Jump to content


Photo

Mutant HD51 blue screen na update OpenPLi

flashen

  • Please log in to reply
22 replies to this topic

#1 zanco48

  • Senior Member
  • 50 posts

0
Neutral

Posted 3 November 2016 - 19:38

Vanavond voor het eerst mijn HD51 laten updaten (waren iets van 54 nieuwe pakketten) en gekozen voor update en restart.

 

Na een aantal minuten kreeg ik een blue screen en kom niet verder dan dat. In het display van de box laat hij de tekst HD51 STB 4K zien, verder niets.

 

Kan iemand mij helpen? De box lijkt wel actief te worden, want ik kan hem over het netwerk wel benaderen.

 

Ik ben aan het zoeken geweest naar hoe ik hem zou moeten flashen of hard resetten (ik heb een back-up op mijn netwerkschijf staan) maar wat ik vind (lang stand bye knop ingedrukt houden met usb in voorste aansluiting) levert ook geen resultaat.

 

Alle hulp wordt op prijs gesteld

 

Alvast bedankt,

 

Jos

Attached Files



Re: Mutant HD51 blue screen na update OpenPLi #2 Frenske

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 22,544 posts

+206
Excellent

Posted 3 November 2016 - 21:06

Stick met map /hd51 in front usb.
Spanning eraf halen.
Frontschakelaar indrukken en vasthouden.
Spanning erop en frontschakelaar vasthouden totdat er flashen op het display komt.
Mijn schotel is een T90 met 10 LNB's. Daarnaast voor de fun nog een draaibaar systeem met een Triax TD 78.

Dreamboxen heb ik niet meer. Verder nog een een VU+ duo2 met 500Gb harddisk + een VU+ Uno, Zero, Solo 4K, Ultimo 4K, Zero 4K, Uno 4Kse. + ook nog een Xtrend ET4000. Daarnaast heb ik ook nog diverse andere modellen w.o. een Formuler F4, ET8500, ET7500, Mut@nt 2400HD, Xsarius Fusion HD se en verder nog wel het e.e.a. waarmee op verzoek vanalles wordt getest. Iemand moet het tenslotte doen. ;) :)

Voor centrale opslag van media gebruik ik een Qnap 219P met tweemaal 2 Tb harddisks.

-------------------------------------------------------------------------------------------
Many answers to your question can be found in our wiki: Just one click away from this "solutioncentre".

Als ik alles al wist hoefde ik ook niets te vragen. If I had all the knowledge I had no questions at all.

Re: Mutant HD51 blue screen na update OpenPLi #3 zanco48

  • Senior Member
  • 50 posts

0
Neutral

Posted 3 November 2016 - 21:23

Die had ik nog niet geprobeerd... nu geeft hij inderdaad flashing in beeld... dus nu geduld hebben :)



Re: Mutant HD51 blue screen na update OpenPLi #4 zanco48

  • Senior Member
  • 50 posts

0
Neutral

Posted 3 November 2016 - 21:37

Ik heb in elk geval weer een werkende box, nu nog proberen mijn back-up terug te zetten... maar nogmaals dank voor de reactie



Re: Mutant HD51 blue screen na update OpenPLi #5 Tech

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 11,167 posts

+268
Excellent

Posted 4 November 2016 - 06:40

De spanning hoeft niet eens van de box,
de stick erin en de powerknop ongeveer een twintig seconden vasthouden, de box herstart en gaat flashen.
Aan de rand van de afgrond is een stap voorwaarts niet altijd vooruitgang....

Re: Mutant HD51 blue screen na update OpenPLi #6 zanco48

  • Senior Member
  • 50 posts

0
Neutral

Posted 4 November 2016 - 07:02

De spanning hoeft niet eens van de box,
de stick erin en de powerknop ongeveer een twintig seconden vasthouden, de box herstart en gaat flashen.

Die methode had ik geprobeerd maar werkte niet.....



Re: Mutant HD51 blue screen na update OpenPLi #7 bril

  • Senior Member
  • 202 posts

+2
Neutral

Posted 4 November 2016 - 09:14

Dat wil alleen als hij nog een teken van leven geeft en niet helemaal vast zit. 20 seconden is wel wat te kort, volgens mij is het wel meer dan 60 seconden.


Edited by bril, 4 November 2016 - 09:14.

