Jump to content


Photo

CPP-crash in radio mode


  • Please log in to reply
7 replies to this topic

#1 Rob van der Does

  • Senior Member
  • 7,731 posts

+184
Excellent

Posted 18 October 2016 - 15:43

Crash after using radio.

This is using the setting 'hide channel list in radio mode' = 'no'.

This isn't a new bug, far from it, but it's only now that I can reproduce this 100% on all boxes.

Reproduce:
1- Set radio to 'normal' (i.e. not the alternative mode).
2- Watch live-TV.
3- Click on the radio-button to listen to any radio service.
4- Click on exit, to leave the radio mode
5- Go to the movie list, select a recording and click on 'OK' (to play back the file).

Result:
E2 crashes: Attached File  E2-Debuglog-radiomode.zip   11.48KB   9 downloads

 

Remark:

There are more option to provoke this crash, e.g. radio --> exit --> radio, or radio --> exit --> menu



Re: CPP-crash in radio mode #2 littlesat

  • PLi® Core member
  • 51,285 posts

+573
Excellent

Posted 18 October 2016 - 15:50

<   560.994> [ePNG] couldn't open /usr/share/enigma2/icons/rass_logo.png
<   560.996> [Skin] Error: {PLi-FullNightHD/skin.xml}: pixmap file /usr/share/enigma2/icons/rass_logo.png not found!. Please contact the skin's author!
<   561.012> [Skin] SKIN ERROR in screen 'ChannelSelectionRadio' widget 'widget': {PLi-FullNightHD/skin.xml}: source 'screen_path' was not found in screen 'ChannelSelectionRadio'!. Please contact the skin's author!
 
Sounds like some kind of picture is missing..... rass_logo.png.....
 
It is looking here..
 
/usr/share/enigma2/icons/rass_logo.png
 
While the file is on..
 
/usr/share/enigma2/skin_default/icons/rass_logo.png
 
Could be considered to fixed in the skin...
 
Could you try a (totally different) skin?

Edited by littlesat, 18 October 2016 - 15:53.

WaveFrontier 28.2E | 23.5E | 19.2E | 16E | 13E | 10/9E | 7E | 5E | 1W | 4/5W | 15W


Re: CPP-crash in radio mode #3 WanWizard

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 52,507 posts

+1,019
Excellent

Posted 18 October 2016 - 15:54

It is present in skin_default in the master repo: https://github.com/O...s/rass_logo.png


Currently in use: VU+Duo 4K (2xFBC S2), Amiko Viper T2C (T2), Octagon SF8008 (S2+T2), SAB Alpha Triple HD (S2+T2), Zgemma H9.2H (T2+fallback)

Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.

note: I do not provide support via PM !

 


Re: CPP-crash in radio mode #4 Rob van der Does

  • Senior Member
  • 7,731 posts

+184
Excellent

Posted 18 October 2016 - 16:25

That's a different issue and not the bug I reported; please see line 1264:

<   565.188> /dreambox/oe.openpli-4/build/tmp/work/vuultimo-oe-linux/enigma2/2.7+gitAUTOINC+2010ac5659-r0/git/lib/gui/ewidget.cpp:337 ASSERTION t FAILED!


Re: CPP-crash in radio mode #5 WanWizard

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 52,507 posts

+1,019
Excellent

Posted 18 October 2016 - 16:48

It iterates over the eWidget chain to find either a visible parent or the desktop. And for some reason if fails to find it, which is why the ASSERT fails. It is a sort of "you should never get here message..." ;)

 

Don't know why though, my E2 knowledge is far to limited...


Currently in use: VU+Duo 4K (2xFBC S2), Amiko Viper T2C (T2), Octagon SF8008 (S2+T2), SAB Alpha Triple HD (S2+T2), Zgemma H9.2H (T2+fallback)

Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.

note: I do not provide support via PM !

 


Re: CPP-crash in radio mode #6 Rob van der Does

  • Senior Member
  • 7,731 posts

+184
Excellent

Posted 18 October 2016 - 16:52

Logo issue has been fixed in this pull-request: https://github.com/l...-PLiHD/pull/472

Re: CPP-crash in radio mode #7 Rob van der Does

  • Senior Member
  • 7,731 posts

+184
Excellent

Posted 18 October 2016 - 16:54

And: since fixing this skin issue I can't reproduce the bug....

Re: CPP-crash in radio mode #8 WanWizard

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 52,507 posts

+1,019
Excellent

Posted 18 October 2016 - 17:56

Logo issue has been fixed in this pull-request: https://github.com/l...-PLiHD/pull/472

 

Already merged by littlesat.


Currently in use: VU+Duo 4K (2xFBC S2), Amiko Viper T2C (T2), Octagon SF8008 (S2+T2), SAB Alpha Triple HD (S2+T2), Zgemma H9.2H (T2+fallback)

Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.

note: I do not provide support via PM !

 





0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users