Jump to content


Photo

Discovery HD Showcase telkens een onderbreking in het geluid

Discovery HD Showcase DM500HD

  • Please log in to reply
14 replies to this topic

#1 Vaako

  • Senior Member
  • 132 posts

0
Neutral

Posted 21 October 2016 - 01:17

Hoi allemaal,

 

Al heel lang heb ik last van een kleine onderbrekingen van het geluid op Discovery HD Showcase.

 

Dit gebeurd om de X aantal tijd maar het beeld blijf echter perfect.

 

Ik heb getest met Multi Channel Downmix uit en aan te zetten met hetzelfde resultaat.

 

Heeft iemand anders dit ook opgemerkt of ben ik de enige die dat ervaart?

 

 


Groetjes / Grüße / Regards, Vaako
DM500HD | EMP S16/1PCP-W3 | WaveFrontier T90 rev.2 | 10x SMART Titanium TS LNB's

Re: Discovery HD Showcase telkens een onderbreking in het geluid #2 mimisiku

  • Senior Member
  • 1,506 posts

+20
Neutral

Posted 21 October 2016 - 04:57

Dit probleem speelt al járen! Boze tongen beweren dat CDS 'iets' in de stream van Discovery HD Showcase heeft aangepast om zo te pogen om je te dwingen naar een CDS gecertificeerde ontvanger. Daar speelt het probleem namelijk niet. Op veel Linux ontvangers is dit een probleem.... Al jaren dus... Gaat waarschijnlijk ook niets aan gedaan worden..
VU+ Solo SE v2 Optus NZ

Re: Discovery HD Showcase telkens een onderbreking in het geluid #3 El Sato

  • Senior Member
  • 503 posts

+23
Neutral

Posted 21 October 2016 - 19:10

Geen abo, maar met emu op 1°W heeft Discovery HD Showcase (aanvoersignaal providers) daar geen last van.


Edited by El Sato, 21 October 2016 - 19:13.


Re: Discovery HD Showcase telkens een onderbreking in het geluid #4 mimisiku

  • Senior Member
  • 1,506 posts

+20
Neutral

Posted 21 October 2016 - 20:39

Da's mooi.. maar dat is niet de stelling van de vraag... Het versterkt alleen het 'boze tongen' argument.. CDS doet iets met het signaal. Iets wat bij de aanvoer klasrblijkelijk niet gebeurd...
VU+ Solo SE v2 Optus NZ

Re: Discovery HD Showcase telkens een onderbreking in het geluid #5 El Sato

  • Senior Member
  • 503 posts

+23
Neutral

Posted 21 October 2016 - 21:05

Ligt dus niet aan de zender.



Re: Discovery HD Showcase telkens een onderbreking in het geluid #6 catastrofus

  • Senior Member
  • 2,461 posts

+30
Good

Posted 21 October 2016 - 21:35

Ik vraag waarschijnlijk teveel aan je om een ietsje van onderbouwing te geven van dat 'boze tongen' (CDS doet iets met het signaal) verhaal van je?

 

Da's mooi.. maar dat is niet de stelling van de vraag... Het versterkt alleen het 'boze tongen' argument.. CDS doet iets met het signaal. Iets wat bij de aanvoer klasrblijkelijk niet gebeurd...


Sorry, I'm a member of the "react above quote" community! :ph34r:

2 x et10k (CCCS. PLi-6.2-r) met een Synology ds214+ (2 x 6 TB) ziggo oost (voormalig @Home) + A1/A2/A3/HB (TechniSat)
 


Re: Discovery HD Showcase telkens een onderbreking in het geluid #7 Erik Slagter

  • PLi® Core member
  • 42,615 posts

+459
Excellent

Posted 22 October 2016 - 08:51

Voordat het opnieuw de satelliet op gaat, wordt beeld en geluid sowieso opnieuw gecodeerd (omdat het precies binnen de ruimte van de transponder moet passen), dus wat de aanvoer doet is wat minder relevant. Ik geloof niet dat ze dit bij M7 met opzet doen, ik geloof wel dat er iets met de transport stream is wat niet jofel is. Alles zodanig instellen dat je een 100% legale stream krijgt blijkt erg moeilijk te zijn voor die jongens, met name de VBV, waardoor eerder ook al diverse keren radio zenders niet te luisteren waren.