Mut@ntHD51 STB 4K 2x,  Openpli 7.1 release  , 60 cm schotel 2x duo-lnb, 19.2/23.5 vaste opstelling, Panasonic TXL55DT50E


Re: Mutant HD51 blue screen na update OpenPLi #8 Erik Slagter

  • PLi® Core member
  • 45,388 posts

+499
Excellent

Posted 4 November 2016 - 11:43

Er is de laatste tijd nogal het e.e.a. door Mut@t op de schop gegooid in de BSP, dat je opnieuw moet flashen verbaast me niet helemaal ;) Voordeel is wel dat je nu ook PiP hebt.


* Wavefrontier T90 with 28E/23E/19E/13E/9E/4.8E/0.8W/5W via SCR switches 2 x 2 x 6 user bands
* Ziggo digital cable TV (FTA)
I don't read PM -> if you have something to ask or to report, do it in the forum so others can benefit. I don't take freelance jobs.
Ik lees geen PM -> als je iets te vragen of te melden hebt, doe het op het forum, zodat anderen er ook wat aan hebben.

Re: Mutant HD51 blue screen na update OpenPLi #9 littlesat

  • PLi® Core member
  • 49,731 posts

+543
Excellent

Posted 4 November 2016 - 14:15

Ik heb nu trouwens op de HD51 regelmatig bij het afspelen van sommige video files (mp4) dat het niet afspeeld... en als je eentje afspeelt dat de OSD geheel verdwijnt.... Herstarten E2 brengt de OSD niet terug.... je moet de box dan helemaal herstarten... :( Iets zit niet lekker in dat laatste spul :(


WaveFrontier 28.2E | 23.5E | 19.2E | 16E | 13E | 10/9E | 7E | 5E | 1W | 4/5W | 15W


Re: Mutant HD51 blue screen na update OpenPLi #10 WTE

  • Senior Member
  • 694 posts

+30
Good

Posted 4 November 2016 - 22:38

Ik heb nu trouwens op de HD51 regelmatig bij het afspelen van sommige video files (mp4) dat het niet afspeeld... en als je eentje afspeelt dat de OSD geheel verdwijnt.... Herstarten E2 brengt de OSD niet terug.... je moet de box dan helemaal herstarten... :( Iets zit niet lekker in dat laatste spul :(

 

Dan is het wellicht handig dat het tijdelijk weer terug gaat naar mode1 ipv mode 12.


Mut@nt HD51 STB 4K

   :rolleyes:                :rolleyes:


Re: Mutant HD51 blue screen na update OpenPLi #11 littlesat

  • PLi® Core member
  • 49,731 posts

+543
Excellent

Posted 4 November 2016 - 23:34

Mmm, was de mode omgeschakeld in de bsp....? Zet het default maar weer om naar de basis.... Ik zie inderdaad pip hier aan....... I

Edited by littlesat, 4 November 2016 - 23:36.

WaveFrontier 28.2E | 23.5E | 19.2E | 16E | 13E | 10/9E | 7E | 5E | 1W | 4/5W | 15W


Re: Mutant HD51 blue screen na update OpenPLi #12 Erik Slagter

  • PLi® Core member
  • 45,388 posts

+499
Excellent

Posted 5 November 2016 - 11:02

Ja, dat was inderdaad omgezet. Mut@nt kan het weer terugzetten.

 

Klopt het eigenlijk dat de hd51 geen vloeiende HD PiP kan weergeven? Is die mode12 dan wel zo interessant?


* Wavefrontier T90 with 28E/23E/19E/13E/9E/4.8E/0.8W/5W via SCR switches 2 x 2 x 6 user bands
* Ziggo digital cable TV (FTA)
I don't read PM -> if you have something to ask or to report, do it in the forum so others can benefit. I don't take freelance jobs.
Ik lees geen PM -> als je iets te vragen of te melden hebt, doe het op het forum, zodat anderen er ook wat aan hebben.

Re: Mutant HD51 blue screen na update OpenPLi #13 bril

  • Senior Member
  • 202 posts

+2
Neutral

Posted 5 November 2016 - 14:06

Bij mij is het wel vloeiend. Pip was een paar dagen niet meer onder de blauwe knop, nu weer update gedaan, werkt het weer. 

Je moet wel twee dezelfde tuners hebben, beide kabel of satelliet of fallback gebruiken naar een tweede box.

Had de boxen zelf op 12 gezet.


Edited by bril, 5 November 2016 - 14:08.

