo2 met 500Gb harddisk + een VU+ Uno, Zero, Solo 4K, Ultimo 4K, Zero 4K, Uno 4Kse. + ook nog een Xtrend ET4000. Daarnaast heb ik ook nog diverse andere modellen w.o. een Formuler F4, ET8500, ET7500, Mut@nt 2400HD, Xsarius Fusion HD se en verder nog wel het e.e.a. waarmee op verzoek vanalles wordt getest. Iemand moet het tenslotte doen. ;) :)

Voor centrale opslag van media gebruik ik een Qnap 219P met tweemaal 2 Tb harddisks.

-------------------------------------------------------------------------------------------
Many answers to your question can be found in our wiki: Just one click away from this "solutioncentre".

Als ik alles al wist hoefde ik ook niets te vragen. If I had all the knowledge I had no questions at all.

Re: Crash log on Dreambox 8k #9 ibeireann

  • Member
  • 6 posts

0
Neutral

Posted 9 August 2016 - 18:54

Thanks Frenske for your response; there's no Harddisk in the box. Please how do I go about the log in the map /tmp? Don't know what it is.



Re: Crash log on Dreambox 8k #10 Frenske

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 21,923 posts

+195
Excellent

Posted 9 August 2016 - 21:30

You can reach the box with explorer by typing \\dm800 or \\dm800se
Then go to the map tmp. There you find a crashlog with a bit of luck. Copy it and post it here.
Mijn schotel is een T90 met 10 LNB's. Daarnaast voor de fun nog een draaibaar systeem met een Triax TD 78.

Dreamboxen heb ik niet meer. Verder nog een een VU+ duo2 met 500Gb harddisk + een VU+ Uno, Zero, Solo 4K, Ultimo 4K, Zero 4K, Uno 4Kse. + ook nog een Xtrend ET4000. Daarnaast heb ik ook nog diverse andere modellen w.o. een Formuler F4, ET8500, ET7500, Mut@nt 2400HD, Xsarius Fusion HD se en verder nog wel het e.e.a. waarmee op verzoek vanalles wordt getest. Iemand moet het tenslotte doen. ;) :)

Voor centrale opslag van media gebruik ik een Qnap 219P met tweemaal 2 Tb harddisks.

-------------------------------------------------------------------------------------------
Many answers to your question can be found in our wiki: Just one click away from this "solutioncentre".

Als ik alles al wist hoefde ik ook niets te vragen. If I had all the knowledge I had no questions at all.

Re: Crash log on Dreambox 8k #11 ibeireann

  • Member
  • 6 posts

0
Neutral

Posted 10 August 2016 - 11:51

Hi Frenske, thanks once again for your assistance; I logged into the openWebif and clicked All Channels and here we go; all reinstalled but the Skysports Channels ain't working anymore except the Free channels. Is there anything I can do to reactivate the Sports and MTV Channels?

I really appreciate your kind guidance.



Re: Crash log on Dreambox 8k #12 Frenske

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 21,923 posts

+195
Excellent

Posted 10 August 2016 - 19:52

I hardly ever use the webinterface and if I do, I only use the bouquet which I use at the box too.
Why those specific channels aren't installed and / or don't work anymore I really have no clue. I doubt if you have a card of your own. Sky sports HD channels won't work on an E2 receiver anymore if I recall right.
Mijn schotel is een T90 met 10 LNB's. Daarnaast voor de fun nog een draaibaar systeem met een Triax TD 78.

Dreamboxen heb ik niet meer. Verder nog een een VU+ duo2 met 500Gb harddisk + een VU+ Uno, Zero, Solo 4K, Ultimo 4K, Zero 4K, Uno 4Kse. + ook nog een Xtrend ET4000. Daarnaast heb ik ook nog diverse andere modellen w.o. een Formuler F4, ET8500, ET7500, Mut@nt 2400HD, Xsarius Fusion HD se en verder nog wel het e.e.a. waarmee op verzoek vanalles wordt getest. Iemand moet het tenslotte doen. ;) :)

Voor centrale opslag van media gebruik ik een Qnap 219P met tweemaal 2 Tb harddisks.