* Wavefrontier T90 with 28E/23E/19E/13E/9E/4.8E/0.8W/5W via SCR switches 2 x 2 x 6 user bands
* Ziggo digital cable TV (FTA)

I don't read PM -> if you have something to ask or to report, do it in the forum so others can benefit. I don't take freelance jobs.

Ik lees geen PM -> als je iets te vragen of te melden hebt, doe het op het forum, zodat anderen er ook wat aan hebben.


Re: Discovery HD Showcase telkens een onderbreking in het geluid #8 littlesat

  • PLi® Core member
  • 44,260 posts

+445
Excellent

Posted 22 October 2016 - 09:13

De tijds synchronizatie tussen beeld en geluid is dan blijkbaar niet goed.... Dit kan je min of meer bewijzen door de zender op 1 sec of zo met timeshift te bekijken... Heb je dan geen uitval dan zal M7 aan de bak moeten...

Ontvangers die voldoen aan de DVB norm proberen het recht te trekken.... En laat het nu juist die ontvangers hebben er last van hebben....


Edited by littlesat, 22 October 2016 - 09:14.

WaveFrontier 28.2E | 23.5E | 19.2E | 16E | 13E | 10/9E | 7E | 5E | 1W | 4/5W | 15W Thanks to Henksat

Re: Discovery HD Showcase telkens een onderbreking in het geluid #9 Erik Slagter

  • PLi® Core member
  • 42,615 posts

+459
Excellent

Posted 22 October 2016 - 09:25

VBV Littlesat. Er ís helemaal geen synchronisatie binnen de transport stream. De audio en video (en ander pids) zit in packets door elkaar waarbij de interleaving alleen bepaald wordt door de VBV (de hoeveelheid buffer geheugen dat de ontvanger nodig heeft om alles lang genoeg op te slaan om de audio/video/subs/etc. uit verschillende packets te kunnen samenvoegen en afspelen). Als de packets (c.q. eerste en laatste packet uit een frame) te ver uit elkaar liggen, dan wordt de VBV niet gehaald en zullen sommige ontvangers bepaalde packets al uit de buffer gegooid hebben (omdat er ruimte nodig is voor nieuwe packets die binnenkomen) terwijl die nog wel nodig zijn.


* Wavefrontier T90 with 28E/23E/19E/13E/9E/4.8E/0.8W/5W via SCR switches 2 x 2 x 6 user bands
* Ziggo digital cable TV (FTA)

I don't read PM -> if you have something to ask or to report, do it in the forum so others can benefit. I don't take freelance jobs.

Ik lees geen PM -> als je iets te vragen of te melden hebt, doe het op het forum, zodat anderen er ook wat aan hebben.


Re: Discovery HD Showcase telkens een onderbreking in het geluid #10 littlesat

  • PLi® Core member
  • 44,260 posts

+445
Excellent

Posted 22 October 2016 - 09:28

Ik probeer het alleen maar eenvoudiger uit te leggen... :)

 

En eigenlijk waar ik het over had was een iets ander probleem....

 

heel vroeger hat CDS er regelmatig last van op Eurosport1HD... die werdt van 13E omgezet.... Het beeld hat nieuwe tijden van de re-encoders en het Nederlandse geluid de tijdcodes van 13E een op een doorgegeven... Destijds had je dus helemaal geen geluid en met een timeshift lukte dat weer wel... 

 

Hier kan ongeveer hetzelfde spelen... Het beeld gaat door re-encoders en het geluid wordt ook 1 op 1 doorgegeven. Als je de tijden dan aanpast en er vanuit gaat dat het geluid sneller omgezet wordt (geen re-encoding nodig of sneller)... dan komt het geluid veel eerder dan het beeld... en dan heb je met buffers te maken... Dit kan geen geluid of tijdelijke uitvallen genereren als het kantje boord gaat lopen... CDS zal dus eigenlijk het geluid extra moeten vertragen... 

Het kan ook zijn dat het nog binnen marge is en dat een of andere ontvanger te kleine buffers heeft....


Edited by littlesat, 22 October 2016 - 09:32.

WaveFrontier 28.2E | 23.5E | 19.2E | 16E | 13E | 10/9E | 7E | 5E | 1W | 4/5W | 15W Thanks to Henksat

Re: Discovery HD Showcase telkens een onderbreking in het geluid #11 Vaako

  • Senior Member
  • 132 posts

0
Neutral

Posted 23 October 2016 - 17:05

Dus het niet zo dat de ene ontvanger er last van gaat hebben en de ander weer niet, tenzij een philips of M7 ontvanger ?