Mut@ntHD51 STB 4K 2x,  Openpli 7.1 release  , 60 cm schotel 2x duo-lnb, 19.2/23.5 vaste opstelling, Panasonic TXL55DT50E


Re: Mutant HD51 blue screen na update OpenPLi #14 plank

  • Member
  • 3 posts

0
Neutral

Posted 6 November 2016 - 10:54

Ik heb namelijk hetzelfde probleem alleen ik krijg het niet opgelost. Naar welke bestandssysteem moet de usb geformarteerd worden?



Re: Mutant HD51 blue screen na update OpenPLi #15 plank

  • Member
  • 3 posts

0
Neutral

Posted 6 November 2016 - 11:21

Krijg het gewoon niet voor elkaar ben de hele ochtend al aan het proberen.. ext4/exFAT/FAT32/NTFS mocht niet baten.

Het enige wat gebeurd bij exFAT is dat het lampje op mijn usb stickje gaat flikkeren en dat hij er log files op schrijft zoals bij de 1e post van deze thread.

 

Folder structuur naja er staat alleen 1 map in genaamd hd51... 



Re: Mutant HD51 blue screen na update OpenPLi #16 teo1966

  • Senior Member
  • 788 posts

+8
Neutral

Posted 6 November 2016 - 12:00

Formatteer eens met deze tool in de bijlage een usb stick van max 4 gig in fat (16) en probeer het nog eens.

Attached Files


Edited by teo1966, 6 November 2016 - 12:01.

HD2400/HD11/HD530C/HD51 openpli 6.2


Re: Mutant HD51 blue screen na update OpenPLi #17 bril

  • Senior Member
  • 202 posts

+2
Neutral

Posted 6 November 2016 - 15:18

Ben zuinig op mijn oude usb stick van 1 giga, werkt het beste voor dit soort zaken.


Mut@ntHD51 STB 4K 2x,  Openpli 7.1 release  , 60 cm schotel 2x duo-lnb, 19.2/23.5 vaste opstelling, Panasonic TXL55DT50E


Re: Mutant HD51 blue screen na update OpenPLi #18 WTE

  • Senior Member
  • 694 posts

+30
Good

Posted 7 November 2016 - 14:35

Krijg het gewoon niet voor elkaar ben de hele ochtend al aan het proberen.. ext4/exFAT/FAT32/NTFS mocht niet baten.

Het enige wat gebeurd bij exFAT is dat het lampje op mijn usb stickje gaat flikkeren en dat hij er log files op schrijft zoals bij de 1e post van deze thread.

 

Folder structuur naja er staat alleen 1 map in genaamd hd51... 

 

Hoe doe je box updaten en als het mislukt start de box dan normaal op?

Er zijn twee manieren om een image opnieuw te installeren.

 

1: Spanning op de box en direct voorpanel standbyknop +- 5seconde indrukken totdat flashing in display staat.

2: Box is opgestart en voorpanel standby knop +- 20 seconde indrukken totdat flashing in display staat.


Mut@nt HD51 STB 4K

   :rolleyes:                :rolleyes:


Re: Mutant HD51 blue screen na update OpenPLi #19 bril

  • Senior Member
  • 202 posts

+2
Neutral

Posted 7 November 2016 - 18:48


Mut@ntHD51 STB 4K 2x,  Openpli 7.1 release  , 60 cm schotel 2x duo-lnb, 19.2/23.5 vaste opstelling, Panasonic TXL55DT50E


Re: Mutant HD51 blue screen na update OpenPLi #20 plank

  • Member
  • 3 posts

0
Neutral

Posted 7 November 2016 - 21:07

 

Krijg het gewoon niet voor elkaar ben de hele ochtend al aan het proberen.. ext4/exFAT/FAT32/NTFS mocht niet baten.

Het enige wat gebeurd bij exFAT is dat het lampje op mijn usb stickje gaat flikkeren en dat hij er log files op schrijft zoals bij de 1e post van deze thread.

 

Folder structuur naja er staat alleen 1 map in genaamd hd51... 

 

Hoe doe je box updaten en als het mislukt start de box dan normaal op?

Er zijn twee manieren om een image opnieuw te installeren.

 

1: Spanning op de box en direct voorpanel standbyknop +- 5seconde indrukken totdat flashing in display staat.

2: Box is opgestart en voorpanel standby knop +- 20 seconde indrukken totdat flashing in display staat.

 

 

Het is inmiddels gelukt. Ik heb de stroom er eerst af gehaald en daarna de knop ingehouden met de USB in de front USB poort en toen stond er Flashing.

Alles werkt nu weer naar behoren, bedankt voor jullie support. :)







Also tagged with one or more of these keywords: flashen

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users