-------------------------------------------------------------------------------------------
Many answers to your question can be found in our wiki: Just one click away from this "solutioncentre".

Als ik alles al wist hoefde ik ook niets te vragen. If I had all the knowledge I had no questions at all.

Re: Crash log on Dreambox 8k #13 ibeireann

  • Member
  • 6 posts

0
Neutral

Posted 11 August 2016 - 15:15

You're correct, don't have a card of my own. How do I get one?



Re: Crash log on Dreambox 8k #14 Frenske

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 21,923 posts

+195
Excellent

Posted 11 August 2016 - 15:41

You're correct, don't have a card of my own. How do I get one?

By moving to the UK or in case of Sky DE move to Germany you can obtain a valid subscription to those channels. ;)
Concerning your issue you won't get any support here as this concerns cardsharing which is against our boardrules.
Mijn schotel is een T90 met 10 LNB's. Daarnaast voor de fun nog een draaibaar systeem met een Triax TD 78.

Dreamboxen heb ik niet meer. Verder nog een een VU+ duo2 met 500Gb harddisk + een VU+ Uno, Zero, Solo 4K, Ultimo 4K, Zero 4K, Uno 4Kse. + ook nog een Xtrend ET4000. Daarnaast heb ik ook nog diverse andere modellen w.o. een Formuler F4, ET8500, ET7500, Mut@nt 2400HD, Xsarius Fusion HD se en verder nog wel het e.e.a. waarmee op verzoek vanalles wordt getest. Iemand moet het tenslotte doen. ;) :)

Voor centrale opslag van media gebruik ik een Qnap 219P met tweemaal 2 Tb harddisks.

-------------------------------------------------------------------------------------------
Many answers to your question can be found in our wiki: Just one click away from this "solutioncentre".

Als ik alles al wist hoefde ik ook niets te vragen. If I had all the knowledge I had no questions at all.

Re: Crash log on Dreambox 8k #15 WanWizard

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 47,844 posts

+803
Excellent

Posted 11 August 2016 - 15:57

And in case of the UK, you need to use a Sky box, in case of DE, you can also use a CI+ module. In either case, you can't use a softcam.


Currently in use: VU+Duo 4K (2xFBC S2), Amiko Viper T2C (T2), SAB Alpha Triple HD (S2+T2), Zgemma H3.T2C (T/C), Zgemma H6 (fallback), VU+Zero (fallback)

Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.

note: I do not provide support via PM !

 


Re: Crash log on Dreambox 8k #16 arkovda

  • Senior Member
  • 37 posts

0
Neutral

Posted 4 September 2016 - 17:44

New Crashlog

this time while copying files in mediaplayern

:huh:

/Arkovda

Attached Files



Re: Crash log on Dreambox 8k #17 WanWizard

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 47,844 posts

+803
Excellent

Posted 4 September 2016 - 19:14

< 67127.345> Traceback (most recent call last):
< 67127.345>   File "/usr/lib/enigma2/python/mytest.py", line 200, in processDelay
< 67127.349>     callback(*retval)
< 67127.351>   File "/usr/lib/enigma2/python/Screens/MovieSelection.py", line 1540, in gotMovieLocation
< 67127.355>   File "/usr/lib/enigma2/python/mytest.py", line 279, in openWithCallback
< 67127.359>     dlg = self.open(screen, *arguments, **kwargs)
< 67127.359>   File "/usr/lib/enigma2/python/mytest.py", line 285, in open
< 67127.362>     raise RuntimeError("modal open are allowed only from a screen which is modal!")
< 67127.363> RuntimeError: modal open are allowed only from a screen which is modal!

Currently in use: VU+Duo 4K (2xFBC S2), Amiko Viper T2C (T2), SAB Alpha Triple HD (S2+T2), Zgemma H3.T2C (T/C), Zgemma H6 (fallback), VU+Zero (fallback)

Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.

note: I do not provide support via PM !

 






Also tagged with one or more of these keywords: Dreambox

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users