Groetjes / Grüße / Regards, Vaako
DM500HD | EMP S16/1PCP-W3 | WaveFrontier T90 rev.2 | 10x SMART Titanium TS LNB's

Re: Discovery HD Showcase telkens een onderbreking in het geluid #12 mimisiku

  • Senior Member
  • 1,506 posts

+20
Neutral

Posted 23 October 2016 - 17:15

Een M7 gecertificeerde ontvanger heeft géén last. Linux bakken hebben de meeste problemen. Ontvangers met eigen doftware als
Technomate werken ook goed...
VU+ Solo SE v2 Optus NZ

Re: Discovery HD Showcase telkens een onderbreking in het geluid #13 Vaako

  • Senior Member
  • 132 posts

0
Neutral

Posted 24 October 2016 - 01:21

Op die Technomate draait toch ook Linux !?


Groetjes / Grüße / Regards, Vaako
DM500HD | EMP S16/1PCP-W3 | WaveFrontier T90 rev.2 | 10x SMART Titanium TS LNB's

Re: Discovery HD Showcase telkens een onderbreking in het geluid #14 WanWizard

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 40,232 posts

+625
Excellent

Posted 24 October 2016 - 20:18

Het heeft niks met wel of geen linux te maken.

 

Je hebt software dat zich strikt aan de DVB standaards houdt, en software die er maar een slag naar slaan. Vergelijk Chrome en Internet Exploder bij de browsers. Omdat de datastroom fouten bevat geeft die eerste problemen, de tweede niet.

 

OpenPLi valt onder de eerste categorie.


Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.

Currently in active use: HD2400 (4xS2)VU+Duo2 (3xS2)VU+Zero, Edision OS mini+, ET10000 (4xS2)

For testing purposes: XP1000Formuler F1 (2xS2)Miraclebox Premium Micro (S2+C/T),  ET7500 (S2)ET8500 (S2), Zgemma H2.H (S2+C)Zgemma H5.2TC (S2+C/T), SAB TripleAlpha (S2+C/T), Galaxy 4K (FBC), VU Zero 4K, Edision OS nino 


Re: Discovery HD Showcase telkens een onderbreking in het geluid #15 Erik Slagter

  • PLi® Core member
  • 42,615 posts

+459
Excellent

Posted 26 October 2016 - 18:09

Het is meer zoals IE vroeger was (tot aan versie 7 even zo). Omdat IE altijd probeerde "er nog wat van te maken", ook al was de HTML aan alle kanten ongeldig, vond men het niet nodig om wel geldige HTML code te maken. Firefox is altijd een stuk strenger geweest en daarop werd de HTML dan niet gerenderd "zoals bedoeld" en door gebruikers werd dat dan geinterpreteerd als dat Firefox een minder goede / uitgebreide / noem maar op HTML engine had dan IE. Maar in feite was het dus andersom. Dit heeft IE uiteindelijk zelf in de staart gebeten, want er zijn nu allerlei sites die met een moderne IE alleen in "compatibility mode" werken.

 

Met DVB standaarden is het vergelijkbaar. Sommige providers vegen er hun spreekwoordelijke achterwerk mee af. De ene ontvanger (en dat wordt puur de drivers / low level software bepaald, heeft niet eens wat Linux of OpenPLi te maken) probeert dan toch nog er wat van te maken en de andere ontvanger zegt het maar te stoppen waar de zon niet schijnt.

 

Nogmaals, dit staat los van Linux of niet, OpenPLi of niet, of Enigma of niet. Zowel Enigma als OpenPLi zitten hier totaal niet tussen en hebben er geen invloed op. Alleen de drivers van de fabrikant.


* Wavefrontier T90 with 28E/23E/19E/13E/9E/4.8E/0.8W/5W via SCR switches 2 x 2 x 6 user bands
* Ziggo digital cable TV (FTA)

I don't read PM -> if you have something to ask or to report, do it in the forum so others can benefit. I don't take freelance jobs.

Ik lees geen PM -> als je iets te vragen of te melden hebt, doe het op het forum, zodat anderen er ook wat aan hebben.






Also tagged with one or more of these keywords: Discovery HD Showcase, DM500HD

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users